icon

Je Allianz životné poistenie skutočne sporením?

16. okt 2025

Pekný večer je tu niekto kto má takéto poistenie? Mne nahovorila milá slečna v poisťovni, že to je sporenie. Ako to teda vlastne je. Mám si platiť 15 rokov po 25 eur. Teraz neviem či sa to dá nejako vypovedať alebo zrušiť takáto zmluva. A navyše hrozí, že to nebudem mať ako splácať v budúcnosti. Neviem ako s toho teraz von.

patrikpatio
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a44423 Ja si píšem SMS s tou finančnou poradkyňou. Vysvetlil som jej, že treba tú zmluvu zrušiť. Napísal som jej, že som v podstate chorý človek bez príjmu. Odpísala mi, že aby som sa v Pondelok zastavil. Napíše mi výpoved tej zmluvy.

@anonym_autor tak dobre potom, ináč výpoveď sa dá pri živote vzdy dať. Len aj pri stretnuti ste jej mal povedať, že nemáte nato peniaze a ona sa mala vás pýtať v akej ste situácii.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a44423 Ja si píšem SMS s tou finančnou poradkyňou. Vysvetlil som jej, že treba tú zmluvu zrušiť. Napísal som jej, že som v podstate chorý človek bez príjmu. Odpísala mi, že aby som sa v Pondelok zastavil. Napíše mi výpoved tej zmluvy.

@anonym_autor preco nepracujes.

simca06022011
17. okt 2025
@anonym_autor

Investičné životné poistenie pre dospelých (6UL)
Začiatok poistenia
16.10.2025
Koniec poistenia
31.12.9999
Koniec platenia poistného
15.10.2056
Smrť akákoľvek
Poistná suma
€1,000.00
Smrť následkom úrazu
Poistná suma
€3,000.00
Hodnota poistenia
Celková hodnota účtu
€0.00
Alokačný pomer investovania poistného
Dlhopisový fond (DLHFND3)
25 %
Akciový fond Európa (AFEU)
30 %
Akciový fond Nové trhy (AFNT)
15 %
Fidelity Global Dividend fond (FGDF)
30 %
Odkup
Odkupná hodnota
€0.00
Hodnota čiastočného odkupu
€0.00
Všeobecné vysvetlivky
Hodnota účtu

Predstavuje aktuálnu hodnotu Vašej investície. Je závislá od vývoja zhodnotenia majetku fondov, do ktorých investujete.

Odkupná hodnota

Hodnota po zohľadnení poplatkov, ktorú by sme Vám vyplatili pri zrušení poistenia (úplný odkup).

Hodnota čiastočného odkupu

Maximálna hodnota, ktorú si môžete vybrať z účtu tak, aby na účte ostal minimálny zostatok a poistenie mohlo ďalej pokračovať.

Presné pravidlá, ako sa určujú jednotlivé hodnoty, nájdete v poistných podmienkach svojho poistenia, alebo Vám ich rád vysvetlí Váš finančný agent.

@anonym_autor ved investicne zivotne poistenie.. precitaj si tie sumy co tam mas.. vynasob si co vlozis do toho za tie roky, co dostanes.. a zamysli sa (toto robim vzdy ja ako prvu veci ked nieco taketo riesim.. co ziskam, kolko za roky zaplatim za to). Za mna su to vyhodene peniaze. ALe teda treba si zobrat do uvahy: ak zomries niekto dostane 3000EUR, staci, opati sa, treba ti to? asi nie...
za 15rokov tam uhradis 4500EUR.. neviem aky tam maju predpokladany vynos a kolko by si dostal nakoniec.. podla mna je tomalo. Ja som mala vyhodnejsie cisla a zrusila som to, tiez neviem rpeco ma ukecali a ked som mala cas = prestudovala to, fakt po rokoch tak som nechapala ci som mala zatmenie alebo co, ked som s tym suhlasila. Na nic to nie je. Nie su tam ziande poistne rizika poistene, ak ochoriem, pn nic.. proste nesplna to ani poistenie v pravom zmysle slova a investovanie je to slabe = tak ani uspory.

autor
17. okt 2025
@patrikpatio

@anonym_autor tak dobre potom, ináč výpoveď sa dá pri živote vzdy dať. Len aj pri stretnuti ste jej mal povedať, že nemáte nato peniaze a ona sa mala vás pýtať v akej ste situácii.

