Koľko peňazí mesačne investujete do seba?
Ženy úprimne :D veľmi ma zaujíma koľko na seba dávate mesacne peňazí? Kľudne uvítam nejaky rozpis že nechty X€, mihalnice Y€, pedikúra Z€ a z akého ste mesta.
Lebo mne úprimne prídu tie ceny šialené, snažím sa starať o seba, ale úprimne ma to zaujíma ako to máte ostatné. Minule som pozerala že by som chcela začať chodiť pravidelne na kozmetiku- cistenie pleti, hydratacia, predsalen nech nevyzeram o 10rokov zanedbane, ale cena v salóne že 75€ 😳🙈
Na nechty som chodila k cinancom za 24€, a nevyzerá to od nich bohvie ako dobre, navyse ja by som potrebovala chodiť aspoň každé 2,5-3tyzdne lebo to mám hneď odrastene a vyzerá to zle. Ku kadernícke idem raz za pol rok až 3/4 za 50€ (len strihanie!). Neviem si predstavit co by stalo pravidelné farbenie….To keď chce človek vyzerať nejako k svetu a upravene mi to vychádza že aj 200-300€ mesacne, veď to je strašne 🙈 Pedikúru si robím doma, začala som aj nechty, ale nie je to úplne take ako by som si predstavovala. Posledný rok pozorujem, že bude treba aj botox kvôli prehlbujúcej sa vráske hnevu… No netesim sa z toho vôbec, ako to máte vy?
Okrem tabaku si sama sebe nekupujem nič( jedlo nerátam) Raz za rok si možno kúpim nejaké oblecenie. Nepijem, nechodím ku kadernícke, ani kozmeticke, ani na kavicky, vlastne okrem nákupu potravín a roboty nechodím nikam. Všetko ide na deti a prace na dome
Ako kedy. Niekedy to je pekná pálka, keď mi dôjdu krémy na tvár. Ako na potvoru všetky naraz. Inokedy nič.
Tak nie vsetky zeny to bavi, nie vsetkym sa to paci - mihalnice, chodit do salonov a podobne a neznamena to, ze sa o seba nestaraju. U mna to nie je o predbiehani, kto menej minie. Ja minam dost vela. Ale na ine veci. Na dobry obed alebo veceru v restike, na vylety, listky do divadla,...
Tak ja kaderníčka 1X za rok 30 euro za ostrihanie to je asi tak všetko. Hlavu si farbím doma sama. Nechty umelé nemusím, nalakujem si jednoducho doma, mihalnice umelé tiež nemám. Do fitka nechodím, chodím pešo, behám, bicykel, korčule atd. Proste mám rada jednoduchosť, aj tak sa dá dobre vyzerať a starať sa o seba.
mihálnice cca 60 € (chodím 2x mesačne v priemere, preto je tá suma vyššia)
kozmetika 100 € (ošetrenie v salóne)
kaderníčka v prepočte na mesiac cca 40 € (chodím raz za tri mesiace a platím cez stovku...)
Nijakú spešl kozmetiku nepoužívam, roky idem modrú niveu a cez zimu Avéne Cold Cream👍 sem tam make-up, ktorý mi vydrží aj pol roka.
S kozmetickým ošetrením som začala až po 40, a nehrotím to. Keď príde čas, pôjdem na nejaký menej invazívny zákrok, krémy proste nepomôžu. Nedávno som si nechala šmiknúť horné viečka, výsledok miliónový, investícia cca 400 €.
Všetko Praha👍
Nechty mam svoje, podarilo sa mi ich vypestovat velmi pekne, takze manikura 0, pedikura 0, kedze sa o nohy staram priebezne a nechty si nalakujem sama.
Mihalnice aj obocie mam pekne svoje prirodzene, takze 0.
Kadernicka raz za 3 mesiace 50 € (farbenie odrastov, strihanie).
Kozmeticka raz za dva-tri mesiace 30-40 € (zasadne chodim cez zlavovy portal), rovnako cez ZP riesim botox (dve lokality za 100), ale s tym, ze tak raz za dva roky.
Jediny pravidelny mesacny vydavok je fitko - 55 €.
A som z BA.
@zorana999 Nehnevaj sa, ale umelé mihalnice, nechty, pedikúra u pedikerky.. to určite nie je investovanie do svojho zdravia ako si napísala.. Ja osobne umelé nechty neznášam, podľa mňa je to otras, takisto umelé mihalnice, ale budiz, každý má iný vkus. A myslím, že baby, ktoré sú prirodzené, chodia raz za x mesiacov ku kadernícke, manikúru a pedikúru zvládajú doma, sú tiež pekné baby, čo sa o seba starajú, poznám takých kopec, a vyzeráju pekne a upravene. Nie je nevyhnutné využívať všetky "skrášľujúce" služby aké sú každý jeden mesiac, aby žena vyzerala upravene
Nechty - 30€, pedikúra- 25€, parfém tak 4x do roka po 100-150€, kozmetika ako krémy atď cca 40€ mesačne, úprava + farbenie obočia väčšinou 10€ mesačne.
Mihalnice mám vlastné, pleť celkom peknú a čistú, takže toto nepotrebujem.
