Kúpa nehnuteľnosti na priateľovo meno za vaše peniaze
Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.
Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?
Nikdy by som to nespravila aby som za moje peniaze nebola napísaná na liste vlastníctva. A pri priateľovi uz vobec nie.
1. bud si spisete pozicku u notara, aby ti ten zavazok musel v pripade rozchodu vratit
2. vezmete sa na urade a kupite nehnutelnost teda spolocne po svadbe (svadba na urade zaberie minimum casu)
3.nikdy neexistuje ziadna dokonale uzasna nehnutelnost, ktoru musis mat okamzite za cenu zavretia oci a vypnutia rozumu...
Takže sa vlastne pýtaš, či by som darovala svojmu partnerovi, teda nie manželovi, finančnú hotovosť vo výške hodnoty bytu/domu niekde v zahraničí. Moja odpoveď je nie. Odpoveď áno by som dala, ak by som bola milionárka a nemala čo od dobroty s niekoľkými stovkami tisíc eur, ktoré by pre mňa boli ako keby v hodnote pár desiatok eur.
Kopec žien (a mužov) urobilo túto chybu a odišli s holým zadkom. Prosím ťa, v dnešnej dobe nikomu never ... a mysli čo sa môže stať.
Buď to kúp na svoje meno, alebo nie. A nedaj sa ukecať a zahnať do kúta. Správny chlap nepýta od "priateľky" celé úspory na svoje meno.
A preco to nekupi za svoje peniaze? Hanba by ma fackovala keby som isla nieco tak velke ako nehnutelnost kupovat na seba a nemala na to financie.
Nikdy, ani ako pozicku. Toto smrdi len a len pruserom.
Budem hadat stretli ste sa vovec niekedy aleboje to laska ako svet cez internet??
Sestra kupovala byt tiež, keď bola v zahranici, na to stačí plná moc overená na ambasáde a preložená úradne v jazyku - v ktorej krajine chceš riešiť tu nehnuteľnosť, s poverenim sa toto dá vybaviť aj zo zahraničia. 🙂
Nešla by som do toho. To nieje dôvera, ale pud sebazáchovy. Život sa musí riadiť aj podľa rácia.
@zmrzlinka2021 lenze on mi nevrati hodnotu pozicky, ale hodnotu polovice domu.
to zas si robí niekto len medzi ženami prieskum - tak blbá autorka predsa nemôže byť...
Inak nie tak dávno - pár týždňov dozadu som čítala že prieskum sa dá robiť aj touto cestou - zadá sa otázka na net a ....
@jajanka31 si myslíš že ti to vráti sám od seba ?????
ty si ešte nepočula o rýchlosti našich súdov? A to ešte nevieš s akým rozsudkom by si skončila.... 😉
Išla som, po čase sme sa vzali, nehnuteľnosť bola neskôr prepísaná aj na mna. Nie, neoklamal ma a ani som neskončila s holým zadkom. Nevravím ,že je to ideálne riešenie ale na druhej strane len ty vieš, aký máte vzťah👍
autorka, načo bola celá táto diskusia.... potrebovala si počuť ako by riešili celú situáciu iné ženy, alebo len tak na rozprúdenie ....
mám pocit že celý príbeh je vymyslený...
@zmrzlinka2021 keby si tie € necham na ucte tak by mi ako vzrastli nijak. Prave naopak, ja som strasne rada ze sme vtedy ten dom kupili. My sme do toho isli ako do obchodu, do investicie . Byvat mame kde. Aj ja aj on.
@deti95060810 jasne ze mi to vrati sam od seba, keby som chcela aj hned teraz po tych rokoch uz zarobil opat sumu ktoru mi dlhuje. A sam mi to uz neraz ponukol ci tie € nechcem spat. Povedala som nie. Ja nemam rada ked susim peniaze v banke. Som podnikatel, mam rada peniaze v obehu, ked su investovane. Keby mi ich vratil mala by som opat problem co s nimi a kde ich investovat.
A prečo nemôže byť prosím ta na teba? Máš peniaze, kúpiš a máš. Ci sa nejedná o celú sumu, iba o časť a zvyšok hypo, alebo iné?
@koniarova tak ono mne teraz stopnu prídavky a zveselá si počkám, kým si nastuduju nás technický preukaz, kúpnu zmluvu na byt, zmluvu na elektrinu, sobášny list a ine"potrebne veci"k opätovnému spusteniu prídavkov, ono majú na to pol roka, takže áno, niektoré vybavovačky trvajú dlhšie, sú zložitejšie a neuveriteľne od veci ako na SK
My sme sa toez brali v cudzine a sobas bol vybavený raz dva tri
Nikdy
život nás naučil, že ľuďom sa nedá veriť, niekedy to vyjde, inokedy nie, z dobručkého milučkého sa zo dňa na deň stale najväčší hajzel.. hlavne keď ide o prachy.. to, že to tebe vyšlo, neznamená, že by sme mali všetky riskovať svoje úspory kvôli pekným modrým očiam..
to sa vážne niekto musí toto pýtať na nete?
Jasné, skvelý napad... BTW, nechám ti tu vizitku do budúcna? (Som právnička 😄).
A teraz irony off: Fakt to nerob, prosím ťa.
Ty si drbnuta?? Z tvojich úspor?? Jak môže byť niekto tak naivny? Pri 50%rozvodovosti už teraz s pocitom, ze tu nehnuteľnost asi úplne stratíš?!Si normálna??
Radsej by som nekúpila!!!Alebo vybavila voľno a išla na svk nech je všetko len na moje meno!!!!

@jajanka31
Lenze dom vzrastol na hodnote, tvoja pozicka NIE.
Za mna velmi negativne riesenie, ak mas vystudovane pravo...