icon

Investičné stratégie pri 200 000 až 300 000 EUR

22. jún 2025

Ahoj. Máš 200 000-300 000 v hotovosti, máš vlastne bývanie + 2 byty, máš zázemie. Ako by si ich využila? Podnikanie, pasívny príjem, nehnuteľnosť?

Strana
z2
balerina2025
22. jún 2025

toto je dalsia trollia tema?

autor
22. jún 2025
@balerina2025

toto je dalsia trollia tema?

@balerina2025 nie, nie som žiadny trol, nie je to hádam až taká neuveriteľná téma.

balerina2025
22. jún 2025

🙂

betulinka1
22. jún 2025

Nehnutelnost a mozno niekde pri mori, kam by som aj chodila aj prenajímala. Ak mas radsej hory, tak niekde v Alpách s dobrou lyžovačkou.

autor
22. jún 2025
@betulinka1

Nehnutelnost a mozno niekde pri mori, kam by som aj chodila aj prenajímala. Ak mas radsej hory, tak niekde v Alpách s dobrou lyžovačkou.

@betulinka1 myslíš že je to najlepšia investícia. Alebo skôr nejaký sen, predstava. Skúsme sa zamyslieť. A za 200-300k už ťažko kúpiť fajnu nehnutelnost v rekreačnej oblasti

deti95060810
22. jún 2025

určite... 😉

balerina2025
22. jún 2025

podporila by som hospice. je ich zalostne malo

sssss123
22. jún 2025

Kupila nehnutelnost niekde pri.mori. ..napr., Sardínia, Španielsko

jurly
22. jún 2025

Akoze neviem, co od dobroty tak naseriem pol kona. Je toto azda nejake financne diskusne forum?
Jaaj ano, to tu ja samy privatny bankar, finan. poradca.

Ba vies co hej mozno motyka streli.

balerina2025
22. jún 2025
@jurly

Akoze neviem, co od dobroty tak naseriem pol kona. Je toto azda nejake financne diskusne forum?
Jaaj ano, to tu ja samy privatny bankar, finan. poradca.

Ba vies co hej mozno motyka streli.

@jurly zevraj prachy kazia charakter 😂

jurly
22. jún 2025
@balerina2025

@jurly zevraj prachy kazia charakter 😂

@balerina2025 👏 vyborny postreh

tundra
Autor odpoveď zmazal
tilly
22. jún 2025

V Španielsku ešte do 300tis kúpiš. My sme to nebrali ako investíciu, kupovali sme pre vlastnú potrebu s tým, že lete si to bude zarábať na dane a energie... ale kupovali sme v 2022 a keby sme to teraz chceli predať, dostaneme o 50tis viac pri tom dopyte, čo teraz je, keďže poliaci sa boja čo bude a po nehnuteľnostiach v Španielsku sa zvýšil dopyt aj u Kanaďanov a Američanov.

balerina2025
22. jún 2025
@jurly

@balerina2025 👏 vyborny postreh

@jurly dufam ze to nie je myslene ironicky, tie hospice myslim vazne

tilly
22. jún 2025

Prečo si myslíte, že vás chce len niekto nasrať a že to musí byť len troll? Myslite, že nie sú ľudia, čo majú 200-300 tis navyše? Veď stačí zdediť byt v Petržalke a máte to...
Hlavne, že nižšie je diskusia o autách a tam nie je problém kúpiť auto za 50tis 🤦‍♀️, každý máme iné priority ..

balerina2025
22. jún 2025
@tilly

Prečo si myslíte, že vás chce len niekto nasrať a že to musí byť len troll? Myslite, že nie sú ľudia, čo majú 200-300 tis navyše? Veď stačí zdediť byt v Petržalke a máte to...
Hlavne, že nižšie je diskusia o autách a tam nie je problém kúpiť auto za 50tis 🤦‍♀️, každý máme iné priority ..

@tilly mozno preto ze by som sa skor pytala FI poradcu.

krisbar
22. jún 2025

Crowdberry ma vyborny progrma a aj zhodnotenie.

ika02
22. jún 2025

Joooj, ako rada by som mala takýto problém!

jurly
22. jún 2025
@balerina2025

@jurly dufam ze to nie je myslene ironicky, tie hospice myslim vazne

@balerina2025 nie je. Uplne vazne.

Navrhujem, aby sme tejto osobe skutocne pomohli a zbavili ju tazoby z tolkych penazi, ze ich uz je tolko, ze nevie,co s nimi.
Tak vidlami prehadzovat alebo dam svoje cislo uctu? U mna sa nestratia

tilly
22. jún 2025
@balerina2025

@tilly mozno preto ze by som sa skor pytala FI poradcu.

