icon

Financie a výdavky medzi partnermi

insed
12. jún 2023

Ahojte. Som rozvedený s 2 deťmi v striedavej starostlivosti, mám priateľku, ktorá má tiež 2 deti. Keďže mám striedavú starostlivosť, bývame spolu len 2 týždne v mesiaci. Tie 2 týždne v mesiaci bývam u nej, starám sa o dom, záhradu a náklady na to financujem. Okrem toho občas zaplatím nákup potravín, prispejem na energie. Samozrejme platím si aj vlastný dom, náklady a prevádzku. Partnerka okrem tohto požaduje, aby som prispieval aj na kaderníčku, kozmetičku, občas tankoval do jej auta, platil kompletné opravy, občas dal vreckové jej deťom, aj všetky opravy okolo jej domu /aj zaplatil, aj urobil/. Platím aj komplet dovolenky či predĺžene víkendy a už sa mi zdá toho až až. No vyčíta mi, že nechodíme často na večeru, na masáž, že jej nekúpim len tak niečo bezdôvodne. Jednoducho prispievam jej podstatne viac, ako prispievam sebe a mojím deťom.
Ako to je s rozdelením financií u podobných pároch?

Strana
z4
sense
15. jún 2023

@mane01 mne to tiež až priam neuveriteľne.
Ú nás je to na podobné ale tieto veci sme mali vydiskutovane dopredu

sense
15. jún 2023

@insed a ona koľko financuje na tvojom dome a tvojim deťom? Keď píšeš mame 2 domy, 2 auta, 4 deti a 2 výplaty? Lebo podľa toho čo píšes mas síce len 1 dom ale výdavky na 2 domy, máš 1 auto ale financujes 2, financujes 4 deti ale iba z jednej výplaty

insed
autor
15. jún 2023

@sense však nič, jej náklady nevychádzajú na vlastné potreby 🙂 Preto ešte dotujem z mojej výplaty. Ako som už písal, rád podporím, ale už je to dlho a dooooosť. Preto chcem redukovať..

0silvia0
15. jún 2023

@insed veru redukuj, drž sa pri partnerskom rozhovore a daj nám potom vedieť ako to priateľka zobrala.

sense
15. jún 2023

@insed tak potom nie si pre ňu nič viac, ako "dojna krava" a sam budeš vidieť ze ta vymení ak zistí že "mlieko došlo"

insed
autor
26. jún 2023

Mal som náročný víkend plný rozhovorov a rôznych konfrontácií a môj / náš vzťah považujem včerajším večerom za definitívne uzavretý.
Píšem to len ako spätnú väzbu pre všetkých prispievateľov na toto založené vlákno.
Ešte raz srdečne ďakujem za príspevky, otvorili mi oči a kúsok nakopli.

letfenixa
26. jún 2023

@insed držím ti palce do budúcna!

0silvia0
26. jún 2023

@insed ďakujeme za spätnú väzbu, vyzerá to tak, že dotyčná nebola citovo zaangažovaná a toto sa dalo čakať. Zaslúžiš si skutočný vzťah, naplňujci z oboch strán. Držím palce.

A ako váš vzťah vlastne vnímala tvoja ex?

miamaria
26. jún 2023

@insed Fiiihay malokedy niekto napise Ako to dopadlo 🙂 dakujem a nech sa ti dari v zivote

insed
autor
26. jún 2023

@0silvia0 s ex mám dobrý vzťah, naznačil som jej, že mám určité vzťahové problémy, chápala ma, ale už to nerieši, nech si to nejako sám upracem.

vejapa76
26. jún 2023

@insed diskusia na mňa vybehla až dnes a ako čítam problém vyriešený. Zozačiatku to bude asi bolieť, predsa len boli ste spolu rok a pol a prestať ľúbiť sa nedá zo dňa na deň. Časom ale pochopíš že to dopadlo pre teba najlepšie ako mohlo. Držím ti palce.
Apropo...keď nemala teba kto jej platil všetko to na čo jej pri tebe neostávali euráče? Vtedy to predpokladám musela zvládnuť sama 🤷. Tak ako ti vysvetlila že zrazu jej to nijako nevychádza? To mi hlava neberie 🤔

0silvia0
26. jún 2023

@insed ja som myslela tuto ex, s ktorou si prave cerstvo ukoncil vztah, ze ako ona vlastne vnimala vas vztah? Popri tych konfrontaciach ti musela predostriet jej predstavu. A kedze si jej dost financne pomahal, ako si to teraz mieni zariadit? Ved aj tak si bude musiet poradit sama.

insed
autor
29. jún 2023

@0silvia0 vo vzťahu boli city, to nemôžem poprieť, sme dospelí a citliví ľudia, akurát vždy keď prišla téma financie, tak sa tá komunikácia vyhrocovala. Ona prežije aj bez mňa, to jej verím, možno len pôjde od výplaty k výplate a nič neodloží. Takto si aspoň niečo snáď ušetrila, keď som jej zatiahol pár výdavkov. Alebo si trochu zníži svoj štandard 🙂

mamina7070
29. jún 2023

viem ze uz po funuse ale kupovala ona aj tvojim detom darceky platila i atrakcie a pod ?

bg92
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4