Koľko eur mesačne miniete iba na seba?
Ahojte. Zaujímalo by ma, ako to máte vy. Koľko eur miniete na veci len pre seba (kozmetika, oblečenie, kávička vonku, nejaká kniha,…). Či ste si na to nastavovali nejaký limit, že max toľko a viac nie a radšej čo mám nazvyš odložím do úspor, alebo si doprajete čo môžete.
V priemere 20€ kozmetiku typu makeup a podobne absolútne používam. Ku kadernícke idem tak 2krat ročne len ostrihať , oblečenie do práce netreba keďže som doma. Občas dáke topánky málokedy niečo na seba. Príde mi to zbytočne. Radšej peniaze dám synovi na terapie.
Nemám limit, ani nemienim každý mesiac rovnako, ale keď to spriemerujem tak možno 400e -500e mesačne. Je v tom kozmetika, oblečenie, kávičky/drinky, kozmetička/ kadernicka/ nechty/ masáž/ nejaký estetický zákrok atd.
@mooonika1975 presne...poznám ...jednu upratovačku v skole a zarobí cca500eur na 6 hodín...ľahko je povedať,napr.takym ľuďom nech odidu,ale kto tu robotu bude robiť?Ale,to už je debata zasa o inom🫣🙂👋
@nyusika prosím ťa, akú kabelku si si kúpila?
Asi 100€, niekedy menej niekedy viac
Vobec to nepocitam. Su mesiace,kedy skoro nic a su mesiace,kedy viac. ;D Tento mesiac je ten,kedy viac. ;D
V podstate keď rátam aj hobby- šport, čiže permanentka, zvýšené náklady na cestu kvôli tomu, nejaké športové doplnky atď.
A mimo to klasicky kozmetika, väčšinu objednávam zo stylevana. Oblečenie ako treba. Ku kadernícke/kozmetické/manikerke nechodím.
No vo veľkom priemere to môže byť 100€ mesačne.
Ale tak tam sú aj veci ktoré sú nutné zarátané.
Nevlasnim milión veci. Mám napr jednu zimnú bundu, jednu prechodnú, jednu vestu. Tenisky na von dvoje, čižmy tiež dvoje z toho jedny majú cca 5-6 rokov, druhé som kúpila túto zimu. Nepotrebujem všetkého milion
Ja to nemam vyclenene. Ale je mesiac,kedy si doprajem napr.masaz,kozmetiku a potom su mesiace,kedy nic. Kozmetiku kupujem priebezne,nekupujem kazdy mesiac tony kozmetiky. V zime si zase ulietavam na knihach tam viem dost minut.
@ibatanecnica napíšem súkromne
Okolo 600€? 😅
@candii lenže ony myslia Ba, lebo za BA je už len diera a nič iné 😂🤐
@zuzulkika ja mám tri upratovačky a tri kuchárky, to už je 6 žien ...
@mooonika1975 tu nebola otázka kto ma aký príjem tu bola otázka ktorá baba kolko minie na babské veci... je logické že každý míňa podľa výšky svojich financií tak nerozumiem, čo sa tu nad tým rozčuľujes
Nemyslim si, ze by bol problem s financiami u mnohych zien na Slovensku, ked sa jedna o nejake esteticke zakroky. Problem je najst dobreho lekara, ktory zakrok prevedie. Mam niekolko kolegyn vratane mna, co by sme hned investovali na toto, ale co ak bude vysledny efekt nanic a pokasle sa napr. tvar pri zakroku, kto to potom da dokopy? To je hlavna stopka u mnohych zien ohladom estetickych zaktokov, nie peniaze, plno ludi ich ma a aj ich vo velkom investuju do seba.
Ja nemám žiadny limit, keďže nemínam na seba v tom pravom slova zmysle ako kozmetika, kaderníčka, káva vonku, oblečenie ktoré nepotrebujem, zákroky a podobné a podobne záležitosti. A to ze si kupim akože sprchovy gél ktorý mi došiel alebo topánky lebo staré sa rozpadli to nevnímam akože míňam na seba a idem si niečo dopriať ale akože bez toho nemôžem fungovať 🙂
Ja konkretnu sumu zo svojej vyplaty posielam kazdy mesiac na nas spolocny ucet s manzelom, z ktoreho platime hypoteku, nakupy, poplatky a ine vydaje na bezny chod domacnosti, cast ide formou trvaleho prikazu na dobrocinne aktivity / organizacie, ktore podporujem a zo zvysku si vacsiu cast odlozim bokom ako uspory a mensiu mam na svoje vydavky (oblecenie, obuv, kadernicka, kozmetika typu vonavky a kremiky a sminky, nejake serepeticky do domacnosti, ktore nie su nutne, ale tesia ma, darceky, sem-tam ekniha + drobne vydavky typu pekaren s detmi a pod. Kaviarne navstivim tak 4x do roka, nie som ten typ 🤷 ...tieto svoje vydavky si ciastocne planujem, uz napr. viem, co si chcem kupit z najblizsej vyplaty a aj z tej dalsej 🤣 ...teoreticky si viem siahnut na uspory a kupit vsetko toto i hned, ale na uspory siaham len velmi vynimocne).
Teraz som si vydobila byt na Liptove o 2 dni viac ubytovanie rátam uz len na seba teda ze zostávame kvôli mne to je 200 eur 🤣🤣 raz nič raz dosť nedá sa to vypočítať
@lakebabe že tu pomaly každá piše, že si kupi koľko chce, že nemá proste žiadny limit, ale toto už vyplynulo z vyššieho
@mooonika1975 no ak myslia BA tak jasné .. 😁 inak na každej filialke Lidla sa zarába inak .. inak sa zarába v BB, inak v ZV a inak v ZA takže toto je vážne len od regiónu. Napríklad taký ZV určite nemá v čistom 1000€ ani náhodou .. má takých 850€ v čistom na plný úväzok a o Tom ako sa tam človek za tie peniaze nadrie radšej pomlcim
@hederamonstera ktore od Fabini? Spokojnost
@keira tieto dve. Este nemam ziadnu panvicu z nerezovej ocele a vsade su na nu chvaly, tak chcem vyskusat. A teda liatinu milujem tak som neodolala tej zltej z novej edicie, ale nevedela som si vybrat farbu😂 ty mas ake?
@hederamonstera ja mam jednu s neprilnavym povrchom, ta je super, ale poskrkala sa mi .. ale reklamovala som ju, pacil sa mi ich pristup . Ale nie som si ista, ci by som si ju kupiala este, plus mam tu nerezevo velku , a neviem .. asi ju zle pouzivam, jedlo sa urobi fajn, ale pripaluje sa a rucka strasne pali, detto pokryvka, takze mam dost popalenin 🙂

Nechty gellak 25 eur, pedikura 20 eur , Mihalnice 3d 35 eur , farba na vlasy 6 eur
- toto su pravidelne vydavky
ak idem aj na cistenie pleti a farbenie obocia tak dalsich 30 eur
ak sa mi zapaci nejake oblecko, kupim si.. takisto pojdem aj na kavu, kolacik, objednam si len tak obed, pizzu