icon

Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?

jaroslav81
17. sep 2024

Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...

nyusika
17. sep 2024

@jajanka31 ja mám iný názor.
Tri roky rodičák je luxus, aký si žiadna vláda nemôže dovoliť.

Silná ekonomika potrebuje zamestnaných ľudí.
Žena sa zamestná, zarobí, bude si môcť dovoliť súkromné zariadenie) opatrovanie...vzniknú nové pracovné miesta.
Pomoc nerovná sa dávky. Pomoc je podpora zamestnanosti a podnikania.

rikarika
17. sep 2024

@jajanka31 no to vieš našich najmocnejších takéto starosti obyc národa nezaujímajú, prečo by aj mali? Prikaz znel jasné - odvolať šimečku, vybavené....čo koho trápia nejaké miesta v škôlkach???

gribka1
17. sep 2024

@nyusika Najprv vyriešiť miesta kam deti dať a potom kľudne.

stanulienkat
17. sep 2024

@rikarika Simecka is new medveď.😂😂

lienka.7
17. sep 2024

@nyusika juj, to tu ani nespomínaj, ze 3 roky je byt doma vela🙈
Pre niektore by aj 6 rokov bolo malo, lebo dietatko predsa potrebuje matku inak bude v dospelosti chúďatko "mimo" z toho stresu, ze v 2 rokoch išlo do skolky👌🤦‍♀️

lienka.7
17. sep 2024

@gribka1 miesta v škôlkach sú, len nemôžeš čakať, ze všetky deti budú chodiť do najblizsej škôlky rovno pod okná paneláku.

huginko
17. sep 2024

@lenkasarka však ti, co sedia doma predsa daňovy bonus nedostanú... Poberajú len ti, ktorí pracuju

jajanka31
17. sep 2024

@nyusika ja ti tvoj nazor neberiem. Dnes je 17. Syn bol z 12 dni v skolke 6 dni. Lebo hned na druhy tyzden ochorel. Jasle stali 600 eur. Ked je syn chory niekto s nim musi ist na ocr co je kratenie mzdy.. este raz nik nema problem ist do prace aj v 2 rokoch. Problem je kde dat dieta? Ci uz zdrave ci chore.. keby tie skolky stali 200 eur tak nikomu nevadi zrazu prestat chodit do roboty a ostat doma s dietatom aj za cenu mensej mzdy. Ale zaplatit 600eur za skolku kde je dieta 10 dni v mesiaci a zvysok ocr dovolenka.. no ani zamestnavatel ani rodic z toho nie je nadseny. Nehovoriac o adaptacii kde sa uplatnuje 2 hodiny za den potom 3.. tak na dalsi tyzden 4... potom dieta ochorie nie je tam 9 dni tak zas adaptacia.. ja neviem ty mas deti? A okrem toho je spravne aby cudzi ludia, opatrovatelky atd vychovavali rocne, dvojrocne babo? Mnohe su este kojene, neodplidnkovane, nerozpravaju, su citlive atd..

nyusika
17. sep 2024

@huginko a už ani ten niektorí poberať nebudú...lebo treba ich potrestať za to, že sa vypracovali, snažili a dobre zarobia.
Čiže z ich zakriveného im to zoberú všetko.
Aby bolo pre tých, čo sedia doma na riti a natŕčaju ruky

gribka1
17. sep 2024

@lienka.7 Všade nie sú, ver mi. Ešte súkromné dajme tomu.

nyusika
17. sep 2024

@jajanka31 ešte raz sa pýtam, ako to tie ženy inde robia ? 🙈

fido69
17. sep 2024

@lienka.7 napísala "Odporučam čítať status Mihala na FB, v akých srackach je SP... deficit 2 miliardy pomaly???"

Kiež by si mala pravdu. Predpokladaný deficit SP za rok 2024 bude 3.7 mld EUR !!!

lenkasarka
17. sep 2024

@huginko veď ja viem. Ja som nikde nepisala že tí čo sedia doma dostanú daňový bonus. Skús to prečítať ešte raz a možno pochopíš čo som napísala.

nyusika
17. sep 2024

@gribka1 budeš zarábať - bude na súkromné škôlky

huginko
17. sep 2024

@jaroslav81 do kelu, prečo nestopnu prácu dôchodcov v štátnej a verejnej správe? Nech si vyberú, dôchodok alebo plat. Koľko sa ušetrí. Vysluhove dôchodky, rodičovský popri práci a podobne?

