Máme málo peňazí do 15. júla
Lidičky, pomoc. Čo máme robiť ja a muž máme 20 € na účte a do 15teho ešte dva týždne. To bude hrôza.
brigáda?
Požičaj si od dakoho blízkeho
Už chýba len číslo účtu na prispievanie.... 😏
Napíšte mi ss 😉
Tu je naozaj tazko radit, najrychlejsou moznostou je pozicat si aspon na stravu od niekoho blizkeho ale hned ako pride vyplata ci ine peniaze vratit. A potom sa zamysliet nad hospodarenim, najst pracu, lepsie platenu pracu, neminat peniaze na zbytocnosti...neviem, nikdy som nebola v takejto situacii, hoci tiez nemam na rozdavanie. Tazko radit aj preto, lebo neviem preco ste v takejto situacii, ci je to ojedinele alebo sa v nej ocitate pravidelne..
Bože aké ste niektoré hnusne. Až mi je z vás zle. Ja som na rd a muž pracuje a tiež som tento mesiac na tom zle. Viem co je to nemat.a dopriala by som to každej jednej možno by ste boli potom pokornejsie. Nie každý má ušetrené stovky eur nie každý má dobrú prácu a nie každý má vzdelanie. Sudite to vám ide najlepšie. No mali by ste sa podaktore hanbiť. Fuj. Autorka neviem ci maz aspoň zásoby potravín. Skus si vždy nakúpiť aby ste mali na celý mesiac jedlo aby bolo z čoho variť. Ja si robím nákup na celý mesiac a keď nevyjdem s financiami tak mame co jest akurát si nemôžeme dovoliť niake veci navyše ako sladkosti co malinovky. Občas sa to stáva.
@miselar nuž ale ked mam malo tak asi nebudem rozhadzovať ale proste si to nejako rozratam nech mi vydrží do dalšej výplaty nie??? a ked nemaju pracu ani jeden tak je to naozaj veľmi zodpovedné...
Skúste niečo predať. Nejaké detské veci čo už nepotrebujete, alebo možno kuchynsky robot čo vám je na nič. Staré zimné pneumatiky.
Kadečo sa nájde. Ja som takto vypratavala pivnice a nakoniec som si vcelku dobre privyrobila, keď som popredavala staré veci
@klarissa25 no ale nevies ci tu prácu majú... Možno ju majú a nevyšli a možno ju nemajú. Ktovie ako to je ale ide o tu ľudskosť vieš. Trápi ma to ako vedia byť ľudia nepríjemný a pohoršený. Ja žijem slušne. Nepijem nerozhadzujem ale deťom doprajem. Takže majú denne čerstvé ovocie, občas niaku dobrotu ci malinovka. Na deťoch nešetrim a vidíš prišli tento mesiac výdavky a tiež som na tom zle. A nie zas niekto nevie ako si rozratatat peniaze na celý mesiac. Proste ho nikto nenaučil ktovie ako to je.
skusit si pozicat od rodiny a 2 tyzdbe fungovat na zemiakoch a strukovinach..
pooytat sa o brigadu.
@miselar možno mas pravdu ale ja som sa tu skôr stretla s tým že tu prosíkaju ludia o pomoc často aj o peniaze ale sami pre to nič neurobia aby tie peniaze mali. A ano myslím že aj toto je ten prípad....
@ninusa221 ved toto. Aj mne sa stáva že proste nevyjdem a pred výplatou doslova carujem. Ale nikoho nesudim.Ano poslednú dobu mam pocit ze na koniku sú len ženy ktoré majú ktoré majú potrebu sa ako keby vysmievať a ukazovať co všetko majú. Drahé veci, drahé jedla, nábytok atd... Ze nechápem kam toto speje a načo je to dobre 🤣🤣. A nie nezávidím im. Pretože môj spôsob života je pre mňa najdôležitejší aby sme boli všetci zdravi a je mi jedno ci sedím za stolom za 100eur alebo 1000eur. Ci jem sushi mimochodom fuj 🤣alebo granadir. Proste mam pocit ze mamičky z nižšiej vrstvy sú tu určitým spôsobom ponižovane a vysmiate.
@klarissa25 no len pani si pýtala radu a nie peniaze. Iba napísala ze majú po 20eurach. Nepísala že by potrebovala peniaze. Len radu.
@miselar ano, takýchto prispevkov tu býva dosť....a v podstate im ide len o to aby čosi dostali a ano aj peniaze,,, nebudem sa čudovať ked tu pribudne aj číslo učtu..
