Koľko miniete na stravu?
Ahojte, kolko vam vychadza ze miniete v potravinach mesacne? Sme rodina trojclenna, dvaja dospeli a 3 rocne dieta, ale teda ked si kazdy mesiac pozeram utraty Tesco a podobne, tak to scitam aj na 1000€, pride mi to extrem a pritom mam pocit, ze kupujem len potrebne veci, ano sem tam nejaka sladkost, chipse ale ziadny extrem … bezne na ranajky pecivo, nejaka sunka, zeleninka, maslo, syr, nejake jogurty pribinaicky pre maleho, obed sa stravujeme v praci a maly skolka a vecere podla toho, co varim, niekedy tiez pecivo a tak …. Ďakujem za vasu spatnu vazbu 🙂
nás toto zdražovanie prinútilo využívať všetky tie ich kartičky a kontá. človek keď ide do obchodu a pozerá sa na vernostné ceny, tak nemá inú možnosť a furt len sledujem, čo je kde v akcii a podobne. niekedy mi to lezie na nervy zvlášť ak sa mi nechce kartička pred pokladňou otvoriť, ale tie plné ceny, to je niekedy fakt des
Príjmy a výdavky zapisujem na stravu pre 4 ľudí 2dosp 2deti 5r a 10r miniem cca 350€ max 400 ked dokúpim zásoby. A ano da sa z toho kúpiť aj ovocie zelenina mäso jogurty sladkosti proste všetko. Lebo viem kde kúpim slovenske maso za 4,80€ kilo a kde kúpim slovenský jogurt za 0,40 Sabi a kde kúpim syr v akcii pravidelne atd takže kupujem takto. Cielene kupujem v konkrétnom obchode konkrétne potraviny
My sme dvaja dospeli a deti 1 a 4 roky. Minieme na jedlo tak medzi 600-800€ (donasky nepočítam) mesacne, nevedieme si presnú evidenciu. Kupujeme samozrejme aj nepotrebné veci, nie len základne potraviny na prežitie. Deťom napríklad kupujeme extremne veľa ovocia, to vieme že je dosť zásadná položka. Dovolím si tvrdiť že keby sme nenakupovali vyslovene “letakovo” tak zaplatíme kľudne o 200€ mesacne viac. Nekupujeme všetko v jednom obchode, prezrieme si vždy letáky a potom ideme aj do 3 a kupujeme podľa toho kde čo majú v akcii. Samozrejme trvanlivejsie výrobky kupujeme do zásoby…čiže jasne ds sa aj za menej, ale da sa aj za o dost viac. Obedy ma len staršia v skolke, inak sa spravujeme všetci doma.
700e ale tam nepočítam jedlo v škole a škôlke.. 2deti 4a7r a 2 dosp.. podľa mňa veľa vyhadzujeme.. nedojedame.. je tam zaratana aj hygiena.. keby som každý deň varila polievku a stanovila na večeru jedenie polievky, určite ušetríme.. kupujeme dosť nanukov, nealko piva, sladkosti. Obézni nie sme.. ušetríme deťom 340 e mes a pre nás cca 120 mes.ja zarobim 1000 v čistom, muž 1200. Rodičia nás nepodporujú ani finančné ani jedlom. Aj to veľa urobi niekomu, keď mu svokra a mama varia..
Momentálne 800-900€ ako začalo toto zdražovanie (2dospely,1 dieta)
Baby treba si uvedomit ze my co mame zahradu a vymenny tovar ze daj vajcia dam ti cuketu jasne ze neminieme tolko ako ta co kupuje vsetko od zemiakov vajcia zelenina ovocie atd
Ked ja mam doma vsetko od vajec po maliny a kupujem len maso aj to len raz do tyzdna zo zdravotnych dovodov a nejake jogurty syry sunky tak tam nenecham tolko ako pani z mesta ktora nema susedu s vajcami stryka so sliepkami a mamu s cuketou hrachom a mrkvou 👀
Milujem tieto diskusie 😝 My malo 🙈 pocas RD za styroch to bolo 200-250, potom ako som nastupila do prace a prislo zdrazovanie tak 400+ poplatky za skolsku jedalen. Varim velmi zdravo 👍
@luccija ano, jasne, to viem, preto mame aj “specialne” ze letny rozpocet 🙂 doslova mame doma pokladnicku/prasiatko, kde su peniaze na tieto letne vyssie vydavky, cely rok sa tej pokladnicky nikto nedotkne 🙂 to su doslova extra peniaze na leto 😁 - teda hlavne zmrzlina, na kupaliska nechodime
My sme 7 členná rodina a na potraviny ide zhruba 600€ mesačne. Niekedy viac niekedy menej...kupujem aj do zásoby keď je niečo v akcii. Máme zajace a sliepky. Sem tam niečo dostaneme.. nejakú zeleninu. Momentálne to budem musieť ešte okresať, aby to bolo tak 500€, je to priam výzva pretože nekupujeme žiadne somariny. Sama som zvedavá,ako a či sa mi to podarí.
