icon

Koľko miniete mesačne čisto iba na stravu?

alofinka
31. jan 2023
Strana
z3
bessie12
31. jan 2023

uz sa tu mnohokrat o tom diskutovalo. Staci si prejst starsie diskusie. Ale, aby som ti odpovedala na tvoju otazku, tak do 600€ za 2 osoby.

lenkahvh
31. jan 2023

ako onehda pisali v Madam Eva, my prejeme hypoteku na vilu pod Slavinom - do tisicky mesacne - ale sme styria - traja chlap(c)i a ja 🙂 a podotykam, vsetci sme stihli, ziadne obzerstvo 🙂

anjelicek26
31. jan 2023

50-60e/osoba/tyzden... varime len doma, jeme len doma, deti nosia desiaty do skoly, nikto mimo domu neobeduje, ale spolu... nam to pri 6 ludoch a 2 mackach vychadza na +/-1200e mesacne... Deti uz nie su male, sportuju, vela zjedia, ceny sli hore, co uz no.

zuzanka.zuzu
31. jan 2023

@lenkahvh 1000e hypo na vilu pod slavinom? 1000e mame na byt v raci 😀 vsak to vychadza pri byvalych urokoch cca 250t na tusim 25r 😀

tiezjedna
31. jan 2023

1200 - 1400 €; cez leto, keď sú grilovačky určite viac, nepočítam to... Je nás 5.
V priemere raz týždenne jeme vonku.

alofinka
autor
31. jan 2023

ja miniem s partnerom a jednou dcérou okolo 500-600 eur , malá má obedy aj partner v robote, ja si nosím z domu, tento mesiac skoro 650 eur čisto len na stravu zdá sa mi to dosť

anjelicek26
31. jan 2023

@alofinka bohuzial pri dnesnych cenach potravin ak clovek chce zdrave stravovanie, nizsia suma sa da malokedy vycarovat... mliecne vyrobky sli hore tento mesiac-dva hodne, a to my v nemecku mame este lacnejsie potraviny ako na slovensku a to vyrazne. Vzdy ocami pretacam, co tu stoji nutella a prasok na pranie a zradlo pre macky, nosim pekne z "domu" ked idem k rodicom 😂😂 Keby sli tak hore aj platy by bolo fajn.

stanulienkat
31. jan 2023

Kazdy druhy den tato tema.🤔🙄

katkaseiner
31. jan 2023

okolo 700E 2+2 a fakt za posledne mesiace sme kaviar so sampanskym nemali ani raz... je to o hubu ale vsetko islo extremne hore a teda my si radi dame aj hovadzie, dcera obcas sushi, a niekedy jeme aj vonku ...

dankovicova
31. jan 2023

tiež sme traja a myslím, že je to okolo 500€. ale je zbytočné mi nad tým sa aj rozčuľovať, keďže jesť proste treba a nemám s tým už nejak čo spraviť, aby sme jedli poriadne a vyváženo

bublinka1426
31. jan 2023

400 eur isto. 3 ludia.

queen_mary
31. jan 2023

500€ 2 dospely a 3 rocak. Nepocitam poplatok v skolke. Nakupovat sa snazim v akciach a robim si tyzdenne plany a kazdy tyzden si dame aj sushi, indiu, alebo burgre..

tykat
31. jan 2023

@alofinka netusim ale urcite ovela viac ako napr. pred rokom ci dvomi. Dva roky dozadu som u nas v potravinach minula na jeden nakup do 20€, taka pravidelna klasika sunka, rozky, ovocie, zelenina, nieco mliecne kupujem tu vzdy cca rovnaky tovar v rovnakom objeme. Pred rokom to skocilo nad 20€, a teraz tam necham tak 30€. Podla toho viem ze ceny isli raketovo hore.
A nedavno som nasla par rokov zabudnuty dlhy blocek zo supermarketu v starej vetrovke, ja som bola v soku, teraz by som za tu sumu nekupila ani 1/3 veci.

srdeenko19
31. jan 2023

500-600E mesačne, ja, manžel a dcéra 8 rokov. Takže dosť. Kde je ešte drogéria, oblečenie, obuv, náklady na dom, škola, obedy, benzín, atď. No des.

taminka1986
31. jan 2023

@alofinka ja to ani neratam,urcite to neni rovnaka suma kazdy mesiac.Niekedy objednam jedlo z donasky 2x tyzdenne niekedy cely tyzden,podla toho ako stiham. Takze sumu radsej nechcem vediet

maranta_leuconeura
31. jan 2023

Uz len za obedy co si varim do prace dam mesacne viac ako su diety... Ale az tak to neriesim, jest sa musi, to nie je nieco, na com sa oplati setrit na ukor kvality.

