icon

Koľko stojí všetko pre dieťa?

16. jún 2020

Dobrý deň, chcem sa opytat, koľko vás približne stala celá výbavička pre prvé dieťa? A čo všetko ta výbava obsahuje?
Mali ste našetrené peniaze dopredu na dieťa?

Strana
z2
elizuella
16. jún 2020

@denden77 my sme v brendone kupili TouraGo 3kombi za 450 a je to super.

jaskolka
16. jún 2020

Veľa z bazáru vieš kúpiť, my sme kúpili akurát postieľku a kočík nové, to vyšlo spolu do 400 eur, kočík z Poľska, keďže Leluchow mame za rohom. ostatne v podstate som z bazáru alebo sme dostali kopu veci, oblečenie, hniezdo, mantinel do postielky, kolotoč na postieľku, a podobne. Po pôrode aj tak zistím, čo ešte treba, kúpi sa potom, alebo naopak, čo vôbec netreba 🙂. Monitor dychu požičiam z pôrodnice, možno potom baby pestunku s kamerou, keďže mame poschodovy dom, tak sa zadováži. Kozmetiku základnú, mydlo, krem na prdelku, olejcek, vlhké vreckovky, veľa toho netreba. Potom dostaneš aj to "kocikovne" 830eur, z toho sa dá veľa.

simca06022011
16. jún 2020

video pestunka vbec nie je nutna, ked setrite.. kopec veci vobec nepotrebujes.. monitor dychu kedysi poziciavali, teraz neveim ci to este funguje. Vopred si naozaj kupuj iba zakladne veci. Netreba mat nachystane vsetky vymozenosti a naozaj nik sa nebude do teba navazat za setrenie, pretoze vela zenam sa po roku otvorili oci a teda ja som bola nahnevana na samu seba, ze som tolko penazi minula na veci, co mi neboli treba...

andrejka1974
16. jún 2020

Tak ja mam 5 deti pri prvom som kupovala len kocik oblecenie mi podarovali v tom kociku boli este dalsie 2 deti az ked po 3 synoch prisla s odstupom 8 rokov po najmladsom synovi dcera sme kupovali novy kocik ktory bol sportovy s taskou na prenesenie dietata a s vajickom co sa dalo lahko pripevnit na konstrukciu kocika oblecenie som kupovala v tescu kde kupujem doteraz pri najmladsej som nekupovala uz nic

zuzzqa
16. jún 2020

No az idem zratat.
Kocik 270
Vajco 70
Postielka s matracom 100
Videopestunka 100
Monitor dychu 100
Hniezdo mantinel plachty oerina vankus a obliecky cca 150
Prebalovaci pult s podlozkou 120
Ohrievacka na mlieko 60
Flasky a cumle cca 50
Oblecenie do 200 do vekosti 68 z toho vacsina bazarovych veci
Komoda do izby 200,policova skirna 100,koberec 200
Okua rekonatruckia detskej izby cca 500
Latkove plienky tiez cca 100
Zasoba plienok na dva mesiace 70

Tetaz budeme kupovať uz novu autosedacku koncom leta cize dalsich cca 400

Okrem kocika, vajíčka a najmensieho oblečenia mam vsetko nové. Nemam rada veci z druhej ruky..

Mozno sa aj zabudla na veci, komplet vsetko cca 2500 eur. Nasetrene sme samozrejme mali, bez toho by sme sa o dieta ani nezacali snazit.

zuzzqa
16. jún 2020

A este dodam ze aktivne pouzivame vsetko co mame, ani jedna vec ktoru sme zaobstarali nie je pre nase potreby zbytočná.

sonnenshein
16. jún 2020

@simca06022011 Ked som v 2007 kupovala novy, tiez to bola ina palka... Nastastie teraz som cez bazar zohnala po jednom dietati, je ako cukrik ☺️
To ze je tazky mne vyhovuje, aspon je stabilny (skusala som Stokke traitz ktory sa mi strasne pacil, ale stacilo by aby sa dieta vyklonilo a bolo zle)

kiki68
16. jún 2020

To je relativne, zalezi kolko toho podostavas, zdedis a aky segment chces v ramci kocika a detskeho nabytku. My sme napr dostali sedacku do auta a tiez hojdacie kreslo plus oblecenie do 2,5 rokov za 100 eur od kamosov. Cize za hubicku vzhladom na povodnu cenu a mnozstvo. Zavinovacky som kupila dve, cca okolo 40 eur dokopy. Co bola mega polozka bol kocik ( cca 1400 eur) aj s adapterom a srandami. Tiez postielka ( co moze mat do 10 rokov ) cca 500 eur. Bo nam sem kvoli velkosti nic ine nepasovalo iba to comfort baby ovalne. Tie hygienicke veci do 100 eur cca. Tym uz myslim aj praci prasok a tieto detaily. A vanicka cca 45eur.

