Dokážeme vyžiť z 800 eur?
Je tu niekto s podobnym rozpoctom? Po zaplateni, hypoteky a sekov nam ostane v rozpocte 800 eur na mesiac. Sme davaja s rocnym babom. Vsade len akcie pozeram, tie ceny su hrozne...
@zmrzlinka2021 ale inak nehnevaj sa, ak používaš 1 pleťový krém už druhý rok, tak to má aký objem? Veď o Tom píšem ,že netreba na sebe samej držgrošiť. Pokiaľ zarábaš veľmi slušné a používaš jede krém na tvár
.tak to si ozaj môžeš pre seba viac dopriať. Ak dobre zarobis, tak asi viac pracuješ, tak potom nie je dôvod si pre seba ukrajovať.
@zmrzlinka2021 obyčajná dovolenka v Chorvátsku, v apartmáne, aj keď vlastne stravovanie, ..teda žiadny Karibik, to snáď je ok, nie ? A vieš aké sú ceny ?
@sasa1983 Mne to staci - mam kvalitnu plet, vobec nedrzgrosim.
A vobec sa o nic neukrajujem. U mna kvalita zivota nerovna sa mnozstu a cene nakupenych "haraburd".
@sasa1983
Na FB mas x skupin ako cestovat bez CK za par supakov.
A poviem to tak - nie je povinnost chodit kazdy rok do chorvatska k moru. Chorvatsko - bola som tam raz, mne nevyhovuje ich mentalita.
Cyprus, Taliansko, Turecko, Nemecko - pre mna jednoznacne lacnejsie ako Slovensko.
... a stale plati, kvalita zivota sa neodvija od dovoleniek. Ako moj manzel hovori - nie je podstatne kde, ale s kym
@sasa1983 Otazka znela,ci sa da vyzit z 800€, nie ci sa do toho zmesti pravidelna navsteva kin a restauracii. Samozrejme,ze zivotna uroven sa zvysit da, aj teraz sice platy isli hore,ale aj ceny,cize clovek si zas moze dovolit len tolko,co predtym. Ja som vstala z postele aj za 800€,nemam s tym problem, asi preto si tie peniaze vazim a nepotrebujem ich zbytocne rozhadzovat tam,kde to viem nahradit nejako inak.
@zemiakovysalat Ale ved chodte,ak vam to takto vyhovuje. Otazka znela,ci sa da z 800€ vyzit,nie ako casto z nich mozno navstevovat kino,ci restiku. Ked raz mam obmedzeny rozpocet,tak asi zvazujem,co je potrebne a co je rozmar.
@iwesska restauracia nie je rozmar. Pridava k mojej psichyckej pohode. Rozmar je gucci kočik pre dieta...
@zemiakovysalat tiež si myslím. Nie je to nutné, dá sa bez toho, ale občas si toto dať ako program na večer, deti k tomu tiež občas ukázať, alebo s mužom večer na víno. Sadnúť si s priateľmi .
@zmrzlinka2021 ty mas dieta?moje dieta knizky z kniznice nechce, chce mat doma svoju ku ktorej sa vie vratit.Kniha 16 eur precitala ju za par dni, zajtra idem kupit druhu, lebo ju bavia a peniaze nerozflaka na hluposti, tak si kupi knihu.
Skolsky vylet 30 eur, teenegera uz nebavi chodit len do prirody bola prvy x so spoluziakmi v kine 25 eur 3 roky nebola, dnes som bola po 4 m u kadernicky 45 eur, dcera je chora 15 eur lekaren.Cez vikend sme boli na pecenej rybe 35 eur, muz kupil chemiu do bazena 15 eur.Ja si nemyslim, ze zijeme nad pomery, ale zaplatiy energie a stravu nie su vsetky vydavky.To ma tento tyzden caka zubar min.50 eur.
Dcera ide na strednu som zvedava na poplatky,
A to som odmietla ist cez vikend na minigolf, lebo pre 3 ludi 27 eur a uz som si hovorila boli sme na rybe, chceme ist buduci tyzden na kupalisko nebudeme minat
Dvaja ludia s malym dietatom za 800 mesacne na stravu a voľný čas? Sem chodia aj ženské, co z toho este platia 500 nájom...
@stary_ujco ale to je extrém. Treba pozerať, ako sa máte lepšie, nie že menej mi stačí, najlepšie nič. Na Slovensku kto maká, vie zarobiť slušné peniaze. To.j. aspoň 1500-2000 eur čistého skla lokality a Slovensku. To je taký vyšší štandard myslím. A samozrejme zarábajú tak obaja partneri .veľmi by som sa neuspokojovala z údajom, že mi stačí chleba, jogurt a oblečko zo sekáča a doma telku pozerať. To čo je preboha ???
@sasa1983 na 1500-2000 eur treba mat niečo aj v hlave... vela ludi pracuje za minimalku lebo zvykli nato a nemaju ambicie.
@sasa1983 to co pises za hluposti. Kto maka vie zarobit..... Ine prace su co? Potrebujes aj smetiarov, aj upratovacky v obchode, aj casnicku k zivotu ked chodis do restiky. A nie kazdy nedokaze zarabat tolke peniaze. Moj manzel je vojak. Aky plat si myslis, ze ma? Ma podla tabulky, nemoze si zarobit nikde inde, ziadna brigada nic. Neni vsetko o lenivosti.
