icon

Kde získať pôžičku pred Vianocami pre rozvedenú matku?

rihana12331
16. dec 2023

Ahojte som zúfalá a už neviem na koho sa mám obrátiť som mamička troch detí čerstvo rozvedená ten debil má posielať výživné na deti spolu 450 eur už druhý mesiac neposlal nič :( žijem len s pridaviek bývam v nájme dohodla som sa s majiteľom na splátkach hľadám si prácu ale tu v okolí ťažko na všetko som sama :( prosím neviete o nejakej pôžičke čo by som vedela zaplatiť aspoň nájom viem že to je blbosť ale už neviem ako ďalej... Detičkám som povedala že Vianoce niesu len o darcekoch ale o Tom že sme spolu ... :( ďakujem

rihana12331
autor
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
16. dec 2023

Choď hneď v pondelok za exekútorom a sociálnou kuratorkou. Pomôžu vymôcť peniaze a vybaviť náhradné výživné.

rihana12331
autor
16. dec 2023

@rihana12331 prepáčte že som Vás otravovala nie ste v mojej koži ja si prácu hľadám aj keď len brigádu akonáhle počujú že som sama na deti povedia ďakujem ozveme sa Vám a viac sa neozvu vy si myslíte že som lenivá no určite nie za deti by som dala aj život bola som na úrade všade vypísala papiere povedali mám čakat bola som za exekútorkou ta povedala že ak nezaplatí tretí mesiac ona mu siahne na účet a keď ho policajti zastavia zoberú mu vodičák ... Odísť k mame niekomu sa dobre hovorí ale mama žije v garzónke a je onko pacient ... Mám sa jej tam nasackovat aj s troma deťmi ? Chorý človek potrebuje svoj kľud ... Ďakujem veľmi pekne

misinka0611
16. dec 2023

@rihana12331 A čo chceš robiť? Pôžičku ti nikto nedá. Nemáš príjem, keď nevieš zaplatiť nájom z cho ju budeš ešte aj s úrokmi splácať?

To, že tvoja mama je onko pacient si nikde nepísal. Ináč sama som sa starala o mamu keď mala presne túto diagnózu. Mne nemusíš vysvetľovať čo potrebuje taký človek.

madeincssr
16. dec 2023

Mnohí ťa chápeme, len prosím zváž branie si pôžičiek. Kto už niečo splácal, vie aké je to ťažké aj keď mal aký-taký príjem. Skús preveriť aj nejaké tie sociálne dávky.

misinka0611
16. dec 2023

@madeincssr A pritom tieto ženy sa sakra v tej práci snažia aby si ju udržali, keďže sú zodpovedné za deti. Zamestnávateľ ma skúšobnú dobu, ale tak niektorí ani šancu nedajú.. veď načo.

bosorkabb
16. dec 2023

@rihana12331 https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
Tu máš o náhradnom vyzivnom. Žiadne 3 mesiace nemusíš čakať.

misinka0611
16. dec 2023

A do budúcna nikomu nemusíš hovoriť či si sama na deti alebo máš okolo seba ix ľudí. Toto sú tvoje súkromne veci.

Sama sa hneď odpíses. Ako píšem zamestnávateľ ma skúšobnú dobu za ktorú sám si ta preverí či je stebou spokojný. Na niečo ta skúšobná doba je. Nepripravuj sa o šancu. Čas hra momentálne proti tebe. Aj keby si išla len na pár hodin pokiaľ sú deti v zariadeniach upratat kancelárie.

jajulaa
16. dec 2023

@rihana12331 napíš mi adresu, poslem ti nejaké hračky pre detičky.

zuzicka1451
16. dec 2023

@rihana12331 ahoj ,pošli mi adresu do správy, pošlem Ti pre deti oblečenie a nejaké hračky.

juliet86
16. dec 2023

skussa ozvatdo jedenrodic.sk

miroslava21
16. dec 2023

Najst pracu s tromi detmi nie je naozaj lahke. A este v oblasti kde je roboty malo. Skus sa pridat do miestnych skupin na fb, ktore su zamerane na pracu, brigady. Alebo aj skupinu mesta ci dediny, napis ze hladat pracu brigadu, mozes ist domacnosti upratat, v obchode nejaku brigadu. Proste aspon obcasnu pracu ked uz nic. Vari najdes nieco.pozicku ti nikto neda ked nemas prijem

valikadzm
16. dec 2023

@rihana12331 skús sa obrátiť na Jeden rodič. Pôžičky priamo neposkytujú, ale dokážu pomôcť v rôznych oblastiach, dokonca niekedy vybaviť aj platenie nájmu. Držím palce.

namornicka
16. dec 2023

@misinka0611 veci chceme poslať jej deťom, aby mali niečo na Vianoce, to ju z biedy nevytrhne. Musí sa zariadiť s peniazmi potom sama.

cacianka
16. dec 2023

@lujza123
@sendy1977 presne o tomto som jej napísala.
Nie je východisko riešiť pôžičku, poslať charitu, ale základ je riesit biootca a jeho povinnosť.
Autorke by mohol niekto pomôcť po tejto stránke, vysvetliť jej postup, právne možnosti, pomôcť v praktickej oblasti, napísať otcovi detí výzvu o okamžité uhradenie dlzneho výživného, zbehnúť s ňou na sociálny odbor upsvaru - pre deti a mládež, prípadne Centrum právnej pomoci, obecný/ mestský úrad by mohol tiež trochu pomôcť.
Na upsvar o nich určite vedia, lebo pri rozvode zastupovali deti .
To všetko treba riešiť v mieste bydliska, nám na diaľku je to veľmi ťažko. Potrebuje asi " sprievodcu" .

