icon

Koľko miniete mesačne na stravovanie pre rodinu?

4. mar 2025

Ahojte, kolko miniete na mesiac za stravovanie pre 2 osoby? Alebo pre seba, či pre 3,4 osoby? Zaujima ma to lebo som zistila ze my asi privela vzhladom na nizky plat a potom sa divime kde zmizli peniaze... na osobu 400. Asi velmi vela. Zijeme nad nase pomery ocividne....
Povodny nazov temy : Kolko minate na stravovanie?
....v pripade keby admin zmenil nazov temy a aj jej vyznam

katkaseiner
4. mar 2025

600-700e mesacne pre 2+2, cez den deti maju obef v skole, my s muzom obedujeme doma. V sume je aj nejaka ta pizza alebo kebab/hamburger, raz za mesiac jedlo v robote (vacsinou pracujeme z domu). Teraz vo feb sme sa zmestili do 500e - sama som sa prekvapila...

matusformanek
4. mar 2025

Tak cca 400 mesačne len potraviny. 2 dospelí a dve detičky (5r a 1r). Nepočítam sunar pre malú. Základom je nevyhadzovať a kupovať to, čo treba. Mame na to aplikáciu Listonic, zdieľaný nákupný zoznam. Takmer vždy nakupujem len podľa zoznamu

dadus841
4. mar 2025

My sme dvaja a nás výjde strava mesačne 600 eur.🫣

autor
4. mar 2025

@tiezjedna praveze my kupujeme a jeme zdrave jedla, chutia mi velmi, ale okrem toho aj hromadu sladkych hluposti :D na obed super zdrave jedlo a potom zvysok dna tie najvacsie sladke hluposti ake sa daju kupit. Jogurty, pudingy, tycinky, keksiky, cokoladky, croisanty... Do fast foodov nechodievame, jedine do takych klasickych restauracii, ale tie su fakt uz neunosne drahe, niekde je uz 12 eur za jedlo (bez polievky) ale to nie kazdy den samozrejme ale skor 1-2x tyzdenne. Zijeme na vychodnom slovensku, Presov... Mas pravdu fakt, telo nie je odpadkovy kos...Uvedomila som si ze jeme ako male deti ked sa rodicia nepozeraju.

autor
4. mar 2025

@abbey1 hlavne doma, a 1-2x tyzdenne restauracie, ktore planujeme ale skresat na 0x za mesiac kedze nezarabame tolko aby sme si mohli dovolit vyskakovat. A aj keby sme zarabali vela tak podla mna 12 eur za jedlo bez polievky na vychode je extrem uz.

sweet20
4. mar 2025

My varime, sem tam restika.. ked to ratam na dvoch dospelych u nas 300 (teda 150 na osobu)

sweet20
4. mar 2025

Ale my zas nekupujeme cipsy, cokolady... to mozno raz za tyzden nejaky popcorn do mikrovlnky alebo jednu cokoladku.. a nekupujeme ziadne vody, lebo mame radi cistu vodu z kohutika alebo caj..zijeme v KE a na dvoch nas restika vyjde 20 eur cca ..

autor
4. mar 2025

@sweet20 na osobu je to 10 eur? aj s polievkou? mas nejake tipy na restauracie? :D ci to je denne menu? my sme v PO/KE a nachadzam len dost drahe restauracie kde je 30 na dvoch aj s polievkou cize dost drahe

sweet20
4. mar 2025

Denne menu stoji 7/9 eur... chodime napr. Do lindy hop oc galeria, alebo napr. Okolo 10eur menu velmi velke je na futbalovom stadione offsajd restauracia... je ich dost vela

sweet20
4. mar 2025

Denne menu maju aj ovela neskor, aj vecer... aj ked cez donasku si objedname hocico tak nie je to na osobu nikdy viac ako 10 eur.. cize mozno raz za tyzden ideme takto niekam aj mimo domu

aduliak
4. mar 2025

2 dospeli a 2 deti (11 a 14),decka zjedia veľmi vela,bez restik cca 900e...domáce vajicka,mäso kvalitnejšie,ovocie,cokolvek😀restiky a donaska ďalších 200e.

sweet20
4. mar 2025

@autor dokonca aj alakarte stoji do 10 eur.. presne ako tvrdim.. tym len chcem povedat, ze da sa..

tiezjedna
5. mar 2025

@autorka tak základ je, že si si to uvedomila, skúste tie blbosti proste obmedziť a poďakuje vám nielen telo, ale aj peňaženka 🙂 Keď vás bude naháňať mlsná, urob si smoothie z jahôd, malín, banánov atď. Prípadne kupuj kvalitné proteínové mlsky, napríklad od Vilgain...

