Baby, len tak pre srandu a zistenie aké ceny tu mame. Mňa najviac prekvapila tatarka k vypražanemu syru, prosim pekne 2€ za malu mištičku 🙄😅 (a nie, nebola to ich domaca tatarka) 🤷🏽♀️ A 10g medu, k čaju, 1€ 🙈
@valeria_h ktore napriklad? Lebo ja pravidelne sledujem akciove letaky rakuskych retazcov, a teda ceny v akcii su ako u nas normalne ceny.
@u2jana ja takisto odmietam chodiť denne do obchodu lebo to fakt že neznášam 🙈 keby môžem kupujem cez internet aj potraviny ( keby mal Kaufland či Lidl eshop na potraviny)
Ale presne snažím sa premyslieť čo sa ide variť jesť každý aby mal niečo na chrumanie aj keď prídu mužove deti na víkend
Ale áno cena potravín išla hore cítim to aj u mňa na prevádzke, mám restiku, denne mi chodí tovar a vidím to že predtým čo mi prišlo za 180€ a teraz mi príde ten istý tovar za 250€ a vyššie. Ale žiaľ , kúpiť to musím.
Ešte by bolo riešenie chodiť po všetkých obchodoch a kupovať akciove veci , skúmať letáky ale zase čo ušetrím na cenách miniem na čase a nafte ...
@valeria_h to by si mala pocut ako sa stazuju rakusania... Fakt aj tu citit tie ceny a mega... Priklad ti dam - obedy v skolke a skole (vari a donasa ta ista firma) 1 obed 6,50... Akoze nieco slo rapidne hore, nieco sa da... Ale akurat som pisala v inej debate, ze je to naozaj pomalsie ako na svk... Nechapem ako tam ludia dokazu platit tie ceny...
@queen_mary Tatarska Helmans, paradajky, cibuľa, chleba a pečivo napríklad. A to je len pár potravín.
@queen_mary Pracie a čistiace prostriedky
@valeria_h 100prani persil 18.99 je bezna cena... V akcii som ho naposledy kupila za cca 15e...
@guiseppinka Ja som nakúpila Dalli, super cena aj kvalita. Persil ani nepoužívam, tak ani neviem akú má na Slovensku cenu, či je lacnejší či drahší.
@valeria_h ten dalli nepoznam zase ja... Mam svoje vyrobky, kzire pouzivam ozaj roky...
@valeria_h tak ako mozes tvrdit, ze su lacnejsie, ked kupujes nieco, co sa na slovensku ani nepredava a netusis, kolko u nas bezny persil vobec stoji 😀 a teda zeleninu a chlieb neviem v ktorom supermarkete kupujes, ale ani v pennymarkete to nie je lacnejsie ako u nas. Resp ich akciova cena je nasa bezna.
@queen_mary no penny aspon u nas ma zalostny vyber peciva a chlebov a vsetko je dopekane tam... Obycajna kaiserka 23centov, klasicka zemlicka s makom 69 alebo 79 centov.. chleby tiez hroza
@mijo53 no keby bola takato situacia pred dvoma/troma rokmi, asi by som na taku analytiku mala cas aj ja. Dieta som mala 2rocne, este sa aj rad vozil v kociku, takze aj vacsie nakupy som urobila sama, pobehala podla cien a ponuky aj 3 potravin, bola som len doma, resp. so synom stale vonku.
Teraz na to uz cas nemam. Cestou z roboty mam len potraviny Zabka, tie su drahe a dokopy tam nic nie je. A z domu najblizsie mam Kaufland, ten obcas stiham v tyzdni na fakt nutne veci mozno 2-3krat.
A domace bohuzial nemame nic, zijeme v panelaku.
@queen_mary No zrovna jednu položku ako Persil nekupujem. Každému asi došlo, že porovnávam produkty, ktoré kúpiš aj u nás.
@valeria_h persil v eurospare v akcii stoji tolko, ako bezne u nas v tescu. (18,99 eurospar a 19,50 tesco, eurospar v akcii, tesco bezne). Na pilulka sk ho najdes za 12.
To len v rychlosti co som nasla prve a verim tomu, ze ostatne by vyzeralo podobne. Cize ten narativ zauzivany nie je moc pravdivy 🙂
@queen_mary Tak asi som zle videla 😁
@onedaynick uplne suhlasim, len keby chudaci taliani vedeli, ze jedna z ich najoblubenejsich druhov pizze len kusok muky s pretlakom :D aneb how to be slovak 101
@kaitlin3 hej 🙂 nie je pizza ako pizza, a rozumiem, ze ta prava je nam Slovakom cudna, ale toto je prava pizza 🙂
No a dnes sirup zlata studňa... Stal 1.49 keď bol v akcii tak 0.99 e a dnes 2.89 e....
@kimberley123 😳😳 wtf
@kimberley123 kristušát to ze cena
@kimberley123 akože jeden kus? 😱
Ano cena za 200g kávy Nescafé Gold
@kimberley123 cena v NL v jednom z najdrahších obchodov s potravinami
@kimberley123 to je sila, a pritom hento nema nic spolocne s kavou👀
@kimberley123 to sa pomýlili asi, nie? :D
@iv007 Je to nechutné ako ožobračujú ľudí na Slovensku. Zrovna som prišla z obchodu a videla som ceny nejakých produktov a nestačila som sa diviť za koľko to predávajú tu a za koľko v Rakúsku.