@balerina2025 áno, ale finančák ti poradí finančné produkty, ale nehnuteľnosť v zahraničí nie. Tu majú ľudia rôzne skúsenosti. Možno jej niekto úprimne napíše, čo by robil, lebo otázka bola, ako by si využila peniaze, hypoteticky...
Ja by som to napríklad s financakom vôbec neriešila, to som bola jedna z nich 😅

balerina2025
22. jún 2025
@tilly

@balerina2025 áno, ale finančák ti poradí finančné produkty, ale nehnuteľnosť v zahraničí nie. Tu majú ľudia rôzne skúsenosti. Možno jej niekto úprimne napíše, čo by robil, lebo otázka bola, ako by si využila peniaze, hypoteticky...
Ja by som to napríklad s financakom vôbec neriešila, to som bola jedna z nich 😅

@tilly ja som odpovedala.

autor
22. jún 2025

Joj baby ďakujem. Nepodporujem hospice no podporujem iné organizácie v okoli, špeciálne školy, komunitné centra, osobne podporujem rodíny ktoré sú odkázané na pomoc. Sponzorujem takmer všetky športové akcie a akcie pre rodiny s deťmi v nasom meste. Viete, človek pracuje, riskuje cely svoj život na niečom nie len pre to aby všetko rozdal ale aj pre to aby zabezpečil budúcnosť svojej rodine. No snažím sa pomáhať. Ľuďom je ťažko podakovat, no keď treba kritizovať to ich je plno. Neviem prečo súdite keď neviete.
Ostatným: áno, hľadám len nejakú inšpiráciu, možno nápad… aj keď samozrejme už nejake mám. No možno ešte niečo iné, nepreskúmane sa nájde.

balerina2025
22. jún 2025

tak to je potom pekne od teba, klobuk dole.👏
v uvode si sa o tomto nezmienila, nemozes sa cudovat aj inym odpovediam.

modrahruska
22. jún 2025

Ja by som sa asi ked uz vlastnis viac nehnutelnosti vydala smerom podnikania. Bud len kupit obchodny priestor na prenajom, alebo v nom rovno zacat podnikat. Nam sa to napriklad zdal lepsi napad ako kupovat dalsi byt, tiez uz prenajimame, takze sme sa rozhodli takto a uvidime. Keby nieco, vzdy sa da predať. Ale keby som bola ozaj odvazna a mala (ovela) viac penazi, kupim pekny pozemok na krasnom tichom mieste, par offgrid ecocapsul a otvorim si prirodny relax rezort, ale toto je uz tak skor z rise snov 😁

kimberley123
22. jún 2025

Tu sa radí teraz Kaliňák😀?Investičná stratégia o chorvátskej vile 😆.

autor
22. jún 2025
@modrahruska

Ja by som sa asi ked uz vlastnis viac nehnutelnosti vydala smerom podnikania. Bud len kupit obchodny priestor na prenajom, alebo v nom rovno zacat podnikat. Nam sa to napriklad zdal lepsi napad ako kupovat dalsi byt, tiez uz prenajimame, takze sme sa rozhodli takto a uvidime. Keby nieco, vzdy sa da predať. Ale keby som bola ozaj odvazna a mala (ovela) viac penazi, kupim pekny pozemok na krasnom tichom mieste, par offgrid ecocapsul a otvorim si prirodny relax rezort, ale toto je uz tak skor z rise snov 😁

@modrahruska ja tiež stále snívam o nejakej relaxačnej zóne.

anjelok
22. jún 2025

Ja by som si kupila nejaku nehnutelnost vo Svajciarsku. Pre istotu...nikdy nevies, co sa zomelie, tak nech je kam ujst. Aj ked neviem, ci by stacil budget.

autor
22. jún 2025
@anjelok

Ja by som si kupila nejaku nehnutelnost vo Svajciarsku. Pre istotu...nikdy nevies, co sa zomelie, tak nech je kam ujst. Aj ked neviem, ci by stacil budget.

@anjelok tiež rozmýšľam nad nejakou istotkou, aj zlato sa teraz veľmi premiela

autor
22. jún 2025
@balerina2025

tak to je potom pekne od teba, klobuk dole.👏
v uvode si sa o tomto nezmienila, nemozes sa cudovat aj inym odpovediam.

@balerina2025 žiadny klobúk dole, myslím že to robí každý normálny podnikateľ bez toho aby to vola prvá vec ktorú o sebe napíše. Každého Kohl poznám v okoli a ma “navyše”
tak sa snaží pomáhať. Ibaže to nevidno. Vidieť len to čo ma, nie to čo dal.

betulinka1
22. jún 2025

Myslim si, ze ked bude zarabat, tak je to dobra investicia. Ideálne niekde, kde je sezona 5 a viac mesiacov. Max. 30 km od letiska. Ak sa bavíme o lete. Ak sa bavíme o zime, tak niekde blizko vlekov, ze odparkujes a presuvas sa pesi. Dalsia moznost, je odsledovať, kde sa zacina s výstavbou, kupit pozemok, postavit dom a predat. Dalsia moznost je, kupit nejaky zaujimavy pozemok intraviláne, spravit z toho stavebné pozemky a predat. Nemusis sa ponahlat ale vies sledovat ponuky na predaj. Peniaze mas a vies rychlo reagovat 😉

Strana
z2