cacianka
16. dec 2023

@rihana12331 ti čo je za exekútorka ?!?
Ako si postupovala ? Lebo takto to nefunguje !
Ona musí konať ihneď, nie že čakať ,, a už dupľom nie 3 mesiace.
Prosím ťa napíš ako to prebehlo, potom ti vieme lepšie poradiť

rihana12331
autor
16. dec 2023

@cacianka sociálna kuratela má poslala za ňou nakoľko oni povedali že nemajú s tým nič pani exekútorke som povedala čo je vo veci že už mi dva mesiace neplatí výživné ktore má určené súdom dala som jej papiere o rozvode ona mu na to povedala že ak nezaplatí tretí mesiac až potom mu zablokuje účet a keď ho stopnú policajti tak mu zoberú vodičák

oli18
16. dec 2023

@rihana12331 posli nam adresu a napis, ci mate v dedine postu.

cacianka
16. dec 2023

@rihana12331 pokiaľ viem, takto to nefunguje.
Rozhodnutie súdu o výživnom, právoplatné a opeciatkovane na súde, sa predkladá hociktoremu exekútorovi v okolí. Poplatok je 20e. Ten podá všetky podklady na exekučný súd v BB, az ten pridelí spis vylosovanemu exekútorovi, ktorí ma oprávnenie okamžite blokovať účet, mzdu v práci, vodičák.
Skús si pozrieť tu na MK skupinu Právne poradenstvo, nie poradňu, je tam veľa príspevkov na túto tému, už je to podrobne popísané. Nečakaj, deti potrebujú € a otec je povinný platiť.

kulumulu123
16. dec 2023

@rihana12331 chlapovi by som dala iltimatum bud posle vyzivne do 3prac dni alebo na neho pidas trestne oznamenie (tj za toto 100% skonci v base tak si to zrejme rychlo rozmysli co urobi).
Odkial si? Ako velke mas deti?

dominikamacakova
16. dec 2023

Tou pôžičkou sa dostaneš do ešte väčších problémov. Momentálne by som rozmýšľala tak, že majiteľ bytu ťa s deťmi nemôže vyhodiť, tak bohužiaľ musí počkať. Choď na charitu, teraz je milión zbierok všade. Dajú ti hračky, jedlo, oblečenie. Ja dávam staršne veľa vecí na charitu, nerozdávam to na mk a rátam s tým, že ľudia ktorí potrebujú pomoc budú mať aspoň toľko odhodlania, že si pre tie veci prídu a povyberajú. Zaregistruj sa napríklad na stránku "jedenrodič" tam ti tiež pomôžu. Neviem aká si zdatná v týchto veciach, ale ak chceš pomôžem ti s registráciou cez správy. Oni ti môžu pomôcť napríklad vo forme opatrovateľky, nájdenia práce, potravín. Musíš sa začať obracať hlavne kvôli deťom a nie myslieť na pôžičky a takéto blbosti, ktoré ozaj napadnú len finančne (aj inak) negramotnému človeku.

sendy1977
16. dec 2023

@rihana12331
to je divná exekútorka, lebo sesternici nezaplatil za mesiac a už to riešila tak ako napísala
@cacianka a výživne mala do 3 týždnou

cacianka
16. dec 2023

@sendy1977 riešiť dlžné výživné môže oprávnená osoba hoc aj na druhý deň po termíne splatnosti.
Napr.15.den v mesiaci nenabehnu € na účet, tak 16.idem k exekútorovi. No dobre, tak 18.
Alebo aj keď pošle menej, napr. miesto 150 pošle 130, môže riešiť.
A nie čakať 3 mesiace ! Keď je to hajzel, nečakám, veď som zodpovedná za tie deti, tak riešim biootca.
Bez podania exekucie, nevybaví ani náhradné výživné od štátu! Už ho mohla mať, v plnej výške ako rozhodol súd.

0silvia0
16. dec 2023

@rihana12331 chod aj na prislusny mestsky/obecny urad, ci nemaju nejaky budget pre taketo socialne pripady. V nasom meste mestsky urad poskytuje jednorazovu vypomoc v podobnych pripadoch.

evaplev
17. dec 2023

Pošli mi adresu niečo pošlem pre deti.

kristi40270
17. dec 2023

Písala som vám soravu

cicinkova
17. dec 2023

@rihana12331 prečítaj si zákon o výživnom na maloleté deti bol upravený,aby si mohla podať trestné oznámenie za výživné stačí keď nezaplatí dva krát počas dvoch rokov.

cacianka
17. dec 2023

@cicinkova taký zákon neexistuje, je to zákon o rodine, § nájde pri čítaní.
To odporúčam každému, mať základný prehľad o tomto zákone.
Tie dva mesiace počas 2 rokov máš pravdu, nemusia ísť po sebe - ale ide o rozpätie

katkaa01
17. dec 2023

@rihana12331 teraz pred Vianocami hľadajú brigádnikov do obchodov nemusíte celých 8 hodín robiť dá sa aj na menej a pozerala som ze aj v Kežmarku a okoli teraz nájdete brigádu.Cize keby ste chceli silou mocou ísť pracovať tak si na par hodín brigádu nájdete kým sú deti v škole a škôlke.Ale Vy sa tuším len na výživné spoliehate.A vyhovárať sa ze nemôžete robiť lebo syn má kŕče pri horúčkach.Ked je zdravý robiť môžete.A na pôžičku zabudnite ako ju chcete splácať?Nikto Vám ju neda len uzeraci.

cicinkova
17. dec 2023

@sendy1977 Odkiaľ mala exekútora? Keď mala tak rýchlo peniaze na účte.