Dokážeme vyžiť z 800 eur?
Je tu niekto s podobnym rozpoctom? Po zaplateni, hypoteky a sekov nam ostane v rozpocte 800 eur na mesiac. Sme davaja s rocnym babom. Vsade len akcie pozeram, tie ceny su hrozne...
🤣🤌🏻ze 800e po zaplateni vydavkov... nooo, to asu jako né najem energie pozicka telefony (870e spolu) to plati muz z vyplaty cca 900, a moj rodica 557e pokrýva stravu mlieko plienky hygienu lieky benzin... 😁
Nejako to davame, snazime sa. Ale keby mi ostane 800e ked vsetko poplatime tak to by bolo fajno sveta zit a este by sa pekne usetrilo
Cca 800 € mesacne nas vyjdu potraviny, drogeria a lekaren, ale je pravda, ze na potraviny sme dost narocni, ale keby sme fakt museli, tak vyzijeme.
@natalia_r ja mám z mužom tisícku a využijeme tu na východe kde niet roboty je to normálne a 2 deti máme z tej tisícky ešte energie
@natalia_r poznám 5 č. rodinu s príjmom 650
@natalia_r ak nekupujes pradu a gucci bude aj oblecenie.
@zemiakovysalat a nechodíš každý deň do reštaurácie
@natalia_r spíš si kde kolko minies. Mne sa to zdá tiež dosť, minieme oveľa menej a to je obcas aj restika aj oblecenie 🙂
@natalia_r Dôležité je aj napríklad to, ako hospodárite s financiami. Určite od hladu neumriete. Treba pozerať akcie, nakupovať systematicky, pravidelne. Naplniť špajzu, variť zo sezónnych potravín. Napr. ja nakupujem tak, že keď vidím, že je reálne na niečo dobrá akcia(nie len nálepka akcia:D ), kúpim aj 2-3ks do zásoby, tým pádom mám ušetrené peniažky. Takto nakupujem hlavne drogériu, veci na pranie , ale aj trvanlivé potraviny. Z bežných surovín nakúpim len toľko, koľko reálne minieme.
Snažím sa minimalizovať chodenie do obchodu. Nakupovať so zoznamom. Chodím nakupovať najedená. Základ úspechu :D
Toto sa týka aj oblečenia. Kupujem si nové oblečenie, ale po sezóne. V akciách. Dokážem ušetriť veľa peňazí, mám kvalitné oblečenie a za peniaze ako od Číňana.
Tak dokážem nosiť x topánok aj 5-6 rokov a vyzerajú stále dobre. Kupujem basic kúsky, vo farbách biela, čierna, sivá, bežová, ktoré sa ľahko kombinujú. Radšej si kúpim 1-2 výrazné kabelky a outfit nie je nudný a vyzerá dobre 🙂
Nepodporujem fast fashion. Uvedomila som si to, keď som začala pracovať, že tu cesta nevedie. Jednak vytvárame neskutočne veľa odpadu, míňame veľa peňazí a ďalšia vec je tá, že keď nakupujem veci z takých obchodov, po pár mesiacoch už to nie je "in".
Stanoviť si striktný rozpočet, ja som si zaviedla presný zoznam toho, na čo miniem. Čo si ten mesiac môžem dovoliť. Dobrá je aj obálková metóda - napísať si na obálky, čo presne na čo slúži a držať sa toho.
Robiť si rezervu, ktorej sa nechytíš. Aj keby to malo byť len 20eur mesačne, je to lepšie ako nič. Keď sa ti nedarí mesačne, tak si povedz že 5eur týždenne. Alebo každý deň 1 euro... Rezervu, keď sa niečo stane, pre nečakané výdavky, pre potešenie mysle 🙂
Máme oveľa vyšší rozpočet, nakoľko zatiaľ chodím do práce, ale nakoľko čakáme bábätko, tak určie ten rozpočet určite bude nižší. Ale nebojím sa toho. V dnešnej dobe treba nakupovať s rozumom.
Môj otec celý život nechodil do práce , mamina ťahala celú domácnosť, so všetkým. A to bola učiteľka s nízkym platom v tej dobe. Naučila ma skromnosti a pokore. Aj keď vďakabohu sa mám teraz dobre, tak viem, že zvládneme aj ťažšie finančné obdobie.
Nemysli si, že ľudia keď zarábajú aj veľa peňazí, že si nestrážia financie. Keby sme si nestrážili, tak by sme si nemohli dovoliť dovolenky, autá a podobne. Lebo by sme všetko míňali bez rozmyslenia 🙂
Mimochodom, skús sa na to pozrieť z inej stránky. Ďakuj, že máte "len" tých 800 eur, pre niekoho je to celý mesačný plat, pre niekoho 2 výplaty... Ďakuj za to, že ste zdraví a dokážete fungovať tak, ako fungujete. Ver mi, že sa ti úplne zmení svet.
Dúfam, že ti aspoň niečo z týchto rád pomôže!
Každá situácia nás posúva vpred a mysli na to, že časom sa to môže úplne celé zmeniť. Je to len obdobie života, ktoré je jednoducho skúškou.
