Je normálne získať kľúče až po úhrade hypoteky?
Mamicky otazka .....ked ste kupovali dom alebo byt kedy Vam odovzdali kluce? Ideme podpisovat kupnu zmluvu a ked sme sa pytali na kluce vraj ich dostaneme az ked majitelom pride hypo na ucet. Je to bezne? Lebo vsetci sa cuduju, ze co to je za postup? Nemali by dat kluce uz pri podpise? Lebo nas realitak je nezastihnutelny. Nikdy nedvihne telefon, vyslovene ho musim uhanat. Doteraz nam nedal znalecky. Stale ma kopec roboty, dohodnut s nim stretnutie je nekonecne. Stale len cakame. Vraj nam kluce da az po velkej noci co absolutne nesuhlasime. Mame rezervaciu len do 10.4 a tlaci nas uz cas.
Majitelia vam chcu dat kluce hned a realitak je proti. Ved im to zakazat nemoze. Chod za nimi vezmi kluce a stahuj sa.
@autor v hotovosti môžeš dať podľa zákona max. 15 000 €, inak by to malo ísť bezhotovostne... dosť krepý realiťák ak ťa na toto neupozornil, daj si na toto pozor ak to chceš mať na poriadku... Aj my máme skúsenosť s úplne hrozným realiťákom, zato som si všetko overovala ešte po mimo a nespoliehala sa na neho keď som videla, že je neschopný... Hlavne, že veľké provízie vedia zobrať...
@kacena4 mylis sa. byt je druheho majitela az dnom povolenia navrhu vkladu prislusnym katastrom.... dovtedy je sice zaplateny, zmluvy podpisane ---- ale vlastnik stale povodny 🤷🏼♀️
My sme kupovali bez realitky a dostali sme kluce az ked mal majitel peniaze na ucte. Brat kupoval dva mesiace dozadu s realitkou a dostal kluce az ked boli peniaze na ucte. Podla mna je to normalne, kym nie su peniaze stale do toho procesu mozes vstupit...
Majitelia sa zlakli a hned dali kluce. Takze ani oni ti ich nechceli dat. 😄

Odovzdanie nehnuteľnosti je veľmi významný bod v kupno predajnej zmluve. Zo skúseností do 3 dní od nabehnutia peňazí na účet.