icon

Dá sa dostavať dom za 35 000 EUR?

21. júl 2025

Ahojte baby. Myslíte , že je realne dostaviať dom za 35 tisíc ?? Už nam chybaju len stropi , podlahy , kupelna , kuchyňa.... čiste zufalstvo 😥

Strana
z3
jaskolka
21. júl 2025

Čiže vám podľa toho v podstate chýba skoro všetko vnútri..ten rozpočet veľmi ťažko

sweet20
21. júl 2025

@anonym_autor podla mna to je malo na tak vsetko

sweet20
21. júl 2025

@anonym_autor nemozte si navysit hypo?

esmey
21. júl 2025

a budete si to robiť všetko svojpomocne alebo sa budete tváriť že máte neobmedzený rozpočet a dávať to robiť firmám a robošom? V tom prvom prípade sa to totiž dá.

cacianka
21. júl 2025

začali ste stavať bez rozpočtu a rezervy ?

anjelicek26
21. júl 2025

Takze vam chyba uplne vsetko. Material mozno, ak si to spravite vsetko sami... ale celkovo kupelna vsetko drahe su tie veci, to iste kuchyna...ja ti nneviem...

marhulka13
21. júl 2025

@anonym_autor ako bolo vyššie spomenuté, tak záleží ci si to robíte sami, akú kuchynskú linku budete mat, aké podlahy a akú kúpeľňu.

procrastique
21. júl 2025

Ak pokúpite všetko najlacnejšie a urobíte si to samy, tak je to možné.

martul
21. júl 2025

@anonym_autor Ked nemáte stropy, tzn. že nemáte ani elektrinu dokončenú, či?

martinka13
21. júl 2025

Nie. Nechcem byť zlá, ale reálne tak 100k k tomu.

ekira1
21. júl 2025

Svojpomocne a len to najnutnejšie by sa dalo.. linka až keď sa našetrí, zatiaľ len niečo provizórne atď.

bosorkabb
21. júl 2025

Skôr nie ako áno.
Možno časom svojpomocne. Teraz je všetko drahé.

katkaseiner
21. júl 2025

nepises ci mas uz elektrinu, stierky, predpokladam ze material na kupelnu, kuchynu tiez nie... 35tis. E je uz velmi maly peniaz. Ak si to vies sama urobit, vela usetris ale teda je rozdiel nieco si dat spravit skutocnemu majstrovi a mat to pekne spravene, alebo si to dat urobit komukolvek a potom si to predrazit...
Kazdopadne tu padol este koment ze este 100tis. E navrch... no neviem neviem, asi to bude o dost blizsie k sume

zuzubb007
21. júl 2025

Nie je to strašné nizka suma, len malá kúpeľňa vyjde 15000, potrebujete minimálne o 20000-40000 viac

juliet86
21. júl 2025

nepises kolko metrov stvorcovych a kde... nepoznam kolko pytaju za robotu kolko matetialy... ale my sme len zariadovali novy byt 85 metrov nijako luxusne a vyslo nas to cca 35000... uz len svietidla plus exterierove zaluzie olus klima bum 10tisic. linka plus spotrbice 12tsiic

trnavacka
21. júl 2025

Dá sa to, ak:
Stropy si dajte urobiť
Podlahu kúpte kvalitnú laminatku - parador, meister napríklad (áno vyššia cena) - má podstatne kvalitnejšie spoje, robí sa s ňou ľahšie, za dva dni urobíte cely dom sami.
Do kúpeľne laminatku určenú do vlhkých priestorov.
Steny obložiť len najnutnejšie. Kúpeľne vám kľudne vezmú aj 20 tisíc … tak sa musíte rozhodnúť
Kuchyňa - ak je muž šikovný: nakresliť si ju, prepočítať sko stolár a objednať si narezane a ohranene dosky, vysuvy, panty, dvierka. Doma ich zmontovať a dať dokopy. Tym urobíte kuchyňu za polovicu - ale časovo je to oveľa dlhšie (a predpokladá to, že máte aj kopec náradia na montáž)
Inak sa to asi nedá. Niečo nebude hotové.

sisska96
21. júl 2025
@zuzubb007

Nie je to strašné nizka suma, len malá kúpeľňa vyjde 15000, potrebujete minimálne o 20000-40000 viac

@zuzubb007 čožeeee... kúpeľňa 15 000????? . Teraz sme prerobili kúpeľnu a zmestili sme sa do 5000 eur, taká stredná

sisska96
21. júl 2025
@cacianka

začali ste stavať bez rozpočtu a rezervy ?

@cacianka aj moja kamoška tak stavali s mužom 😂 majú roky rozostavaný dom, už nemajú peniaze dokončiť. Od začiatku som sa čudovala že ako že nevie koľko bude celkovo stáť. koľko hypo dostanú. Proste začali a peniaze došli, hypo je na to málo. Takže splacajú hypo a dom nikde

lenkakravcova
21. júl 2025

@anonym_autor čiźe vám chýba už len vnútorné vybavenie? Interiér? alebo aj exteriér?

