icon

Koľko peňazí mesačne investujete do seba?

10. dec 2024

Ženy úprimne :D veľmi ma zaujíma koľko na seba dávate mesacne peňazí? Kľudne uvítam nejaky rozpis že nechty X€, mihalnice Y€, pedikúra Z€ a z akého ste mesta.
Lebo mne úprimne prídu tie ceny šialené, snažím sa starať o seba, ale úprimne ma to zaujíma ako to máte ostatné. Minule som pozerala že by som chcela začať chodiť pravidelne na kozmetiku- cistenie pleti, hydratacia, predsalen nech nevyzeram o 10rokov zanedbane, ale cena v salóne že 75€ 😳🙈
Na nechty som chodila k cinancom za 24€, a nevyzerá to od nich bohvie ako dobre, navyse ja by som potrebovala chodiť aspoň každé 2,5-3tyzdne lebo to mám hneď odrastene a vyzerá to zle. Ku kadernícke idem raz za pol rok až 3/4 za 50€ (len strihanie!). Neviem si predstavit co by stalo pravidelné farbenie….To keď chce človek vyzerať nejako k svetu a upravene mi to vychádza že aj 200-300€ mesacne, veď to je strašne 🙈 Pedikúru si robím doma, začala som aj nechty, ale nie je to úplne take ako by som si predstavovala. Posledný rok pozorujem, že bude treba aj botox kvôli prehlbujúcej sa vráske hnevu… No netesim sa z toho vôbec, ako to máte vy?

123kika1234
10. dec 2024

Gel lak manikúra - 17€
Gel lak Pedikúra - 24€
Fitko permanentka - 29€
Tréningy s trenerkou - 60€
Podstrihnutie vlasov raz za 3 mesiace - 20€
Kúpa kozmetiky (líčidlá) neviem odhadnúť, kupujem keď mi dochádzajú veci

calin
10. dec 2024

@tenerifka 😅 uz som si myslela, ze som čudná 🤣🤣 tiež nemám rada keď sa ma niekto dotyka. A tiez sa pridávam na 0 €
A ani do oblečenia neivestujem ...vyzerám obycajne ale úplne prirodzené- inak ani vyzerat nechcem 😂

ssimusska
10. dec 2024

Manikúra 50€ ( chodím 2x)
Pedikura 50€ ( taktiež 2x)
Vlasy raz za tri mesiace 200/250€.
Vlasy každý mesiac ( kúra ) - do 100€
Kozmetička- 70€
Fitko - permanentka 85€ ( je v tom aj sauna a Solárko )
Pilates - 70€
Obočie - 0€, nedám nikomu do rúk moje obočie, na to som moc háklivá
Mihalnice - 55€ doplnenie.

Žijem v Česku.

simsalabim
10. dec 2024

Kadernicka do 20€ raz za 6-7 tyzdnov. Inak nic. Nechty mam svoje, len s jemnym lakom a jemny make up.

malaopicka
10. dec 2024

Nechty aj mihalnice mi robia veľmi dobré kamarátky, čo majú salóny, to je oboje po 20€ po známosti. Dávam si robiť gellak a kašmírové mihalnice, čiže nič umelé, väčšina ľudí si ani nevšimne, že nejaké mihalnice urobene mám. Kozmetika taktiež po známosti, ale len raz za čas 30€. Estetické zákroky 1-2x ročne podľa potreby (botox a kys.hyalurónová)a podľa lokality a množstva od 100-1500€. Pedikúru si robím doma, lebo som šteklivá na nohy :D a masáž jednekrat mesačne nejakých 60€. Obočie mám microblading, chodím každé 3 roky po 180€ (tiež po známosti). Vlasy nefarbím, podstrihuje mama raz za 3 mesiace.