K otázke. Vyžiť sa asi dá, ale je to podľa mna žalostne malo, pokial sa človek chce trosku zdravo a chutne najesť, žiť nejaký život a socializovať sa. Veď len nafta a krúžky mesačne sú u nás 800€, ale tak zasa ani nezarábame 1000€. Takze dá sa vyžiť aj z 200€ aj s 10 000€. Takze súhlasím, že taká zbytočná otázka.
@natalia_r sme 2dospelý a 2 deti v podnájme, ostáva nám cca 350-400€ a vyžijeme 🙂 len treba vedieť čo variť, ako variť a hospodáriť z rozumom 🙂
@veronikastrickova by si sa divila. Mnohé manuálne práce aj dnes oveľa lepšie platené ako tie " nemanualne". Servisak kotla len za to že prišiel pýtal takú pálku naposledy ..takže áno, kto si neverí zarobiť, podľa mňa buď nechce, alebo mu to stačí . Vždy sa dá aj zmeniť práca. Netreba robiť celý život za málo . Vyhovárať sa na dáku tabuľku.
@sasa1983 s veľa vecami súhlasím co píšeš, paci sa mi taka dravosť, ale reálne nie každý je na to stavaný, proste ti učitelia nebudú mať plat, zatiaľ na sk 2000 eur v čistom a chcú to robiť, to keď by sa každý jeden rozhodol, že teda a dosť, idú niečo iné, kto to bude robiť? Tvoja sestrička koľko zarába, alebo teda dobre, sestrička v nemocnici, šoféri zachraniek? Čašníčky, kuchári, upratovačky? Veľa ľudí proste nemá na to, aby mohli robiť zložitejší prácu, za to nie sú horší, iní, ale reálne majú nižší plat. A viac nevedia a nemaju proste možnosti. Moja babka bola lekárka a dedko dekan, čo myslíš, aké mali dôchodky??? Co majú robiť dôchodcovia, tiež makať? A keď im pomáhajú deti? To je veľmi diskutabilné téma. Reálne je super podporovať deti a mat na to prostriedky, určite majú ľahší štart, ale zvládnu to aj tie, čo necestovali napríklad, jazyk, ak máš talent sa naučíš. A niektorému dieťaťu nepomôže ani ročný pobyt v zahranici
Ja si myslím ze si treba vedieť užívať a radovať sa zo života aj keď ti ostane 800 €, ale aj keď to ostane len 100 €.
Niekedy sa dajú zažiť podobne veci za oveľa menej peňazí. Napríklad môžeš vziať rodinu do aquaparku a nechať tam 200 € za predraženu tlacenicu, ale tak isto môžeš ísť na miestne kupalisko, tobogany su už takmer všade a vide ta to 4 € vstup. Môžeš ísť s rodinou do cinemaxu, každému kúpiť kybel pukancov a zaplatiť za to 50€, ale tak isto predsa mozes ísť do letného kina za par €, pripadne si kúpiť projektor a spraviť si kino doma. Namiesto do ZOO vziať deti na miestnu farmu.
@maciatkolulu tak veď keď sa nedá, tak sa nedá. Ale veľa ľudí nemá ani väčšiu snahu niečo zmeniť. Pričom majú šikovné schopnosti, a netreba mať bohvieaké školy, dá sa zarobiť aj normálne, dá sa aj nájsť druhu robotu. Dá sa ..nie uvažovať, ako sa nedá. Ale keď sa teda nepodarí, tak sa musí vyžiť z 800 eur. Veď to sa tiež dá. Len neviem z čoho takí rodičia platia mnohé veci pre svoje deti. Tiež je otázne, prečo niektorí rodičia čím majú menej finančných prostriedkov, tým viac detí si robia .
@natalia_r to dufam ze píšete zo srandi !niektory len tych 800€ zarobia a stoho musia vyžiť s troma detmi poprípade uz s pubertakmi. vsetko sa da zvládnuť ale treba rozmýšľať co je dvolezite , značkové oblecenie
@sasa1983 tak na tým sa zamýšľam aj ja... Nad tým počtom detí. Jasne, ze je lepšie mať viac peňazí, ale niekedy to je na úkor rodiny, zdravia atď. Ak má makať dve hodiny na to, aby....mohlu mat medaka, dovolenky atď, to je také dosť, ja neviem. S 800 eur s jedným malým dieťaťom sa dá slušne na sk žiť. Dvaja dospelí a jedno ročne dieťa, predpokladám, mama na RD podľa mňa slušne. To dieťa nepotrebuje teraz jazykové pobyty, dovolenky v baby friendly hoteli, luxusné hračky. Fakt je ideál nech ako, predpokladam, mladá rodina sú spolu a nie nech otec maká druhu pravú po nociach, víkendy. Aby len bolo. Na to budú mať ešte dosť času, keď malé vyrastie.
@sasa1983 ano samozrejme, manualna praca je inak platena ako ta strojovo robena. Ale clovek neni horsi, ked mu staci k zitiu 500€, ako ten kto si nevystaci ani s 5000€. A urazat kvoli tomu inych je ubohe.

@sasa1983
Lenze poslat dieta do zahranicia a neviem kde do kelu a chodit na bahamy NIE JE standard a malokto aj na zapade si to moze dovolit. Je to vyslovne nadstandard a ma na to malokto. A bacha, ani decko z 50timi kruzkami a tabormi, co precestovalo celu zemegulu a studovalo neviem kde nemusi byt v zivote uspesne a stastne.
Tu sa bavime o beznom, priemernom fungovani rodiny, nie o ludoch ako sme my dve.