Dá sa vyžiť zo 700 EUR?
Takže bývam v Košiciach. Môj plat v čistom je 700€. Som sama, bezdetná. Bývam v zdieľanom byte, tam platím 200€ vrátane energií, čiže to je 500€. Mám nedávno kúpené 10 ročné auto, čiže benzín a iné. Nesplácam ho. Samozrejme mám mobil, čiže paušál. Potom jedlo (nie som náročná), hygienické potreby, oblečenie.
@stanulienkat velmi smutne
@tenerifka https://www.profesia.sk/praca/adam/O4672325?sea... Plat 800 eur v hrubom. To nevychadza ani na 700 eur v cistom ako ma autorka. A takych pozicii najdes kopu.
@tenerifka ale prosim ta, pises tu vrcholne sprostosti, nemas ani len ponatia o beznych pomeroch na Slovensku!!! Nie, ani ja tam nezijem, ale vzhladom na vseobecnz scitanost mam prehlad o zakladnych ekonomickych ukazovateloch na SK. Pozri sa kolko zarabaju ludia v SK fabrikach. A nemudruj o tom ako ma kto zapracovat na sebe. Vsetci nemozu mat tituly, pretoze kto bude piect chlieb, obsluhovat v restikach, vozit smeti, atd. Ja mam aj titul, aj karieru v DE a dokonca ani matersku v DE nedostanem, lebo patrime udajne k hornym 5percentam podla statistik, ale mam realnu predstavu o zivote, aj ked som evidentne podstatne mladsia ako ty a pokoru, pokoru!!! Pretoze, ak nebudu ludia, ktori budu vykonavat jednoduche cinnosti, tak dojde k degradacii titulovanych a nakoniec si budeme aj my vzdelani, s karierou musiet odvazat a triedit vlastne odpadky, piect pecivo, atd..
A okrem toho, predpokladam, ze v zdielanom byte zije mlada baba, takze nikto nemoze cakat, ze po skonceni skoly jedno akej mu zacnu pecene holuby rovno na tanier padat.
Asi sa na to vykašlem, nechám auto rodičom a pôjdem robiť do BA do McDonaldu (vraj tam platia 900-1000€ v čistom) a popri tom si tam dokončím maturu. Je to možno trochu šialené, ale čo je život bez trochy risku?
Len nezabudaj, ze naklady su tam o dost vyssie
@trgypadl To si uvedomujem, no zbavím sa auta a nebudem si vyskakovať. Navyše mám našetrených okolo 7000€, keďže dôvod, prečo nemám maturitu je že som sa musela starať o babku. Mala som opatrovateľské.
Isteze sa da. A dochodci myslite, ze z kolko vyziju? Ani vacsina vdovcov a vdov nemaju 700e. Moja kamoska zije sama vo vlastnom 2i byte a ma pod 400e dochodok. Ma 33 rokov praxe ako zdr sestra.
Autorka, prepac, ale to akych zodpovednych rodicov ty mas, ze namiesto strednej skoly ta strcili opatrovat babku? To aku buducnost ti tym zabezpecili?
Ak mas nieco ušetrené to je velke plus, drzim Ti palce🤗
Ja by som v pohode vyžila a ešte ušetrila. Ale to som ja.
@oli18 Tak mám aspoň výučný list. Oni boli v zahraničí a nechceli prísť vtedy bližšie.
@trgypadl Ďakujem. Dúfam, že to zvládnem.
Autorka, tak aspoň niečo máš.
Mc na plny uvazok pokojne 1000 v cistom, ak nemas zavazky, vikendy, nocne, sviatky...
A isto i v KE, TT... pohladaj a poskusaj ale je to fuška....
@98 Viem. Po prvýkrát budem pracovať takýmto tempom. Dúfam, že to ustojím, tie 2 roky, kým si spravím maturu. Trochu sa toho aj bojím, lebo nie som veľmi rýchla. Ale vyskúšam. Možno sa popri tom naučim rýchlosti, tempu...
Tak to záleží od náročnosti ak by si mala sama svoj byt v KE podľa mňa veľmi ťažko. ZA tu cenu vyžiješ ale musíš si riadne utiahnuť opasok. Aj ak si skromná šetríš na strave nič moc. Máš auto ak sa pokazí oprava drahá. Nikdy nevieš nahla PN alebo úraz a už TI budú chýbať peniaze. Ja by som si hľadala lepšie platenú prácu.7OO eur na Košice je fakt malo bieda. A nemáš rezervu hoci čo sa môže aj pokaziť a nemať rezervu je nie dobre. Ja by som tak žiť nevedela že musím pozerať na cenu v obchode či si to môžem alebo nemôžem dovoliť. Alebo že si môžem kúpiť toľko rožkov alebo toľko salám to by nebolo nič pre mňa. Náhle môžeš potrebovať aj na zubára a ak nemáš tak čo. Skôr sa poobzeraj ešte po nejakej práci alebo aspoň brigáde ak máš možnosť.

@tenerifka Taka je realita. Je plno inzeratov, kde ponukaju okolo 800, 900 v hrubom.