Kamarát chce, aby som mu ručil na hypotéku
Dobrý deň chcel by som sa poradiť, kamarát si berie hypotéku a chce aby som mu išiel ručiť ale ze iba na jeden rok a potom by zmenil ručiteľa na jeho manželku je to možné?
Ja osobne by som nesla ani surodencovi rucit, nieto este kamaratovi. Ono jedno sa povie, ine sa urobi.
Poziciavala som bratovi nemale peniaze na stavbu, kym vybavil uver na dom. Nam sa blizil cas na vyplatenie bytu, vtedy som si uvedomila, ze keby necakane zomrie, tak som v takej pichi. Svagrina by uver sama nedostala a ja by som musela cakat na dedicske a predaj rozostavaneho domu. Aj to bol len prevod penazi, kde som do poznamky dala, ze pozicka. Ak by sa svagrina storcovala, tak sa musim sudit.
@marca12 mozno nespravim skusky, ale aspon si neskurvim tak zivot ako pan dotycny a potom ostavaju len oci pre plac
Najlepsie ze rucenie sa odratava od naroku na pozicky, ak by si rucil 100000 a chcel su vziat uver 100000 tak ta budu brat ako keby si mal pozicku 100000 a veru v tom case na hypteku na seba nerataj
A nakoniec to dopadne tak ze manzelka kamoska bude mat druhe potom tretie dieta a ty budes rucit 20 rokov a nakoniec kamos prestane platit sak si povie kamos zatiahne 😀
Skutocny kamarat by toto od teba nikdy nechcel.

U nas v rodine medzi clenmi uz take bolo medzi sebou rucenie na leasing milionoveho auta...3-4 nezaplatene splatky, auto zobrali uzivatelovi a rucitel na krku sakramenstky dlh, exekutor a uroky plus nemoze sa ani zamestnat.....takze radsej nikomu nic ktm nechces aj za mile slova skoncit zle