Koľko miniete mesačne na stravovanie pre rodinu?
Ahojte, kolko miniete na mesiac za stravovanie pre 2 osoby? Alebo pre seba, či pre 3,4 osoby? Zaujima ma to lebo som zistila ze my asi privela vzhladom na nizky plat a potom sa divime kde zmizli peniaze... na osobu 400. Asi velmi vela. Zijeme nad nase pomery ocividne....
Povodny nazov temy : Kolko minate na stravovanie?
....v pripade keby admin zmenil nazov temy a aj jej vyznam
Ja som sa este donedavna zmestila do 500 eur len pre mna ale odkedy islo vsetko tak brutalne hore, tak je to okolo 700, ale uz vratane restik a kaviarni. Strasne vela sa da usetrit na vareni doma, zial, moj partner nie je uplne naladeny na tento rezim, tak sa obaja stravujeme samostatne a nazbiera sa to.
My minieme okolo 650 eur ,plus obedy v skolo 110. Sme piati ,muž chodí na týždňovky.
Autorka v akej banke v apke majú takéto niečo že vidíš koľko na potraviny si minula?
A teda ešte sa vyjadrím, my sme traja,ja a 2 malé deti a miniem mesačne cca 500€ na stravu.
A teda neobmedzujeme sa nejak, syn má napríklad oproti spolužiakom vždy bohatu desiatu. Áno pozerám na ceny, ale máme čo jesť stále.
400-500 eur , 3 clenna rodina
My teda na stravu mesačne míňame veľa, ale 400 eur na osobu? Veď to by som musela denne kaviár jesť. Aj doma varíš, či len reštaurácie?
@tiezjedna Tatra banka triedi všetko do kategórií
Nuž 400-450 € nám štyrom bohaté stačí na mesiac, ale ak treba vieme dať za menej
@miko_matata je to možné👍
@miko_matata pridávam z TB
@tiezjedna nie možné, ale nabetón isté
@abbey1 zjesť potraviny za 400 eur pri dnešných cenách nie je žiadne umenie, je to ľahké
1200 eur mesacne 4 clenna rodinka. Dalo by sa aj menej, ale ja si potrpim na stravovanie ( aby bolo pecivo kvaskove, maso zo Slovenska, aby mali deti vzdy doma dost ovocia).
@miko_matata Dvaja ľudia mesačne prejsť 800 eur pri stravovaní doma je teda pre mňa umenie. Varím denne, ovocie, zelenina vo veľkom, bezlaktózové výrobky atď. Ale je pravda, že nenakupujeme vo veľkom cukrovinky a hlúposti. Radšej menej a kvalitné.
@miko_matata To máš 33 eur na deň. Daj jedálniček, kde potrebuješ takú stravnú jednotku na deň na osobu, ak si doma varíš. Ak sa stravuje š v reštauráciách, tak áno, aj 50 na deň ti je málo.
@abbey1 Zas až taký problém to nie je, my sme traja, jedno z toho je dieťa v škôlke a prejeme asi aj viac ako 1000 mesačne. Ale ja napríklad nevaríme , bravčového, pre mňa je to mäso bez hodnoty, kupujem hovädzie, teľacie, hydinu u mäsiara, snažím sa kvalitné jogurty, ovocie, zeleninu. Šunky sušené, syry objednávam priamo z farmy. Ani si nepamätám, kedy som mala nákup pod 50 eur. Sladkosti a hlúposti nezvyknem kupovať, mala dostáva, my si zvykneme objednávať ručne vyrábané čokolády a bonboniéru od slovenských výrobcov. Ale zase ja na strave odmietam robiť kompromisy, radšej budem nakupovať menej zbytočného oblečenia, ako kupovať lacnu stravu, vyvarať múčne jedlá a podobne. A varím skoro každý deň, dvakrát do týždňa jedavame v práci, ale vyhýbame sa nekvalitným menuckam.
@abbey1 800 : 31 dni = 26 eur na dve osoby za deň, za jednu 13 eur. Ako si prišla na 33 na jednu?
Traja, 600€ potraviny z obchodu
150-250€ restiky
Na jedlo co varíme si dávame záležať, kupujeme domáce vajcia, čerstvé domáce mäso, domáce maslo syry...
Ked ale ideme do restiky, chceme nech to stojí za to a nevadí mi dat 75€ za steak napr. Preto taka suma.
@miko_matata Sorry. Tak to dopadne, ked tukam pri varení a nekontroluje, čo píšem.
@abbey1 😄 nevadí
11 eur na osobu znie celkom reálne, zvlášť ak autorka píše, že majú obaja nadváhu a stravujú sa nezdravo
200-300€, sme dvaja dospelí a ja jem ako mačka 😆
My sme traja a 400 mesačne, ale dcéra má obed v škole, ja v práci a partner obedy každý druhý týždeň v praci
400e na osobu? Ty kokso!
My sme 5+svokra a do 500e sa vacsinou vojdeme. Ale mame nase vajicka, maso zo zvierat, v lete kozie mlieko.

@crazy_cat_lady tak my tiež máme ovocie, zeleninu, šunku, jogurty.. ale zas denne to nekupujem, buď obdeň, alebo raz za tri dni a tie čo sú v akcii, napríklad čo teraz reklamujú tú minipidi mrožiu pochúťku nekúpim ani keď je v akcii za 0,79, na tú gramáž sa mi to stále zdá veľmi drahé 😆
Veľakrát sa to u nás ani nezje, ale ja som tak naučená a aj moje deti, že viac jeme vajíčka, chlieb s maslom a šunkou, alebo vianočka s maslom kakavko, na obed varené, čiže sa to do nich ani nezmestí.