lianka123
16. jún 2020

Zacina to porodom- 3000eur, kocik 1400eur, postielka 400eur, a potom hopsadla, kolisky, plienky, nutrilony, odrazadlo etc, skoncili sme pri cca 7tisic euro

guiseppinka
16. jún 2020

Pravdu povediac by som na cenovky az tak velmi pozerat nemusela, ale naco. Ja som chcela prebalovak, mam stuva z ikey, ktory este pouzivam doteraz a to ma mladsia skoro 3 roky. Uz som ho chcela posunut, ale znova som tehotna, tak ho vyuzijem. Kociar som mala po segrinych 2 detoch, bola to 3kombi, lenze teraz ho nechcem kvoli tomu, ze zabera kvantum miesta - cestujeme vela a je tazky... Takze az teraz som si kupila kociar podla seba, ale z bazaru. Oblecko si posuvame so segrou, ja ked som nieco kupovala, tak 90% to boli bazarove veci, iba topanky nove. Nevidim zmysel v kupovani stale noveho oblecka hlavne pre babatka, ktore desne rychlo rastu. Mali sme kopec veci, ktore sme dostali a moje decka to nevynosili, lebo bud to bilo niekde zapatrosene a zabudla som na to alebo toho bolo tolko, ze som to nemala kedy im podavat... Okrem toho taketo bazarovanie je nielen ekonomicke, ale aj ekologicke.

daja07
16. jún 2020

Nesetrila by som na autosedacke. Vajicka z trojkombinacie su vacsinou shit. Ak kupis kvalitne vajicko a dost velke vydrzi ti do roka a pol uplne v pohode. Pri prvom sme mali z trojkombinacie. Pru druhom som mala viac info a kupili sme Cybex aton5. A nedalo sa to porovnat. Kocik odporucam kupit len dvojkombinaciu kde je vanicka a spotrova cast. Kludne kupis z bazara aj pekne kvalitne kusky za lacno. Ale treba sa v tom hrabat a hladat. Veci taktiez kupis pekne bazarove. Male babatko to nevnima a niektore veci ma na sebe fakt len par dni resp tyzdnov a vyrastie z toho. Predavaju mamicky cele balicky oblecenia.
Monitor dychu sme zvazovali, nakoniec sme nemali a bolo to v pohode. Ak mate poistovnu union tak sa da od nich bezplatne pozicat. Alebo sa informuj v nemocnici kde budes rodit. Vela z nich to poziciava na polrok za cca 30€.
Videopestunka je podla mna zbytocnost. My sme kupili len toe vysielacky, neviem ako sa to vola. Kupis taktiez v bazari za lacnejsie.
Postielku taktiez vies kupit bazarovu. Mozno matrac si kup novy. To je do cca 20€
Kozmetiku sme detom nekupovali ziadnu. Akurat nieco na premastenie. My sme kupili detsky olivovy olej cisty Dr.Hoj.
Flase a cumle sme nekupovali. A deti ich ani nepouzivali. Nejake dostali. Ake aj tak ich nepouzivali.
Musis akurat nakupit plienky a nejaky krem na zapareniny
Ostatne veci detom myslim netreba. Da sa zit aj bez toho.ale ak by nieco trrebalo, vies to potom dokupit. Nieco mozno dostanete darom.
V nemocnici ai zeny nosili aj odsavacky a cumle a ja nechapem naco to kupovat dopredu. Ved je to tak dostupna vec ze to dokupis hocikedy. Dobre je ale dopredu si pozriet co asi by si pripadne kupila a kolko to asi stoji. Nech to potom neprekvapi

macko1007
16. jún 2020

ako tam rozmyslam,2000€ isto 😬 ale tak mam oblecko do 68 nakupene,aj ked teraz to vidim ze polku veci ani na sebe mala nemala...kocik nas stal oo zlave 630€ ,to bola najvacsia polozka...a kupovali sme novu splanu ,taku kvalitnu tak sme dali urobit aj malej komodu aby to vsetko pasovalo a ta stala asi 300€...inak potom vajco som kupila pouzivane..kozmetiku som neprehanala kupila som od hipp ..nejake zakladne lieky...veci na starostlivost,vanicku ...monitor dychu mame pozicany od rodiny..vysielacky mame klasicke bez kamery asi za 60€...hniezdo a perinku nam usila znama....zalezi aky mas rozpocet a kolko chces investovat..podla mna nakupis aj cez bazar za omnoho menej ako ked vsetko kupujes nove.....

