Financie a výdavky medzi partnermi
Ahojte. Som rozvedený s 2 deťmi v striedavej starostlivosti, mám priateľku, ktorá má tiež 2 deti. Keďže mám striedavú starostlivosť, bývame spolu len 2 týždne v mesiaci. Tie 2 týždne v mesiaci bývam u nej, starám sa o dom, záhradu a náklady na to financujem. Okrem toho občas zaplatím nákup potravín, prispejem na energie. Samozrejme platím si aj vlastný dom, náklady a prevádzku. Partnerka okrem tohto požaduje, aby som prispieval aj na kaderníčku, kozmetičku, občas tankoval do jej auta, platil kompletné opravy, občas dal vreckové jej deťom, aj všetky opravy okolo jej domu /aj zaplatil, aj urobil/. Platím aj komplet dovolenky či predĺžene víkendy a už sa mi zdá toho až až. No vyčíta mi, že nechodíme často na večeru, na masáž, že jej nekúpim len tak niečo bezdôvodne. Jednoducho prispievam jej podstatne viac, ako prispievam sebe a mojím deťom.
Ako to je s rozdelením financií u podobných pároch?
Mal som náročný víkend plný rozhovorov a rôznych konfrontácií a môj / náš vzťah považujem včerajším večerom za definitívne uzavretý.
Píšem to len ako spätnú väzbu pre všetkých prispievateľov na toto založené vlákno.
Ešte raz srdečne ďakujem za príspevky, otvorili mi oči a kúsok nakopli.
@insed diskusia na mňa vybehla až dnes a ako čítam problém vyriešený. Zozačiatku to bude asi bolieť, predsa len boli ste spolu rok a pol a prestať ľúbiť sa nedá zo dňa na deň. Časom ale pochopíš že to dopadlo pre teba najlepšie ako mohlo. Držím ti palce.
Apropo...keď nemala teba kto jej platil všetko to na čo jej pri tebe neostávali euráče? Vtedy to predpokladám musela zvládnuť sama 🤷. Tak ako ti vysvetlila že zrazu jej to nijako nevychádza? To mi hlava neberie 🤔
@insed ja som myslela tuto ex, s ktorou si prave cerstvo ukoncil vztah, ze ako ona vlastne vnimala vas vztah? Popri tych konfrontaciach ti musela predostriet jej predstavu. A kedze si jej dost financne pomahal, ako si to teraz mieni zariadit? Ved aj tak si bude musiet poradit sama.
@0silvia0 vo vzťahu boli city, to nemôžem poprieť, sme dospelí a citliví ľudia, akurát vždy keď prišla téma financie, tak sa tá komunikácia vyhrocovala. Ona prežije aj bez mňa, to jej verím, možno len pôjde od výplaty k výplate a nič neodloží. Takto si aspoň niečo snáď ušetrila, keď som jej zatiahol pár výdavkov. Alebo si trochu zníži svoj štandard 🙂
viem ze uz po funuse ale kupovala ona aj tvojim detom darceky platila i atrakcie a pod ?

@mane01 mne to tiež až priam neuveriteľne.
Ú nás je to na podobné ale tieto veci sme mali vydiskutovane dopredu