Finančné zabezpečenie pre ženu v domácnosti
Ak je tu nejaká žena, čo je doma nechodí fyzicky do práce a čo sa týka financií ma to na starostí manžel... Riešili ste napríklad nejaké zabezpečenie? Ja neviem že si mesačne odkladáte nejaké peniažky bokom, alebo že manžel vám dal nejaký podiel vo firme alebo tak?
Manžel chce aby som zostala doma a nechodila do práce, keďže zarobí dosť a podstatnejšie je teraz fungovať s deťmi a celkovo tak nejak vytvárať pohodu doma. A tak rozmýšľam či odísť z práce alebo ako ďalej. Človek nikdy nevie a chcela by som mať stále prístup k nejakej vlastnej rezerve
A tvoj muž o tom vie, čo sa vypytuješ na koňovi? 😂
A tvoj muž o tom vie, čo sa vypytuješ na koňovi? 😂
@sleepy_joe a pytam sa niečo zlé? Prípadne zakázané?
Preco sa najskor s nim neporozpravas ako si to predstavuje a potom zalozis temu, aby sme sa mohli ku konkretnemu planu vyjadrit?
Ked si najde inu? Slebo ty? Ked ostane na PN?
Preco sa najskor s nim neporozpravas ako si to predstavuje a potom zalozis temu, aby sme sa mohli ku konkretnemu planu vyjadrit?
Ked si najde inu? Slebo ty? Ked ostane na PN?
@kitycat ja nepotrebujem aby ste sa tu k tomu vyjadrovali a dávali nám požehnanie či sme to dobre vymyselli... To za prvé, za druhé prirodzene nerátam s tým že si ja alebo on nájdeme druhých a ak to tak máš ty v manželstve tak my to tak nemáme, za tretie pýtala som sa tu žien ktoré tak žijú, ty asi tak nežiješ tak vlastne sa ťa táto téma netýka
Ja som takto doma odkedy sa narodili deti,uz su velke sice 🙈😂Ale ja som si uzila ich detstvo 100% obaja chodili do skolky len na poldna,cize od 12 sme boli spolu,teraz ked chodia do skoly takisto,ked nechcu iat do druziny,nemusia som doma.Tych 5hodin denne co som sama sa venujem viacmenej sebe,chodim vela na prechadzky so psom,cvicim...Ja vravim,ze si zijem taky kludny,spokojny zivot 😁Muz robi z domu,takze vela krat si urobime spolu program sami dvaja ked su v skole decka.Sme spolu 18rokov,niesme zobrati a teda som zamestnana v jeho firme,peniaze co zarobi nemam na pridel,su spolocne takze ani si nic neodkladam pre seba bokom...Ale keby k niecomu dojde mame mimo nasho domu,dalsie tri nehnutelnosti kde sme obaja vlastnici,ktore prenajimame,takze by sa to riesilo predajom a mala by som peniaze.
Určite by som pomimo vreckového od manžela nezabudla na dobrovoľné poistenie aby ste neprišli o nárok na dávky
Ja by som muzovi navrhla nasledovne. Ok zostanem doma ale jeden byt kupim a napisany na mna, vyňatý u notara z BSM. Byt das do prenajmu, peniazky si odkladaj. Plus teda urcite platit zdravotnú poistku + odvody. Nemyslim si, ze ta to bude bavit v domacnosti, ked budu mat deti tych 12 rokov. Deti uz budu velke. To uz aj ty potom budes hladat pracu. Ak mas neobmedzený pristup k financiám, viac by som neriesila. Lebo Ved keby nieco, aj tak ta ako manzelku bude musiet vyplatit este so spolocneho majetku + plus by si mala svoj byt.
Nerob to. Nebudeš mať dôchodok
A ktovie ako dopadne s v manželstve. Keď ťa výkop e z domu? Čo potom? Už tu no plno takých tém. Nájdite radšej pomoc do domácnosti
Je smutné, že tebe neblikaju.si veľmi naivná
okrem vyššie spomenutého kamarát tak kúpil partnerke dom kt. je iba jej, môže ho prenajímať alebo robit s nim co chce.