Teda je to veľa .. tých 1000€
Ja rátam iba cisto stravu 350 400€ to co ide na zmrzlinu kúpalisko výlety azd nerátam to je mimo toho tiež odložené peniaze na leto alebo celkovo výlety
@michaela567 sunku, syr kupujeme balené viem, že to je drahšie, ale u nás sa šunka moc neje a tu čo kupujem v masovom pulte nemajú.Zeleninu mám bežne v chladničke papriku, cukinu, karfiol či brokolicu kupujem hneď na uvarenie.
Ale stále idem do obchodu viac ako jeden x týždenne.Moja mama syr mrazí kúpi Tekovský, alebo eidam celý kus nakraja a zamrazí aj salámy, šunku ja to nerobim aj, keď hovorí, že je to také ako čerstvé.
@veronika1754 deti nemajú radi jogurty?
@tilly presne ako píšem niekde pri 3 chlapoch či deťoch čo športujú zjedia na raňajky, večeru toľko šunky, syrov, bryndze ako my za týždeň🙂
Kamoška má 3 deti a, keď počúvam koľko kupuje chlebu, grahamovych rožkov, že 2 deti zjedia celú vianočku a 4 jogurty k tomu, ďalší 4 parky, a kde sú ešte rodicia, tak to my jeme ako vrabce🙂
@michaela567y no a pečivo, makový závin, pekárenské výrobky mrazim a večer vytiahnem.
Obmedzila som drogériu mala som x prípravkov na podlahy, spreje na nábytok, na vaňu, guličky do WC, domestos milión veci v skrinke.
To je velmi vela, lebo ak som to dobre pochopila, tak v tom este nie je zaratana strava v praci a skolke. My sme 4, hoci mensi ma necele 2 roky a je slaby jedak, ale co-to poje aj on. A ked kupujes drahych pribinacikov, tak sa necuduj. Robim domaceho, z 1 tvarohu 250 g a 1 kyslej smotany mi vyjdu 4 pribinacikovia, je to zdravsie a lacnejsie, robota na 5 minut..
Niekedy mám dojem, že keby som nevarila a stravovali by sme sa dospelí čisto v práci a poriadne zjedli všetko prípadne doniesli domov, tak sa ušetrí.. mesačne za obedy 1 dosp 5,5 za menu x 22 dní x 2 dosp je 250 e.. raňajky a večere jednoduchšie, večera polievky prevažne, desiaty a olo ovocie.. mám dojem, že by sme minuli menej, ako keď varíme, nemáme ale každý deň varene.. nerada sa tocim len okolo hrncov a tak sa hocikedy dosp dojeme chlebov, jogurtov, ovocia, zele aj cez obed.. deti obedy v škole škôlke.. muž ale nemá možnosť stravy v práci, kúpi sa za 4e plastík, rožkov a pak chce ešte teplé jedlo. Toto je zlý štýl podľa mňa..
Tiež sme dvaja + 3 ročný a chodíme raz mesačne na veľký nákup 400€ a darí sa mi z toho variť celý mesiac dokupujeme len pečivo šunky syry jogurty a podobne , tak to nech je ešte +100€
@sara288
@janka2000 my sme 5cl.rodinna, ale tiež neminiem 1000e na stravu. To teda sme neminuli v Nemecku ked sme zili...
