icon

Má zmysel platiť poistku na starý dom?

Dnes o 08:52

Dobrý deň, uvažujem, či má reálne zmysel platiť poistku na starý dom, v ktorom nebývam. Dom je vykurovaný, temperovaný na minimum iba v zime.
Platím zatiaľ 15 rokov poistenie a je to už značná suma. Každým rokom to navyšujú.
Ako to máte vy? Mate poistené vsetke svoje nehnuteľností, alebo nie? Uvažujem nad tým hlavne preto, že som zostala momentálne bez práce, všetko je drahšie a finančné sa mi ťažšie žije. Ďakujem, pekny deň.

13uzivatelka11
Dnes o 08:54

A prečo financujes dom, v ktorom nebyvas? Býva v ňom niekto? Ak nie, zbytočne ti chátra a uberá na hodnote..

hopatko
Dnes o 08:56

Poloz si otazku, co vsetko sa moze stat, hlavne aj preto ze tam nie si a ide o stary dom, a ci by si utrpela financnu stratu a aku velku ak by napriklad zhorel?

lukbe
Dnes o 08:58

Určite platiť treba. Co tak napr. požiar, všetko sa môže stať. Ostane ti holé nič. Niečo s ním rob, hľadaj podnajomnikov napr.

anjelicek26
Dnes o 08:58

Skus poistne znizit, ked dom nema hodnotu, daj prehodnotit... inak predat, prenajat (za nizku cenu), zburat a predat ako pozemok... fakt 15 rokov poistovat a platit dane za nieco, co nevyuzivas, nema zmysel....

autor
Dnes o 09:01
@13uzivatelka11

A prečo financujes dom, v ktorom nebyvas? Býva v ňom niekto? Ak nie, zbytočne ti chátra a uberá na hodnote..

@13uzivatelka11
Nikto v ňom nebýva. Práveže hodnota domu za posledne roky dosť stúpla, podla toho, ako sa vyvíjajú ceny tu u nás v okolí.
Skôr sa v dome bývalo, poskedne 2 roky je neobývany.
Chcem ho nechať synovi, keď vyrastie.

anonym_ca6aa2
Dnes o 09:03
@anonym_autor

@13uzivatelka11
Nikto v ňom nebýva. Práveže hodnota domu za posledne roky dosť stúpla, podla toho, ako sa vyvíjajú ceny tu u nás v okolí.

@anonym_autor určite by som platila a v prvom rade by som platila aj za zodpovednosť za škodu, ak máš v blízkosti susedov. Môže začal horieť a urobíš škodu aj susedovi a ani nevieš ako. My nevieme v akom stave je dom, elektrina a či je niekde na samote alebo priamo v obci

anonym_779aaf
Dnes o 09:04
@anonym_autor

@13uzivatelka11

@anonym_autor prečo ho neprenajmeš?

janinah
Dnes o 09:05

Radim platit poistenie nadalej. Tiez mam stary dom,temperovany, v jednu tuhu zimu nastal v elektrine skrat,kurenie sa celkom vyplo,radiatory zamrzli,tri praskli,vytiekla z nich voda a katastrofa bola na svete. Ja som este vtedy mala chripku tak som to nebola skontrolovat asi 3 tyzdne. Takze poistenie pomohlo vtedy.

zuzanka.zuzu
Dnes o 09:09

ak sa ti s tým chce babrať, tak sa každý rok prehlás do inej poisťovne 🤷😀 suma bude nižšia než keď zostaneš vo svojej

simca06022011
Dnes o 09:11

prehodnot poistku mozno, pravidelne sa to podla mna oplati robit, velakrat da nova poistka lepsie pdmienky, lepsu cenu.. pozri co tam mas poistene... ak tam nic nebyva, zbytocne budes mat poistene talafatky, treba ti nehnutelnost ubranit, cennosti z tade dat prec, co netreba = predat.

hopatko
Dnes o 09:11
@zuzanka.zuzu

ak sa ti s tým chce babrať, tak sa každý rok prehlás do inej poisťovne 🤷😀 suma bude nižšia než keď zostaneš vo svojej

@zuzanka.zuzu ale vies ze je to hlupost, vobec to co pises neplati a nema nic spolocne s realitou?

anonym_aeb797
Dnes o 09:12
@lukbe

Určite platiť treba. Co tak napr. požiar, všetko sa môže stať. Ostane ti holé nič. Niečo s ním rob, hľadaj podnajomnikov napr.

