Je 7000 EUR dostatočná rezerva pre rodinu?
Ahojte, je 7 tisíc dostatočná finančná rezerva? Mám priateľa ktorý je na plnom invalidnom a 4 ročného syna. takže väčšiu časť príjmu nosím domov ja. Bojím sa že je to málo v dnešnej dobe, viem že niekto nemá ani toľko ale aj tak...
@ms_green ....tiež to nechápem .Ak sa nebavíme o živnostníkoch,tak bežný človek,keď ostane bez práce tak má nárok na podporu.Ak to samozrejme nie je jedinec,ktorý pracuje načierno a sporadicky.Ano,suma podpory je menšia ale snáď každý normálny človek počas podpory hľadá novú prácu a zatiaľ aspoň brigádu je.Takze plne sumu mesačného platu by nemal čerpať z rezervy ani tak.Maximalne tak neodlozi.
V prípade,smrti,invalidity a choroby máme poistky a tiež dávky.Ja nechápem,na aké scenáre sa tu všetci chystajú.🤷🏻♀️
Podľa mňa to je tak akurát, ale uložila by som ich na účet s aspoň nejakým zhodnotením.... Pri dnešnej inflácii sa bude sila týchto peňazí rýchlo strácať....
Lepšie ako nič, treba mať však rezervu minimálne na 6 mesiacov. A to je individuálne, lebo nepoznáme tvoje výdavky. Takže vypočítaj si koľko mesačne potrebujete na bežný život, všetko komplet, a potom vynásob krát šesť. To je to minimum, samozrejme, čím viac, tým lepšie.
ja som za to aby rezerva pokryla min 6 mesacne vydavky v pripade potreby za mna idealne 10-12 mesiacov a potom zalezi od toho ake mate vydavky
Mas krasne nasporene,my tolko nemame a robime obaja. Tak ale nepatrime k elite MK😂

@ms_green napriklad ked pride vojna tak si z fondu nehnutelnost nekupis. napriklad preto niektori drzia desattisice na uctoch