Finančné zabezpečenie pre ženu v domácnosti
Ak je tu nejaká žena, čo je doma nechodí fyzicky do práce a čo sa týka financií ma to na starostí manžel... Riešili ste napríklad nejaké zabezpečenie? Ja neviem že si mesačne odkladáte nejaké peniažky bokom, alebo že manžel vám dal nejaký podiel vo firme alebo tak?
Manžel chce aby som zostala doma a nechodila do práce, keďže zarobí dosť a podstatnejšie je teraz fungovať s deťmi a celkovo tak nejak vytvárať pohodu doma. A tak rozmýšľam či odísť z práce alebo ako ďalej. Človek nikdy nevie a chcela by som mať stále prístup k nejakej vlastnej rezerve
ak mas potrebu si robit rezervu a odkladat si peniaze tak mu ocividne neveris ... nehovorim o tom ze tie peniaze aj tak pri rozvode spadaju do bezpodieloveho spoluvlastnictva... si dospela a svojpravna tu nijaku odpoved nenajdes to si musis sama vyriesit
ak mas potrebu si robit rezervu a odkladat si peniaze tak mu ocividne neveris ... nehovorim o tom ze tie peniaze aj tak pri rozvode spadaju do bezpodieloveho spoluvlastnictva... si dospela a svojpravna tu nijaku odpoved nenajdes to si musis sama vyriesit
@purple_wolf práve som pochopila, že nech urobím v tejto situácii čokoľvek tak to bude zle. Je tu milión ten kde si ženy pýtajú rady čo majú robiť lebo sa nijako nezabezpečili, manželstvo prestalo fungovať a oni nemajú nič. Ja sa ja to pozerám realisticky a chcem mať rezervu a zabezpečenie a už zrazu neverím mužovi, prípadne manžel nemá čisté úmysly lebo chce aby som bola doma..
Ste už normálny ľudia?!
Tak ako to je teda...?!😂 Ja som vychcana a neverím mužovi lebo chcem mať ošetrené financie, alebo tie ženy ktoré zostali doma nič neriešili sú naivné húsky, alebo manželia ktorí mavrhli ženám aby boli doma sú skrytý manipulátori ktorý niečo kuju, alebo? Sú zlý manželia ktorý toto nenavrhnu a žena ďalej pracuje?😂
Ešte raz a naposledy... Pýtam sa tu konkrétne žien ktoré sú doma.. nepýtam sa tu na názor či robím dobre alebo zlé prípadne či by ste vy do toho šli alebo nešli. Odpovedajte na to čo sa pýtam v prípade že máte skúsenosť.
Ďakujem
Autorka, ak chces, ozvi sa mi sukromne.
Ma muz svoju firmu? Fiktivne nech ta zamestna za min.mzdu a nech ti zalozi nejaky fond kam bude prispievat.
Prac.navyky nestratis nemaj strach.
Ma muz svoju firmu? Fiktivne nech ta zamestna za min.mzdu a nech ti zalozi nejaky fond kam bude prispievat.
Prac.navyky nestratis nemaj strach.
@natalka13 áno ja som už aj niekde v komentároch spomínala že pravdepodobne to tak bude. Budem zamestnaná a budem dostávať mzdu. Ale ešte som chcela vedieť aj ako to majú iné ženy. Straty pracovných návykov aa nebojím vôbec z toho sa boja len komentujúce tu😂
Autorka. Mam v rodine taky pripad. Zamestnal ju muz na dobre plateny ciastocny uvazok vo firme.
Ked sa jej chcelo, prisla do firmy nejak sa pomotala (akoze nieco porobila s papiermi, korespondencia). Ked sa nedalo (lebo deti, alebo co), zostala doma na "HO". Bezala jej prax a zaroven mala vsetko poplatene a este mala moznost mat pocit, ze pracuje pomaha firme. Taka pani riaditelova. A este sa aj socializovala. Vianocne kapustnice, letne grilovacky, niekedy aj sluzobky do zahranicia...vsade bola. Celkom im to fungovalo.
Autorka. Mam v rodine taky pripad. Zamestnal ju muz na dobre plateny ciastocny uvazok vo firme.
Ked sa jej chcelo, prisla do firmy nejak sa pomotala (akoze nieco porobila s papiermi, korespondencia). Ked sa nedalo (lebo deti, alebo co), zostala doma na "HO". Bezala jej prax a zaroven mala vsetko poplatene a este mala moznost mat pocit, ze pracuje pomaha firme. Taka pani riaditelova. A este sa aj socializovala. Vianocne kapustnice, letne grilovacky, niekedy aj sluzobky do zahranicia...vsade bola. Celkom im to fungovalo.
@softiesofie preco by to nefungovalo?
je super moct si planovat vylety, nestresovat s 25dnami dovokenky....
@softiesofie preco by to nefungovalo?
je super moct si planovat vylety, nestresovat s 25dnami dovokenky....
@natalka13 akože takto, podľa mňa sa to trošku idealizuje že žena ktorá je v domácnosti nemá stres a je to všetko strašná pohoda. Za mňa to tak nie je... Ja neviem ako to majú iné ženy ale ja aj teraz na rodičovskej (pre mna sa vlastne nič nezmení len už nebudem na rodičovskej) je to tak že som nonstop na telefóne keď manžel niečo potrebuje. Deti majú aktivity, krúžky ktoré musím časovo zabezpečiť, každý deň teplé jedlo, nejaký koláčik/sladké, manžel príde z práce poriesime pracovné záležitosti, pripravím pre neho večeru a jedlo na druhý deň... Niekedy si myslím že je jednoduchšie chodiť do práce na 8 hodín a domácnosť rozdeliť medzi dvoch, ALE to neznamená že sa idem sťažovať, ja som s týmto systémom ktorý máme úplne ok, len sa mi nepáči že niekto to vníma ako neviem aku pohodičku. Asi aj je rozdiel medzi manželom podnikateľom a manželom podnikateľom 🤷🏼♀️ môj je naozaj veľa v práci a potrebuje odo mňa nejakú oporu, podporu a venuje sa nám naozaj len cez víkendy...
