Dá sa vyžiť zo 400 eur mesačne?

mimibb
30. sep 2011

Ahojte uvazujeme s muzom o hypoteke...je to fakt zatial len na rovine uvah 😎 a zaujimalo by ma ci sa da celkovo vyzit zo 400 euro mesacne aj v pripade, ze je v rodine jedno male dieta....viem, ze by sa opasky museli utiahnut, ale aj tak... 🙂

monika2606
30. sep 2011

No ja ti neporadím ale mám presne rovnaký problém s priateľom, tiež uvažujeme o hypotéke a čakáme bábätko a tiež by nám ostávalo mesačne okolo 400eur tak som aj ja zvedavá na odpovede, ale ja si myslím že sa to dá ale naozaj sa treba potom uskromniť

nice202
30. sep 2011

400 eur v cistom Vam ako rodine ostane po zaplateni hypoteky? ak ano, tak potom sa istotne nejak vyzit da. su rodiny aj s ovela nizsim cistym mesacnym zostatkom. a aj tak potom pojdes do roboty nie?

tanapeta
30. sep 2011

však vyskúšaj. Daj si limit 400 eur trebárs na budúci mesiac a uvidíš čo to bude obnášať. A zbytok odlož a ušetríš

sisaha
30. sep 2011

zalezi ci je to cistych 400 uz iba na potraviny, alebo z toho este budete platit najom, energie...ak su to ciste peniaze iba na obzivu, tak ano, da sa.

zeytin
30. sep 2011

Mojej mame po zaplateni vsetkych beznych uctov zostane mesacne 150 eur... Este ma 2 nezaopatrene deti. Ako vyzije ona, je mi zahadou, ale vyzije. Za co ju velmi obdivujem. 🙂

rainee
30. sep 2011

dievcata, ja si to neviem predstavit, ked pozeram na blocky z nakupov tak mi je vzdy zle a to fakt kupujem zakladne veci kazdodennej spotreby, proste ziadny luxus. mozno este niekde na dedine kde sa da nieco dopestovat, dochovat, trochu pomozu dedkovci....ale napriklad v BA tazko 😝 odlhiadnuc od najomneho a potravin, pre babatko stale treba kupovat nove oblecko, plienky a mliecko su tiez riadne palky. netvrdim ze je to nerelane, ale kto to dokaze klobuk dole.

lucka1987
30. sep 2011

po zaplateni sekov a najmu, 400 eur na stravu a bezne vydavky? ano da sa.... ale bez vyletov, bez kupovania satstva a podobne... uplne nadoraz. my sme preto radsej s hypo pockali.. teraz mame 600 e na seky a vydavky a dalsich 400 ide na stravu a bezne nakupy. a ostatne sa na ucte spori na domcek. mozno keby sa viac utiahneme tak na stravu by stacilo aj 200-300 (ale zalezi to od toho aj ci budes kojit alebo nie a podobne, aj babo si bude pytat vela korun) a tiez vzdy treba mat aspon ako taku rezervu ze Keby nieco

luciaa86
30. sep 2011

no my mame menej ako 400 eur a jak sa hovori z vyplaty do vyolaty inak to nejde 😒 a este ktomu nas sme tam pride nejaky nedoplatok alebo sek na ktory sme nahodou zabudli a len tak prezivame

lenka0283
30. sep 2011

ja neviem teda ci by som si brala hypoteku keby som nemala dost..penazi..hyp nie je na 2 roky ale na niekolko rokov..moze niekto prist o pracu a koniec...mne by to asi nestacilo...ved dnes ma clovek iba same vydavky aj tie deti nieco stoja..sem tam nejake oblecko ci hracka 🙂

veronicka1901
30. sep 2011

Ja si myslim, ze to ide, len ozaj poskromne a nedajboze, ze sa vam nieco v domacnosti pokazi alebo napr. nieco s autom (ak mate). To su take veci, s ktorymi tiez treba ratat. Ale myslim, ze na obleceni sa da napr. usetrit, zavisi od narocnosti daneho cloveka.

