Dá sa vyžiť z 500 eur mesačne?
Prosím vase nazory ci sa dá vyzit z 500 euro 4 clenná rodina???po zaplatení uctov na byvanie hypo,seky,telefony,internet ale bez stravy!!!
mi to mame aj s uctami.. aj menej ... ale hypo nemame... a este j odlozime posetrime... ziadny problem podla mna..
Jasné že dá a vcelku pohodlne a luxusne. Mať tak 500€ na stravu, tak hádam ani neviem ako to minúť.
no da ale clovek si nic dovolit nemoze! myslim ze dnesnej dobe je este aj 1000 malo , ked platis uver najom a neaky telefon telka+internet no tak ti toho uz vela nezostane !
@sisinka88888 Ak si denne objednavas pizzu alebo nieco pod .chodis von kupujes si tony satstva tak urcite nie my sme tiez 4 ja manzel 18 rocny sym a rocna dcera ostava nam cca 300 € ked je lepsi mesiac a v pohode varim 3x do tyzdna plus nedela a vtedy pride aj druhy syn s priatelkou na obed ked sa chce cesta sa najde a ak sa clovek uskromi tak je vsetko lahsie
Da sa, aj z mensej sumy, ale je to smutne, ze slovac musi zit takto biedne :( ... z tejto sumy by ktorykolvek zapadoeuropan asi fical na antidepresivach. 😅
samozrejme, že sa dá - šatstvo kupujem na burzách alebo tu na Mk, často už ani neviem čo s ním - veľa ľudí mi posúva po svojich deťoch - , stravu mám väčšinou svoju zo záhradky - v lete varím takmer z toho, čo máme vonku - viem, nie každý má tu výhodu - a to platíme 3 deťom cestovné do školy, dvom deťom škôlku a s polročným synom chodíme plávať. Raz za tri mesiace ideme do bábkového divadla celá rodina. Mne sa osvedčilo jedno - nenaletieť na všetky ponuky čo sa ponúkajú ale rozumne hospodáriť - čiže deti nechodia na div. predstavenia, nefotia sa každý mesiac,
aha a ešte trom platíme hudobnú. Každý rok v lete našetríme na týždennú dovolenku na slovensku. O nič nie sú ukrátené - poznajú chuť mandarínok, banánov a precestovali takmer celé Slovensko.
aha a ešte dodám - výrazne ušetríme tým, že pol roka nekupujem mlieko - máme vlastné kozičky, tým pádom aj mäsko.
Ale je jasné, že život na dedine je lacnejší - napr, aj vodu máme zo studne a plyn nemáme vôbec. všetko áčkové spotrebiče - takže celková suma za el. mesačne pre 8 ľudí je 43e.
hm, som sa pousmiala. mavala som 500, sama s dvomi detmi a musela som z toho zaplatit najom, skolku, obedy v skole a stravu na mesiac a este chodit aj busom do prace. a vyzili sme.
akoze ked zaplatis vsetky ucty a potom ti ostane 500e? preco by sa nedalo? nam ostava po zaplateni vsetkeho menej a mam pocit, ze sme na tom celkom dobre..
da sa. Co poznam rodiny, tak maju 700 e celkovy rozpocet. a tiez 4-clenne rodina. To sa mate este kralovsky
nemám ani tolko,ale dá sa,,preto tu kadečo predávam 😉 .....manžel má iba dohodu a ja na východe uf,,klasika ako všade
Nechapem...to 500 eur vam ostane po zaplateni vydajkov ci to je vas celkovy prijem? My len hypo platime 600 eur
Pravdaze da,mohi ludia ziju aj z menej.Z 500€ sa da celkom slusne prestravovat.Casom si najdes system a dokazes aj pekne usetrit
my sme 3 clenna rodina a mame na tyzden na stravu cca. 80€ tj +- 320 € mesacne a to kupujem aj parmezan aj kacicu a hovadzie aj jahody po tri eura pre malu. Varime viac menej kazdy den.
ak som to správne pochopila, tak 500€ ti ostane iba na stravu, kozmetiku...poprípade výlety, oblečko....tak to je luxus 😉 keby nám tak zostávalo, tak som happy....jasné, že sa dá vyžiť...len netreba míňať na blbosti 🙂 takže neboj, isto sa dá 😉 Ale toto je blbý štát, je smutné, že rodinám zostáva takto málo peniažkov v porovnaní so zahraničím je to smiešne....a hlavne brutál smutné....ale čo narobíme....
Jasné ze sa da,mat tolko len na stravu tak som boháč. Niekedy je to 500 na vsetko.... ☹
tak ak by mne zostalo 500 eur tak to som na tom super, ale ja si nestazujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
500e na stravu a satstvo je celkom dost, a da sa z toho vyzit. mne sa osvedcilo napisat si listok, co potrebujem kupit, a podla toho sa riadit. z krasy nam neubudlo, stravujeme sa pestro, a neminame na zbytocne hluposti 😉
my sme styria...z toho je jedno 8 mesacne dieta...plienky, nutrilon...vyzijeme z 300e aj to som mozno prehnala

Akoze strava a satstvo, kultura, benzin a podobne? 500e? Da celkom normalne.