icon

Koľko mesačne asi miniete na stravu?

lucia851
25. okt 2022

Koľko mesačne asi miniete na stravu?

anjelicek26
26. okt 2022

@malinovka333 Len linguiny ci Jak sa tie siroke talianske rezance volaju🤣🤣K tomu zelene pesto,oprazene piniove oriesky, Par drobnych cherry paradajok a syr..

btus
26. okt 2022

@mamula20 ja kupujem ovocie tak, že to čo sa skazí najskor, sa aj najskor zje. Ale u nás prevládajú jablká, banány, hrušky, a sezónne melóny, hrozno. Mandarinky a pomaranče tak po 6 ks.

selwadza22
26. okt 2022

@lenkapap ja som robila minule sójové plátky. Obaľujem v trojobale a vyprážam. Chlap sa najprv na to pozeral s nedôverou ale chutilo mu. Ja ich milujem. Alebo zeleninové lievance v ktorých je trocha obyčajnej salámy (tá šunkoidna). To milujú aj deti.

malinovka333
26. okt 2022

@lucopeda tak ked kazdy zaraba cez 3000€ mozu si to dovolit. Urcite ti co maju dokopy 1200€ nedaju 800€ na stravu. Toto su take orazky kolko date mesacne ma stravu....🤷‍♀️kazdy kupuje nieco insie.nikto nekupuje pomaly nic.niekto vari denne a niekto robi len veceru nejaky chlieb.poznam kopec ludi co nevaria a su to zeny doma al to neviem co varia.dalsie sa chodia najest k mame,k svokre a teda ja co chodim do obchodu tak tam nikoho nestretavam a to sme dost velka dedina. Takze kto kolko minie mesacne na stravu zalezi od vela daktorov.ale ak ide len o prieskum tak beriem vsetko spat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sulejmanka
26. okt 2022

Sme piati, 2+ 12r., 5r., 6 mes. a najmenej je to 800€. Pod 200 na týždeň neviem ísť.

elenka.k
26. okt 2022

@mamula20 teraz som si spomenula, kebyže mám dať synovi na desiatu mandarinky - tak to rovno kilo, lebo ich miluje, to by bola ťažká desiata 😝 dokáže zjesť aj 5 -7 ks naraz .

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
26. okt 2022

@mamula20 presne, snažíme sa o pestrosť, aby vždy mali a koľkokrát ich zdrbem, prečo nie je zjedené??? keď mi ju prinesú späť. Dcéra, to je už iný level / vieš začínajúca puberta / to sa jej už radšej pýtam, že čo si dá. Hoci, viem odpoveď 😀 - to by som na nej koľľľko ušetrila, no.

vafinka
26. okt 2022

@lucia851 tak my sme traja doma ,a miniem na stravu cca 400€ a v lete keď je čo zo záhrady tak menej,pravda plus drogéria k tomu

martuska321
26. okt 2022

@lucia851 550 aj s benzínom...ale mám svoje domace ovocie zeleninu mäso vajcia orechy čaje bylinky 😃

zuzubb007
26. okt 2022

2+2 okolo 800-900 euro, maso musime mat kazdy den, vacsinou aj na veceru

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miskamilka
26. okt 2022

Nedavno som bola dost prekvapena, ked som pocitala ucty, 4 osoby (5 a 1 rocne deti) minieme okolo 700€. Zijeme v BA, cca 2x tyzdenne jeme "vonku". Pred 3-4 rokmi sme sa zmestili do 400€. Zial uz len obedove menu, ked nestiham navarit, nas vyjde s muzom 16-20€ (donaska s balenim alebo osobne aj s pitim). Zacala som viac varit doma, ale na kvalitnych surovinach nechcem setrit (ryby, maso, ovocie, zelenina)

elizita
26. okt 2022

Baby,vy si odkladáte lístky? Alebo ako? Ja nemám ani tušenie kolko minieme

veronicka88
26. okt 2022

@elizita len raz som sa odvážila spočítať platby cez IB za stravu🤣odvtedy som to neurobila....lebo viac ako robím už robiť neviem....takže beriem to ako krutú realitu....

