icon

Je 7000 EUR dostatočná rezerva pre rodinu?

9. okt 2024

Ahojte, je 7 tisíc dostatočná finančná rezerva? Mám priateľa ktorý je na plnom invalidnom a 4 ročného syna. takže väčšiu časť príjmu nosím domov ja. Bojím sa že je to málo v dnešnej dobe, viem že niekto nemá ani toľko ale aj tak...

Strana
z2
lianka123
10. okt 2024

@ms_green napriklad ked pride vojna tak si z fondu nehnutelnost nekupis. napriklad preto niektori drzia desattisice na uctoch

doriiis
10. okt 2024

@ms_green ....tiež to nechápem .Ak sa nebavíme o živnostníkoch,tak bežný človek,keď ostane bez práce tak má nárok na podporu.Ak to samozrejme nie je jedinec,ktorý pracuje načierno a sporadicky.Ano,suma podpory je menšia ale snáď každý normálny človek počas podpory hľadá novú prácu a zatiaľ aspoň brigádu je.Takze plne sumu mesačného platu by nemal čerpať z rezervy ani tak.Maximalne tak neodlozi.
V prípade,smrti,invalidity a choroby máme poistky a tiež dávky.Ja nechápem,na aké scenáre sa tu všetci chystajú.🤷🏻‍♀️

doriiis
10. okt 2024

@lianka123 ....a keď príde vojna,tak čo si za tie peniaze kúpiš? A ako sa k nim dostaneš?

ekira1
10. okt 2024

@doriiis máme euro, vyberie ich z bankomatu v hociktorej európskej krajine, kde si môže za ne I nakúpiť a ostať tam v bezpečí.

mell27
10. okt 2024

Podľa mňa to je tak akurát, ale uložila by som ich na účet s aspoň nejakým zhodnotením.... Pri dnešnej inflácii sa bude sila týchto peňazí rýchlo strácať....

puklica13
10. okt 2024

@lianka123 keby pride fakt vojna, banky asi nebudu fungovat, ako si to ludia vyberu? navyse inflacia tie tisice hned zostreli tak, ze mozno to nebudu ani stovky...

puklica13
10. okt 2024

@ekira1 za predpokladu ze bude fungovat nejaka infrastuktura a doprava..spoliehat sa na to neda

david1202
10. okt 2024

@ms_green poistka ,to si kde na to prišla ? 🤣 Vidím že znalosti nás len polovičné .

ekira1
10. okt 2024

@puklica13 tak lepšie ako nemať rezervu, pretože možno príde vojna a nebudem si mať ako vybrať tie peniaze, čo si za ne kúpiť a nebude fungovať infraštruktúra, aby som utiekla do bezpečia..

rawmamka
10. okt 2024

Lepšie ako nič, treba mať však rezervu minimálne na 6 mesiacov. A to je individuálne, lebo nepoznáme tvoje výdavky. Takže vypočítaj si koľko mesačne potrebujete na bežný život, všetko komplet, a potom vynásob krát šesť. To je to minimum, samozrejme, čím viac, tým lepšie.

ms_green
10. okt 2024

@david1202 Neviem kde si nabrala, že polovičné ale dobre, ja som sa len pýtala na dôvody.
Ak teda ideme zabŕdať tak ktorú poistku myslíš? Na dom? Alebo positenie závažných chorôb a smrti? Lebo spomenula som ich viac. 🙂

david1202
10. okt 2024

@ms_green som chlap ,nie žena ako ty ,poistenie ti je na 2 veci ,na k** a na to druhé .Poistenie ti môžu a nemusia uznať ,ak ti ho neuznajú ,môžeš skočiť z balkóna ROVNO na hlavu .

ms_green
11. okt 2024

@david1202 Dobre táto odpoveď mi stačila. 😂

purple_wolf
11. okt 2024

ja som za to aby rezerva pokryla min 6 mesacne vydavky v pripade potreby za mna idealne 10-12 mesiacov a potom zalezi od toho ake mate vydavky

jaza81
12. okt 2024

@doriiis zbytocne, urok by mala 0,00nic pri takej sume. Neviem aka banka podla teba poskytuje taky vyhodny urok, aby sa jej tam nieco navyse tvorilo a este za podmienky, ze moze vybrat peniaze hocikedy v pripade potreby. Ale mozno vies o takom produkte. Rada sa necham inspirovat.

doriiis
12. okt 2024

@jaza81 ....Fio sporiaci účet má 2,5 % ročný úrok.Pri sume 7000 € je to 175 € ročne.Chapem,že pre teba malo,ale pre niekoho je to málo aspoň niečo.

doriiis
12. okt 2024

@jaza81 ....a vybrať si môže peniaze kedykolvek

iwesska
12. okt 2024

Mas krasne nasporene,my tolko nemame a robime obaja. Tak ale nepatrime k elite MK😂

Strana
z2