@patrikpatio Však práve len oni neskúmajú finančnú situáciu klienta. Berie to tak, že peniaze nejaké mám. Našťastie mi v tomto vyšla v ústrety. Hoci je teraz na tom škodná ona. Ja tam mám v postate ešte jeden produkt. Totiž, že nejaká časť s tej sumy opatrovného sa mi tam sporí. A ja v podtate ked o to prídem tak si budem môcť tie peniaze vybrať. To je lepšie a trochu mi to pomôže finančne.

really8
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5420e8 V podstate áno volala mi. Ona však nepozná moju situáciu. A v podstate ju to ani nezaujíma. Jednoducho ja som človek bez príjmu. Je to zložité vysvetľovať. Liečim sa u psychiatra. Roky bojujem sám so sebou. Nedokážem sa nikde zamestnať. A ide o to, že takú sumu by som dlhodobo nemal ako splácať. Tobôž nie toľko rokov. Nehovoriac o tom. že je to úoplne nevýhodné. A dva a pol tisíca ide iba na províziu pre ňu. Znežívať chorého človeka navyše bez príjmu je hyenizmus. Len ja verím v dobro to je moja najväčšia slabosť.

@anonym_autor aky hyenizmus? Ty si len hlupy. Nakoniec ti v nicom neklamala len ty si nepochopil. A drzala ti pistol pri hlave alebo ti ukazala kozy ze si mal zatemneny mozog pri podpise? A ze komunikujete cez sms....No dovi dopo

autor
17. okt 2025
@really8

@anonym_autor aky hyenizmus? Ty si len hlupy. Nakoniec ti v nicom neklamala len ty si nepochopil. A drzala ti pistol pri hlave alebo ti ukazala kozy ze si mal zatemneny mozog pri podpise? A ze komunikujete cez sms....No dovi dopo

@really8 Potrebuješ to polopate vysvetliť? Ešte raz mama ide za tri roky do dôchodku. Mne môže opatrovnícke kedykoľvek skončiť. Tak s čoho by som to platil? A to, že takto komunikujem je naša vec, že sme sa tak dohodli. Nevidím na tom nič zlé. Tak ak máš niečo hnúsné napísať radšej sa zdrž komentára. Ty koza.

autor
17. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_autor preco nepracujes.

@anonym_e9f3bf Rád by som ale nedokázal by som odrobiť 8 hodín napríklad. Bohu žiaľ systím je taký, že ID mi neuznali.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e9f3bf Rád by som ale nedokázal by som odrobiť 8 hodín napríklad. Bohu žiaľ systím je taký, že ID mi neuznali.

@anonym_autor a z coho zijes ak sa mozem opytat.
aha ty si opatrovnik, no skoda 25 euro ked si nevies ukrojit. uz len preto ze si aspon daco nasporis do buducna.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@really8 Potrebuješ to polopate vysvetliť? Ešte raz mama ide za tri roky do dôchodku. Mne môže opatrovnícke kedykoľvek skončiť. Tak s čoho by som to platil? A to, že takto komunikujem je naša vec, že sme sa tak dohodli. Nevidím na tom nič zlé. Tak ak máš niečo hnúsné napísať radšej sa zdrž komentára. Ty koza.

@anonym_autor je mozne opatrovat dakoho kto este pracuje? to ma celkom zaujima. myslela som ze sa opatruju osoby co nevladzu sa same o seba starat

autor
17. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_autor je mozne opatrovat dakoho kto este pracuje? to ma celkom zaujima. myslela som ze sa opatruju osoby co nevladzu sa same o seba starat

@anonym_e9f3bf Tak vravím mám opatrovnícke a mama je zamestaná. Ako vedúca v jednotárskom obchodíku. Predtým som robil aktivačné. Vzdelanie tiež nemám najlepšie. Chcel by som si urobiť masérsky kurz. To ma vždy bavilo. A potom by som mal prácu. A konečne aj príjem.