kvietok2012
5. mar 2025

Sme traja a minieme okolo 1100€

hanka_se
5. mar 2025

3 clenna rodina cca 300-400 co robim nakupy a + muz obedy bud z domu, alebo si kupuje. Podla toho kde robi 🙂

majka2959
5. mar 2025

@joannita Mne to ukazuje aj v mBank.

nelka93
5. mar 2025

Sme dvaja a cca 400 eur, ale teda my zarábame slusne, len teda nákupy plánujem a nekupujem hluposti

nelka93
5. mar 2025

@joannita aj tatra banka má spending report

pieksamaki
5. mar 2025

Tak hej....12 eur na východe bez polievky je dosť.....skúšajú, koľkí dajú........
Tak treba si rátať rozpočet...ked teraz riešite hypo

silvike
5. mar 2025

My sme piati ( 2dospelí a deti 14r., 12r., 6r.) minieme mesacne cisto na stravu ( aj s mojimi obedmi v praci za gastrolistky) +-550€

liv1
5. mar 2025

@silvike 3,66 pre cloveka na den 😳 to sa ako da

silvike
5. mar 2025

@liv1 Deti maju obedy v skole/skolke, do restauracii a pod. chodime minimalne, dajme tomu 1x za mesiac, aj to malokedy vsetci piati spolu, vacsinou sme nejako rozdeleni. V praci ja mam 1menu na dva dni ( obed jeden den, druhe jedlo druhy den), to miniem tak max. 2 gastrolistky, nosim si aj svoje jedlo do prace. Nekupujem velmi sladkosti, ziadne vody balene, len vynimocne nieco taketo ( na odlavu kofolu, fantu a pod.). Nechodievame velmi do nejakych cukrarni, kaviarni a taak. To tak mozno parkrat do roka. Vajicka mame domace, to vobec nekupujeme. A to este mame jedno dieta bezmliecne, tak vselijake alternativy a pod. Ale asi to pojde pomalicky pomalicky stale smerom nahor tie vydavky na stravu.

liv1
5. mar 2025

@silvike ty si asi kuzelnicka 😉

katkanns
5. mar 2025

Za dve osoby mesačne asi 560€, záleží na čo ste zvyknutí. My už od vysokej máme limit 70€ na týždeň na osobu 🤣 radšej

handykate
6. mar 2025

Ja to vôbec nerátam. Ale viem, že na čo miniem, to bolo treba kúpiť , takže už nemám z čoho ubrať.
Jednoducho, neplytvam, nevyhadzujem, ale má každý čo chce a čo má rad. každý deň chodím okolo obchodu, kúpim všetko čerstvé, koľko sa spotrebuje a kto na čo má chuť a čo akurát zje. V poslednú dobu (ako som našla mole v múke) už nerobím ani zásoby. Ani do mrazničky nič nedávam. Ale viem, že dakto sa nemôže každý deň staviť v obchode, potom sa robí veľký nákup a možno sa kúpi aj to, čo sa nespotrebuje.

modraslamka
6. mar 2025

my sme 2 plus 2,5 rocna dcerka plus pes. Tych 600-700 uz aj s drogeriou. Co jej vela zas nekupujeme.

ema22270
6. mar 2025

Sme 4, 2 dospelí a 2 deti 7 a 2 ročný a cca 100e týždenne potraviny plus drogeria 100e to je tak približne. Občas si objednáme pizzu (to je 20e) alebo ideme do Mc Donaldu ale to davame si len hranolky a hamburger ten obycajny takze to je pre vsetkych do 15e ani nie. Takže dokopy tých 600e to môže byť ale nemam to uplne spocitane..

ema22270
6. mar 2025

Ale varime take klasicke jednoduche jedla pecene kura, ryza, cestoviny s nejakou omackou - bolonske spagety, fasirky.. gulas, tarhona, segedin.. atd..ale syn ma obedy v skole a manzel v praci. Takze okrem toho.

witchlucia
Autor odpoveď zmazal
silvike
6. mar 2025

@liv1 Tak ako kupujeme premyslene, nie tak bezhlavo, pozerame aj do letakov aj na ceny. Takze davam pozor, aj na to aby som nerobila uplne zbytocne zasoby, aby som nemusela vyhadzovat po zaruke. Ale zas kazdy ma doma to co ma rad. Jeme striedmo, neprezierame sa.