sapetka
16. jún 2020

Asi cca 2000€

autor
16. jún 2020

Ďakujem za všetky typy. Chcela by som aby to vyšlo do tých 2300 e. Samozrejme ak bude niečo treba tak to kúpim aj keby to bolo viac. Nechcem ísť cestou nakupovať bezhlavo a nepotrebné veci, ani zbytočne drahé , značkové.

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal
ukulela
16. jún 2020

a pozor, ak ti nejde o macikov na decke a pod, tak vela detskych veci je len pre efekt predrazenych. nemusis kupit "detsku" dekuza 15 z detskeho obchodu, ked rovnaka, len bez macika, stoji 5€ v ikee ... to iste plati o hniezdach, mantineloch, perinkach .... priboroch, tanierikoch, slmakach atd.

amienne
16. jún 2020

Ahojky. Ja som sice z tych stastnejsich a korunky az tak pocitat nemusim ale myslim si , ze dolezitejsie ako handry su vzdelanie, zdravie , zazitky, uspory. Preto ked sme za tyzden museli zohnat pre 2 deti (4 r a 9 mesiacov) komplet oblecenie, zariadit detsku izbu nabytkom, 2 sedacky a potom dalsie 2 do druheho auta, kociar, hracky, postielka a pod. bolo to narocne najma na zistenie co vlastne ozaj treba a museli to navyse zohnat rychlo. Tych 2300 € je podla mna luxus. Osobne si myslim ze 1000 € to musis dat lavou zadnou zalezi len ako mas nastavene hodnoty.Ja kupujem aj sebe veci z bazaru a sekacov lebo nemam rada plytvanie. Detske veci su takmer nove v second handoch lebo sak kedy by to dieta vobec znicilo. Takze postielku sme dostali od sesternice, ktora uz nepouzivala ale nova drevena by nas stala 50€, matrac pre obe deti sme v akcii kupili za 200€, vajicko v super stave aj so strieskou sme kupili za 30 € na bazare, kocik od svagrinej ale dali sme jej za neho 60€. Oblecenie pre deti zopar veci podostavali a zvysok som nakupila v sekacoch po eure, ci 50 centov. Krasne kvalitne bavlenene neposkodene veci. Ja nemam rada vela veci a podla mna je aj kopec hraciek pre deti kontraproduktivne. Ziadne vysielacky, monitor dychu, hojdacky, choditka a podobne. Mala neznasala aj nosic co som mala pozicany. Flasu som sterilizova normalne v hrci s vriacou vodou. Najvacsia polozka boli asi eko pliebky, ktore stali 4x viac ako napr. babylove. Takze ja radsej zaplatim obom sukromnu skolku ktoru miluju, dovolenku ako kupovat predrazene zbytocnosti , ktore deti pouziju minimalne. Je to velky biznis rovanko ako svadba kde sa daju minut cele uspory za jednodnovu party. Je to o tom ako to mas nastavene. Ja som typ clovek co si nekupi ani nove auto aj ked na to ma ale radsej ojazdene.

brrrrrciatko
16. jún 2020

Dobre sa da usetrit kupou kocika z bazara. Vecicky sa mi z lidla a hm osvedcili a aj postielku by som kupovala z bazaru, pripadbe ikeii. Ziaden kokosovy, pohankovy matrac. Ten sme po roku vyhadzovali. Matrac asi z ikei, dobra cena a aj kvalita

kosicanka27
16. jún 2020

Naša výbava stala má. 500€ všetko, a to už aj s drogériu, keď dieťa prišlo na svet sme prišli na to že kopec veci nie je treba,potom som to popredavala. Čo podľa mňa až tak nebolo treba: prebaľovacia pult ani podložka(prebaľovacia som klasika na posteli) viedol pestúnku,kolotoč na postieľku, a ani vibračné vajíčko sme extra nevyzivali. Základ čo vám treba, postieľka,kočík, autosedačka,oblečenie,plienky,vlhčené,kremík na dupu, za mňa nošíc či šatka(úžasná vec to je),a senzor dychu. Nič ma už také potrebné nenapadá, snáď som pomohla. Len vám radím nekupujte veľa veci , my sme to potom nemali kde dávať. Napr.jedalensku stoličku vám netreba hneď, potom keď budeme mať nejaký sviatok alebo na krstiny si ju môžete vypitat škôd darček. Veľa šťastia prajem

miamie
16. jún 2020

My máme kočík z Brendonu detského obchodu značka Touragoo. Výborný za dobrú cenu. Ale kľudne by som kúpila aj z bazaru napr. taký Casualplay. Veľa vecí si vieš zaobstarať aj zadarmo. Na Facebooku je veľa darovacích skupin a bežne tam baby darujú oblečko, kočíky, autosedačky a iné rôzne veci.