@klarissa25 áno sú vseliaky špekulanti ja nehovorím. Ale keď písala len o tom ze chce radu tak načo sa tu podaktore vyjadrujú hnusne chápeš že útočia. Ak pribudne č. Ú. Tak nebudem prispievať ale poradiť môžem nie. Veď je to ľudskosť.
@miselar ďakujem za pochopenie a pre ostatných nie nepýtam si od Vás peniažky, to by som si nedovolila ani keby ozaj nemáme čo jesť. Ja som na materskej s 2 mesačnou dcérkou, manžel je po ťažkej operácii invalid áno aj také udalosti sa v živote dejú :( nejaké zásoby potravín máme a malíčku našťastie kojim, ale je to ťažké ozaj :( chcela som len rady od žien čo majú tiež menej peniažkov že ako sa vám darí hospodáriť ďakujem
Ved ked mas 2m dceru, nedostala si teraz cca 800e po porode?
skuste cez vioend ist k rodicom najete sa a plus vas mozno aj nabalia pripadne k nejakej rodine vasej co chova ci pestuje
to je super ze kojos neprestavaj
ak pride niekto pozriet babetko a puta sa co doniest pytaj plienky a potraviny
ak mas zasoby potravin tak si naplanuj jedalnicek z toho co mas vyminaj mrazak spajzu
@slavomira1980 2 mesačnú nechať doma bez mamy? keby napísala 2 ročnú tak nepoviem... ja som po 2 mesiacoch začína ešte len prach utierať čo som sa konečne "prebúdzala k životu" po tých náročných prvých týždňoch 😀
Ak mas doma nejake zasoby, var len z toho. Vratane ranajok a vecier, nemusi byt na ranajky len rozok so sunkou/syrom/zeleninou. Ak mas zahradu, vyuzi, co je v nej. Ak mas vsetko ostatne poplatene, tak super. Ak nemas ani zasoby ani zahradu, tak neviem. Aspon kilo ryze a niekde zabudnuty sacok suchej fazule rok, dva, tri po dobe trvanlivosti (nic jej nebude) nenajdes? Z fazule spravit sytu polievku, privarok a nieco take, co Vas nebude vela stat a mate na to veci doma (a co nemate, to tam nedate). Polievky su dobre na to, ze je to teple jedlo a ide tam minimum surovin, hlavne tie kremove, to len rozmixujes ponornym mixerom... Ono velakrat aj ked sa povie, ze doma nic nemam, tak tam predsalen hladam zasoby a veci, kt DOMA su, nieco v mrazaku, nieco zavarane, konzervy, nejake trvanlive veci, cestoviny, strukoviny, muka na jednoduche pecivo/placky, zemiaky na lokse, ...
A ked bude najhorsie, ist si pozicat. Od mamy/dobrej kamosky/kolegu v praci. ALE! Ihned po vyplate vratit a urobit si plan, aby sa to uz nabuduce nestalo!
A skus nabuduce fungovat tak, aby ste neboli na nule, ale skor si aj nieco malo nasporili (ak mas pri par eurovom mesacnom sporeni minimalnej sumy, ked budes mat v penazenke 20 a na rychlo dostupnom sporeni (po par mesiacoch) napr. 50, vies nabehnut na rychlosetriaci rezim, ale zaroven fungovat kludnejsie, ze mas do coho siahnut - A hned po vyplate (!!!) to tam vratit). Plus si spravit mensiu zasobu jedla na taketo prilezitosti. Strukoviny, konzervy, muka, maso v mrazaku... Drzim palce!
Inak kozmetiku nepotrebujete, tuhe mydlo na umytie staci, samponu davat menej, pracieho prasku tiez (aby sa neminul tak rychlo), avivaz vynechat a na cistenie skusit ocot s troskou jari v rozprasovaci, sodu alebo ich spolocnu aplikaciu priamo na znecistenom mieste (ale nie je to vobec tak ucinne ako 'chemia', na docasne ciatenie vsak staci).
Keď chceš kľudne mi napíš IP. Napíšem ti ako gazdujem ja. Lebo tu ta zachviľu ukrizuju zakopu 🤣. Uz aj do prace ta posielajú. 2 mesačne dieťa potrebuje mamu. No hrúza toto.
alebo napis proste odkial si ci do nejakej lokalnej skupiny ludia mavaju prebytky ovocie zelenina a tak dkor sa niektor najde

Naučiť sa hospodáriť.. a nájsť si prácu lebo pochybujem ze robíte keď máte 20e..