Takže zas neidealizujme to tu ako že tie ženy v domácnosti nič nerobia a nudia sa
Veľmi dobrý návrh od softiesofie.
@autorka
Aby ti manžel platil odvody sociálne je totálne zbytočne, vzhľadom na to ako sa to na Slovensku vývíja s demografiou a výškou dôchodkov.
Ale oplatí sa, aby ti poslal tu sumu radšej na nejaký investičný účet, kde sa ti budú peniaze zhodnocovať oveľa výhodnejšie a ostanú ti do budúcnosti.
@lenkakravcova Konecne prvy normalny nazor. Budete platit xy rokov min odvody a za xy rokov dostanete uplne hovno od statu. Tento stat smeru do veeeelkej ri...
Sumu mesanych odvodov posielat na ucet v zahranici + ta nehnutelnost je spravny zaklad. Vsetko ostatne by bolo na dohode medzi vami.Vyhoda mat byt je vzdy tam mozete ist byvat a medzicasim prenajimat pripadne ho casom predat.
@natalka13 akože takto, podľa mňa sa to trošku idealizuje že žena ktorá je v domácnosti nemá stres a je to všetko strašná pohoda. Za mňa to tak nie je... Ja neviem ako to majú iné ženy ale ja aj teraz na rodičovskej (pre mna sa vlastne nič nezmení len už nebudem na rodičovskej) je to tak že som nonstop na telefóne keď manžel niečo potrebuje. Deti majú aktivity, krúžky ktoré musím časovo zabezpečiť, každý deň teplé jedlo, nejaký koláčik/sladké, manžel príde z práce poriesime pracovné záležitosti, pripravím pre neho večeru a jedlo na druhý deň... Niekedy si myslím že je jednoduchšie chodiť do práce na 8 hodín a domácnosť rozdeliť medzi dvoch, ALE to neznamená že sa idem sťažovať, ja som s týmto systémom ktorý máme úplne ok, len sa mi nepáči že niekto to vníma ako neviem aku pohodičku. Asi aj je rozdiel medzi manželom podnikateľom a manželom podnikateľom 🤷🏼♀️ môj je naozaj veľa v práci a potrebuje odo mňa nejakú oporu, podporu a venuje sa nám naozaj len cez víkendy...
Takže zas neidealizujme to tu ako že tie ženy v domácnosti nič nerobia a nudia sa
@autorka a ešte keď majú dom so záhradou, tak ešte + kosenie, výsadba, burina a kopec ďalších veci 🙂 nebodaj nejaké zvieratá a od rána do večera o robotu postarané.
Nemám našťastie takúto skúsenosť, ani by som na takú požiadavku nikdy nepristúpila. Ale tvoju odvahu obdivujem.

Nahodou hned prvy prispevok bol trefny, o tom, ze vies koho si si zobrala... tento system ma velmi vela podob a kadejako sa vie zvrtnut v neprospech doma "sediaceho", kedze u nas nie je mozne to nejak pisomne osetrit. A ano, dnes sa milujeme a sme manzelia, ale o rok dva tri sa veci doma mozu zmenit.
K otazke : velmi zalezi na tvojej profesii, kariere.. ako sa napr dokazes z nicoho nic vratit do pracovneho procesu, ci skusenostami ale aj po psychickej stranke, lebo to nie je len tak, byt 10r doma a potom hladat pracu. A to z vlastnej skusenosti pisem. A nie len ze hladat, ale skocit do rutiny pracovnej....
Rovnako je dolezite kolko budes doma, co budes mat zabezpece, financie atd = a na kolko, ako dlho, kolko penazi? kedy to muz prejde a prestane ta sponzorovat a budete sa hadat kvoli tomu, ze "on ta zivi". VIes vela muzov ma kratku pamat ohladom toho "bud doma a postaraj sa o deti, domacnost, zarobim dost" a to iba do doby, ked su deti vyslovene odkazane na to a bolo by pre neho nepohodlne "zastupovat" matku.
Otazne je o akej dlhej dobe sa bavime, co je to "kym su deti male"? do 3rokov? 6rokvo? 15 rokov?
K zabezpeceniu, aby to bolo fer, mala by si mat normalny prijem, tj nieco si odlozit prinajlepsom aj odvody nejake mat hradene ak uz ide clovek mimo MD/RD, alebo uspory riesene. Vlastny prijem myslim, ze ak to teda chce sponzorovat muz, kazdy mesiac ti posle, napr. 1000EUR a z toho fungujes a nie platis jeho kartou z jeho uctu a on sleduje kazdy pohyb. Nikde kde som to videla, nebolo prijemne ked zena platila a o par minut (ak vobec tolko) jej zvoni mobil, ze co plati...
Mna by najviac teda trapila ta zavislost na muzovi a pripadna kontrola ak by mu preskakovalo (pardon za vyraz :DD).
My to napr mame tak, ze ja som zamestnanec riadny v nasej firme, beriem riadny plat a ci potrebujem byt doma alebo homeoffice,alebo cokolvek, zariadim si to tak. Cize mam rpijem aj vsetko, ale aj flexibilitu co sa tyka rodiny. Inak to som mala asi prve napisat 🙂))