really8
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co ze ma mama do dochodku? To si nevedel? Ci nevies pocitat? Preco si to podpisal ked to nemas z coho platit? Ale sak ani sa nedivim ze nechapes ked komunikujete cez sms. Ved to sa neda ani vysvetlit takou formou. A uz si zaplatil prvu platbu? Nie je to v allianzi tak ze ked nezaplatis zmluva sa ani nestane platnou?

autor
17. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_e9f3bf Neopatrujem mamu ale babku ktorá má 82 rokov. Má začínajúcu demenciu.

oliviakatka
17. okt 2025

Ak prezentovala IŽP ako sporenie, nemá v poisťovníctve čo robiť. Už len IŽP klientovi ponúkať je hyenizmus. Ak zmluva vznikla kódom - požiadať o výpoveď PZ, ak má vzniknúť zaplatením - stačí nezaplatit prvé poistné. FK vždy skúma finančnú situáciu klienta, veď predsa poistenie kryje príjem - to je jeho zmysel. Pri IŽP sa s klientom vypisuje dotazník, ak je klient bez príjmu resp. poberá len sociálne dávky, produkt vyjde ako nevhodný.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e9f3bf Tak vravím mám opatrovnícke a mama je zamestaná. Ako vedúca v jednotárskom obchodíku. Predtým som robil aktivačné. Vzdelanie tiež nemám najlepšie. Chcel by som si urobiť masérsky kurz. To ma vždy bavilo. A potom by som mal prácu. A konečne aj príjem.

@anonym_autor to opatrujes mamu co dokaze robit veducu? tak to uz len cumim. ze toto stat dovoli. ale asi ta zle chapem, to je jedno,

autor
17. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_autor to opatrujes mamu co dokaze robit veducu? tak to uz len cumim. ze toto stat dovoli. ale asi ta zle chapem, to je jedno,

@anonym_e9f3bf Ja píšem, že opatrujem mamu? Babku nauč sa čítať.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e9f3bf Ja píšem, že opatrujem mamu? Babku nauč sa čítať.

@anonym_autor no si daky podrazdeny. asi by si sa mal najprv skludnit. bud rad ze ti toto stat dovoli a ze nemusis chodit na 8hodin do prace. lebo by si sa mal asi naucit co je zivot. dovi.

autor
17. okt 2025
@really8

@anonym_autor a co ze ma mama do dochodku? To si nevedel? Ci nevies pocitat? Preco si to podpisal ked to nemas z coho platit? Ale sak ani sa nedivim ze nechapes ked komunikujete cez sms. Ved to sa neda ani vysvetlit takou formou. A uz si zaplatil prvu platbu? Nie je to v allianzi tak ze ked nezaplatis zmluva sa ani nestane platnou?

@really8 Ja tam aj chodím osobne do pobočky. Samozrejme. Neuvedomil som si to. Zdalo sa mi to lákavé. Aj mi povedala, že tá suma je prijateľná.

really8
17. okt 2025
@anonym_autor

@really8 Ja tam aj chodím osobne do pobočky. Samozrejme. Neuvedomil som si to. Zdalo sa mi to lákavé. Aj mi povedala, že tá suma je prijateľná.

@anonym_autor no ale neodpovedal si ci si uz nieco platil. Ak nie tak ani neplat a poistka nebude platna

autor
17. okt 2025
@really8

@anonym_autor no ale neodpovedal si ci si uz nieco platil. Ak nie tak ani neplat a poistka nebude platna

@really8 Bohu žiaľ hned som zaplatil v ten deň šekom. Až za mesiac má byť dalšia platba. Ale to zrušiť asi aj tak ide.

oliviakatka
17. okt 2025
@really8

@really8 ak aj neplatil a zmluva vznikla elektronickým súhlasom, budú vymáhať trojmesačné poistné

really8
17. okt 2025
@anonym_autor

@really8 Bohu žiaľ hned som zaplatil v ten deň šekom. Až za mesiac má byť dalšia platba. Ale to zrušiť asi aj tak ide.

