Koľko stoja mesačné nákupy potravín pre dvoch?
Ahojte, budeme sa sťahovať. Chcela som sa len tak popýtať, koľko môže vyjsť nákup potravín na mesiac pre dvoch dospelých ľudí ? Jeme všetko normálne, mäso atď. Je to len cca odhadom, nemám vôbec prehľad o tom koľko by to mohlo stáť. Ďakujem.
@lindusss2016 balik sampinonov nech vacsi - 500gr mas na 2 obedy? Trpis potom riadnou podvyzivou.
@lindusss2016 fuha, ja ked spravim cokolvek z 1kg masa, je jedno ci kuracie alebo bravcove, vyjde mne 1x na obed do prace, muz s dcerou 2x vecera a hotovo. A to dcera je chuda, pri vyske 143cm ma nejakych 27kg, obaja s muzom sme taky normálny co sa vahy tyka. Nejako sa neobmedzujeme, ked mame chut na cips, dame si, ked vysmazane, spravime ;) Ale keby spravim 1ks prsa, tak to dcera zje ako zakusok 🤣. Ked spravim z kila prs cinu, alebo spravim so salatom na plnene tortillky, tak mame max na 2 dni veceru a aj to sa ja obmedzim 🙈
Vies to co tu prezentujes @lindusss2016 je tazka (tvoja) podvyziva a mozno aj tych deti. Mozno im len nechuti ako varis ty a preto im staci hryz kurata a 5 suchych cestovin.
Cele tvoje stravovanie je jedna velka bajka, ale mysli su ze sa prestravujete za 60€ na hlavu a aka si sikovna
@kitycat no ona je extrémne málo, takže asi nechápe, že normálni ľudia majú jedno kura na 1 obed a k tomu ešte treba ryžu a nejakú zeleninu a na večeru neostane nič. Tiež mám takú kamošku, ona zje pol rožka na raňajky, desiata nič, obed trochu polievky, olovrant jablko a na večeru kúsok syra. Ja by som umrela hladom, jej to stačí. To sa potom šetrí. 😅
ked mam donasku na obed tak ma pre 2 vyjde 10 eur a ked idem navarit pod 20 e sa nezmestim, ked chcem aj maso a nelatat plátať to spagetami a grenadirom a este sa s tym musim babrat a riad umyvat. Kazdy minie tolko, kolko ma, vyska vyplaty proste nepusti, my traja prejeme cca 500 e mesacne, v praci sa stravujeme donaskami, ranajky jogurt musli a vecera vacsinou nie je varena, urobime si salat s mozarelou, alebo zapeciem chlieb s buratou a paradajkami, cize najvacsia polozka je obed
@zobaka a to je presne o tom množstve, preferenciách, štýle života, stravovania a zložení rodiny. Nedá sa porovnávať rodina žena s dvomi posilujucimi chlapmi a rodina žena s dvomi malými deťmi. Alebo napríklad my keď aj varím napríklad cez víkend pre troch ja a moja mama a syn (ktorý ešte neposiluje, lebo ho nepustili do posilky 🤣). Kilo mäsa by sme nezjedli ani keby čo bolo, lebo ani jeden z nás nie je extra mäsový. Mäso musí byť vždy zahadzane zeleninou, kapustou, schované v privarkoch a pod.
V konečnom dôsledku je to jedno, každý nech papa ako mu vyhovuje, autorka si už prehľad spravila, náklady podľa toho odhadla vcelku reálne, takže diskusia účel splnila 💪.
Sme dvaja a cca tých 400 je minimum, ale vajíčka mame často domáce od svokrovcov, sladkosti a hluposti nekupujem. Takisto ani sladené nápoje, priateľ sem tam sirup si kúpi. Varíme si takmer na každý deň do práce a na raňajky si ja robím bud vločky jogurt a banán, alebo nejaké pecivo. Na večeru nejem varené, lebo mi to nechuti. Ako niekto tvrdí že sa prestavuje zdravo za 60 eur, tak tomu neverím ani noc medzi očami, lebo to nie je stravovanie ale hladovka.