lenuska9999
16. jún 2020

Postieľku , vaničku a kresielko sme dostali. Kúpila som kočiar používaný ale ešte v záruke za 200 eur. ( Značka edrema breva- 3 kombinácia, som s ním spokojna), a vecičky sme tiež nejaké dostali , ale veľa veci som nakúpila sama , lebo som si chcela malého paradit. Ale popravde nekupuj veľa veci lebo také malé bábo z toho rýchlo vyrastie. Tiež keď ti môžem poradiť nekupuj veci z Pepca, sú to materiálovo nekvalitné veci a po pár vypraniach ti vyblednu a potrhaju sa. Naopak s vecami z Tesca som spokojná, sú za super cenu a fajn materiál. Ďalej lehátko do vaničky má vyšlo asi na 15 eur ( tiež užitočná vec), odsavacka na mlieko asi 70, ohrievač na fľaše 25 eur, perinky som kupovala od ruky asi za 20 eur, no a kozmetika asi 20.. takže tak. Inak keď nechceš vyhodiť veľa peňazí za oblečenie , tak ženy predávajú hotové baliky oblečenia za málo peňazí. Pozri napríklad na Facebooku. Ja sama som takto veľa veci popredala..

zuzka1117
17. jún 2020

Ja som takmer všetko dostala, kúpila som len kočík a monitor dychu. Podľa mňa je úplne v pohode si pozhanat vecičky v bazároch. Veď deti tak rýchlo zo všetkého vyrastú, kludne si pohladaj balíky oblečenia za super cenu. Naozaj je to individuálne, ale častokrát vidím že žienky veľa veci aj darujú. Ak si to budeš striehnuť, tak výbava ta môže stáť naozaj pár eur. Jedine čo by som kúpila nové je monitor dychu, ten by som z druhej ruky nebrala.

siberio
22. jún 2020

urcite nieco podostavas, casto aj z hroznych rodicov sa zrazu stanu babky/dedkovia roka a niecim prispeju

to dieta toho az tak vela nepotrebuje, priplaca sa vacsinou za extra pohodlie, zavisi aj od toho co v domacnosti mate, poznam ludi, ktori kvoli dietatu kupovali aj umyvacku riadu...my sme malovali detsku izbu a dokupujeme nejaky nabytok, to sa tiez pocita?

niekto kupi o 300€ lacnejsi kocik aby sinza to mohol kupit o 300€ drahsi telefon...je to dost individualne...urcite by som si spravil nejaku rezervu aspon 1000€ to sa potom vrati

na internete sa daju najst zoznamy veci kolko akych bodyciek a tak potrebujes...cela vychova dietata do dospelosti stoji nejakych 60-70 tisic € se vsim vsudy ;D

semila001
28. jún 2020

Prvý dieťa syn dnes už ma 3 a pol roka 🙂
Kupovala som nove : postielka z matracom
Vanicka
Kozmetika hipp a nivea
Deky a obliecky plachty
Prevalovaci pult
Kocik 3 kombi.
Bugina m
Pavuk chodak (vuyzili sme 12 krat asi )
Fkasky cumle zavinovacky oblecebie z next a zara a f&f .. pracie prasky lovela persil cocolino.
Plienky vlhcene
Teploner do vody
Nas to vsetko vyslo cca :
Kocik cca 500
Postielka cca 200
Prebalovaci pult cca 150
Plienky sme nakupili za 50 e
Hipp a nivea kozmetika 50.
Oblecenie cca 500 z kazdeho a uz aj vacsie velkosti zara next f&f .
Fusak 100 e
Ked sme cakali dcerku sme nakupili oboecenie a kozmetiku a plienky to nas vyslo asi 500 e a postupne som este dokupovala potom kocik sme mali.aj fusak aj pultik este po synovi akurat sme este malej take drobnosti pokupovali kozmetiku plienky vanicku novu a zavinovacky .

Strana
z2