justxme
10. dec 2024

Služby nevyužívam žiadne, ale na nákup kozmetiky dám cez 50e mesačne. Keby som chcela, môžem samozrejme dať viac, ale mňa vyslovene obťažuje dohadovať si na to dátumy, sedenia, a potom tam ešte chodiť :D pre mňa to nie je relax ale stres navyše

bg92
10. dec 2024

pravidelne iba fitko (30e mesacne)
vlasy mozno 50-100e raz za 3 az 6 mesiacov.
navstevy kozmeticky nenahradia pravidelnu kvalitnu domacu skincare kazdy den takze nechodim, povazujem to za zbytocne (na domace kremy a sera minam cca 50e-100 euro mesacne, raz viac raz menej).
inak nic, myslim si, ze cim viac na tieto doplnkove sluzby minaju zeny, ktore tym kompenzuju ine "zasadne" nedostatky - napriklad zeny s nespravnou zivotostpravou a nadvahou. aspon tak to teda vidim vo svojom okoli - kamosky ktore maju nadvahu chodia na vsetko moze aj nemozne, kozmetika, vlasy, nechty, obocko, botox, masaze, hentake osetrenie tvare, PMU a podobe.

bg92
10. dec 2024

ale teda chystam sa na botox do cela kvoli pribudajucemu veku, to pribudne.

shee11
10. dec 2024

psychoterapia 60 € :D

luccija
10. dec 2024

Mani a pedi si robím sama gellak
Vlasy raz za 2-3 m melír 70 eur
Kozmetika raz za 2-3 m 45
Jedine pravidelne masáž 30 jedna niekedy idem viac x niekedy 2x mesacne
Obočie si farbim sama odkedy mi spravili čierne ako Arani z osady, mihalnice mám dlhé svoje a používam snáď najlacnejšiu špirálu za 4 eur
Blízko Ba

sisska96
10. dec 2024

nechty 0€ resp 2 eur. Lakujem ich sama raz za týždeň. mihalnice: 0€, mám vlastné, 😂
pedikúra 0€, nohy sa dám do vody na pol hod a suchú kožu si viem aj ja odstrániť takým pilníkom, a nakrémovať, žiadna veda, kozmetička: tiež 0, dám si krémik ráno a večer, minimum líčenie, kaderníčka tiež nie veľa, raz za pol roka idem na prestrihanie/tvarovanie, sama si zafarbím raz za 6 týždňov za pár eur. Na vlasy si kupujem prípravky tak to stojí možno 20 eur za mesiac

zuzubb007
10. dec 2024

Všetko si doma robím, farbim vlasy, muž má strihá, nechty si lakujem sama, masky na tvár si kúpim a hotovo nepotrebujem žiadne zázraky, na pedikúru mám stroj čo vyhladí kožu takže míňam len na prípravky a kozmetiku čo potrebujem, osobne by ma šľak trafil sedieť 3 hodiny v kaderníctve alebo na nechtoch, to idem radšej na plavaren, a umelé mihalnice a podobne sú smiešne, mám špirálu na objem čo vyzerá brutálne a ruže a maľujem sa všetko hotovo bez čakania, bez objednania, bez platenia 😂 a fitko mám doma všetko čo potrebujem

zuzinabila
10. dec 2024

Kadernicka cca kazde 4 mesiace cca 50 eur za navstevu. Oblecenie cca 300 -500 eur rocne(hruby odhad). Kozmetika cca 30 eur mesacne. Pedikura a podobne prkotinky obcasne cca 30 eur rocne.

kikazoe
10. dec 2024

za seba by to bolo tak do 30 € ( nákup bio kozmetiky a rúž ) ale keďže slečna dovliekla z nemocnice plagu - som na 200 € za ňu a 150 € za mňa....350 € za mesiac
kozmetička: 120 € ( 4x návšteva, za obe )
pedikúra: 50 € ( 2x mesačne, za obe )
kozmetička 2 : 20 € ( 4x mesačne, za obe )
cvičenie- fyzioterapeut : 80 € ( 4x mesačne , za obe )
nákup kozmetiky : 50 €
vitaminy : 30 €

a vlasy- tie sú gratis ( kamoška kaderníčka a ja jej za to vždy upečiem tortu- tot naša dohoda 🙂 )

ina2405
10. dec 2024

Iba vlasy si farbím hennou, takže mesačne cca 10e. Zvyšok ako nechty, mihalnice, kozmetičky atď neriešim, vlasy mám po pás a podstrihuje ma muž, ešte aj cvičím doma.