Veľa však investujem do školy, kde ma 1 rok stojí 1600€
@autor ono je aj rozdiel či píše 20,30 alebo 50 ročná baba. tiež som do 40-tky neriešila kozmetičku alebo cvičenie
Som z Liptova
manikúra - 30 € (1x za 5-6 týždňov)
pedikúra - 30 € (1x za 5-6 týždňov ale len v letných mesiacoch, takže možno 3-4x do roka)
kaderníčka - 70 € (melír, tónovanie, strihanie - 3x do roka)
kozmetika - 30€, chodím 2x do roka, používam kvalitnú kozmetiku doma.
cvičenie - 30 €
No ono je to vec pohľadu. Veľa ľudí nepovažuje za " vec , ktorou by sa mali pýšiť" ako si napísala zbytočne utrácať peniaza niečo, čo si dokážu v pohode urobiť sami . Takže tak
Vsetko si robim sama od nechtov cez mihalnice az po vlasy. Nie ze by som na to nemala, ale vzdy je ta služba vykonaná podla mojej predstavy a nemusim sa s nikym doťahovať a nikam chodit. Maximalne si zájdem na kyselinu raz za polrok. Tak mi ostane viacej €€ na ostatne veci, a mozem si dopriat dvojnásobok. 🙂
@columbovazena ona pise do zdravia,tela,vizáže..🙂pedikuru,masaz,kozmetiku ja beriem aj zdravotne nielen esteticky.
...ešte som zabudla na trénerku. Nemám dostatok pevnej vôle, aby som sa dokopala cvičiť, navyše mi vadia verejné fitká. Takže si platím osobnú trénerku, ktorá má fitko doma, nikdy tam okrem nás dvoch nikto nie je. Pre niekoho vyhodené peniaze, pre mňa najlepšia investícia, pretože som zase začala pravidelne cvičiť a pripomenula si, že je to pre mňa ohromná psychohygiena. Nehovoriac o postave, ktorá čoskoro bude zase podľa mojich predstáv. To ma stálo tento rok asi najviac peňazí, vychádza to v prepočte 22 € na hodinu, ale predplatila som si 50 tréningov, takže jednorázovo to bol pomerne dosť.
Mám prácu kde by som mala vypadať upravene a z toho co si písala v úvode nepotrebujem nič.
Nechty si každú nedeľu urobím sama (len obyč.lak)
Kaderníču som zrušila vlani lebo po dlhoročných melíroch boli vlasy dosť zle. Dávam si svetlo hnedú hennu doma sama každý mesiac
Mihalnice som mala len v lete. Teda 2x40€
Pedikúru 2x do roka po 20€ inak si ju robím sama doma
Raz ročne chodím doplniť pery a botox do čela. To je tak 250€ cca
Ale zato miniem v priemerne 50€ mesačne na kozmetiku a oblečenie.
Nechty mesačne 27e, kaderníčka raz za dva mesiace 50e, kozmetika (v tom obočie, masáž tváre a rúk) 17e mesačne, oblečenie nekupujem každý mesiac takže neviem, pedikúra mesačne 21eur, a najviac mesačne aj tak miniem na knihy, čo sa mňa týka.
Nechty 0, pedikúra 0, manikúra 0, vlasy 0, zvyšok 0. Pre mňa sú to zbytočnosti, keďže to zvládam doma
Pedikúra 17, manikúra robím sama, kozmetika max 70, vlasy, chodím raz do roka,farbim si sama, joga 36
Nechty 30€ (kazde 3-4t, chodim ku kocke do vedlajsej dediny)
Kadernicka 130€ (kazdy druhy mesiac, Ba)
Kozmeticka 20€ mesacne (u nas, dedinska, som spokojna. Ale nemam problematicku plet).
Byvam v ba satelite 😊
Oblecenie a zbytkova koznetika okolo 100€ mesacne
@kittykat22 jj, niektoré ceny v Phe sú fakt úlet 🙂 Ale objavila som kúsok od Sokolskej "Kolacheriu", maličkú kaviareň a lepšie koláče som nikdy nejedla (a to nie som na sladké) + výborná káva👍 Koláč stojí tuším 60,- Kč jeden, kafe asi 80,-, takže na pražské pomery fakt príjemný objav👍
Zatiaľ mi viac menej nič z popisaneho netreba..
Čo kupujem to je:
- veľa ovocia (pre vitamíny) to je asi najviac tipujem 40€/mesiac
- kolagén (na pitie, pre elasticitu kože) 10€
- miltivitaminy v tbl ešte k tomu 10€
Som skôr zástanca toho, že zdravá pokožka vyzerá lepšie, takže idem na to skôr stravou.
Zvonku:
- kúpila som si 1 krém, ktorý zatiaľ používam len keď si spomeniem pár krát do mesiaca, tak dajme 5€
Čo používam dosť je:
- prírodná farba na vlasy: 10€/mesiac - doma
- farbenie obočia (mám ho inak veľmi svetlé a nevidno mi ho) 5€/mesiac
Čiže dokopy asi 80€, ale z toho je tak 20€ na výrobky zvyšok je skôr vitamínova strava.
Neviem povedať, koľko by henna a to farbenie obočia vyšlo ako služba, pretože si ich dávam sama doma u seba. Možno niekto vie.
Každý mesiac nechty plus vlasy plus obočie cca 100 eur, a potom raz za tri mesiace laser, ale tam sa cena hýbe, vždy platím inak. Raz za 6 mesiacov dentalka. To mi pripomína, že by som sa mala objednať. A ešte by som chcela chodiť na hydrofacial okolo 150 eur raz za mesiac, ale ešte som sa k tomu nedostala.

Nechodim nikam, som na rodicaku financii je v rozpocte menej a radsej tie peniaze odlozim/investujem… chodila som na nechty, no nenali to vyznam lebo mi nechty velmi rychlo rastu. Vlasy si farbim doma 1x mesacne farba ma vyjde na 9e. Nechty ostriham opilnikujem, nalakujem. Par krat do roka idem s obocim, uprava farbenie 12e jednorazovo, vlasy strihanie kazde 2-3 mesiace konceky 15e, vacsinou pouzivam make up, spiralu a nieco na pery, kompletne licenie mozno tak 2x do tyzdna. Pedikuru si urobim sama doma.