Má zmysel platiť poistku na starý dom?
Dobrý deň, uvažujem, či má reálne zmysel platiť poistku na starý dom, v ktorom nebývam. Dom je vykurovaný, temperovaný na minimum iba v zime.
Platím zatiaľ 15 rokov poistenie a je to už značná suma. Každým rokom to navyšujú.
Ako to máte vy? Mate poistené vsetke svoje nehnuteľností, alebo nie? Uvažujem nad tým hlavne preto, že som zostala momentálne bez práce, všetko je drahšie a finančné sa mi ťažšie žije. Ďakujem, pekny deň.
Tá načo ti je taký dom nevieš ho zhodnotiť?
@koniarova
Velmi sa mylis nastastie je stale vela ludi ako ty co nema viziu investovania a naberu hypoteku a radsej prerabaju panelakovy byt na Rolls Royce ako keby tam chceli byvat dalsich 100 rokov.
@anonym_81cb40 dobre. Budem držať storočný dom v Hornej Dolnej. A čakať na zázračnú investíciu.
@katkaseiner a kto by platil nájom v starom a zrejme neprerobenom dome? Kebyže sa vyskytne daka porucha, napríklad sa pokazí kúrenie, alebo začne zatekat strecha, proste veľký výdaj, ktorý by kvôli nájomníkom musela urgentr riešiť, z čoho to opraví autorka, ak teraz prišla o robotu?
@13uzivatelka11 predpokladam ze pracu si aktivne hlada a len ti prezradim, opravy v dome si vie dat autorka do nakladov... teraz nehovorim ze vymeni komplet strechu a da si ju do nakladov, ale opravy urcite. Kazdopadne ak chce dom nechat synovi tak predpokladam urobi vsetko preto aby bol dom vykurovany a udrziavany. To ze je stary ... ver mi ze ludia na to nehladia vzdy ako na prioritu... nemusi pytat najomne 1000e a postupne poopravuje...
samozrejme autorka si spravi ako uzna za vhodne. Ty by si co robila? Nechala to schatrat a potom to voalaaaaa dala synovi sprachnivenu barabiznu?
Daj ho do prenajmu,alebo ho predaj.O dom sa treba starat,treba kurit,vetrat,prerabat ked sa nieco pokazi,znici,znehodnoti casom.Na dom treba financie aj ked sa v nom nebyva a o to je to horsie ked sa v nom nebyva.
@13uzivatelka11 predpokladam ze pracu si aktivne hlada a len ti prezradim, opravy v dome si vie dat autorka do nakladov... teraz nehovorim ze vymeni komplet strechu a da si ju do nakladov, ale opravy urcite. Kazdopadne ak chce dom nechat synovi tak predpokladam urobi vsetko preto aby bol dom vykurovany a udrziavany. To ze je stary ... ver mi ze ludia na to nehladia vzdy ako na prioritu... nemusi pytat najomne 1000e a postupne poopravuje...
samozrejme autorka si spravi ako uzna za vhodne. Ty by si co robila? Nechala to schatrat a potom to voalaaaaa dala synovi sprachnivenu barabiznu?
@katkaseiner ja by som ho predala 😉 ani syn o tú starú barabiznu nebude mať za 15 rokov záujem
Ja som za to,ze poistku platit .Tiez som tal rozmyslala,ze mame stary dom,ze ci sa oplati ,az jedneho dna nam zhorel a teda,poistovna nas sice obabrala,ale nieco vyplatila a tiez pomohlo.Bola to suma v desiatkach tisic a poistne som zaplatila dokopy v stovkach .
A nevyziadana rada-dom by som prenajala ,nech nechatra
@anonym_autor nemá výzvam držať neobývaný dom pre dieťa pokiaľ sa nebavíme o max 3 rokoch.
Ten dom bude v hroznom stave, a hlavne pravdepodobne ho syn aj tak predá. Aspoň ho prenajmite nech nejaké peniaze generuje a niekto sa on stará.
Ak ho aj tak chceš držať tak určite platiť poistku.
Čo urobíš keď ti náhodou vyhori? Nebývas tam, hocikedy sa ti tam môže dáky bezdomovec dostať alebo čokoľvek.

urcite platit dalej a dokonca by som si overila ako je poisteny ci je to dostatocne... ked pride veterna smrst a odleti mu strecha? zaskratuje elektrina a zacne horiet...plyn je ok? kotol? tieto skody su financne narocnejsie ako zohnat peniaze na poistku... a tiez overit platnost revizii ci dalsie nalezitosti ak nejake su potrebne aby poistka aj vyplatena bola inak z poistky nebude nic...a ano mame poistene vsetky aj tam kde nikto nejaku dobu nebyval/nebyva prave kvoli tomu aby sme neplatili potom obrovske peniaze pri velkych skodach