@lukbe
Precitaj pre istotu tych 100 stran pisanych malym pismom, ci tam niekde nie je strcena taka mala poznamocka ked je dom viac ako 3 mesiace neobyvany zmluva je void - neplati...
Vlastna skusenost

koniarova
Dnes o 09:54

Nechávať starý dom synovi je úplná hlúposť. Radšej ho predaj a spor mu peniaze.

13uzivatelka11
Dnes o 09:58
@anonym_autor

@13uzivatelka11

@anonym_autor kým syn vyrastie ten som sa aj rozpadne a ostane mu možno pozemok

anonym_81cb40
Dnes o 10:05
@koniarova

@koniarova
Blbost , ked je dom v dobtej lokalite dostanes ovela viac aj ked sa z neho stane ruina

koniarova
Dnes o 10:07
@anonym_81cb40

@koniarova
Blbost , ked je dom v dobtej lokalite dostanes ovela viac aj ked sa z neho stane ruina

@anonym_81cb40 čiže bude ešte 20 rokov platiť energie, dane, poistky na ruinu.

anonym_81cb40
Dnes o 10:15
@koniarova

@anonym_81cb40 čiže bude ešte 20 rokov platiť energie, dane, poistky na ruinu.

@koniarova
Ano, to je nezaujmave ked je dobra lokalita neusetrus nic inflacia ti to zozeria, 2005 kupa 135 000 ponuka tento rok 800000 obyvatelna ruina na zburanie

koniarova
Dnes o 10:17
@anonym_81cb40

@koniarova
Ano, to je nezaujmave ked je dobra lokalita neusetrus nic inflacia ti to zozeria, 2005 kupa 135 000 ponuka tento rok 800000 obyvatelna ruina na zburanie

@anonym_81cb40 mne by sa s tým roky babrať nechcelo. A nechať to chátrať, nie je správne voči susedom. Mohla napísať lokalitu, to je pravda.

koniarova
Dnes o 10:18
@anonym_81cb40

@koniarova

@anonym_81cb40 800 000 tisíc dá niekto za dom na zbúranie?

lukbe
Dnes o 10:24
@anonym_aeb797

@lukbe
Precitaj pre istotu tych 100 stran pisanych malym pismom, ci tam niekde nie je strcena taka mala poznamocka ked je dom viac ako 3 mesiace neobyvany zmluva je void - neplati...
Vlastna skusenost

@anonym_aeb797 aha, no je to možné, ak máš skúsenosť.

luccys
Dnes o 10:28
@koniarova

@koniarova Presne. Syn bude mat staru ruinu, co bude musiet od zakladu prerobit. A mozno tam ani byvat nebude chciet a aj tak to preda. Ja som nikdy nepochopila toto "mam velky dom, deti budu s nami" a podobne. Hadam sa moze sam rozhodnut.

koniarova
Dnes o 10:33
@luccys

@koniarova Presne. Syn bude mat staru ruinu, co bude musiet od zakladu prerobit. A mozno tam ani byvat nebude chciet a aj tak to preda. Ja som nikdy nepochopila toto "mam velky dom, deti budu s nami" a podobne. Hadam sa moze sam rozhodnut.

@luccys alebo ju bude musieť zbúrať. Tiež nemalé peniaze a oštara s tým. Možno ešte tak dom na Kolibe. Ale to pochybujem, že je. Alebo dom teda predať a kúpiť byt a prenajímať dovtedy.

bomba36
Dnes o 10:34

Dámy, autorka sa vás nepýtala, ako má nakladať so svojím majetkom. Aj keby jej mal spadnúť na hlavu, vám to môže byť jedno. Vy si kibicujte do svojich nehnuteľností, ak vôbec nejaké máte.
Pýtala sa na poistné.
@anonym_autor platiť ho v prípade, ak sa niečo stane, bude v konečnom dôsledku lacnejšie ako nahrádzať škody z vlastného.

katkaseiner
Dnes o 10:45

tiez odporucam prenajat, tym padom sice zaplatis poistku, ale v cene prenajmu sa ti vrati, plus nemusis platit temperovanie, nemusis kosit a podobne. Urcite nad tym popremyslaj

koniarova
Dnes o 11:17
@bomba36

Dámy, autorka sa vás nepýtala, ako má nakladať so svojím majetkom. Aj keby jej mal spadnúť na hlavu, vám to môže byť jedno. Vy si kibicujte do svojich nehnuteľností, ak vôbec nejaké máte.
Pýtala sa na poistné.
@anonym_autor platiť ho v prípade, ak sa niečo stane, bude v konečnom dôsledku lacnejšie ako nahrádzať škody z vlastného.

@bomba36 áno, máš pravdu, že na to sa nepýta. Ale možno sa poteší aj inému pohľadu.