klotildabazarik
10. dec 2024

Max fitko neviem m kolko ked sa mi chce idem ak nie nejdem😂ziadne umele kktiny tpu mihalnice nehty, nepotrebujem

obleckodogymu
10. dec 2024

Nechty 0e
Pedikúra 0e
Manikúra 0e
Kozmeticka 0e - kupujem si kvalitnú kozmetiku, o pleť sa starám sama doma, to sú ale nákupy na niekoľko mesiacov, povedzme 200e rocne
Kaderníčka 0e - vlasy si farbim doma, strihať sa dám tak 2x/rok
Fitko 37e/mes - na to nedám dopustiť keby to stalo aj raz toľko 😅
Každé 2-3mes chodím na masáže, tam nechám tak 30e, teda povedzme 180e ročne
Oblečenie si kupujem už len výnimočne, veľa som kupovala v minulosti a postava sa mi nemení takže všetko mi je dobre. Takže ani v tejto sfére veľa neminam...ale bude to aj tým že som na rodičáku🤭, takže keď nastúpim do práce, asi budú aj tie náklady máličko vyššie. Teraz pre mňa nie sú prioritou...😊

Úprimne ale u mňa toto všetko nie je ani tak o peniazoch ako o čase... Nie som ochotná tráviť 2-3hod na rôznych procedúrach pravidelne. Ja ten čas trávim vo fitku a tam vidím oveľa väčší zmysel. Keď už mám konečne trochu času na seba a muž ostane s malým, pre mňa je toto vždy jednoznačná voľba😊

andreakg
10. dec 2024

Ja mám trochu lepšie ceny, keďže pracujem v salóne ako pedikérka,to mám 0€,a u kolegýn mám zľavu,takže nechty 20€,vlasy farbenie 20€, kozmetička čistenie +masáž a obočie 30€,ale zasa každý mesiac nechám na trénerku 120€,takže našťastie mám tie zľavy , ináč by som musela niekde ubrať

barborachors
10. dec 2024

neminam, sem tam nejaka kozmetika, nechty. Na vlasy idem raz za pol roka. Kadernicky nevedia uz co pýtať a obyčajná nivea spravi taku istu sluzbu ako drahy krem. Na ošetrenia nechodim, mam dobru plet, nastastie. Takze miniem asi dokopy 30 eur v drogérii a to stačí.

amelie2017
10. dec 2024

Manikura, pedikura, mihalnice, obocie, kozmeticka - 0€
Kadernicka- bola som minuly rok po 2 rokoch a skoro ma slahlo, za podstrihnutie a umytie - musi strihat mokre 45€, pred tym 25.
Kozmetiku si kupujem, ked sa minie, vela toho nemam, najviac zhltne starostlivost o vlasy, ale ak to spriemerujem, mesacne max 30€.
Oblecenie - niekedy si nekupim aj pol roka nic, potom par veci. V praci mam uniformu, tak mi toho vela netreba. Aj tak sa stale hrabem s deckami v piesku..
Co vsak mesacne musi byt je masaz - 45€ jedno sedenie. Ja tiez neznasam niekam chodit a vykecavat s kadernickami, kozmetickami...a maserka uz vie, ze mam rada ticho. Takze prve 2 minuty maly pokec a potom len ak musi nieco ohladom masaze.

jaskolka
10. dec 2024

Uff, strihanie vlasov 50 eur? To kde, v nóbl salóne niekde v Bratislave?
No a čo sa týka toho rozpisu, tak to isté, všade 0 eur. Nechty si robím sama,pleť čistím tiež sama, našťastie mám asi gény po mame, ktorá mala krásne zdravé nechty, aj pleť. Čiže kúpim si raz za pár týždňov akurát micelsrnu vodu, lak na nechty a pemzu na päty.
Pravidelne akurát chodím na masáž krku a chrbta, to stojí 20 eur cca každé 3 týždeň

zuzinabila
10. dec 2024

@jaskolka 50 eur u kadernicky nemusi byt za strihanie🙂ja idem raz za cca 4-5 mesiacov a stravim tam cca 3 hodiny kym mi spravi vlasy🙂 rezervuje si na mna cele doobedie vzdy😀

lenkit
10. dec 2024

Bratislava:
Gellak manikúra: 37€ / raz za 3 týždne
Kaderníčka: 70€ / raz za 6 týždňov, každá 5. návšteva 100€
Pedikúra: len v lete gellak 35€ / chodidlá si robím doma
Kozmetika: 1-2x ročne 60€
Multisportka: 50€