ropucha6
31. jan 2023

@lenkahvh kiez by sa dala za tisicku hypoteky mesacne kupit vila pod Slavinom 🙂 my dvaja tak cca do 600-700, ale v tom noe su donasky parkrat za mesiac…

lenuska9999
31. jan 2023

@alofinka 2 dospelý, 2 deti 800 eur

tosomja
31. jan 2023

2+3 deti dokopy tak 400-500€. Ale už cítiť aj u nás, že je to stále drahšie. Len ja kupujem v akcii mäso aj syry, šunku do mrazničky. Na ovocie a zeleninu u nás ide najviac a mlieko, mliečne výrobky.

tosomja
31. jan 2023

@srdeenko19 veru. My dokopy všetko tak 1800-2000€ náklady máme. 🙄 Ale v tom je aj výlet pre rodinu. Aspoň že to.

ysseba
31. jan 2023

My sme dvaja dospelý a dvaja chlapci (8. a 6. rokov), minieme 800€ - ale do toho nepočítam obedy, ktoré platíme v škole/škôlke. Obedy si varíme doma a nosíme do práce. Občas si kúpime menučko. A 1-2x do mesiaca si cez víkend objednáme niečo cez dovoz, takže keby bolo najhoršie, tak túto sumu vieme zosekať. Najviac peňazí míňame nie na varenie, ale na suché večere. Hlavne decká jedia ovocie a zeleninu na kilá, nemáme možnosť dopestovať si vlastné, tak všetko kupujeme. No ale som rada, že im ovocie a zelenina chutí, to im kúpim rada.

alzbeta1301
31. jan 2023

@alofinka ako pise @bessie12 cca 600€ mesačne pre dve osoby varime si svoje občas nejaka restika ale sme športovci maso ide u nás na dracku hlavne hovadzina

ysseba
31. jan 2023

A keď vidím koľko toho moji chalani 8. a 6. roční zjedia, tak sa desím toho čo to bude o pár rokov, to si budeme musieť nájsť brigády aby sme ich uživili 😀

veronicka1901
31. jan 2023

My sme piati, na obedy chodí len prostredná dcéra. Manžel si nosí obedy do práce. Prejeme cca 150 eur týždenne, ale už fakt sledujem akcie ako dôchodca. Niekedy (cca raz za dva mesiace) máme domáce vajíčka a pár kúskov domáceho mäsa. To trošku pomôže.

anickaaa6aaa
Autor odpoveď zmazal
anickaaa6aaa
31. jan 2023

ja som sa minule celkom pobavila na kolegyni, že strašne veľa míňajú na jedlo s mužom. Že nákup na 2 týždne pre dvoch 80e. Neviem kde žije no... ani čo jedia. Ale u nás nonsens.

tiezjedna
31. jan 2023

@anickaaa6aaa možno chodia cez víkendy vyjedať rodičov😉

sonia1712
31. jan 2023

My sme doma 5, minieme 700 eur, v tom je zarátané aj strava deti v škôlke, škole, manžel si obcasne vezme obed do prace z domu, potraviny sú položka na ktorej vidieť zdražovanie úplne najviac, najprv to bol benzín teraz sú to potraviny, je to velmi zlé do budúcna, nemyslím našu rodinu, lebo my pracujeme,tak máme zatiaľ klop klop všetko podstatné ale myslím na ľudí, ktorí sa majú zle a budú sa mat ešte horšie, mamičky s detickami s handicapom,samozijuci dôchodcovia, samozivitelky mamičky si ani neviem predstaviť ako toto zvládajú, hlboko pred nimi skláňam klobúk 😐

compra
31. jan 2023

Prave som to doratala za cely minjuly rok. Pre 3 osoby (2 dospely a dieta), nam to vychadza 344 EUR za mesiac v priemere. Vecere mavame teple varene. Moje su v tom aj obedy. Syn ma v skolke a priatel v praci, to tam nie je zahrnute. Inak je v tom aj drogeria (celkom zasoby som robila minuly rok). Stravujeme sa nie low cost - zial vela masa, je v tej cene aj bio hovadzie zasoba kupovana, ryby, zelenina. Jedine co si davam pozor, nekupujem vela potravin typu hotova natierka, hotovy salatik, hotove plnene knedlicky... Proste doma normalne varim. Kupujem veci v akcii, davam aj do mrazaku, plus si trocha planujem jedalnicek.

tosomja
31. jan 2023

@anickaaa6aaa možno počíta len pečivo, ovocie a zeleninu. To aj my toľko. Ale ja do toho počítam aj jeden mesačný nákup do mrazničky a kartóny mlieka, vodu, olej.

Strana
z3