@matejakub no áno.
Moj tip je taky že ked pridu prijmy vyplatite hypo, šeky, tak ihned dat bokom napriklad 100-150 eur a zabudnut že tie peniaze vobec existovali.
Nase financie su velmi specificke, takže porovnat neviem ale myslim si že aj kino, aj zoo raz do mesiaca musi výjst z 800 eur pre 3 ludi (bez hypo a šekov)
@nikuska412 no to je aj u mna základ že za plnu sumu oblečenie nekupujem. Skrina už roky je plna takže nahá nebudem. Ak je niečo vo vypredaji rada si kupim
Ak aj odložíte z 800€ máte moju poklonu 😉
Mňa by inak veľmi zaujímalo že čo je reálne na tom bločku za 100€ keď si akože nič nekúpila. A to som tu videla takých odpovedí za posledné týždne veľa vo viacerých diskusiach. Tak neviem či poniektorí žijete z lásky alebo čo....
Ja som dnes napr urobila nákup za 10€ ale boli tam parky, syr, 2 jogurty a chlieb melon....a to sú reálne veci ktoré nezjeme za jeden deň.
@nikuska412 🤣moj clovek, "po sezone" vypredaje oblecenia...
Detske hlavne tak berem, trebars dvojickam tricka ma teraz kus vysiel od 0,75e do 1,50e kus, dobre budu dalsi rok, to sa nestrati. Zimne bundy to iste kus cca 5e, prechodne bundy na teraz aj dalsi rok, 7e kus... malej 3ks triciek na vesiaku 7e...nechala som v Tescu asi 45e ale mam vybavene na dalsi rok, lebo viem ze v sezone to bude teicko kus 9,99e co som teraz brala za 1.50e. Keby o platim v plnej sume tak tych 150e-200e ma.to stoji urcite.
@patys123 😳kde si bola na nakup?
Určite sa sa z toho úplne štandardne vyžiť. Teda strava, lieky, drogéria , potrebné oblečenie, nejaký ten výlet, niečo odložiť do zásoby. Ísť každý víkend este pomedzi to do aquaparku, nakupovať zbytočnosti, chodiť sa stravovať do reštaurácie .,.to už nie.
@oktobermimi vo Freshi.parky aj syr boli zľavnené. Melon bol menší asi dvojkilovy tak stal necelé 2€..
keby francuzovi zostalo 800e na mesiac na 3 ľudí tak podpálila aj železnú eiffelovku 🙊 ale podľa komentárov slovakovi stači aj menej, ešte autorke aj naložia čo si to dovoľuje až 800e a takúto otázku 😀 dpce tu si s nami ozaj môžu robiť čo chcú...
@patys123 tak to mas super, ja mam tu v dedine akurat tak Coop a Terno🥴🤦♀️
Minule som zobrala posldny chlebík, celozrny reku okej aspon neco bo neboli kvasnice ze by som upiekla (povodne som sla pre tie) ze 2.69 bochnik😬
@natalia_r uplne zbytocna diskusia.
Ked musis, tak sa da. Poznám x rodin, ktoré majú prijem 1000€ pred zaplatením šekov.
A výžiju. Zoženu si, dopestuju... ziju uplne slusne. Všetko sa dá len človek musí chcieť.
Mam pocit ze len tu su "milionarky". Chcela by som naozaj vedieť realitu. Ludia su zhyckani, nevedia co od dobroty. Všetko mat tip top 👌
Ked to rozratam, na týždeň mas 200€. To ti akoze nestačí,? Ako ti tu už napisali, treba sa správať a rozmýšľať racionálne, a využiješ uplne v pohode. Plánovať si co uvaris. Predpokladám ze nemusíš mat každý den steak ci ist do reštaurácie? Každý týždeň musis nebodaj nakupovať oblecenie? Kino, divadlo ti tak moc chyba? Vsak sa da ist von, do prírody, všeličo vymyslieť...
@natalia_r na vyskakovanie to nie je ale ak budes rozumne nakupovat tak sa da
@natalia_r určite sa dá, rozumné nákupy, plánovanie jedla a napr nevyhadzovať. U nás napr : keď sa nezedia zemiaky, urobí sa desiata do školy, alebo "pečivo ku kyslej polievke", zo zemiakov, zostane ryža, sliepka s polievky - pomelieme ... Hneď sú mäsové guľky... Fakt máme cca 350-400€ na stravu, drogériu, lieky... A teda mám čo rozmýšľať. Jediný problém je vždy zubár... Tie ceny sú šialené. Sme 4 osoby.

Úplne v pohode, my vyzijeme aj za 600€ a ešte aj odložím. Keď mi skončil rodicak, a pôjdem do roboty tak šetríme ako sa dá. A dá sa vyžiť v pohode, ale zase ja nie som naučená nakupovať pre seba nejako oblečenie šminky a také blbosti,takže niekedy si aj dva tri mesiace nekúpim nič takže šetrím ako sa dá a rozmýšľam čo kúpim. Ale robím si aj zásoby ako škrečok 🤣