icon

Koľko mesačne míňate na potraviny za osobu?

14. feb 2026

Koľko dáte mesačne na potraviny za osobu? My sme dvaja. Každý tak 250e

unbeholfen
15. feb 2026

A suma? Kolko to stojí na mesiac?

unbeholfen
24. feb 2026

Toto som minul na jedno posedenie… Je to veľa?

anonym_ff42d7
25. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen ano je, za 6€ si mohol mat hrniec slepacej polievky a nie dat 4,50 za jednu porciu. O tej cokolade so slahackou v tvojej situacii radsej pomlcim.

anonym_76cdc2
25. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen za tu cenu si mohol mat menu - plnohodnotny obed v restauracii.
Alebo ako pisal anonym vyssie, normalne obedy na 2-3 dni uvarene doma.
Pred mesiacom si tu vyplakaval o chudobe a ides si davat cokoladu za 4.30 a vyvar za 4.50. Takto budes vyplakavat 2 tyzdne pred vyplatou opat... Ja mam fajn plat, prijem aj pomimo neho a pri kolaci alebo cokolade za 4 eura dost rozmyslam, ci si to vobec dam (raz za cas) ...

unbeholfen
25. feb 2026
@anonym_76cdc2

@unbeholfen za tu cenu si mohol mat menu - plnohodnotny obed v restauracii.
Alebo ako pisal anonym vyssie, normalne obedy na 2-3 dni uvarene doma.
Pred mesiacom si tu vyplakaval o chudobe a ides si davat cokoladu za 4.30 a vyvar za 4.50. Takto budes vyplakavat 2 tyzdne pred vyplatou opat... Ja mam fajn plat, prijem aj pomimo neho a pri kolaci alebo cokolade za 4 eura dost rozmyslam, ci si to vobec dam (raz za cas) ...

@anonym_76cdc2 keď si taký bohatý daj si a užívaj si. Ja keby som bol taký bohatý ako ty tak som každý deň niekde v mekáči, na kebabe, v cukrárni atď. Prečo to nerobíš?

ekira1
25. feb 2026
@unbeholfen

@anonym_76cdc2 keď si taký bohatý daj si a užívaj si. Ja keby som bol taký bohatý ako ty tak som každý deň niekde v mekáči, na kebabe, v cukrárni atď. Prečo to nerobíš?

@unbeholfen pretože je bohatý, keby to robil, počítal by drobné pred výplatou ako ty. On peniaze zhodnocuje a má dosť , ty ich preješ a nemáš nič.

anonym_76cdc2
25. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen nevravim, ze si nedam, ale rozmyslam o tom, ci si to dam... Lebo zaroven viem, ze doma si to obcas dokazem urobit aj sama, neraz chutnejsie, zdravsie alebo aspon viem, co v tom je... A zaroven potrebujem peniaze, aby som mala aj kde byvat, aj rezervu, ked mi odide pracka alebo sa pokazi auto, aj mala zit z coho napr na PN (a nebala sa ochoriet a ostat doma kvoli znizenej vyplate) alebo aj neskor na dochodku, a nevyplakavat tyzden dva pred vyplatou, ze musim zbierat flase alebo odpad, aby som vobec mala co do ust a nik so mnou nechce nic mat, lebo sa moj zivot a rozpravanie toci len okolo zbierania odpadu a chudobe a neviem nikoho anilen pozvat na kavu... A na nicom inom sa usetrit neda, ako sa proste vzdat niekolkych predrazenych hluposti, ktore Ti prinesu pozitok na pol hodiny a potom nan aj zabudnes... A to si rada dam aj lososa, krevety, tuniaka alebo ine drahsie jedla, ale neotocim kvoli nim kauflandy v 2 roznych mestach (a zaroven miniem dvojnasobok za benzin) aby som uspokojila aktualnu nutkavu potrebu.
Zijes ako romovia v osadach na vychode - myslia len na dnesok a to, ze zajtra nebudu mat za co jest ich netrapi, hlavne, ze dneska maju party do rana...
Ak by som tocila kazdy den kebab, cukraren alebo mekac, mam za prve 2x svoju vahu (a to nie som chuducka babika, ale kus zeny), za druhe, velmi rychlo by mi to prestalo chutit a za tretie asi nemam anilen na com jazdit, kde byvat, ziadne uspory alebo investicie alebo hoc len peniaze na svoje aktivity a zaluby... Proste rozmyslam.

unbeholfen
26. feb 2026

Ja rozmyslam asi velmi zle lebo zase som 10€ nechal na pumpe. Ale to len preto že o 4:40 nieje nič iné otvorené tak som sa musel najesť tam.

vivuska666
26. feb 2026

My sme 4ria a minieme zak cca cez 600 eur. Plus obedy v skole (2deti)

ekira1
26. feb 2026
@unbeholfen

Ja rozmyslam asi velmi zle lebo zase som 10€ nechal na pumpe. Ale to len preto že o 4:40 nieje nič iné otvorené tak som sa musel najesť tam.

