Koľko miniete mesačne na potraviny?
Baby koľko míňate na potraviny mesačne? Ja s manželom okolo 450€ - 500€, je v tom už aj drogéria, pracie a čistiace prostriedky, ale príde mi to strašne veľa. Nerátam sem vôbec benzín a iné poplatky.
@buberova ja tiez vypredaje a konciace zaruky, ale stale dake robi chybu. a to restiky ani nechodime. fakt mi pride 300 na stravu vela. za tychto podmienok. potom jedine co z tohovyplyva ze jeme vacsi objem zjavne.
Ak ste len dvaja,príde mi to privela.No zalezi od regionu,pomer k vasim platom a životnému štýlu,to nemôžeš porovnavat a detto so zenami co ti napisu,co maju deti.My minieme velmi veľa,4 deti,dvaja chalani pubertak a sportovec,to su čisté kobylky,baby pomenej.Muz fyzicky tazko pracuje,takze kupuje si jest aj v práci aj chodi domov na obed+obcas protein a podobne aby vladal.Drogerku neratam,to je moja eko bio parketa,tak asi trochu viac ako bezne.A prat po tréningu,po praci,po babatku..Myslim,ze minieme ozaj dost,ale adekvatne k stavu v rodine a lokalite+platu.Ale ak som aj bola sama s partnerom aj rozvedena uz som bola s detmi-300-400€ nikdy.Pravda je,ze pocas korony nam idu ceny strasne hore,mozno aj preto sa ti zda,ze minas dost,lebo pred rokom-dvomi si za to iste platila menej
Do 250€ aj s drogeriou, 2 dospelí a 2 deti... Nekupujeme vsak vôbec mäso, chováme si svoje (cize dake € idu do krmiva), vajicka nekupujeme a momentalne ani ovocie a zeleninu.... Cez zimu je to o čosi viac...
500-600 €, sme 4 členná rodina.
@buberova presne tak ako aj my. A to sme dvaja dospelí a jedno dieťa. A v pohode sa zmestime do 200€ za mesiac. Pečivo kupujem aj do mraziaka lebo kebyže chodím na čerstvé tam vždy platím 20€ a to som šla iba na pečivo 🤣🤦♀️ snažím sa mať plný mraziak, aby sa najskôr míňalo čo je doma 😄
My na príklad len na víno minieme 50 Eur mesačne..a to máme pár krát v týždni pohár dva červeného alebo proseco..akoze nič extra.
ak teda neratame UM, tak my dvaja s muzom sa bez problemov zmestime 600-700 eur 😀
600 e - 6 členov domácnosti
4 členná rodina, s väčšími deťmi 😂tak okolo tych 450-500€
Sme dvaja, potraviny cca 450 - 500 eur, bez drogérie. Plus chodíme 1-2x týždenne do reštaurácie.
Tiež okolo 500 €. Príde mi to strašné
Neprekročíme 200-250€ (2ja dospelí, 1 malé dieťa - 1r3m) - jedlo aj drogéria. No u nás je to vďaka tomu, že gro ovocia, zeleniny, zaváranín, vajíčka máme od mojich rodičov (žijú na dedine a delia sa s nami o úrodu a ich výrobky). Možno úlohu zohrá aj to, že sme vegetariánska domácnosť, čiže nekupujeme mäso, čo je asi dosť veľká položka.
Osobne to nepraktizujem, no podľa mňa sa dá dobre šetriť aj plánovím varenia a varením na viac dní.
400-450€ sme dvaja dospelí a tri deti. Nevarim každý deň, varím na dva dni ale okrem piatka stále mäso,teda mäsité jedlá.
@sandrasofia wau. tak to cumim
@sandrasofia a to mäso chodíte loviť, či v čom je prosím ten trik?