@kitycat som pravidelnou darkynou krvi a plazmy, ale vdaka, ze sa o mna strachujes. Varim aj peciem vyborne, deti s mojim jedlom problem nemaju. Akurat nekupujem pochutiny, vody, sladkosti a ine bludy, na ktore ludia utracaju prachy. Namiesto toho si dovolim deťom kupit bie kokosovy orech za 3,60€. Skus sa pozriet, aka je kokosova voda vyzivna. Ja neviem, ci vy podaktore tu neviete citat. Niekolkokrat som napisala, ze minam realne 300€ a stravujeme sa mimo, ze by som to mozno sama bez deti zvladla do takej sumy, lebo realne jem malo. Nie som podvyzivena, som aktivna sportovkyna, podavam vykony a citim sa dobre a plna energie. Pre vsetky hejterky vam rada poskytnem link na moju stranku na FB ci IG, budem rada za novych sledovatelov 😂
@natalka13 ako ste na to vsetky prisli, ze trpim podvyzivou? Moje BMI je uplne v poriadku, som chuda, ale nie kost a koza, svalnata a mam energie za dvoch.
@lindusss2016 podvyzivou mozu trpiet aj obezni ludia. Nie je to o vahe ale skladbe stravy
@natalka13 mango kupujem v akcii za 1 - 1,50€. Pisala som viackrat, ze obeujem v praci a to v tom nie je zaratane. Ale napr. u nas na obed je polievka, hlavny chod, plus vzdy jogurt/keksik/ovocie. V praci bezne zjem polievku a polku hlavneho chodu, polku si zbalim na veceru, popripade ak mame sladke jedlo, zbalim ho cele pre deti. Ten dezert, co dostavame mam potom na druhy den na ranajky alebo na desiatu. Cely cas predsa pisem, ze je to o mnozstvach. Ja vazim 50 kg, som mala, utla, prejedat sa nepotrebujem a ani nechcem, lebo potom okamzite priberam a nevladzem sportovat. Takze v pohode si dam na veceru mango (aj ked nie za 3€), lebo potom na druhy den mam este z obeda jogurt a jablcko trebars. Nehladujem, netrpim podvyzivou, mam extremny vydaj energie, posilujem, vkuse nieco robim. Budem sa opakovat, ale pre neveriacich pokojne poslem link na moje stranky do ip. 17 rokov sa aktivne venujem joge, ludia sa mi cuduju, odkial beriem tolko energie, ale je to mozno prave preto, ze zbytocne nezatazujem traviaci trakt. Snazim sa zit podla ajurvedy a ta ma jedine heslo: STRIEDMOST.
@liv1 ale ja som zdravotnik, ovladam to. Mam stravu pestru a vsetky vysledky krvi v poriadku. Takze vy tu vsetky lepsie viete, ze som podvyzivena?
@hanka_se tak u nas jedine dcera si na masa pochuti, maleho vyslovene nutim, sby jedol aspon trosku, ja tiez od malicka maso nemusim. Jem ho len kvoli zvysenej sportovej zatazi, aby som mala doststok bielkovin a zeleza. Ale teda k masu si ja uz prilohy nedavam, iba zeleninu. Deti samozrejme zjedia k tomu ryzu, cestoviny, proste klasika. Ale su este mali, takze mnozstva tiez tomu zodpovedaju.
@marcellka32 tak to je jasne. Ja este s pubertiakmi nemam skusenosti, ale verim, ze spasaju ine mnozstva. Moj maly (6 rokov) napriklad zuje vkuse nieco, ale on vacsinou ovocie. Ale tak prezuva pomaly, nakrajane jablcko ho zabavi na pol hodiny. Potom chvilku nic a zas nieco pyta. Ale zuje cele dni nieco. Len su to proste mnozstva inr. Jasne, ze prestravovat velke decka bude uplne o inom.
@nyusika ja uz len pripomienka k rybam, ze tie vobec nekupujeme, maly je alergicky, takze to sa u nas nevari. Jasne, ze ryby su drahe, ale toto prostr nejeme. Oriesky a ovocie jeme denne, ale ved to raz kupim a vydrzi to dlho predsa. Orechov sa ma denne zjest, co sa ti vojde do hrste.
