Kto si vie dnes kúpiť dom v meste za 400 000 eur?
Len taky namet na diskusiu. Pozeram nehnutelnosti, potrebujeme menit, nakolko sme sa rozrastli. Ale som uplne v soku z tych cien. Napriklad taka Trnava dom 400 000 eur. Ale ani v okoli to o nic lacnejsie nie je. Poznate niekoho kto si to vie kupit za taku cenu s takymi urokmi...
@nepic nadradeny 🤣 nebud moc citlivy 🤣 normalne som napisala lebo popri praci si robim kurzy atd aby som mala vyssi plat cize beriem to tak ze na sebe makam a nesedim so zalozenymi rukami ako iny co len cakaju na zvysenie platu ;) tak ja som riesilav BA tam su tie sumy trosku ine...ber to ako zumpu ked chces..zas le tvoj nazor 🙂 a to ja z BA nepochadzam ale nebudem pisat taketo hluposti 🙂 v kazdom pripade Povazie je tiez krasne, takze uzivaj to co mas 🙂
Pozrela som si hypo kalkulačku - hypo 320 000 by nám dali, keby mame našetrených 80 000 a spolu s mužom čistý príjem min 3800€ mesačne . Neplánujeme sa na takú hypotéku uviazať, na druhej strane poznám veľa ľudí v ba ktorý majú príjem v čistom okolo 1,600-2,000 € mesačne takze pre takých ako pár by to nemal byt problem .
My keby takéto niečo chceme , tak si jeden z nás musí nájsť na full time ešte ďalšiu robotu , alebo novú robotu kde zarába 2x viac , co vzhľadom na to co robíme je nereálne .
@nikolka1986 novostavbu? Kde prosim?? To berieme hned!!
Cenami domov od 400 tisic vyššie sa už dotahujeme na ceny vo vyspelom Južnom Nemecku kde sú dvoj a viac násobne platy. Všetko zdeformovali bezbrehe hypotéky kedy dostavali ľudia hypo od buka do buka na 40 rokov, kedy je už šanca ze dostanu infarkt, rakovinu, mozgovú príhodu a skôr umru ako splatia. Čiže kupovalo sa od buka do buka ľudia sa hlúpo zadlzovali a deformované sa realitný trh.Nastastie NBS to zastropovala od ročného príjmu, banky sprisnili hypotéky a holt už nám padajú ceny nehnuteľností, ľudia nevedia predat predražené 60r byty a trh sa vracia na normal. A je tu ďalší dopad inflacia, kedy ľuďom ostáva menej na splátku hypo...
V Poprade sa predávajú nové domy v stave holodom za necelých 400 000€ iba jeden je na predaj. Všetko predané a to je z tých lacnejších lebo je to dvojdom
@zuzinabila tak tak a najlepšie take s dvoma VŠ sa tu porovnajú aky su oni naj oproti inym ľuďom
Otázka hodná stránky Modrý koník.
U nás v satelite smer Záhorie stoja domy tiež toľko.Na ulici máme ľudí okolo 40 tky.Susedia mali 29 r, keď si pred 3 r taký dom kúpili síce menej ako 400, ale nie až tak radikálne.ALE každý jeden z nich podniká, ak nie aj obidvaja manželia jeden v autodoprave, jeho žena kadernicka, druhý IT technik ona pracuje na ministerstve, ďalší manager vo farma firme ona pedikerka.Jednoducho normálne zamestnaní ľudia nemajú šancu bez dedičstva zaplatiť taký dom.V našom mini meste by som za tie peniaze dom nikdy nekúpila.Stastie, že my sme dom stavali a už dávnejšie.
Ak by niekto potreboval veľmi rada pomôžem či už s kúpou alebo predajom nehnuteľnosti. Moje číslo je 0944 312 295. Pekný deň prajem
Tak netreba nad tým nejak špekulovať, pokiaľ sa nájdu ľudia, ktorí si to budú môcť dovoliť, tak tie domy budú toľko stáť. Ono teraz šli hrozne hore tie ceny a keď sa na to tak spätne pozerám mali sme šťastie, že sme to s domom stihli ešte v tých lepších časoch
@evkamotka ja ziram to fakt je bežné, že na sk majú 40tnici dohromady 4000 mesačne, nasetrene 50-100tis.maju splatené úvery, lízing, vlastnia nehnuteľnosť a bežné nakupujú nehnuteľnosti za 400+.vyborneeee,tesim sa, fakt sa teším a ticho z rakúska závidím,ako to fantastický na sk vyzerá. Naozaj. Plus k tomu klasické odeve slovenské ako s a vyhnúť hento u a získať tamto, pandemickej OCR a iné vychytavky, rodička XY rokov ja nevieeem, fakt neviem, čo vy brblete. Ako svine v žite sa tam mate. Všetci ste súdov ani, super platy. Radosť tam žiť. A vam kole oči divoký západ. Tststs
Teším sa inak, reálne, nebude problém s dôchodcami o 25 rokov. Všetko bude fajn, zabezpečení s vysokými dôchodkami na sk budete, fakt je to super. Len ja neviem, že čo sa potom skoro v každej druhej téme rozcukujete, čo stojí olej a maslo a tak. Nejako mi to nesedí, ale nevadí. Aleboooo, vzorka MK, všetko vymakane, bohaté, sebavedome, vzdelanie ženské ovládajú e minimal e 3 svetové jazyky. Tým to bude🤣
Priznam sa, necakala som tolko odpovedi. Dakujem za ne. Je to naozaj sok, tie ceny. Nie sme dvadsiatnici a ani cerstvi tridsiatnici, ked sme dva roky pozerali nic nebolo a teraz by som nevedela vyberat, ale tie ceny s vysokymi urokmi je nerealne. A ked to tak pozeram, musi byt tych zaujemcov plno na tie drahe domy :D
@maciatkolulu ja trochu aj lutujem, ze som tuto temu zalozila...ked sa tu nasledne vzlietnu zenske, ktore rozpravaju o standardoch, my pracujeme ako sroby, vychovavame deti, ale toto nas tu proste ubija...kolarove byty zadarmo nastastie nechceme :D

@nikolka1986 s akým nápadom?