bambibam
30. sep 2011

Neviem akým zázrakom ešte žijeme ,ale žijeme. Výdaje nám prevyšujú niekedy príjem , preto každý cent je premyslený na čo sa dá, nehovoriac o tom ,že keby sa niečo stalo s jedným ,alebo druhým tak sme na tom veľmi zle a museli by sme hladať pomoc. Nakolko nemáme starých rodičov ani jednych, tak je to ťažšie,a musíme sa oba obracať, aby deťom nič nechýbalo. Záleží aj od nárokov aké máte. Ja si niekedy pripadám ako z roku p.n.l. všetko delím ,niektoré veci obšijem ,zavarím na horšie časi , doma povyrábam tolko dekorácii,že niekedy sa sama sebe čudujem ,čo všetko sa dá ked sa chce. Ale pokial by sa mi dalo ulahčiť si život bez hypo a iných výdajov asi by som to využila.

martina2001
30. sep 2011

v podstate ako tu baby píšu, dá sa s toho vyžiť ak to už maš len čisto na žitie. Ak nepočítam oblečenie, len čiste potraviny a bežnú drogériu zhruba toľko minieme mesačne. V podstate človek vždy minie koľko má. Záleži aj od náročnosti, ja si priznám že som náročná a deti už ani nehovorím.

ivka225
30. sep 2011

Dá sa, ak sa nestane nič mimoriadne. Ak sa nepokazí kúrenie, ak vás nevytopí, ak nebude treba opraviť strechu a podobne.

alure
30. sep 2011

vyžiť sa dá,len je otázne ako to bude ponímať banka,tam nejde o sumu aká ostane ale o tabuľku a to čo im z nej vyplynie...nie je to také jednoduché my tiež teraz riešime hypotéku a mali sme okolo toho neskutočné vybavovačky. Každopádne moc držím palčeky nech sa rozhodnete akokoľvek 🙂

poleva
30. sep 2011

tak to si neviem predstaviť,treba myslieť aj na zadné vrátka,čo ak vás postihne niečo,čo bude treba zafinancovať,okamžite?? z čoho potom??

martinkatinka
30. sep 2011

No podľa mňa sa to dá, aj v Bratislave, veď existujú hypermarkety a rozne akcie, treba si to vedieť rozpočítať... a vezmi si, že nájom ti odpadne, ak budeš vo vlastnom....My máme 500 eur mesačne, sme traja a bývame v prenájme...

henulienka
30. sep 2011

Nám toľko ostáva po zaplatení účtov, hypo, pôžičiek a sme piati. Jednoducho z toho vyžiť musíme. Nechodíme na dovolenky, do kina do reštaurácií, ale aj tak máme kde bývať, a nie sme na nikoho odkázaní. Všetko čo máme, sme si zaobstarali sami.
Takže moja odpoveď- s jedným dieťaťom sa z toho dá vyžiť úplne v pohode, samozrejme poskromnejšie.

dadda02
30. sep 2011

Treba ratat aj s poistkou za byt/dom, platby za odpad, pripadne poistka za auto - podla mna si zratajte velke vydaje, ktore v roku musite uhradit, pripocitajte hypoteku, vydaje na osatenie, narodky, meniny a pod., k tomu bezne ucty a napokon stravu. Vydelte poctom mesiacov (12) a uvidis, ake cislo Ti ostane. Samozrejme, treba ratat aj so zaloznymi peniazmi - keby sa nieco stalo (uraz, pobyt v nemocnici, pozvanie na svadbu, pokazenie spotrebicov a pod.). Drzim palce

hoogy
30. sep 2011

podla mna sa to da ked tym 400e je uz len na potraviny a plienky a sem tam oblecenie. ale druha vec je ze nebudete mat ziadnu rezervu su mesiace ked sa nieco moze objavit navyse a jednoducho vam to nevyjde. z vyplaty by ste si mali mesacne odkladat na taketo uceli.