vinifred
26. okt 2022

@lucia851 cca 600 eur čisto strava pre 5 členov ..

miriam18111
26. okt 2022

@lucia851 my sme doma 5ti,3deti a 2dospely
Z toho 2deti 11.a 9 a 3dieta 20mesicov ,nasa strava je 450cca
Snazim sa varit na cely vikend pripadne aby sme malu aj na pondelok (mne to nevadi mat to iste 3dni)🤣
Muz si zacal bravat obedy z domu vychadza to ppdstatne lacnejsie ako denne menu za 6ci 7eur
My vsak mame zahradu vela sme si dopestovali tak mame rozne dzemy,zeleninu,leco sme narobili,a tak
U nas sa osvedcil jedalny listok

nurielka
26. okt 2022

2 dospelý+ 2 deti, 1 dieťa v škôlke. 400-450€, varím každý druhý deň pre 3 ľudí. Muž si nosí navarené z domu. Zelenina zo záhrady. Zaváraniny ovocia a zeleniny uskladnené. Mäso 2x do týždňa. Aj by som mäso zrušila komplet okrem ryb. Staršia ho nechce, muž tiež, ale pre mňa a menšiu sem-tam navarím. Sladké nekupujeme, peciem. Jedálniček si robíme na týždeň dopredu. Ratam len stravu. Drogériu neminame veľa.

tilly
26. okt 2022

@elizita ja som sa tiež rozhodla, že si to budem zapisovať. V septembri som zapisovala každý jeden výdaj a došla som na takú sumu, že to už radšej nepočítam...

tilly
26. okt 2022

@veronicka88 podobne

elenka.k
26. okt 2022

@mamula20 no keď boli malí, som ich strašila, že mám tetu obedárku a ona mi povie, že ste nejedli, 😀 , ale teraz sú už chytré. Minule sa normálne dcéra ráno vyhlásila z obeda, že veď aj tak by ho nejedla, nech jej poďakujem - ušetrila - takú fasla ústne, že mi potom iba vravela, že to nespraví, nech prepáčim....
Ináč aj ja sa spolieham, že určite majú teplé jedlo / aj polievku / v škole. Lebo ja cez týždeň rýchle večere, a varím cez víkend, ak nejdeme na výlet 🙈

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
26. okt 2022

Baby ale verte mi, že manžel mi sem tam aj povie, že do obchodu sa nechodí každý deň, ak tak nechať kartu doma a zobrať si iba peniažky na rožky.
Už sa budem snažiť, lebo ak čítam tie vaše výdavky, tak sa hanbím 🙈

@mamula20 hmmmm to tiež poznám, my sme si tiež prešli rôznymi vyšetreniami a chvala bohu , všetko OK, som vedela pre tie jogutrty - ak po nich mu nič nebolo 😉

jvlo
26. okt 2022

Sme 5ti 2+3deti a cca 1000e mesačne. Deti majú alergie, ja s manželom zjeme, co vidím v okolí asi viac ako je bežné... Stravu si do prace nosíme aj deťom do škôlky

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
26. okt 2022

@mamula20 presne ako keby ten tvoj bol môj, Môjmu toto nechutí, tamto, bude mu zlé. Ale kebab, hamburgery a pizza - po nich mu nič nie je. Jasne, že má svoje 3 jedla a tie dookola by jedol nonstop. Ale do nového ani za svet. Ozaj aj môj jeden čas bol iba na hriankach, ale rýchlo ho to prešlo, čo začal rásť ... 😀
Tak držím Vám palce, aby všetko dopadlo v poriadku, aby sa nič zlé nepotvrdilo. 🙏

animus
26. okt 2022

@lucia851 trojčlenná rodina, čisto len strava bez drogérie 400 eur (mäso raz do týždňa)

malinovka333
26. okt 2022

@animus a co varis nemasove cely tyzden?

ropucha6
26. okt 2022

Minimalne vyse 500-600 s drogeriou 2 osoby a 5kg pes.