Je smutné, že tebe neblikaju.si veľmi naivná
@zazka666 poprosím odpusti si nejaký môj rozbor naivnosti, z pár riadkov ktoré som tu napísala, ďakujem ❤️
My sa tu bavime o dvoch uplne odlisnych veciach. Ak zena ostane doma, bez prijmu, bez odvodov, proste nema nic a komplet celu rodinu zivi muz. Povinne sa plati iba zdravotka. Druhy pripad je, ze zena je fiktivne zamestnana v muzovej firme, platia sa jej odvody a dostava vyplatu. Lebo firma je ich a majitel si moze robit co chce. Treba mysliet uz dopredu aj na to, co bude o 10 rokov alebo 20.
Tie odvody do zdravotky a socialnej nie su ziadny bagatel, je to skoro 400 EUR mesacne.
Nechcela som ťa uraziť. Len ti otvoriť oči. Vzdať sa kontroly nad svojou budúcnosťou považujem proste za veľmi naivné. Aspoň o tom porozmýšľaj a preber to s právnikom, niekým nezaujatým. Lebo život sa točí všelijako. Teraz si mladá a si si istá jeho láskou..ale všetko sa môže zmeniť. A na to, by si mala myslieť už teraz. Nielen kvôli sebe aj kvôli tvojim deťom. Čítala som tu dosť takých príbehov.
Ja by som skúsila ten podiel na firme, nemusí byť polovica ale malú časť. Sú ženy, ktoré sú v tomto šikovné. Ty sa máš vzdať svojej kariéry a on sa čoho vzdá v prospech vás ? Už teraz si na RD a stracas. Bola tu téma, jeden chlap sa pýtal či by nemal manželke kompenzovať finančnú stratu v dochodkovom sporeni. Ty do toho dáš veľa, uvedom si. Časťou podielu na firme bude mať aj väčšie záväzky voči tebe. Tiež kúpa investičného bytu nie je zly nápad, ale treba mat dobrých pidnajomnikov, lebo raz to ide inokedy nie.
Ja by som skúsila ten podiel na firme, nemusí byť polovica ale malú časť. Sú ženy, ktoré sú v tomto šikovné. Ty sa máš vzdať svojej kariéry a on sa čoho vzdá v prospech vás ? Už teraz si na RD a stracas. Bola tu téma, jeden chlap sa pýtal či by nemal manželke kompenzovať finančnú stratu v dochodkovom sporeni. Ty do toho dáš veľa, uvedom si. Časťou podielu na firme bude mať aj väčšie záväzky voči tebe. Tiež kúpa investičného bytu nie je zly nápad, ale treba mat dobrých pidnajomnikov, lebo raz to ide inokedy nie.
@mantilka ako som už písala nebola téma o byte ale bavili sme sa o apartmánoch keďže žijeme v oblasti kde je aj letná aj zimná sezóna celkom zaujímavá pre turistov, dovolenkárov... Takže áno takéto niečo padlo, podiel vo firme napadol mňa, o tom sme sa zatiaľ nebavili ale ako som už písala nemám úplne potrebu mu akoby siahať na jeho projekt pretože to je naozaj niečo čo si budoval od nuly sám ja som bola len nejaká psychická opora...
Čo sa týka odvodov som v téme nespomínala pretože to je samozrejme že sa proste budú platiť a s pravdepodobnosťou budem zamestnaná vo firme 🤷🏼♀️ čiže mne aj pôjdu nejaké peniažky+ samozrejme ako doteraz budem dostávať peniaze na celú domácnosť a chcela som k tomu akoby ešte zistiť či si ženy takto doma robia nejakú rezervu
Ďakujem pekne za komentár k veci ☺️🌷
Autorka keď si myslíš že by ti to tak vyhovovalo tak, tak urob stým, že sa bude všetko platiť odvody atď. a vypytaj si ešte mesačne pre seba koľko uznáš za vhodné a stoho si odkladaj. Nejaký plat za fullservis.