tinki
30. sep 2011

podľa toho v ktorej oblasti SR bývaš. Lebo na východe je to väčšinou bežná prax...a dá sa aj výlety, pekne obliecť, aj keď nie každý mesiac..

usacek79
30. sep 2011

urcite sa da vyzit zo 400eur mesacne, ak to ovsem su peniaze cisto na zivot. Ak z nich este treba platit nejake ucty atd, tak to je asi malo. Ale teda ja na stravu miniem mesacne okolo 200eur a to znacne rozhadzujem.. Takze tych 200 co ostane je podla mna na nejake blbosti a drogeriu atd dost 🙂 a ako tu vsetci pisu, ze nejake zadne vratka - ono sa da aj z tych 400eur napr 30-50mesacne odlozit ako zlatu rezervu..
ja som z BA a s mojim sme zili pokojne aj z 200mesacne, nikam sme sice nechodili, ale prezili sme 🙂
a moja mama, tiez bratislavcanka, zije zo 450,-eur platu a plati z toho aj vsetky ucty.. takze da sa 🙂 a urcite jedneho dna bude lepsie 😉

jarkamamina
30. sep 2011

my zijeme z 250 eu mesacne,myslim len stravu a mame tri male deti,mne sa kazdy cuduje,ako to dokazem,je to len o vas ake mate naroky,co potrebujete mat dom kazdy den , a to este starsi syn hrava futbal,no varim tak aby vydrzalo aj na dva dni,ziadne navstevy kaviarni atd.

lauritka
30. sep 2011

ak Vam zostane 400 eur po vyplateni vsetkych sekov a poziciek, tak klobuk dole, to ste na tom financne dobre 😉

takze ano, da sa, ale vyskakovat nemozes. 🙂 t.j aj tak treba pozerat na kazde euro, lebo v potrvinach sa clovek ani nenazda a minie majetok, hlavne ked vsetko nenapadne zdrazuju 😉

viera27
30. sep 2011

poriadne si porozmyslajte. Da sa vsetko, ale nebude to take ruzove ako sa zda. Pokial zijes v permanentnej starosti o peniaze, ma to za nasledok neustaly stres a napatie v rodine. Inak sa uskromnuje mesiac - dva a inak sa uskromnuje xy rokov. Casom ta zacnu stvat veci ako ze nemas za co zobrat dieta k moru, pricom by mu taak dobre spravilo. Ze nemas za co poslat dieta do skoly v prirode atd atd. Pokial ste si isti ze aj toto zvladnete, tak minimalne spravte este par krokov navyse, ver mi ze to vela veci ulahci.
1. Pripravit si na bocny ucet nedotknutelnu financnu rezervu na komplexne naklady rodiny (vratane hypoteky samozrejme) minimalne na 4 mesiace
2. Neviem ci pri kalkulaciach hypoteka ano/nie ratate aj s poistkou + nakladmi na vybavenie hypoteky. Ak nie tak s tym rataj. Zivotne poistenie zivitela popri hypoteke je skoro nutnost by som povedala.
3. Popozerajte ake mate poistky. Predpokladam ze kedze si na materskej tak zivitel je manzel. Poistit, poistit, poistit. Urazove, umrtie, invalidita, dlhodoba PN - tieto veci musite mat (respektive optimalne by ste mali mat) vyriesene. Tu by som este vypichla, ze poistit treba manzela, ale seba uviest ako POISTNIK. Naaahodou v pripade rozvodu sa to bude velmi hodit, kedze poistka nie je sucastou BSM a teda by cela zostala manzelovi, hoci si na nu financne ci nefinancne prispievala.
Ak mas toto poriesene, tak s kludom hor sa do banky bez stresov 🙂

k_a_j_k_a
30. sep 2011

Ahoj, ako pisali ostatne maminy, ak Vam 400€ zostane po zaplateni hypo a najmu, tak sa da. My minieme na jedlo cca 250€ (nekupujeme polotovary, nechodime do restauracie- nie, ze nechceme, ale nechuti nam to, manzel si nosi teple obedy z domu, a pekne krasne varime, cim dost usetrime a to varim min. jedno teple jedlo denne), a cca 100€ mame na ostatne veci (oblecenie, drogeria a pod.)

