Koľko bude stabilizačný príspevok pre zdravotníkov v čistom?
Ahojte, prosím Vás o pomoc ak niekto sa význate. Schválili nám stabilizačný príspevok vo výške 5tisic eur. Niekde píšu, že sa to zdaní a nebudú sa z toho strhávat odvody. Niekde čítam, že aj odvody sa budú.
Neviete niekto prosím vyrátať, čo môžem čakať, akú sumu dostaneme? Dávam si to do mzdovej kalkulačky, tam mi vyjde že z 5000 dostanem 3400 eur. To mi príde, že to riadne okrešú. Samozrejme teším sa, len neviem co čakať.
Ďakujem
@apolka77 Ty si myslis, ze v DSS je len dobry personal??? Tak ako v nemocnici tak aj v DSS su riadne kvietky, co radšej babku a dedka nechaju bez vody, aby nemuseli vela prebalovat, alebo nie su trpezliví pri krmeni, o kupani ani nehovorim, papier znesie, ze bol dedko a babka okupany atd atd..na kazdom pracovisku sa najdu pracovnici co to robia srdcom, alebo co sa uhli pri vybere povolania...
@trgypadl pozri ja robim v nemocnici, z ktorej nechcem odist cely zivot. Mam pri nej postaveny dom, cesta mi trva par minut. Takze kam by som sla? Aj keby mi davali 2000 eur v inej tak ja nejdem. Lebo mi je dobre tam kde som. A peniaze nie su pe mna vsetko
Pre mna je vsetko moj cas. Za ktory mi platia. A nepredam vsetok, ktory mam, ceste ktora trva 45 minut do ineho zatiadenia, a 45 minut spat, za to, ze mi daju viac. Lebo to co precestujem mi nik v zivote nepreplati ani nevrati.
Takze podla mna tie pomienky su logicke. Ved nemusi ich prijat kto nechce.
@derdia ano chapem Tvoju situaciu, ale nie každý je v takej ako Ty, niekedy sa cloveku obrati zivot a situácia, a clovek naozaj niekdy nevie co moze byt o tri roky, hlavne u mladych ludi, kt. nemajú take vazby ako Ty...napr matky samozivitelky a podobne... netvarme sa, ze v svk v nemocniciach je to take uzasne, kolko krat dochadza k sikane zo strany nadriadeného, kolegov a podobne.....takze niekedy si nuteny opustit pracovisko aj z inych dovodov. Ale to je jedno... Zdravotnici by si zasluzili odmenu aj bez nejakych podmienok... Robim cca 11 rokov, aktualne na MD, ale ja som nezazila odmenu, ze by sa clovek citil doceneny a to je smutne....ze vidim, ze moj zamestnavatel si ma trosku vazi
Možno trocha otázka mimo, ale chcem sa spýtať, ten stabilizačný príspevok sa týka aj zdravotnej sestry, dôchodkyne?
@nykkushka som tvoja kolegyna a z vydieracskeho pristupu lekarov, hlavne dr. Visolajskeho mi je na GRC a hanbim sa aj za neho. Za Fica tu suchali nohami a teraz po velkej Covidov krize, pocas vojny, zvysovanie cien, statna kasa v prdeli- JE TO NEMORALNE!!! Keby to mali dostat lekari a sestry, ktori si to zasluzia svojim spravanim a cinmi, tak to dostane 500 zdravotnikov. Viac nie. Som aj pacient a ked vidim spravanie lekarov a sestier, je mi zle!!! Niektorym by som dala plat ako predavacke v Tescu.
@zirafienka týka sa všetkých,ktorí majú v štátnom zariadení trvalý pracovný pomer, keď je to pracujúci dôchodca tak áno,no musí podpísať,že ešte odpracuje 3 roky,inak sa vracia alikvotna časť príspevku.
@stanulienkat mne je tiež na grc z Dr a niektorých kolegýň, nebudem sa predsa tváriť, že všetky sestry sú anjeli 🤦🏿♀️ tomu ani sama neverím 🤣. Len mi príde trosku mimo ako tu tvrdí jedna dáma, že sestry a v Dr v nemocnici nemajú žiadnu zodpovednosť 🤦🏿♀️. To tvrdí "kolegyňa" z DSS.
V našej nemocnici dali "výpoveď" 2 anest Dr, ale zázračne sa vrátili späť, z toho mi je na grc. Keď už, mali odísť naozaj a nie robiť formu.
Ale máš pravdu, sú "zdravotníci" a potom Zdravotníci, za ktorých by som dala ruku do ohňa a majú môj obdiv /rešpekt... Ale žiaľ aj takí, za ktorých sa ja hanbím.. Za ich činy, reči.. Ale takýto ľudia sú v každej profesii
@zirafienka ano ale musi odrobit tri roky.
My sme to dnes dostali na nahliadnutie a aj podpisanie (dohody o stabiliz prispevku) a je tam pisane, ze sa bud strhnu aj odvody (suma 5000 je super hruba mzda, tz. odvody z toho stiahne aj zamestnavatel) a teda teraz dostaneme 2500 a v januari na vyplate okolo 160eur (cize nejaka polovica z 5000), alebo schvalia len dane a teda este v januari dostaneme k tomu nieco cez 1000eur. Cize do medii sice zavesili, ako nam idu dat 5000Eur, ale skutocnost je taka, ze mozno uvidime tak polovicu... A tie priblble komentare ignoruj, je to len slepa zavist a ten clovek netusi co nasa praca obnasa...