@anonym_autor ved zrusit to ide len zlozitejsie a myslim ze 25e sa ti nevrati.

autor
17. okt 2025
@really8

@anonym_autor ved zrusit to ide len zlozitejsie a myslim ze 25e sa ti nevrati.

@really8 To už mi nevadí. Ale celkovo je to strašne veľa peňazí. To čo by som jej zaplatil za províziu môžem lepšie využiť.

anonym_a1d10e
17. okt 2025

@anonym_autor to si na tom dobre, ja som mal rande a baba to ich poistenie zacala ponukat ked sme prisli ku mne a zistila ze zijem v peknom velkom dome. Nakoniec samozrejme nic nebolo lebo pod svetlom mojich lamp vyzerala nejak inak ako na zoznamke. No a papiere na poistenie Alianz mi tu nechala preistotu.

really8
17. okt 2025
@anonym_a1d10e

@anonym_autor to si na tom dobre, ja som mal rande a baba to ich poistenie zacala ponukat ked sme prisli ku mne a zistila ze zijem v peknom velkom dome. Nakoniec samozrejme nic nebolo lebo pod svetlom mojich lamp vyzerala nejak inak ako na zoznamke. No a papiere na poistenie Alianz mi tu nechala preistotu.

@anonym_a1d10e 😂

anonym_a1d10e
17. okt 2025
@really8

@anonym_a1d10e 😂

@really8 cha... ty sa smejes ale vobec to nebolo smiesne, kedze sa ohanala tym ze malo ludi na to presvedcila a ze nebude mat dobru vyplatu a podobne veci..

really8
17. okt 2025
@anonym_a1d10e

@really8 cha... ty sa smejes ale vobec to nebolo smiesne, kedze sa ohanala tym ze malo ludi na to presvedcila a ze nebude mat dobru vyplatu a podobne veci..

@anonym_a1d10e no esteze sa vyfarbila tak skoro. Mozno by si aj za sex pytala. Boze normalne mi je ostudno za nu😀

autor
17. okt 2025
@oliviakatka

Ak prezentovala IŽP ako sporenie, nemá v poisťovníctve čo robiť. Už len IŽP klientovi ponúkať je hyenizmus. Ak zmluva vznikla kódom - požiadať o výpoveď PZ, ak má vzniknúť zaplatením - stačí nezaplatit prvé poistné. FK vždy skúma finančnú situáciu klienta, veď predsa poistenie kryje príjem - to je jeho zmysel. Pri IŽP sa s klientom vypisuje dotazník, ak je klient bez príjmu resp. poberá len sociálne dávky, produkt vyjde ako nevhodný.

@oliviakatka Presne to bolo tak, že mi prezentovala IžP ako sporenie. Budem tam musieť osobne zájsť. Lebo, že sa to dá iba elektronicky zrušiť. Mama tam radšej nepôjde lebo by jej nadala, že ma navliekla do takéhoto niečoho.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@oliviakatka Presne to bolo tak, že mi prezentovala IžP ako sporenie. Budem tam musieť osobne zájsť. Lebo, že sa to dá iba elektronicky zrušiť. Mama tam radšej nepôjde lebo by jej nadala, že ma navliekla do takéhoto niečoho.

@anonym_autor sporenie to istym sposobom je ale zavisi od toho ako sa hodnotia peniaze.

autor
17. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_autor sporenie to istym sposobom je ale zavisi od toho ako sa hodnotia peniaze.

@anonym_e9f3bf Hej v istom zmysle áno ale mimoriadne rizikové. Pomohla aj AI vygenorovala mi odpoved rozdiel medzi investičným životným poistením a sporením. Je v tom obrovský rozdiel.

anonym_e9f3bf
17. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e9f3bf Hej v istom zmysle áno ale mimoriadne rizikové. Pomohla aj AI vygenorovala mi odpoved rozdiel medzi investičným životným poistením a sporením. Je v tom obrovský rozdiel.

@anonym_autor poistenie sa ti , ak sa ti nic nestane, nikdy nevrati. sporenie ano. ale mozes na tom aj prerobit avsak tieto dlhodobe nezvyknu prerabat....