Dalsia vec je, ci Vam tu hypo v banke daju, ak si Ty na materskej a mate dieta. Su s tym dost velke problemy. A nezabudaj, ze najom bude tak 150- 200 € (ak je stary byt, tak aj viac), plus elektrina, plyn a co ja viem, co sa este najde.

amulienka
30. sep 2011

otazka je ze ako dlho sa musi zo 400 vydrzat? ak je to na doraz, tak je to o hubu, lebo vzdy sa vyskytne nieco co treba trochu navyse. takze aspon 100 eur mat kazdy mesiac do plusu a da sa to snad zvladnut.

mitinka
30. sep 2011

Ahoj určite sa nedá!!!My máme cca do 300eur na mesiac a každý mesiac si požičiavame od rodičov,... Hľadám si konečne prácu,lebo takto to ďalej nejde,... Nechodíme po reštikách,lebo si to nemožeme dovoliť,nekupujme nič čo v ten deň nepotrebujeme!!!Kupujem len toľko jedla aby sa to za jeden deň zjedlo.Malá teraz nastúpila do školky a majú to veĺmi zvláštne,... dostala som 2nečakané šeky na stravu a pýtajú IBA od 26 do 30.9. -8eur na ZRPŠ 😠 Prečo to nepýtajú hneď po výplatách?? Ale nejde o to,... proste sa to nedá a nejeme ani každý deň masso ale asi tak raz za týždeň a to taktiež nevarím každý deň,lebo malá sa napapá v školke a na večeru jej už stačí chlebík a malý ten moc nezje,.. Uvarím 2zemiačiky a papa ich celý deň 😖 A muž keď má rannú tak sa naje v práci,... a ja sa už nejak postarám o žalúdok 🙂 takže proste sa nedá!!!A tie čo tu píšu že sa dá,... tak nežijú z 300eur!!! Tot moj názor Lebo my tak žijeme 😠

hameeda
30. sep 2011

babi tak ja vas obdivujem, naozaj vas obdivujem, klobuk dolu pred vami......tak to by som urcite nedokazala vyzit zo 400 eur, ja ani z dvojnasobku,,,

lji
30. sep 2011

hm môj názor je že sa dá ale my to nevieme 🤐 doteraz nemáme poriadne spravený rozpočet s mužom a už fakt uvažujem nad niekym kto mi s tým pomôže. vyžiť viem dokonca aj dobre ALE nič zatial nešetríme, bývame u našich, ale platíme normálne elektrinu,plyn,vodu,... a máme vlastný vchod ale je to predsa len ALE lebo ked jeden mesiac nevychádza nám tak viem že si požičiam od maminy a ked niekedy nie im tak zase my im zaplatíme. musíš si spraviť presný rozpočet ale musíš myslieť aj na nepredvídatelné veci (príklad-nám teraz spapalo autíčko na výmene plynovej nádrže "len tak" a to už je pekná pálka 250€ mimo rozpočtu 🙄 ) lahko sa zvyká na dobré a ťažko na horšie takže musíš sama vedieť aký máte životný štýl, či sa viete ešte niekde uskromniť, či vieš aj niečo odložiť. ťažko ti tu niekto poradí lebo ty musíš vedieť sama 😉 držím päste aby vám to vyšlo 🙂

inffinity
30. sep 2011

Ahojky, nám po zaplacení všeho včetně hypotéky zůstaně můj RP 190€ na jídlo a na drogerii..když je třeba oblečko malé atd atd vždy se to nějak udělá..záleží co v těch 400€ budeš mít všechno zahrnuté ale @tanapeta ti dobre poradila, vyzkoušej a uvidíš 🙂 držím palce 😉