Koľko peňazí je vhodné minúť mesačne na stravu?
to je tak strane blbo polozena otazka ze az.
niekto je len sackove polievky a chleba
a niekto sa stara o to co vlozi do ust.
To je veľmi individuálne. Záleží pre koľko ľudí, čo je gro tvojej stravy a kde nakupujes
@kikusenka1 dva dospelý a jedno dieťa 1 a pol ročné
to je tak strane blbo polozena otazka ze az.
niekto je len sackove polievky a chleba
a niekto sa stara o to co vlozi do ust.
@balerina2025 no som mladá mamina tak by som chcela vedieť kolko je už veľa minut na stravu
tak zavisi aj kto si kolko moze dovolit. kto ma aky prijem.
My sme piati takže by to bolo pre teba skreslené ale cca 700-800 eur. Ci je to veľa neviem. Mäso kupujeme od lokálnych predajcov , zeleninu tiež... v potravinách len rožky, ryžu , múku a tak...
My sme piati takže by to bolo pre teba skreslené ale cca 700-800 eur. Ci je to veľa neviem. Mäso kupujeme od lokálnych predajcov , zeleninu tiež... v potravinách len rožky, ryžu , múku a tak...
@kikusenka1 a prosím ťa varíš každý deň ? Ja som na MD tak sa snažím variť každý deň ..a kde bývaš že berieš od lokálnych predajcov ? 🙂 aj ja by som chcela len neviem či tu máme niečo také
Koľko ti dovolí rozpočet a koľko je pre vás potrebné.
To bude u každého inak, veď každý zarába inak a má iné požiadavky na stravu plus alergie a neznášanlivosť atd. Ja chodím raz do týždňa na týždenný nákup, sme dvaja plus 2 psy v obchode nechám 60-70 eura.
Tak.. varit kazdy den je dost blbost :D este ked mas male dieta, idu letne dni a stravit cas pri sporaku kazdy den je strata casu :D ja toto nikdy nepochopim :D pocas MD/RD sme na stravu neminali viac ako 600e
Mam 3 malé deti, keby mam varit každý deň tak by som sa obesila😂😂😂 bývam v meste
Mam 3 malé deti, keby mam varit každý deň tak by som sa obesila😂😂😂 bývam v meste
@kikusenka1 a čo také varíš na viac dní ? Ja neviem tak variť
Varím každý deň čerstvé, sme traja, 2r dieťa, 400-500€ mesačne strava
autorka ty si tá čo nevie vyjsť z 2900€? a potrebuje šetriť? Ak áno tak je pre teba irelevantné koľko minú iný, taký čo nepotrebujú šetriť, majú vyšší príjem.
Ja miniem max 250€, som len ja a dcérka. Varím každý deň v malých množstvách, niekdy každý druhý.
My sme štyria dvaja dospeli 16 a 13 ročná dcéra a minieme do 500 EUR a varím tak na dva tri dni
My sme dvaja, a minieme do 300€.
My sme štyria dvaja dospeli 16 a 13 ročná dcéra a minieme do 500 EUR a varím tak na dva tri dni
@andrejka1974 fíha, tak to celkom málo miniete, u nás teda cez 800 eur ideme, ale sme 5, ale aj tak je to dosť
@andrejka1974 ty si kuchárka v škôlke?
Dvaja dospelaci a jedno dieta, nieco vyse tisicky. Ale otazka je uplne zle polozena. Nezohladnuje prijmy ani nastavenie cloveka (niekto si na kvalite jedla nezaklada, niekto ano aj to ovplyvni vysku vydavkov).
my sme traja, z toho 14 rocna dcera, ja ani dcera nejeme sladkosti, kupujeme len zdrave potraviny, maso od farmara, cca 1000 minieme len na jedlo
2+1+ 2 mačky cca 800
Ono je to velmi zle polozena otazka. Velmi zavisi ci mate alergie, ci niekto je vegetarian, aku kvalitu nakupujes...maso,polotovary, muka..
My sme 2+2 (deti uz maju takmer 13 a 10) a cca 700e +/- minieme cisto na stravu ale my pracujeme hlavne z domu a deti maju "zadarmo" obedy v skole. Restauracie minimálne, obcas kebab ci pizza v donáške
neviem neviem autorka naucis sa ako KAZDA Z NAS SA UCILA VARIT a jedine skusenost ziskas praxou,
.
Koľko je vhodné? Každý má iné zvyky, iné preferencie. 2+2 a dala som si limit 600€, viac sa mi na stravu míňať už nechce. Omáčky, polievky uvar v pohode na dva dni, prílohy urob čerstvé.
@andrejka1974 ty si kuchárka v škôlke?
@martul nie nie som kuchárka v škôlke ale proste u nás sa zamedzíme do tých 500 EUR ovocia mám vždy dosť zo záhrady sem tam bola aj zelenina aké ja kupujem potraviny v teslu a raz za rok ešte sused na dedine zabíja prasa tak za takých 200 EUR mám masa na pól roka určite
Ja, nikdy nepochopím, ako sa niektoré štvor, päťčlenné rodiny zmestia na mesiac do 500€ sumy za potraviny, pri dnešných cenách. Veď každý deň, keď kúpi len pečivo, chlieb, mlieko, maslo tak je to hneď 10€ x 30 dní v mesiaci je 300€
Ja, nikdy nepochopím, ako sa niektoré štvor, päťčlenné rodiny zmestia na mesiac do 500€ sumy za potraviny, pri dnešných cenách. Veď každý deň, keď kúpi len pečivo, chlieb, mlieko, maslo tak je to hneď 10€ x 30 dní v mesiaci je 300€
@anna777115 mys me 3 a miniemieme isto 400 aj s drogerkou. mozno sa zmestia do 500 eur ale takym stacia na obed spagety s kecupom. chapeme sa.
@anna777115 mys me 3 a miniemieme isto 400 aj s drogerkou. mozno sa zmestia do 500 eur ale takym stacia na obed spagety s kecupom. chapeme sa.
@balerina2025 Ale, strava nie je len obed. Strava je všetko, čo skonzumujeme a použijeme na prípravu jedál. Takže, keď varíš, tak musíš rátať do nákladov koreniny, olej atď. Veď len raňajky denne musia stáť viacčlennu rodinu min. 10€ . Obed, tak isto pod desať euro nenavariš. Takže, keby som kalkulovala len s dvadsiatimi eurami na deň, tak za mesiac je to 600_.

To je veľmi individuálne. Záleží pre koľko ľudí, čo je gro tvojej stravy a kde nakupujes