@unbeholfen a najesť doma si sa neskúšal?

unbeholfen
26. feb 2026
@ekira1

@unbeholfen a najesť doma si sa neskúšal?

@ekira1 ano dnes. Dal som si zabaliť cigánsku pečienku kupovanú v stánku do alobalu, zobral domov a pred TV zjedol. Mňa varenie nebaví ani to neviem. Ale do tých 700€ by som sa mal zmestiť, mi to tak predbežne vychádza.

mooonika1975
26. feb 2026
@bessie12

@anonym_autor okolo 300 az 400€/os.

@bessie12 preboha, potom 4 -členna rodina minie 1200€ na jedlo a ak zarobia on 1100 a ona 800, tak ako žijú? A ešte keď počúvam , kde ideme na dovolenku a 5000€ mám IBA rozpočet na dovolenku, ??? Tie platy sú poväčšinou ešte horšie ako som napísala 😳 to len výkrik, nič to nemá s tebou ✌️

unbeholfen
26. feb 2026
@mooonika1975

@bessie12 preboha, potom 4 -členna rodina minie 1200€ na jedlo a ak zarobia on 1100 a ona 800, tak ako žijú? A ešte keď počúvam , kde ideme na dovolenku a 5000€ mám IBA rozpočet na dovolenku, ??? Tie platy sú poväčšinou ešte horšie ako som napísala 😳 to len výkrik, nič to nemá s tebou ✌️

@mooonika1975 ale máš pravdu tak to je. Kamoška čo rada cestuje sa prestala somnou kamarátiť ze to že keď všetko prejem neostani mi na cestovanie. Tak to je u chudiby buď jem alebo cestujem. Ja radšej jem. Ale aha aká je tá téma popolárna:

ekira1
27. feb 2026
@unbeholfen

@mooonika1975 ale máš pravdu tak to je. Kamoška čo rada cestuje sa prestala somnou kamarátiť ze to že keď všetko prejem neostani mi na cestovanie. Tak to je u chudiby buď jem alebo cestujem. Ja radšej jem. Ale aha aká je tá téma popolárna:

@unbeholfen ale ty nie si chudoba, ty si negramotný a lenivý.. keby si všetko neprejedol, ostalo by ti na cestovanie. A ver, že cestovanie nebol dôvod prečo sa s tebou prestala kamarátiť..

mooonika1975
27. feb 2026
@ekira1

@unbeholfen ale ty nie si chudoba, ty si negramotný a lenivý.. keby si všetko neprejedol, ostalo by ti na cestovanie. A ver, že cestovanie nebol dôvod prečo sa s tebou prestala kamarátiť..

@ekira1 ale všetko je tak drahé, že je to žiaľ tak, všetko prejes, a aby som jedla mucne jedla, lebo sú lacné? To potom v 50.tke budem lekárov naháňať ….

anonym_83dd24
27. feb 2026
@mooonika1975

@mooonika1975 prosím ta, nepoznáš MK? Všetky tu hádžu cifry od buka do buka. Pokial viem, že mám na jedlo v rozpočte 500€, tak sa podla toho zariadim. Ano, všetko je drahé, tak ale kúpim keď je predsa v akcii. Chcem jogurt a stoji 1,15? No tak si ho kúpim keď bude v akcií za 0,79. Kde je problém? Taktiež všetko ostatné. Ono je skôr problém.v tom, ze sme rozmaznany a musíme mať všetko. Ale to nejde stavať sa k tomu tak, že to a to ma sused, ktorý má 3x väčší plat ako ja a preto to chcem aj ja. A ked to nemám, tak som chudobná. Ani ja nemám plat ako pellegriny a teda chudobná sa necítim ani trosku. Viem, na co mam, aké sú moje finančné možnosti a pod toho sa zariadim. A pride mi vrcholné smiešne, ako sa tu na jednej strane chvastaju, kolko majú tých investičných bytov a na druhej strane vyplakavaju, ako sa majú chudinky zle. Vrátane ich predstáv toho, čo je ten štandard, ktorým sa tu toľko ohanaju

