icon

Čoho cena vás v dnešnej dobe prekvapila?

11. mar 2023

Baby, len tak pre srandu a zistenie aké ceny tu mame. Mňa najviac prekvapila tatarka k vypražanemu syru, prosim pekne 2€ za malu mištičku 🙄😅 (a nie, nebola to ich domaca tatarka) 🤷🏽‍♀️ A 10g medu, k čaju, 1€ 🙈

irusa
11. mar 2023

@andrejka1974 no chlieb Kauflande už 1.69 s to pamätám časy asi rok dozadu 0.85 e...

irusa
11. mar 2023

@ndrag ta veľká rolka v Kauflande??? Ten som pravidelne kupovala velke balenie tuším 20 ks

berry266
11. mar 2023

ľadový šalat za 2,80€, brokolica za 1,60€ o mäse a výrobkoch ani nevravím.Masaker. Rajciny 4€ uhorky radsej ani nepozeram. šialené.Keby som nemala dieťa hádam si dam rohlik s paštekou ale teda nedá sa … Kazdý mesiac viac a viac míname na potraviny a to doma varíme, nekupujeme fast food, v reštike som nebola ani nepamätám ale pohľad na účet a jeho stav zabolí🙈

jana_eyre_2
11. mar 2023

No mňa dosť soklo keď som chcela kúpiť toaletak čo.som kupovala za 3,5 že teraz už stoji 7€.. 😬

bylinka25
11. mar 2023

@bessie12 U nás štyri, katastrofa.

annm81
11. mar 2023

Celkom nespadám pod kritérium "aké ceny TU máme ", ale mňa dnes mega prekvapilo, že v Nemecku, popritom ako sa všetko zdražovalo, zlacnelo maslo - 250g šlo dole z 3,30 na 2,70.

ndrag
12. mar 2023

@irusa ta velka, recyklovana rolka v Tescu 🙈

onedaynick
12. mar 2023

@stanulienkat margherita je kralovna pizz, nie kus muky s pretlakom. To len tak na margo.

h2
12. mar 2023

@onedaynick Nepochopila som tú fotku. Píšeš o kráľovnej pízz a potom tam pridáš toto? Kým som nečítala komentár, myslela som si, že sa ideš sťažovať, akú príšerne spálenú pizzu s "až" dvoma lístkami bazalky si dostala. Lebo mne keby toto priniesli, tak to vrátim.

onedaynick
12. mar 2023

@h2 vidis, a toto je pizza, ako ma byt, presne ako v Neapole, ale nechcem to sem uz miesat, lebo tema je o inom.

simca06022011
12. mar 2023

Ja donáška minulý týždeň, 2,5 porcia ryze... a bez možnosti vybrať bez prílohy. Nesezonne veci ma neprekvapuje, ale napr minulý rok 15wur kg jahôd...
Ceny sa u nás zvyšujú veľmi. Vel veci ešte len pôjde hore, akurát sme dostali cenník motorových olejov, niektoré +120-150%, a to je nákup v zahranici.

zdenush88
12. mar 2023

Každý sa sťažuje na cenu potravín, cenu všetkého ale keď idem do obchodu v meste po 1. Nemám kde zaparkovať , po 2. Pomaly nemám ani košík a po 3. Ľudia nakupujú doslova že kopcom ( sem tam sa nájde malý nákup)
Po dlhej dobe sme išli do nákupného centra v BB a nebolo kde zaparkovať a milión ľudí s taškami s oblečením a kadecim.... Takže ja osobne nemám pocit že by ľudia nejako riešili zvýšené ceny - kým bude dopyt tak nikto nemá dôvod znížiť ceny
Detto ceny nafty/ benzínu pred rokom keď vyskočili nemala som pocit že je menej áut na cestách

zuzuliennka1
12. mar 2023

@janka_23 presne ako ja. Redkvicka, mrkva, paprika,.. som si vzdy nakupila na chrumkanie k tv, k ranajkam, na veceru,… kks vsak skrachujem na tom teraz🙈🙈

lady083
12. mar 2023

MALE pukance v Cinemax za 4,10€, skoro som odpadla… uhorky za 2€, karfiol za 5€

apolka77
12. mar 2023

@zdenush88 inak toto aj mna napadlo . Zas niekto si robí nákup naraz na týždeň a to ten košík je potom iný...uvidíme dokiaľ to ľudia dotiahnu...ja si stále myslím že Slovensko JE krajina bohatých ľudí len keď vidím na akých autách sa tu jazdí a aké baraky sú tu postavené a. A aké dovolenky a nie raz za 3 roky ale 3 x ročne ľudia chodia...a nie je ich málo.

nnnuuunnn
12. mar 2023

@lady083 koľko stali tie pukance predtým?

zdenush88
12. mar 2023

@apolka77 práveže aj my chodíme robiť veľký nákup raz do týždňa, u nás kupujem priebežne len pečivo alebo sladkosti a máme 1/4 v košíku z toho čo tí ľudia a prežijeme celý týždeň v pohode 🙈 ale keď náhodou idem cez týždeň do mesta a vidím tie preplnené parkoviska od rána do večera 🙈

zmrzlinka2021
12. mar 2023

Mna asi ničoho - priznam sa, ja ceny velmi nepozeram, lebo:

- nechodime do drahych potravin typu yeme, dellia a podobne
- kupujeme len fakt to co spotrebujeme a neplytvame - neexistuje vyvaranie na patoro sposobov a vyhadzovanie
- neprezierame sa - take ako niekedy tu citam, ze sa v rodinach akceptuje sprepacenim "zozrat" na posedenie 150 gramov sunky bez peciva NEEXISTUJE
- nekupujem cipsy, vyhybame sa vysokospracovavanym potravinam - tam mega sa usetri

... take veci ako tu citam, ze limonada s ladom za 6 eur - no to v BA nebolo nevycajne ani pred 2-3 rokmi

Uprimne ja ani neviem kolko stoji chleba, lebo kupujeme u nas v potravinach kvaskovy a teda je 2,80 a mne sa to nezda draho... predsa len suroviny, pracovna sila, energie...a vydrzi u nas na 3-4 dni.

zmrzlinka2021
12. mar 2023

@zdenush88

Slovaci sa nemaju zle - u nas je narodnym sportom sa stazovat - vzdy a vsade a navstetko 😉

To treba brat fakt s rezervou a dost velkou.

Ano, su ludia vo vaznej fin. situacie, to netvrdim, ze nie, ale je ich podstatne menej a hlavne, oni nemaju potrebu to vesat kazdemu na nos.

mircalla
12. mar 2023

@zmrzlinka2021 Asi tu nikto nekupuje v Delia ci Yeme, nie sme padnuti na hlavu. Delia je v podstate vecierka. Ale ak si si nevsimla narast cien zeleniny, ovocia, vajec, oleja, chleba, masla atd zrejme si skutocne v situacii, ze nemusis pozerat na ceny. To su potraviny, bez ktorych sa neda. Miesto toho tu riesis cipsy a pritom sa tu cely cas bavime o cenach zakladnych potravin. Totalne mimo
Alebo potom neprispievas do domacnosti a tym padom ti to je tiez jedno

zmrzlinka2021
12. mar 2023

@mircalla ved ja nepisem, ze som si to nevsimla.
Ja len pisem, ze tym, ze nejako fungujeme (mas to v odrazkach), tak sa nas to az natolko nedotklo.

nikha2809
12. mar 2023

@h2 takto ta pizza má vyzerať.Aj s tým spáleným.Len u nás sú ľudia zvyknutí na pizzu Jánošík a podobne skvosty 😂

u2jana
12. mar 2023

@zdenush88 mna keby v piatok stretnes na nakupe, tak tiez mam plny vozik. To ale neznamena, ze nakupim hovadiny, chipsy, keksy,…
Kupujeme na cely tyzden, nemam cas behat po jednu-dve veci kazdy den.
Detto auta, bohuzial vela ludi do prace musi dochadzat, ako maju dochadzat, ked im nepasuju spoje?

nikasmile
12. mar 2023

Paradajky 19e/kg
A inak veľa vecí ale toto ma tak zaskočilo naposledy. Počkáme na leto.

kubkovamama
12. mar 2023

Lieky,resp.doplnky výživy.Mobivenal 120tbl 26€,cez net tá istá lekáreň 11,90€.Neverila som.Lekarnicka,že treba objednať cez net s doručením do lekárne ak chcem aj poštovné ušetriť.U očného,10€ za objednanie+30€ za 2 hodiny čakania a bežné vyšetrenie.Rast cien ma neprekvapuje,skôr ma šokujú tie konečné sumy čo ešte porastú.Prekvapuje ma,prečo za hranicami kde takisto je rast komodít,tie rozdiely v cenách nie sú tak obrovské ako u nás.No a poplatky a úroveň zdravotnej starostlivosti u nás a v zahraničí,tak to ma desí najviac a neskutočne rozčuľuje

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mijo53
12. mar 2023

@zuzuliennka1 štvrtok som kúpila redkvičku v kauflande za 0,55 eur, čerstvú, výbornú v Lidli por za 0,35 eur, krásny, žiadny zožltnutý, pomaranče do stredy boli v Kauf. šťavnaaté, sladké za 0,89, teraz sú od štvrtka drahšie, tak ich teraz nekúpim a jem domáce jablka Jonatan, ktorých sme mali požehnane. Ja mám rada analytiku a teda vždy si rozmyslím, kedy, čo kúpiť. Od dnes je uhorka šalátová za 0,99, no nekúpim ju, počkám ke´D BUDE STAť 0,59 , TERAZ JEM ZAVARANé, KTORéSOM SI VSEZONE NALOžILA

mamula20
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
12. mar 2023

Zarazili ma ceny všetkého. Ale najviac ma zarazilo, keď som bola teraz na víkend v Rakúsku. Ako je možné, že tam sú ceny viac-menej v pohode a u nás taká neskutočná drahota?

iv007
12. mar 2023

@valeria_h je pravda ze energie isli dost hore, ale niekde som citala clanok ako maju nasi obchodnici obrovske marze a od cias pandemie zarobili mega penazi.Najma velke nemenovane retazce..