Koľko mesačne asi miniete na stravu?
Koľko mesačne asi miniete na stravu?
@lenkapap ja som robila minule sójové plátky. Obaľujem v trojobale a vyprážam. Chlap sa najprv na to pozeral s nedôverou ale chutilo mu. Ja ich milujem. Alebo zeleninové lievance v ktorých je trocha obyčajnej salámy (tá šunkoidna). To milujú aj deti.
@lucopeda tak ked kazdy zaraba cez 3000€ mozu si to dovolit. Urcite ti co maju dokopy 1200€ nedaju 800€ na stravu. Toto su take orazky kolko date mesacne ma stravu....🤷♀️kazdy kupuje nieco insie.nikto nekupuje pomaly nic.niekto vari denne a niekto robi len veceru nejaky chlieb.poznam kopec ludi co nevaria a su to zeny doma al to neviem co varia.dalsie sa chodia najest k mame,k svokre a teda ja co chodim do obchodu tak tam nikoho nestretavam a to sme dost velka dedina. Takze kto kolko minie mesacne na stravu zalezi od vela daktorov.ale ak ide len o prieskum tak beriem vsetko spat.
Sme piati, 2+ 12r., 5r., 6 mes. a najmenej je to 800€. Pod 200 na týždeň neviem ísť.
@mamula20 presne, snažíme sa o pestrosť, aby vždy mali a koľkokrát ich zdrbem, prečo nie je zjedené??? keď mi ju prinesú späť. Dcéra, to je už iný level / vieš začínajúca puberta / to sa jej už radšej pýtam, že čo si dá. Hoci, viem odpoveď 😀 - to by som na nej koľľľko ušetrila, no.
@lucia851 550 aj s benzínom...ale mám svoje domace ovocie zeleninu mäso vajcia orechy čaje bylinky 😃
2+2 okolo 800-900 euro, maso musime mat kazdy den, vacsinou aj na veceru
Nedavno som bola dost prekvapena, ked som pocitala ucty, 4 osoby (5 a 1 rocne deti) minieme okolo 700€. Zijeme v BA, cca 2x tyzdenne jeme "vonku". Pred 3-4 rokmi sme sa zmestili do 400€. Zial uz len obedove menu, ked nestiham navarit, nas vyjde s muzom 16-20€ (donaska s balenim alebo osobne aj s pitim). Zacala som viac varit doma, ale na kvalitnych surovinach nechcem setrit (ryby, maso, ovocie, zelenina)
Baby,vy si odkladáte lístky? Alebo ako? Ja nemám ani tušenie kolko minieme
@elizita len raz som sa odvážila spočítať platby cez IB za stravu🤣odvtedy som to neurobila....lebo viac ako robím už robiť neviem....takže beriem to ako krutú realitu....
@lucia851 my sme doma 5ti,3deti a 2dospely
Z toho 2deti 11.a 9 a 3dieta 20mesicov ,nasa strava je 450cca
Snazim sa varit na cely vikend pripadne aby sme malu aj na pondelok (mne to nevadi mat to iste 3dni)🤣
Muz si zacal bravat obedy z domu vychadza to ppdstatne lacnejsie ako denne menu za 6ci 7eur
My vsak mame zahradu vela sme si dopestovali tak mame rozne dzemy,zeleninu,leco sme narobili,a tak
U nas sa osvedcil jedalny listok
2 dospelý+ 2 deti, 1 dieťa v škôlke. 400-450€, varím každý druhý deň pre 3 ľudí. Muž si nosí navarené z domu. Zelenina zo záhrady. Zaváraniny ovocia a zeleniny uskladnené. Mäso 2x do týždňa. Aj by som mäso zrušila komplet okrem ryb. Staršia ho nechce, muž tiež, ale pre mňa a menšiu sem-tam navarím. Sladké nekupujeme, peciem. Jedálniček si robíme na týždeň dopredu. Ratam len stravu. Drogériu neminame veľa.
@veronicka88 podobne
@mamula20 no keď boli malí, som ich strašila, že mám tetu obedárku a ona mi povie, že ste nejedli, 😀 , ale teraz sú už chytré. Minule sa normálne dcéra ráno vyhlásila z obeda, že veď aj tak by ho nejedla, nech jej poďakujem - ušetrila - takú fasla ústne, že mi potom iba vravela, že to nespraví, nech prepáčim....
Ináč aj ja sa spolieham, že určite majú teplé jedlo / aj polievku / v škole. Lebo ja cez týždeň rýchle večere, a varím cez víkend, ak nejdeme na výlet 🙈
Baby ale verte mi, že manžel mi sem tam aj povie, že do obchodu sa nechodí každý deň, ak tak nechať kartu doma a zobrať si iba peniažky na rožky.
Už sa budem snažiť, lebo ak čítam tie vaše výdavky, tak sa hanbím 🙈
@mamula20 hmmmm to tiež poznám, my sme si tiež prešli rôznymi vyšetreniami a chvala bohu , všetko OK, som vedela pre tie jogutrty - ak po nich mu nič nebolo 😉
Sme 5ti 2+3deti a cca 1000e mesačne. Deti majú alergie, ja s manželom zjeme, co vidím v okolí asi viac ako je bežné... Stravu si do prace nosíme aj deťom do škôlky
@mamula20 presne ako keby ten tvoj bol môj, Môjmu toto nechutí, tamto, bude mu zlé. Ale kebab, hamburgery a pizza - po nich mu nič nie je. Jasne, že má svoje 3 jedla a tie dookola by jedol nonstop. Ale do nového ani za svet. Ozaj aj môj jeden čas bol iba na hriankach, ale rýchlo ho to prešlo, čo začal rásť ... 😀
Tak držím Vám palce, aby všetko dopadlo v poriadku, aby sa nič zlé nepotvrdilo. 🙏
@animus a co varis nemasove cely tyzden?
Minimalne vyse 500-600 s drogeriou 2 osoby a 5kg pes.

@malinovka333 Len linguiny ci Jak sa tie siroke talianske rezance volaju🤣🤣K tomu zelene pesto,oprazene piniove oriesky, Par drobnych cherry paradajok a syr..