gribka1
17. sep 2024

@nyusika A keď zarába 800 a škôlka stojí 600, aj to je v pohode?

gribka1
17. sep 2024

@huginko Toto nie je najväčší problém, nech dochodci pracujú ak chcú.

lienka.7
17. sep 2024

@huginko ekonómovia už povedali, že riešenie aj začať zdaňovať dochodky.
Za mňa nech si dôchodca v pohode pracuje, ale nech si vyberie, bud plat alebo dôchodok.

nyusika
17. sep 2024

@gribka1 mne je úplne jedno, čo spraví.
Píšem môj názor na trojročnú rodičovskú dovolenku

jajanka31
17. sep 2024

@nyusika maju viac skolkok, jasliciek? Moznosti skratenych uvazkov? Vacsie vyplaty? Ako ak tu zena zarobi 1000 eur v cistom tak je jej fakt tazko dat 600eur za skolku ked poriadne ani nevie ci tam bude dieta chodit. A ci nebude 2 tyzdne na ocr a zarobi nakoniec len 750.. my ked sme na pn alebo ocr kratia nam aj odmeny. A tych 600 za tu skolku zaplatit musi.. teda jej ostane co jej ostane...mozno v takom Rakusku ( alebo neviem na aky stat narazas) maju za 8 hodinove opracovane dni viac nez 1000 eur.. mozno tak to robia.. ja neviem zisti si ako to robia.. ja zijem tu riesim to co je tu a k tomu sa prisposobujem.. mozno v inych statoch nerobia dochodci do 64 a postrazia to dieta aj babka s dedkom.

gribka1
17. sep 2024

@nyusika Tvoj názor je v poriadku, len vravím, že riešiteľné to je, ale s problémami.

zuzki1
17. sep 2024

@jaroslav81 a toto ako posudzujú spolocny príjem rodičov ? Alebo keď teraz jeden rodič zaraba 2500 a ma na seba aktuálne daňový bonus lebo mu príde cely , tak stačí prepísať na toho druhého rodiča co zarába 1200 a príde potom jemu?

gribka1
17. sep 2024

@zuzki1 Pravdepodobné áno. Treba to urobiť. Len treba pozrieť tie tabuľky, kde je to podľa príjmov.

nyusika
17. sep 2024

@jajanka31 v takom Rakúsku majú aj iné ostatné výdavky.
Zlé prirovnanie.
A dieťa má aj otca - tak môže byť potom doma on.

jajanka31
17. sep 2024

@huginko a mnoho tych dochodcov nepracuje ani z daleka tak efektivne ako by pracovali mladie rocniky. Je to tak uz nevladzu, alebo su zvyknuty ze sa nepretrhnu... ved im nikto nic nemoze, a ani su tam uz 20 rokov alebo aj viac v tej svojej kancelarii..

jajanka31
17. sep 2024

@nyusika iste ty si zacala s inymi statmi. Co je vobec neporovnatelne.. zijem tu riesim co je tu.. chlapi maju vacsinou vacsie platy aby ostavali zadarmo doma.. a treba platit aj hypoteky, poustky, auto,naftu, lieky, oblecenie, stravu atd... netoci sa svet len okolo skolky ....a este raz mas deti? Mas predstavu kolko penazi stoja?

gribka1
17. sep 2024

@jajanka31 No ale treba si zvykať, pretože budú starší pracovať, lebo budú musieť. Čochvíľa.

nini1978
17. sep 2024

@lienka.7 to asi nie mne píšeš
Ja som napísala o vekovej kategórii voličov dnešnej koalície a ty mi píšeš o 2 miliardách a dochodkoch

gribka1
17. sep 2024

@jajanka31 Ak nežije na Slovensku, sú to len názory bez pochopenia života na Slovensku.

fido69
17. sep 2024

@lenkasarka napísala "Mihal tiež tomu nepomohol, keď dával mamičkám návod ako ojebabravat štát."

@simca06022011 napisala "presne, nic ine nerobi, len poukazuje na medzery a uci kadzeho ako co najvaic penazi vyzmykat zo statu..."

Tak toto nie je snáď Mihalova chyba. To sú zakony prijaté v skratenom legislativnom konaní samymi erudovanými právnikmi zo Sládkovičova.
Takto to môžu využiť všetky mamičky a nielen pár vyvolených, ktorým to právnici odporúčia. 😉