Ja som to tak mala 3 roky manžel sa staral o financie ja o domácnosť a nákupy a tieto veci tiež z jeho vrecka ja som len varila upratovala o deti sa starala a študovala vysokú školu externe keď som dostudovala hľadala si už prácu a peniaze bokom mi vždy dal tak na týždeň nejakých 100€ asi či už na kadernícku nechty masáž alebo som si ušetrila
Tak ako neviem, co sa tu samonasieras?
Si to sprav ruzove ako chces, ocividne mate plan tak co pytas rady? 😀 sprav zo seba putku domacu a nechaj si od manzela platit za obstaravanie. Ked ti to staci..
@mantilka ako som už písala nebola téma o byte ale bavili sme sa o apartmánoch keďže žijeme v oblasti kde je aj letná aj zimná sezóna celkom zaujímavá pre turistov, dovolenkárov... Takže áno takéto niečo padlo, podiel vo firme napadol mňa, o tom sme sa zatiaľ nebavili ale ako som už písala nemám úplne potrebu mu akoby siahať na jeho projekt pretože to je naozaj niečo čo si budoval od nuly sám ja som bola len nejaká psychická opora...
Čo sa týka odvodov som v téme nespomínala pretože to je samozrejme že sa proste budú platiť a s pravdepodobnosťou budem zamestnaná vo firme 🤷🏼♀️ čiže mne aj pôjdu nejaké peniažky+ samozrejme ako doteraz budem dostávať peniaze na celú domácnosť a chcela som k tomu akoby ešte zistiť či si ženy takto doma robia nejakú rezervu
Ďakujem pekne za komentár k veci ☺️🌷
@autorka
Aby ti manžel platil odvody sociálne je totálne zbytočne, vzhľadom na to ako sa to na Slovensku vývíja s demografiou a výškou dôchodkov.
Ale oplatí sa, aby ti poslal tu sumu radšej na nejaký investičný účet, kde sa ti budú peniaze zhodnocovať oveľa výhodnejšie a ostanú ti do budúcnosti.
Ja si myslím, ze to vyslovene nie je zlý nápad. Predsa len manažment okolo malých detí ja náročný a na ženu je to fakt veľa. A financie a zábezpeky ? Neviem ako to máte doma poriesene, ale tak ak mate dom/byt na bsm, tak by si len tak na ulici ostať nemala. A tie ostatne finančné veci poriesit s fin poradcom. ...čo by ak by
Tolko zbytocnych komentarov co by bolo, keby bolo......autorka, moji rodicia takto fungovali asi 5 rokov. Otec pracoval ako turisticky sprievodca, mama nestihala bez pomoci dve deti s malym vekovym rozdielom (spravila pol roka pokus a neslo to - bavime sa o dobe komunizmu kedy to nestihala, takze teraz je to 5x horsie) tak ostala doma s tym ze otec vsetko zabezpeci...zili sme fajn, vo volnom case sila, takze peniaze mimo mala vzdy. Do prace sla az ked som ja isla do tej stvrtej triedy.
To, ze teraz ostanes doma neznamena ze nebudes robit vobec. Pokryjes deti, ked budu na druhom stupni v pohode mozes nastupit do pracovneho procesu. Co sa zmeni? Nic. Len medzitym si dobre premysli co chces robit, ktorym smerom sa uberat. Mozno by si si mohla spravit nejaky jazykovy kurz, pripadne nejaku skolu alebo kurz ktory vyuzijes (maserka, kadernicka, zahradna architektura). Podla mna smelo do toho, drzim palce. Aspon nebudes taka zmorena ako tie co ti radia 🙂
Neviem co je tu inac za skupina zien ze tak neveria svojim manzelom...ale tak pochopitelne ked vidim tie temy co sa zakladaju.
@stvura ahoj, poznám niekoľko žien, ktoré sú "v domácnosti", až na jednu, ktorá má niekoľko nehnuteľností, všetky sú papierovo zamestnané buď v manželovej firme alebo v rodičovskej firme, a tým majú tieto veci poriešené.