Kde v Bratislave chodíte a je to lacnejšie?

zorana999
10. dec 2024

Kozmeticka 24 eur pravidelne, kaderník 2x za rok po 50eur, fitko permanentka 35 eur, chystám sa na zahustenie vlasov to bude do 1000 e, manikúra 20 eur 1x do mesiaca, oblecenie podla potreby ale snazim sa uz vzdy kvalitny kusok kupit co vydrzi. Tie čo tu pisu, že na seba nedajú ani cent, neviem , či im tu máme zatlieskat alebo co. Nechápem, ako sa dá žiť, že neinvestujem do svojho zdravia, tela , vizáže ani cent. Ako sa tá žena cíti a ako ju vníma okolie....
O tom je život ženy? Starať sa len o druhých o domacnost, chodiť do roboty? No boh so mnou, piclo by ma...

autor
10. dec 2024

@zorana999 No tiež som zo začiatku po tých prvých komentároch len pretocila oci, že super že sa to zvrháva na diskusiu štýlu “kto dá menej”, tiež mi to nepríde na chválu sa tým pýšiť. Iné je keď si spravím manikuru pedikúru, pretože mi to už príde v salónoch veľa peňazí a nemám na to, tak sa ju snažím spraviť doma, ale určite by som sa nebila do hrude, ze naschval nedam ani euro a ešte sa tým budem pýšiť… Len som chcela vedieť koľko tak priemerne ženy utrácajú na svoje skrášľovanie, pretože niektoré tie ceny sú už príliš by som povedala. Ku kaderníkovi chodím roky k tomu istému, pretože keď som išla inde, vlasy mi dosklbali strašne. Ale ešte pred rokom a pol za obycajne ostrihanie 30€ a teraz si vypýtal 50€, za to iste. A nie, nie je to žiadne nóbl kaderníctvo. Na manikuru by som rada chodila, ale zvažujem ist k manikerke, ktorá tie nechty spraví naozaj decentne a precízne. Lenze to je tak 45€ každé 3 týždne. A to už mi príde veľa jednoducho. Pritom vôkol seba vidím ze ženy na procedúry chodia vo velkom, takze som bola zvedavá. To cistenie pleti pravidelne si myslím ze by bolo fajn, ale ta cena ma skoro….

procrastique
10. dec 2024

Žilina, mesačne ma moje hovadiny stoja cca 300-500€ v priemere po tom ako si to rozpočítam. Nenosím mihy ani pazúre. Skôr chodím cca 3x za rok na profi derma ošetrenie, chodím na mezoterapiu. Kupujem si kvalitný parfém, chodím na masáže, fyzioterapia a pod.

sandrasstini
10. dec 2024

pedi kazdy mesiac 20€, v lete kompletka aj s gell lakom tusim 40€.
Kazde tri mesiace kadernicka 80€
Ruky, mihalnice si nedavam
1-2x mesacne masaz 20€
1x rocne vypln pier 250€
Najviac davam na kozmetiku kazde cca 3 mesiace asi 150€, nakupy v dmke min 50€ za mesiac, nesledujem to a samozrejme oblecenie atd. Niekedy mesacne len 50€ niekedy aj x nasobne viac
Ked budem starsia ratam s botoxom a dakymi inymi osetreniami.
Co sa tyka oblecka a kozmetiky snazim sa to okresavat, lebo minam zbytocne

bonboniera
10. dec 2024

Všetko tieto diskusie dopadnú rovnako, ženské sa začnú predbiehať ktorá to ako veľmi nepotrebuje, ze tie úpravy sú aj tak všetky otrasne a ako ma iné priority blabla otras citat

lilyianka
10. dec 2024

Pedikura 30 - 60€, raz za 3 týždne,záleží od ročného obdobia resp co si dám robiť
Farbenie 60€/ mesačne
Kozmetika 45€/ mesačne
Chodila som aj na manikúru 29€/mesacne, ale teraz si robím doma
+ rôzne sera, maskary, krémy
Trnava

nikha2809
10. dec 2024

Manikúra 35 pedikúra 25 masáž 30.Vlasy si farbim sama(som vyucena kaderníčka) ku kozmeticke nechodím pleť mám super.Aj keď už pomaly rozmýšľam aspoň nad botoxom, ale to aj tak nebude každý mesiac