@bluka2 mozno maju zahradu ( tam sa vela usetri sa ovocko..) a prasiatko a sliepocky. mozno neni odveci ist zit takymto sposobom, ked vidim ako idu ceny hore placem
Akurat som si to poratala, prvy nakup tento mesiac - zakladny - 150e, dokupovat budem este maso, sunku, salamu, parky, chlieb a pecivo, deckam ovocne kapsicky a ine drobnosti, 2 dospeli + dve deti = dalsich cca 150e(tento mesiac sme nekupovali prasky na pranie, tie kupujeme obmesiac), ale mame vlastnu zahradu, takze mame sezonne ovocie, zeleninu atd.,zavaram, aj dzemy robim a obcas nam teta dohodi vajicka domace😉
@bluka2 nemám problém kupovať mäso v kaufe a Lidli v akcii,možno v tom inak neviem 🤣
500 eur 5 dospelyxh a 2 deti
Presne to neviem, ale medzi 400-500 eur sme 2 a teenegerka my dve sa stravujeme doma, muž iba suché večere nechce teple jedlo.Nekupujem zbytočnosti a je mi to veľa.Som šokovaná ako všetko zdraželo kilo jabĺk vyše 2 eur.
V záhrade mám iba zemiaky od rodičov a paradajky, jahody, domace vajcia
Neviem ako ušetriť, keď nechcem cestoviny a múčne jedlá dosť jeme mäso...omáčky u nás nejdú...
Je to strašne individuálne niekto má od mäsa, ovocia všetko zo záhrady...niekto zje ovsené vločky doma potom práca a potom večer šalát ..
Keď sa normálne vari polievky, hlavné jedlo, ovocie, deti jogurty, syry ide to do peňazí
Viem, že kupujem dosť džúsy to chcem obmedziť, ale cca raz týždenne máme hovädzie, raz rybu a potom striedam zeleninové jedlá, ale prevažne mäso...
@ludkka0407 my nejeme ani parky, paštéty, tresku, salámy... iba sunku,, žiadne polotovary parené buchty, žiadne sladkosti ja si budem naozaj odkladať účty kde a za čo toľko platím.Ale zase ľúbime ostiepok, bryndzu...
@luccija parky mame mozno 2x rocne😁ale napisala som ich, aby bolo jasne, ze obcas aj take kupujeme.sunku s podielom masa 92 a viac %, salamu skor ja s muzom,nejakych mozno 20dkg na tyzden. Syry mame radi aj my, momentalne mam v chladnicke cca kilo roznych. Buchty a ine mucne jedla robievam doma, polotovary mam rada takeho typu ako napr.obalovany syr, kupim iba vtedy,ked je niekde v akcii,inak nekupujem. Ale skratka do tohto budgetu sa musime vopchat😉vyhodou je, ze mame aj zimnu pivnicu,tak napr.v jeseni,ked su zemiaky najlacnejsie, kupime na zimne uskladnenie za par e a uz mame trochu usetrene, vela robi aj zahrada, ovocie a zelenina,lebo to je tiez polozka a dost vysoka a nase deti miluju kompoty,takze keby som ich mala kupovat,tak je to proste o dost viac🙂takto ma to stoji iba kopec casu a energie a zabavy pre dve deti (cize rozbombardovany dom),ale uspora je poriadna.aj dnes robim tekvicovy privarok, tekvicu nam dal ujo, zemiaky pecene a fasirku s vajcom v rure pecenu a mame obed na dva dni
@luccija inac syry mega drahe a my tiez milujeme, viac nez maso
@ludkka0407 áno kompóty a džemy robím aj ja, ale to je taká vec čo jeme možno raz týždenne.Ja si myslím, že mnohé by sme boli prekvapene z tej presnej sumy, ktoru necháme za potraviny.Pochybujem, že všetky čo píšete to máte presne zrátané.Celkovo alkohol nepijeme, pivo nekupujeme, ale určite kúpim lepší jogurt ako za 35 centov čo je ako voda.Neviem ušetriť niekedy, keď čítam, že var lacno a tam napíšu ženy také jedlá ako varím🙂)šošovicovu polievku, granadír, rizoto...ja kúpim do mrazáku mäso, rožky, žemle a raz týždenne väčší nákup korona ma naučila nechodiť do obchodu stále.
@luccija uplne presne to nie je😁ale u nas je to tak,ze jeden nakup robi muz po vyplate na zaciatku mesiaca, tam mame gro vsetkeho a mne z rodicaku ostava 150e po zaplateni ostatnych vydavkov, takze spolu je to suma sumarum 300e + 50e v listkoch.takze preto to viem,ze viac nedavame a vlastne viac ani nemame🙄dufam,ze sa to zlepsi,ked maleho vezmu do skolky a ja budem mat pracu,cize budu dve vyplaty.uz sa na to pomaly tesim🙂