Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?
Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...
@rikarika Simecka is new medveď.😂😂
@lenkasarka však ti, co sedia doma predsa daňovy bonus nedostanú... Poberajú len ti, ktorí pracuju
@nyusika ja ti tvoj nazor neberiem. Dnes je 17. Syn bol z 12 dni v skolke 6 dni. Lebo hned na druhy tyzden ochorel. Jasle stali 600 eur. Ked je syn chory niekto s nim musi ist na ocr co je kratenie mzdy.. este raz nik nema problem ist do prace aj v 2 rokoch. Problem je kde dat dieta? Ci uz zdrave ci chore.. keby tie skolky stali 200 eur tak nikomu nevadi zrazu prestat chodit do roboty a ostat doma s dietatom aj za cenu mensej mzdy. Ale zaplatit 600eur za skolku kde je dieta 10 dni v mesiaci a zvysok ocr dovolenka.. no ani zamestnavatel ani rodic z toho nie je nadseny. Nehovoriac o adaptacii kde sa uplatnuje 2 hodiny za den potom 3.. tak na dalsi tyzden 4... potom dieta ochorie nie je tam 9 dni tak zas adaptacia.. ja neviem ty mas deti? A okrem toho je spravne aby cudzi ludia, opatrovatelky atd vychovavali rocne, dvojrocne babo? Mnohe su este kojene, neodplidnkovane, nerozpravaju, su citlive atd..
@huginko veď ja viem. Ja som nikde nepisala že tí čo sedia doma dostanú daňový bonus. Skús to prečítať ešte raz a možno pochopíš čo som napísala.
@jaroslav81 do kelu, prečo nestopnu prácu dôchodcov v štátnej a verejnej správe? Nech si vyberú, dôchodok alebo plat. Koľko sa ušetrí. Vysluhove dôchodky, rodičovský popri práci a podobne?
@nyusika maju viac skolkok, jasliciek? Moznosti skratenych uvazkov? Vacsie vyplaty? Ako ak tu zena zarobi 1000 eur v cistom tak je jej fakt tazko dat 600eur za skolku ked poriadne ani nevie ci tam bude dieta chodit. A ci nebude 2 tyzdne na ocr a zarobi nakoniec len 750.. my ked sme na pn alebo ocr kratia nam aj odmeny. A tych 600 za tu skolku zaplatit musi.. teda jej ostane co jej ostane...mozno v takom Rakusku ( alebo neviem na aky stat narazas) maju za 8 hodinove opracovane dni viac nez 1000 eur.. mozno tak to robia.. ja neviem zisti si ako to robia.. ja zijem tu riesim to co je tu a k tomu sa prisposobujem.. mozno v inych statoch nerobia dochodci do 64 a postrazia to dieta aj babka s dedkom.
@jaroslav81 a toto ako posudzujú spolocny príjem rodičov ? Alebo keď teraz jeden rodič zaraba 2500 a ma na seba aktuálne daňový bonus lebo mu príde cely , tak stačí prepísať na toho druhého rodiča co zarába 1200 a príde potom jemu?
@nyusika iste ty si zacala s inymi statmi. Co je vobec neporovnatelne.. zijem tu riesim co je tu.. chlapi maju vacsinou vacsie platy aby ostavali zadarmo doma.. a treba platit aj hypoteky, poustky, auto,naftu, lieky, oblecenie, stravu atd... netoci sa svet len okolo skolky ....a este raz mas deti? Mas predstavu kolko penazi stoja?
@lenkasarka napísala "Mihal tiež tomu nepomohol, keď dával mamičkám návod ako ojebabravat štát."
@simca06022011 napisala "presne, nic ine nerobi, len poukazuje na medzery a uci kadzeho ako co najvaic penazi vyzmykat zo statu..."
Tak toto nie je snáď Mihalova chyba. To sú zakony prijaté v skratenom legislativnom konaní samymi erudovanými právnikmi zo Sládkovičova.
Takto to môžu využiť všetky mamičky a nielen pár vyvolených, ktorým to právnici odporúčia. 😉

@jajanka31 ja mám iný názor.
Tri roky rodičák je luxus, aký si žiadna vláda nemôže dovoliť.
Silná ekonomika potrebuje zamestnaných ľudí.
Žena sa zamestná, zarobí, bude si môcť dovoliť súkromné zariadenie) opatrovanie...vzniknú nové pracovné miesta.
Pomoc nerovná sa dávky. Pomoc je podpora zamestnanosti a podnikania.