icon

Kam investovať zdedené peniaze?

4. apr 2023

Ahojte, dostali sme sa k čiastke 120 000 eur v hotovosti. Dom mame svoj, auto nove, dieta male. Kam by ste peniaze dali? Kupili nejaku nehnutelnost? Prosim o radu, nechcem ich nechat len tak lezat na ucte. Dakujem pekne.

vlado818
5. apr 2023

Super ak je to eurovea aj 19 m2 je super cena. Gratulujem. Ak je to pentagon tak tiez gratulujem k susedom...😂
Pekny den prajem

andreatytler
5. apr 2023

Urcite kupit nehnutelnost a urcite vo velkom meste, kde sa bude lahko prenajimat. Idealne Bratislava. Kludne by som si aj hypoteku zobrala ak treba doplatit. Ale len tolko aby vam ju zaplatili z najomneho, aby ste namali ziadne vydavky.
Novostavbu by som nekupovala. Najomcovia vam to znicia. Radsej nieco v zachovalom stave.

gemerka17
5. apr 2023

@zuzanka.zuzu to nemáš 1 izbový ale garzonku. Za tu cenu to bude na konci v BA. Pravdou, je ze 2 izbový by za tu cenu mala len v pôvodnom stave.

jaroslav81
5. apr 2023

Všetci tu radite len novostavby, pritom to vyzera tak, ze tie rychlo postavene novostavby su kvalitou horsie ako 50 rocny tehlovy byt. Ja by som kupil radsej stary tehlovy a dokladne zatepleny. Co viem, v novostavbach su uz od zaciatku same problemy, su zbytocne drahe a najomnici to ajtk znicia...A to nehovorim, ze novostavby su vacsinou niekde na periferii mesta kde nic nieje...Za mna radsej stara tehla blizko centra...

cubo2
5. apr 2023

Ist do nehnutelnosti je urcite dobra rada, maly byt, novostavba, vo vacsom meste sa bude velmi dobre prenajimat. Ale jedna poznamka - urcite by som nekupoval byt "pre dceru" - co ak ten byt nebude chciet? Co ak bude chciet byvat v inom meste? Alebo pracovat v zahranici? Nie nie, ziadne kupovanie nehnutelnosti "pre deti", je to zly napad. Su to vase peniaze, kupte si co vy chcete. Ked dcera dospeje, tak potom sa mozete o tom pobavit, co s tym, ale teraz si ho urcite kupte tak, aby to boli dobre investovane peniaze.

Druha moznost je investovat do fondov, napriklad cez Finax. Spolocnosti, co ponukaju investovanie do fondov je milion, od OVB, Partners (typicke MLM),cez finax az po bezne banky. Vzdy sa to lisi poplatkami a tazko tam najst nieco naozaj vyhodne.

teleskop
5. apr 2023

Po svojich mnohych skusenostiach ako aj v rodine neodporucam investiciu do nehnutelnosti, zavisi ci pracujes malo si o toho o sebe popisala ja by som si otvorila podnikanie ktore ma naplna viac ako terajsie a rozvijala ho

lelelienka
5. apr 2023

@teleskop preco? V dnesnej dobe si myslim ze podnikanie je ovela rizikovejsie ako investicia do nehnutelnosti.

jaroslav81
5. apr 2023

@teleskop z akeho dovodu nedoporucas investiciu do nehnutelnosti? Snad neexistuje clovek, ktory ked kupil nehnutelnost posledne roky, aby na tom slusne nezarobil. Za posledne 3 roky + 50%

cecilia29
5. apr 2023

Niečo co ti zarobi. Ja by.som skôr kúpila dom a prenajímala. Ale ma dom by to už bolo asi malo.

gemerka17
5. apr 2023

@cecilia29 kúpiť dom na prenájom. Och dievča zlaté, to je šialený, na hlavu postaveny nápad. Kto si prenajme starú haraburdu a najmä komu to prenajmes si musis odpovedať. Jednotlivcovi alebo páru asi ťažko. Na konci by z toho ešte bola aj strata.

bluka2
5. apr 2023

@zuzanka.zuzu Aj s drogami v pivnici? 😀

teleskop
5. apr 2023

@lelelienka podnikanie bez vstupnych investicii nikdy nie je rizikove lebo ti ostane know how...ak nie si lenivy a vytvoris si ho

teleskop
5. apr 2023

@jaroslav81 z dovodov osobnej skusenosti, ze som tak spravila aj cela moja rodina, pribuzny ma dokonca 6 nehn investicnych a je zufaly...nastastie nema co na robote tak sa hrajka...ja by som tuto chybu uz nespravila, my sme s tym mali viac starosti ako uzitku

cecilia29
5. apr 2023

@gemerka17 u nas v obci je o domy na prenájom dracka.

slniecko5
5. apr 2023

@teleskop v čom je ten človek zúfalý? Nevie ich prenajať?

aurinia
5. apr 2023

Kúpte si apartmán v Chorvátsku, Taliansku, Bulharsku alebo spanielsku. Za túto cenu sa dá kúpiť niečo menšie, ale na dovolenku postači. Najlepšie pre vlastnú spotrebu.

lelelienka
5. apr 2023

@teleskop urcite rizikovejsie ako investicia do nehnutelnosti a mimochodom, nenazvala by som to “bez vstupnych investicii”, ved predsa tam investujes svoje peniaze

lelelienka
5. apr 2023

@aurinia nie dobry napad, ak to nebudes prenajimat, stracas na tom a dost slusne kvoli vydavkom

teleskop
5. apr 2023

@slniecko5 to je x veci

teleskop
5. apr 2023
lelelienka
5. apr 2023

@teleskop ved do toho podnikania o ktorom pises

gemerka17
5. apr 2023

@cecilia29 a kto si ho prenajme? Vieš ake rizikové je prenajat rodine s deťmi? Toto majiteľ domu ako prenajímateľ by nikdy nespravil. Ziskový nebude.

aurinia
5. apr 2023

@lelelienka akým výdavkom ...ty más nehnuteľnosť v zahranici?

lelelienka
5. apr 2023

@aurinia no takym vydavkom ako na akukolvek nehnutelnost aj na Slovensku, cize zivis dalsi byt/dom, co myslis ze je to zadarmo?

jaroslav81
5. apr 2023

@teleskop tak tomu neverím, že príbuzný ma 6 investičných nehnuteľnosti a je zúfalý... Jedine ze ich ma niekde v Hornej dolnej 50km od veľkého mesta... Inak každý kto má nehnuteľnosti v krajských mestách si pochvaľuje, podnájom ide na dračku a na hodnote stúpajú priemerne 10% ročne...

aurinia
5. apr 2023

@lelelienka v takom prípade nemas pravdu. Pri mori má nehnuteľnosť každým rokom vyšsiu hodnotu, poplatky za spotrebu síce sú, ale primerane spotrebe.

lelelienka
5. apr 2023

@jaroslav81 presne a podnajom este len pojde na dracku pri tychto vysokych urokoch, ked hypo nedaju len tak hocikomu

lelelienka
5. apr 2023

@aurinia takmer kazda nehnutelnost na dobrom mieste ma casom vyssiu hodnotu, nielen pri mori. Ostatne je vec nazoru a preferencii, v tom sa zjavne nezhodneme 😉

teleskop
5. apr 2023

@lelelienka sorry pisem pocas prace, asi sa nechapeme, podnikanie moze byt bez poc. invest. takze nie si stratovy

teleskop
5. apr 2023

@jaroslav81 neveris? mas na to pravo 🙂 🙂