Lebo ak iba interiér, tak urobte omietku, elektrinu, stropy, podlahy. A nutné zariadenie ako WC, sprchu (alebo vaňu).
A také ako obkladačky môžete riešiť aj neskôr.
Nábytok nájdeš na začiatok používaný na bazariku za pár eur. Časom pomeníte.

lenkakravcova
21. júl 2025
@sisska96

@zuzubb007 čožeeee... kúpeľňa 15 000????? . Teraz sme prerobili kúpeľnu a zmestili sme sa do 5000 eur, taká stredná

@sisska96 presne.. a keď dajú len WC, vaňu, umývadlo, tak ich to výjde na 1500 Eur + obklady môžu riešiť neskôr keď došetria.

bellaa3007
21. júl 2025
@sisska96

@sisska96 skoro mi oči vybehli, že 15tis :D My ideme stavať a teda moja predstava je o dosť nižšia😀

sisska96
21. júl 2025
@bellaa3007

@sisska96 skoro mi oči vybehli, že 15tis :D My ideme stavať a teda moja predstava je o dosť nižšia😀

@lenkakravcova však to, nemusí byť na mieru. Su nábytky aj lacnejšie, aj obklady.
@bellaa3007 Nám aj rúry menili

bellaa3007
21. júl 2025
@sisska96

@lenkakravcova však to, nemusí byť na mieru. Su nábytky aj lacnejšie, aj obklady.
@bellaa3007 Nám aj rúry menili

@sisska96 si ma vylakala hah😀

zuzubb007
21. júl 2025

Áno ak sa všetko buduje nanovo vyjde to draho, robím v stavebníctve ak si to budú robiť sami vyjde to lacnejšie, ale firma to tiež nebude robiť len tak zadarmo, a nemajú ani stropy ani nič čiže predpokladám, že ťahajú aj elektriku atď.

autor
21. júl 2025
@trnavacka

Dá sa to, ak:
Stropy si dajte urobiť
Podlahu kúpte kvalitnú laminatku - parador, meister napríklad (áno vyššia cena) - má podstatne kvalitnejšie spoje, robí sa s ňou ľahšie, za dva dni urobíte cely dom sami.
Do kúpeľne laminatku určenú do vlhkých priestorov.
Steny obložiť len najnutnejšie. Kúpeľne vám kľudne vezmú aj 20 tisíc … tak sa musíte rozhodnúť
Kuchyňa - ak je muž šikovný: nakresliť si ju, prepočítať sko stolár a objednať si narezane a ohranene dosky, vysuvy, panty, dvierka. Doma ich zmontovať a dať dokopy. Tym urobíte kuchyňu za polovicu - ale časovo je to oveľa dlhšie (a predpokladá to, že máte aj kopec náradia na montáž)
Inak sa to asi nedá. Niečo nebude hotové.

@trnavacka Ďakujem 🙏

pokemonkaa
21. júl 2025

Dá sa to, len musíte byť veľmi finančne zodpovední. Sú veci (stropy), do ktorých treba investovať a veci (kachličky, nábytok...), ktoré sa dajú kúpiť aj lacno.

mk1111111111
21. júl 2025

35 je ltt, ale tak da sa. Nebudete mat mat najluxusnejsie materialy, ale dokoncene ako tak bude.

zuzana76
21. júl 2025

Bude treba robit velmi velke kompromisy, najlacnejsi material a urobit vsetko co sa da sami, linku mozno kupit z mercury, aj ked nebude na mieru, ale dokazes kupit aj do 500 eur pouzitelnu, takisto dlazba najlacnejsia, mpzno ako pisali vyssie laminat a to viete urobit aj sami.

bubuzu
21. júl 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 my sme si našu kúpeľňu robili celú sami a pred rokmi, ale aj tak fakt nechápem, čo na kúpeľni môže vyjsť 15000? Kúpiš sprcháč, vaňu, práčku, umývadlo, nejaké skrinky. Zrkadlo, kachličky, lepidlo. Ak si netrúfajú na vstavaný sprcháč, tak kúpia klasický celý. Ak majú dotiahnutú vodu, čo tipujem, že majú, keďže o tom nič nepíše, tak všetko si vedia zapojiť sami. Steny majú hotové, to znamená, že rovné, čiže aj kachličky si vedia nalepiť sami. To nie je žiadna veda a ani to netrvá dlho. Máš milión video ako sa to robí. Ak by mali namiesto kúpeľne obuchané steny, ktoré ešte treba vyrovnávať a na zem vyliať betón, tak ako sme mali my, tak chápem, že to už dobre rovno urobiť je ťahšie, ale keď som to zvládla ja, ktorá som to robila prvýkrát v živote a je to eňo ňuno rovné, kachličky krajšie vyšparované ako u väčšiny ľudí, kde to robil rýchlo nejaký akože majster, tak to zvládnu aj oni a za lacno a nie že 15000.

autor
21. júl 2025

Tak dievčata , zaliatu podlahu mame , už stači len položiť podlahu buď dlažbu alebo vynil-laminát , uvidime čo nas vyjde lacnejšie , mame podlahovku ..elektriku mame už takisto , už stači nas len pripojiť na hlavny stĺp , mame už aj omietky , stropi sa idu robiť už s tých 35tisíc , plus ta kupelna , kuchyna , podlaha ...hypoteku mame už dosť vysoku , toto bude už len spotrebak nakolko viac nam už nemôžu dať , vela veci si vieme aj urobiť sami , obkladať bude svokor ...ešte som zabudla dodať , že nam chyba ešte tepelko , to vyjde zo všetkým na cca 11tisic ... ach , neviem už ako by sme sa dostavali a išli bývať 😌

Strana
z3