Si to sprav ruzove ako chces, ocividne mate plan tak co pytas rady? 😀 sprav zo seba putku domacu a nechaj si od manzela platit za obstaravanie. Ked ti to staci..
@kitycat áno máme plan a ja sa tu pýtam ako to majú iné ženy ktoré sú doma, robím si prehľad čo môžem ešte spraviť aby to bolo v poriadku ☺️
To že ty takú možnosť nemáš tak radšej povieš o žene čo takto zostáva doma že je putka svedčí niečo o tebe nie o mne 🤷🏼♀️ a keď nie si jedna z tých žien čo sú takto doma tak vlastne neviem na čo tu niečo píšeš keď moje otázky smerujú jasne k danej skupine
Pekný deň
Ja si myslím, ze to vyslovene nie je zlý nápad. Predsa len manažment okolo malých detí ja náročný a na ženu je to fakt veľa. A financie a zábezpeky ? Neviem ako to máte doma poriesene, ale tak ak mate dom/byt na bsm, tak by si len tak na ulici ostať nemala. A tie ostatne finančné veci poriesit s fin poradcom. ...čo by ak by
@cecilia29 áno presne tak to vidíme, že jednoducho manžel vie zarobiť dostatok peňazí aby môj príjem v našej rodinnej kaše nechýbal. A teda ja svoj čas môžem venovať deťom a tomu aby bol doma poriadok, pohoda a teplé jedlo. Čo sa týka tých financií. Ja sa nebojím že keby sa hneď rozvedieme na čo samozrejme asi nikto preventívne v manželské nemyslí že by ma vyhodil. Skôr mi šlo o nejakú takú istotu mať v zálohe nejaké peniažky. Veď ono nejde len o rozvod ale aj o iné životné situácie kedy príde vhod mať nejaký plán B, mať nejakú korunu.
Celú materskú a rodicak som si dávku každý mesiac odložila keďže manžel pokrýval finančne všetko. Ale tým že rodičovská končí a začali sme otvárať aj túto tému či teda idem do práce alebo nie.. chcela som si prečítať skúsenosť aj iných žien ktoré to takto majú a žijú , že ako to riešia oni
@autorka
Aby ti manžel platil odvody sociálne je totálne zbytočne, vzhľadom na to ako sa to na Slovensku vývíja s demografiou a výškou dôchodkov.
Ale oplatí sa, aby ti poslal tu sumu radšej na nejaký investičný účet, kde sa ti budú peniaze zhodnocovať oveľa výhodnejšie a ostanú ti do budúcnosti.
@lenkakravcova akože takto... Tie odvody platiť chceme aj keď tiež to nevidím ružovo že sa nejakého dôchodku dožijem. Čo sa týka toho investovania nad tým som nepremýšľala, takže určite si spravim prieskum aj v tomto smere
Ďakujem
@kitycat prečo by mala byť hneď puťka, to čo sú toto za predpotopné názory...🙄
@kitycat prečo by mala byť hneď puťka, to čo sú toto za predpotopné názory...🙄
@som_realistka ano, ved presne to je schodna cesta asi najlepsia pre autorku, presne to chce i ona spravit, takze...nie je nad cim vahat
@malalienka85 presne, to su take zeny co zavidia...ja by som rada bola "putka" na par rokov, ved robit budem dokedy nezomriem za stolom, uz s dochodkom o par rokov neratam
Tiez som toho nazoru, ze za tie roky doma co odvedies na odvodoch sa ti to nikdy nevrati. Radsej kupit investicnu nehnutelnost. Idealne mat fin. portfolio a mat financie porozdelovane.

Určite si daj platiť odvody, tie sú k dôchodku podstatne. Možno by som na tvojom mieste aj aspoň na polovičný úväzok robila, aby si nestratila kontakt so svetom 🫣. Kamoška tak pracuje, čiže doma majú servis od mamky na dobu, kým deti aspoň ako tak povyrastu. Držím palceky pre dobré rozhodnutie 👍.