icon

Kamarát chce, aby som mu ručil na hypotéku

mson
3. feb 2022

Dobrý deň chcel by som sa poradiť, kamarát si berie hypotéku a chce aby som mu išiel ručiť ale ze iba na jeden rok a potom by zmenil ručiteľa na jeho manželku je to možné?

Strana
z3
judar
4. feb 2022

U nas v rodine medzi clenmi uz take bolo medzi sebou rucenie na leasing milionoveho auta...3-4 nezaplatene splatky, auto zobrali uzivatelovi a rucitel na krku sakramenstky dlh, exekutor a uroky plus nemoze sa ani zamestnat.....takze radsej nikomu nic ktm nechces aj za mile slova skoncit zle

maris5
4. feb 2022

Ja osobne by som nesla ani surodencovi rucit, nieto este kamaratovi. Ono jedno sa povie, ine sa urobi.
Poziciavala som bratovi nemale peniaze na stavbu, kym vybavil uver na dom. Nam sa blizil cas na vyplatenie bytu, vtedy som si uvedomila, ze keby necakane zomrie, tak som v takej pichi. Svagrina by uver sama nedostala a ja by som musela cakat na dedicske a predaj rozostavaneho domu. Aj to bol len prevod penazi, kde som do poznamky dala, ze pozicka. Ak by sa svagrina storcovala, tak sa musim sudit.

alantroj
4. feb 2022

@mson z rucenia sa uz nevyzujes. To aj banka musi suhlasit so zmenou rucitela. Kamoska sla sestre ze na rok. Haha. Ked o 5r riesila svoje byvanie ani uver ani nic

lubkavargova1
6. feb 2022

@marca12 mozno nespravim skusky, ale aspon si neskurvim tak zivot ako pan dotycny a potom ostavaju len oci pre plac

ysseba
6. feb 2022

@mson Nešla by som ručiť ani keby som bola jeho posledný známy čo na svete má.

katulienkax
7. feb 2022

Najlepsie ze rucenie sa odratava od naroku na pozicky, ak by si rucil 100000 a chcel su vziat uver 100000 tak ta budu brat ako keby si mal pozicku 100000 a veru v tom case na hypteku na seba nerataj

katulienkax
7. feb 2022

A nakoniec to dopadne tak ze manzelka kamoska bude mat druhe potom tretie dieta a ty budes rucit 20 rokov a nakoniec kamos prestane platit sak si povie kamos zatiahne 😀

mandzula
7. feb 2022

Skutocny kamarat by toto od teba nikdy nechcel.

kluska
7. feb 2022

@mson vies co je to mat alimenty na dieta alebo hypoteku na byt? asi nie, lebo inak by si o rucitelstve ani nerozmyslal! je to zavazok na roky rokuce, nielen na rok, lebo vzdy musis ratat s tym, ze keby daco, budes musiet vsetko vyplatit ty...

kaciato
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3