Ja nie som zdravotnik, ale nerozumiem jednej veci: preco tolko ludi zavidi a nadava zdravotnikom, ze im schvalili volaky prispevok? 1. Ten prispevok dostanu sestry a nizsi zdravotny personal-sanitari, osetrovatelia a pod. To su ti, co robia najtazsiu pracu. Krmia, kupaju, polohuju pacientov a vozia ich na vysetrenia, dezinfikuju stroje a prichadzaju do styku s roznymi nechutnymi vecami. Na nich stoji zdravotnictvo. Bez nich by bol v nemocnici bordel a pacienti hladni, neprebaleni a pod. Casto ich je malo a nevedia, co skor. Nezasluzia si peniaze sa svoju tazku pracu? 2. Oni nikoho nevydierali, matelko sa sam rozhodol, ze im da, maju to pri svojich biednych platoch hrdinsky odmietnut? 3. Co sa tyka sestier: zavisi ako kde. Ano, niektore si fakt valaju rite, ale niektore makaju ako draci. Vsade su normalni ludia aj magori, za to ale nemozeme trestat cely kolektiv. Ze nejaka sestra na sestonedeli vrieska na mamicky a nema tam co robit je presne problem toho , ze maju male platy. Vsetky tie mile kvalifikovane sestry totiz odchadzaju za lepsim a nam tu ostavaju vyhorene stare furie, ktore maju pacienta na haku. Prednosta kliniky sa vyjadril, ze vie o tom, ale nemoze taku sestru vyhodit, lebo bema kto iny robit. Takze preto treba zvysovat platy v zdravotnictve. Aby sa tieto furie bali kricat na pacientov, lebo ich nahradi niekto normalny motivovany adekvatnym platom.
@arwen321 proste slovaci... ked zdochla koza mne(nemam vyssi plat, nemam stab. prispevok), nech zdochne aj susedovi.
@arwen321 ked chyba niekoľko tisíc sestier, tak asi ťažko nejakú furiu nahradí ina, to len na margo tvojej úvahy. Výsledok je len ten, ze furia bude mat vyssi plat a ďalej si otvárať hubu na ludi.
Aspon z môjho okolia co počúvam, tak nikto im nezavidi, skôr ludom vadi ich nevdacnost, ze po prepočítaní maju "len" 100€ na 3 roky (presne neviem, len cca.suma,pokojne ma opravte). Nie aby boli radi, ze niečo v tejto dobe dostali, este budu frflat! Toto je problem.
Hocikomu inému keby dali v prepočte cca. 100€ na 3 roky bol by rad, ale im sa mali. Taktiez ako som zachytila dakde v tv, dostanú nakoniec aj viac, lebo je to tuším bez dane ci coho.
Moj muz robi miesto 8 hodin denne min 10 a jeho šéf mu ani raz nezaplatil ani len 1 euro navyse pricom zdravotníkom sa zaplatila kazda hodina! Tak prosim presnte argumentovat tym pracovnym fonfom. Kamoska lekarka pocas corony (ano makala a psychicky to bolo narocne) ale dostala výplatu ze doooviii dopooooo. Ani snivat... A mimo toho ked uz corona taka neni pichuje ze nemohla celu noc v nocnej spať!!!! Moj muz robil i nočné, v živote by si nemohol dovolit v praci spať.
NIKTO NA SLOVENSKU NEMA PLATY POROVNATELNE SO ZAHRANIČÍM, ale teraz su lekari uz vynimka...
@katuskamala1 prosim Ta a Ty prestan pliest hrusky s jablkami... Stabilizačný dostali sestry a nizsi zdr personál a nie lakari... Si sestra ked vies, ze maju preplatenu každú hodinu??? V kazdej nemocnici to funguje inac, niekdy Ti nadcasy vobec nepreplacaju a mas si ich vybrat formou nahradneho volna. Za dalsie zial praca v zdravotnictve je taka, raz mas hojno a raz hovno, raz je pokojna sluzba, raz nevies kde Ti hlava stoji.uz ma unavuje ako sa vsetci navazate do zdravotnikov, ked je to tak fajn praca, kde sa hovno robi a este luxusne plati, tak Tvoj manzel moze vymenit job
@trgypadl a vravela som, ze sa tam hovno robi a je taka skvela?
@trgypadl a viem, ze prispevok nedostali lekari, ti dostali krasne navysenie platu. A viem tiež, ze náhradné volno za odpracovane hodiny navyse ktore nevyda preplatit je bežná zalezitost napr i u obyčajného kamionistu. Tak preco fnukat? Ma aspon ušetrenu dovolenku ktorú moze vyucit miesto slabo platenej ocr...
@katuskamala1 zbozbujem, ked ma niekto plne kecky reci, ale absolutne nema sajnu ako to funguje, najprv si zisti ako to s dovolenkou vo vela nemocniciach funguje a potom komentuj, ze ako su ju mozeme vyuzit pri slabo platenej ocr🤦♀️
Ps Tvoj prispevok tak vyznel
@trgypadl 👍🏼 dobre
@trgypadl keby sa starala o seba, svet by bol krajsi, co povieš?
Staci si nájsť rozne reportáž, co boli v TV, google asi pouzivat vies, ze? Ako to tam komentovali sami zdravotníci (ze toľko malo????). Ine povolania nedostali nic a dobre im je. Detto rozne diskusie na FB. a zase z Vas nerob chúdatká, su zdravotníci a zdravotníci.
A ked ta irituju moje príspevky, tak ich ignoruj.

Treba si zistiť aj skutočnosť že sa podpíšete zamestnávateľovi na 3 roky a ked budete na pn alebo očr tak sa to o tie dni navyšuje