@lindusss2016 no nasa ma 10r. a spapa viac ako ja 😅 ale teda ona sa nezastavi snad ani v spanku, cize tam je riadny vydaj. Ja som zase rada, ze jej tak chuti, ale keby sa snazim vtesnat pod nejaku hranicu sumy za potraviny, tak teda u nas by to nehrozilo 😂 Kym dobre je, vyvyja sa, rastie, tak som zase rada a popravde jej doprajem. Sladke neoblubuje, cokolady vobec, tak v ovoci, zelenine, masku ju obmedzovat nebudem. Ale zas to zial ide do penazi. Ano, bolo by lacnejsie spravit nejake cestovinky k veceri, ale co ked bud je za pol hodinu znovu hladna. A nedajboze ich spravit na sladko, tak to by nezjedla vobec. Ryzovy nakyp, zemlovka, co je tiez lacne jedlo, tak to uz vobec by nedala :(
@lindusss2016 ides si voje ako nejaky jehovista.
v sucasnosti sa zdravy clovek (ano, aj dieta je povazovane za cloveka) neprestravuje ZDRAVO za sto eur mesacne - pokial nemas ZADARMO od niekoho maso, vajcia, zeleninu a ovocie.
@hanka_se tak tieto nakypy, zemlovky a pod ani u nas nikto neje 🤷 no moja dcera tiez je vacsie porcie ako ja. Ona je masova a musim ju prehovsrat aspon na 1 ks ovocia denne. Zeleninku si daju obaja, ale ovocie jej nejde. A syn naopak, maso nie a ovocie nonstop. Ale zas cestoviny lubia obaja, na sladko jedine makove, ale to im robim len obcas.
@nyusika no ja si idem svoje, ale cely cas pisem o sebe 😃 to vy sa ma tu snazite presvedcit, ze mi to nemoze stacit. A opakujem uz po 10.x, ze miname na stravu cca 300€ mesacne - ja plus 2 male deti. Takze to vychadza 100€ na mesiac s tym, ze do toho neratam obedy, ktore mame zabezpecene v instituciach. Kriste pane, to som netusila, co tu sposobim. Od zaciatku som napisala, ze autorka nedoplnila info o obedoch, ze ak sa najedia v praci, tak by im na nakupy malo stacit 150€/os., cize tych 300€ na 2 osoby. Toto som napisala uplne v uvode a ze som doplnila info, ze mne by stacilo aj menej a vy ste sa tu vsetky do mna pustili ako srsne, presviedcate ma tu o svojich pravdach a nakonirc ja som jehovista 😂
@lindusss2016 áno, lenže ty minies 300 eur pri 2 malých deťoch a sebe plus dostávas od ostatných nejaké potraviny plus máte obedy v zariadeniach...keď ona bude variť doma a má chlapa, tak tých 400 eur je reálna suma, ak nie mala porovnávas neporovnatelne
@jovka ja som to tu uz rozpisovala. Mlieko nekupim mesacne viac ako 4 l. Minule bolo v akcii plnotucne, zobrala som 2 krabice a celu jednu som vyliala po zaruke 🙈
Jogurty kupujem velke biele a doma ich detom dochucujem. Nikdy som to neratala, ale podla mna ten velky jogurt maju dvaja na 3x. Takze to je 10€ za tieto jogurty mesacne, no kupujeme aj ine obcas, tak nech 20€ miniem na jogurty za mesiac 🤷 plus actimely, tie podla akcie bud 8ks alebo 12 ks, no proste kupim ich tak 4 x mesacne, tak nech 15€. Ine mliecne velmi nejeme, obcas smotana.
Maso kupujem domace kurata cca 3-3,5 kg, okolo 15€ raz mesacne. Mimo toho mozno 1 balik mleteho alebo nejaku bravcovu panenku, no to mi tiez nevyjde viac ako 30€ mesacne za maso. Ale prizvukujem, ze varim len cez vikendy, obedujeme v skole a v praci.
Ovocie, zelenina, oriesky su u nas najvacsia polozka, to fakt nedokwzem spocitat.
Sme vsetci normalne ziveni, sportujeme (aj deti). Obe deti boli kojene dlho (3 a 4 roky). Ja fakt neviem, ako tu niektore zeny usudzuju, ze sme vsetci podvyziveni a treba na mna volat socialku 😂.

@lindusss2016 mango na veceru to mas hned 3e. Kde mas ranajky jogurt syr?
Obed v praci mas zadara👍