Každý deň je uvarené, polievka+druhé (mäso, cestoviny, palacinky, parene buchty, proste klasika a vždy aj zelenina,keďže my sme milovníci cerstvej zeleniny)
Samozrejme u nas nenájdete pribinacika a iné ,,smakovciny,, ale napríklad včera som piekla strúhaný tvarohový koláč. V piatok mali parene buchty, tento týždeň budú aj palacinky, majú aj nanuk. Maju vždy čerstvé ovocie. Keďže banány im už nejak nechutia,tak je to vždy jablko, broskyňa, nektarinka, hrozno.
Naučila som sa nakupovať cez tesco online🙏 najsamlepsia vec. Keďže som bola 3t bez auta, Lidl 4km od nás, tesco 13km od nás,tak si pekne poobede(keď Maria spi) natukam do košíka co chcem. Nenakupim somariny, ušetrím čas a viem si rozplanovat varenie.
V práci máte menu, alebo kazdy miniete cca vyše 10 e len za 1 obed? To je vyše 600 e mes len na obed
@alex1212 ja mám reštauráciu 100 m minule sa mi nechcelo variť a pozerala som menu.Pecene stehno a ryža, polievku by sme nezjedli cena jedného 6,90 plus obal chcela som 2 menu a dcéra stehno nemá rada, takže dať 15 eur za 2 stehná a 4 kopčeky ryže to som radšej navarila🙂
Muž sa stravuje v práci hoci je doma vždy navarené on si v dóze jedlo nosiť nebude a chce ísť s kolegami na obed
Len ja viem ako deti v škôlke, škole jedia aspoň tá rýchla teplá večera je fajn či hustá polievka
Ja fakt netusim, ale velakrat ma az strhne, ked mi povie predavacka, ze 60€. Niekedy cakam viac a povie 25€. My sa snazime nakupovat ked je akcia a viac ks. V poslednej dobe u nas velmi idu smotany a jogurty v tomto teple. Snazime sa nekupovat nic prifarbovane, konzervovane, dochucovane kde cim. Ceny su vyssie, ale stoji nam to za to. Asi si od septembra urobim prehlad nakupov. My sa vsetci (6ks) stravujeme doma, obcas pizza, ale to si radsej urobime nasu s kvalitnymi ingredienciami.
My sme dvaja a minieme na stravu cca 200€ .Máme to šťastie,že máme záhradu kde si dopestujeme zeleninu,ovocie ,čiže si aj viem zavariť,zamraziť ,spraviť džemy...do zásoby,kúpili sme si sliepocky tak Vajka máme tiež svoje.Je to veľká pomoc ako ušetriť a jesť hlavne zdravé a domáce .
podla mna najjednoduchsie je dostat to pod kontrolu tak ze si clovek nakup naplanuje, maximalne pecivo behom tyzdna a idealne 1x do tyzdna alebo menej ost do obchodu.. kedze sa doma stravujete malo a hlavne pecivo urcite sa treba pozriet aj na to co sa vyhadzuje... u nas doma sa minie okolo 1000e : strava pre 2 dospele osoby + 3r dieta a zacinam kupovat sklicka polrocnej ale mame v tom aj donasku, aj vela "hluposti", ze si doprajem drahsi druh v obchode lebo mi viac chuti alebo uz spraveny salat ci kolac, je v tom strava uz za cely mesiac vratane obedov... ak si davam pozor na financie a naplanujem co budem varit, rozdelim si veci aj do mrazaku (napr maso v akcii) tak sa viem dostat na 600 s tym, ze je tam stale 1 - 2 donasky za ten mesiac...
@luccija nie tie bezlaktozove im nechtia, skúšali sme viacero značiek ale nechutilo im, na začiatku aj s mliekom bezlaktozovym bol boj lebo im nechutilo, popravde ani mne nechutí ale už sem tam s cerealiami si dajú

Extrémne sú ceny..aj suchá strava je drahá,a okrem toho to nie sú len potraviny ale aj čistiace prostriedky a podobne .. takže bohužiaľ... Povedzme väčší nákup skoro všetko v akcii a platím 160, pol tašky platím 40 tak potom? Nie je sa na com čudovať