icon

Je možné prežiť s rozpočtom na jedlo 180 EUR mesačne?

Dnes o 11:35

Raňajky: ovsené/ryžové vločky 100g (19/25 centov), mlieko 250ml (18 centov, bezlaktozove 30 centov), 1 banán alebo iné ovocie (do 50 centov).
Celkovo za raňajky - do 1 eura.

Obed: ryža 100g (20 centov), mäso v akcii 250g (1,5€ pri cene 6€/kg) + nejaké omáčky/zelenina. Možné pridať slepačiu/hovädziu pečeň a o vitamíny je postarané. (veľmi lacné).
Celkovo za obed do 3 eur.

Večera: 4 vajcia (1€ pri cene 25 centov/kus), chlieb 100g (20 centov), syr 50g (40 centov) + zelenina.
Celkovo za večeru - do 2 eur.

Takže v pohode sa dá vyžiť do 180€/osoba na celý mesiac. Len ľudia si neodoprú sladkosti, čipsy, čokolády a reštaurácie.
Súhlasíte, alebo odpovedzte, prečo nesúhlasíte.

Ceny potravín za posledné 2 roky raketovo stúpli vďaka nezmyselnými konsolidačnými opatreniami, ktoré dokázali zvýšiť deficit, nie znížiť, hovädzie mäso už nie je možné jesť, keď chcete žiť zo 180€ na mesiac. Ale stále sa dá vyžiť aj iba z tých 180€ bez toho, aby chýbali živiny.

Strana
z3
anonym_6a9b69
Dnes o 12:43
@viestta

@anonym_27e19c dam ti radu ako usetris aj na jogurtoch Kupuj kilove vedierka.🙂
Ale fakt neviem kde su jogurty za 35 centov, taku cenu som nevidela ani v akcii

@viestta ved biele jogurty su po 21 centov v lidli aj v kauflande a sladke brecky to uz nie je jogurt

sara07
Dnes o 12:48
@anonym_6a9b69

@viestta ved biele jogurty su po 21 centov v lidli aj v kauflande a sladke brecky to uz nie je jogurt

@anonym_6a9b69 aj biely jogurt môže byt smotanovy viac než jogurtovy, my kupujeme proste hollandia biely , 500 g a neriešim kolko stoja
to je za mna jogurt proste

abbey1
Dnes o 13:16
@anonym_3e5628

@abbey1 tak evidentne to autorovi stačí, keď o tom v dobrej viere informuje ľudí. Ako vravím, nie každý potrebuje proste tlačiť do hlavy. Sú ľudia, ktorí jedia aby žili a sú ľudia ktorí žijú aby jedli, vlastne aby žrali.

@anonym_3e5628 Ja si jedlo do hlavy netlačím. Kto áno? Ľudia informujú o čomkoľvek. Nie je to známka toho, že sú šťastní, Ani toho, že je to pravda.
Otázku som položila autorke.

Strana
z3