nunkas
27. feb 2026

My minieme cca 150 - 200 eur na osobu. Ako ktorý mesiac. Niekedy aj viac, lebo veľa kupujem do zásoby. Napr. naša káva čo pijeme je akcii len pár krát v roku, takže naraz kúpim aj 15 a potom len vyberám z pivnice. My vypijeme jednu tu kávu za 2 týždne, sme dvaja. Každý deň máme varené, aj mäso máme často. Ovocie a zeleninu kupujeme stále, samozrejme nie nektarinky ktoré stoja teraz v zime 7 eur, ale jablká, hrušky, banány, kiwi, keď je v akcii, občas čučoriedky. Máme šťastie že bývame blízko poľských hraníc, kilo bravčového mäsa v biedronke stojí 2 eura a olej, kupujeme len slnečnicový, ktorý málokedy majú, tak kúpim viac, vychádza 1 euro. Kupujem aj sladkosti, aj keď sú nezdravé, ale manžel má rád. Napr minulý týždeň boli po 35 centov margotky v jednote v akcii, pred tým delí čokolády po 33 centov. Teraz majú delissy po 30 centov ale tie ešte mám tak som nekúpila. Občas majú aj nejaké to mäso za polovicu keď končí záruka tak kúpim tiez. Napr. raz mali kurčatá v akcii za 2,59 ale končila im záruka, tak dali na polovicu a kilo kurčata má vyšlo na 1,30. Kúpila som 6. Rozporcovala, namrazila.

unbeholfen
27. feb 2026
@mooonika1975

@ekira1 ale všetko je tak drahé, že je to žiaľ tak, všetko prejes, a aby som jedla mucne jedla, lebo sú lacné? To potom v 50.tke budem lekárov naháňať ….

@mooonika1975 veď kukaj tú drahotu:

unbeholfen
27. feb 2026

Však pri tomto tempe by mi 2000€ nestačilo na potraviny…

gregik66
27. feb 2026
@unbeholfen

Však pri tomto tempe by mi 2000€ nestačilo na potraviny…

@unbeholfen ty musis byt troll. Za 30€ nakupim pre nas 2+1 na celodennu stravu na dva-tri dni a este aj kolac upeciem

unbeholfen
27. feb 2026

Veď si len zrátajte kolko som nechal v jednote len za posledné dni. Tak nechápem ako niekto môže vyžiť zo 150-200€ na osobu. Keby som to vedel, nikdy nemám finančné problémy.

unbeholfen
27. feb 2026
@gregik66

@unbeholfen ty musis byt troll. Za 30€ nakupim pre nas 2+1 na celodennu stravu na dva-tri dni a este aj kolac upeciem

@gregik66 ale zase len “upečieš” ale kto mi poradí ako vyžiť z 200€ na mesiac bez varenia a pečenia? Proste aby som mohol byť lenivý, kupovať len hotové “ready to eat” jedlá ale zároveň byť pažravý a vystačiť si z 200€. Toto vie niekto?

mooonika1975
27. feb 2026
@gregik66

@gregik66 za 30€? To ja kúpim do rúk na jeden deň .

gregik66
27. feb 2026
@unbeholfen

@gregik66 ale zase len “upečieš” ale kto mi poradí ako vyžiť z 200€ na mesiac bez varenia a pečenia? Proste aby som mohol byť lenivý, kupovať len hotové “ready to eat” jedlá ale zároveň byť pažravý a vystačiť si z 200€. Toto vie niekto?

@unbeholfen nie, to sa neda. Obycajne denne menu bez polievky najlacnejsie u nas stoji 7€. Ak to chces jest kazdy den, mas to cca 190€ mesacne, a to si este neranajkoval a neveceral. Nebud lenivy, ziadna zena ta takeho nebude chciet

gregik66
27. feb 2026
@mooonika1975

@gregik66 za 30€? To ja kúpim do rúk na jeden deň .

@mooonika1975 ano. Dokazeme sa z toho prestravovat na dva-tri dni urcite

blackcat8885
27. feb 2026
@unbeholfen

@unbeholfen neverím že toto píše dospelý človek 😀 ak áno tak 👍 a nakúpiť sladkosti za 30€ veď za to môžem navariť na 2dni a mame aj večeru

ekira1
27. feb 2026
@mooonika1975

@mooonika1975 tak je rozdiel, keď si kúpiš kilo polievka za 2,50€ a kilo ryže za 1,50€ a za 5€ máš obed minimálne na dva dni, alebo si ako unbelhofen ideš kúpiť raňajky na pumpu za 10€.

ekira1
27. feb 2026
@unbeholfen

@mooonika1975 veď kukaj tú drahotu:

@unbeholfen čoho? Nič na normálne stravovanie tam nemáš.

ekira1
27. feb 2026
@ekira1

@mooonika1975 tak je rozdiel, keď si kúpiš kilo polievka za 2,50€ a kilo ryže za 1,50€ a za 5€ máš obed minimálne na dva dni, alebo si ako unbelhofen ideš kúpiť raňajky na pumpu za 10€.

@ekira1 kilo pliecka som myslela 🙄

ekira1
27. feb 2026
@unbeholfen

Veď si len zrátajte kolko som nechal v jednote len za posledné dni. Tak nechápem ako niekto môže vyžiť zo 150-200€ na osobu. Keby som to vedel, nikdy nemám finančné problémy.

@unbeholfen stále ti to v každej diskusii píšeme. Kupuj jedlo a nie blbosti a neplať za prácu druhých.. stále dokola dokola a ty stále dokola dokola točíš to isté...