icon

Máme málo peňazí do 15. júla

1. júl 2021

Lidičky, pomoc. Čo máme robiť ja a muž máme 20 € na účte a do 15teho ešte dva týždne. To bude hrôza.

Strana
z4
slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
1. júl 2021

Prve co ma napadlo je obratit sa na nejaku charitu - obycajne velmi dobre funguje Caritas - prevadzkovane Rkc - u nas v meste maju tiez vyvarovne, ekonoshopy a pod - funguje to tak, ze sa kontaktujes priamo na pobocku caritas na fare a oni si robia nejaky dotaznik a pytaju sa ta co by si mohla potrebovat - v pripade nemluvniat vedia vypomoct aj s plienkami, UM, satstvom, balicky jedla. Pripadne socialne sluzby - kedze je predpoklad, ze taro situacia nebude ojedinela kedze tvoj muz je po operacii a invalid, neviem ci existuju na sk nejake taketo veci aj zo statnej spravy/socialnych sluzieb. Skus sa obratit na taketo miesta aby ste mohli aspon nejako preklenut zly moment. Neskor by si si mozno mohla najst nejaku brigadu v tescu a vykladat po nociach tovar alebo niecp pod

dominikac321
1. júl 2021

@slavomira1980 Slavka klud, nadych vydych a daj si vino, niekto napisal ze treba si najst pracu a zvysit prijem, buduci cas, rada do buducna, ty si napisala ze ma ist do prace teraz, ako si to myslela ja neviem, ale od dvojmesacneho dietata a choreho manzela je to velmi zlozite, uz len si to predstavit...
- ano, vela ludi uvazuje rovnako ze pred zalozenim rodiny cosi mat, no keby nasi rodicia cely zivot cakali na idealnu financnu ci pracovnu situaciu ani ja ani ty by sme tu mozno neboli....
- pracovat na par time je obcas nerealne, aj keby clovek zacinal v novej praci neponuknu mu to hned, ako ti pisali uz vobec nie s 2 mesacnym dietatom, co robila pred touto situaciou nevieme...

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
nikyball
1. júl 2021

@slavomira1980 vidíš svet je naopak. Tu je na smiech ak sa ženy zariadili tak, aby mali na materskú rezervu. Za harpie sú tie, ktoré si odmakali to, aby sa mali dobre. Nechápem prečo zodpovedným ženám sa tu dopraje takáto situácia, namiesto toho, aby si brali príklad a priali si medzi sebou žiť lepšie. Práveže tie harpie tu dávajú rady ako žiť a nie sa len ľutovať.

zuzanockamt
1. júl 2021

@zuzanka.zuzu moja sestra išla do práce, keď malo dieťa 2 mesiace aj týždeň, na tri dni vvtýždni, zvyšok HO, no nie kvôli finančnej situácii, takže nie každý sedí na zadku tri roky

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nikyball
1. júl 2021

@slavomira1980 ani ja nie som z bohatej rodiny a nič sme s mužom nedostali zadarmo. Presne a ak nie závislá od muža tak otehotnieť s takym, čo nikdy nepracoval a nikdy ani nebude. Asi len vtedy máme nárok zapájať sa do diskusií a pritakavaf si ako je fajn žiť takto

monka105
1. júl 2021

Popozeraj čo máte v špajzli a v chladničke a podľa toho si naplánuj v hlave recepty, pri ktorých budeš minimálne dokupovať ingrediencie a zostane vám navarené na viac dní. Napr. prívarky, cestoviny, zemiakové placky, opekaná ryža s vajíčkom a zeleninou atď.

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
1. júl 2021

@slavomira1980
@nikyball a naozaj si myslite, ze tymito recami jej aj v nuecom pomahate?? 🤔

hederamonstera
1. júl 2021

@slavomira1980 nic si z toho nerob, ja ked som raz napisala, ze by si zeny mali odkladat na matersku, nech dokazu stale platit svoju cast nakladov, tak hned bol moj muz najvacsi chuj, lebo mi nechce dat z jeho (nasich) penazi a musim zit z vlastnych😂 vobec nepochopili, ze odkladam lebo znizim stres manzela, ze kebyze sa nieco stane, stale zaplatime mesacne naklady. Mi to pride akokeby zeny nastupom na matersku chceli co najviac vyciciat chlapa a nech sa debil o nich 3 roky stara, lebo ony mu vychovavaju dieta😂🙈

miselar
1. júl 2021

@nikyball poradiť sa dá aj iným spôsobom ako boli poväčšine napísané príspevky. To ze niekomu napíšeš arogantne a drzo ho ma ako ponaucit do budúcnosti?? Prosím ťa. To je ako pritiahnuté za vlasy.

sparkling
1. júl 2021

Mna dokaze neskutocne prekvapit ako ludia dokazu zovseobecnovat a kategorizovat. Davat dobre mienene rady v style, na ktore sa pani nepytala. Su aj nepredvidatelne zivotne situacie a co teraz… asi keby jej mal kto poradit alebo pomoct tak sa nepyta o radu tu. Nepytala ani peniaze ani prispevky, ani veci. Mozno jej bolo iba tazko z tej situacie a tak to potrebovala napisat. Pise, ze malu koji. Ja byt v jej situacii, ked moja dcera mala dva roky, tak tiez neviem co by som robila. Moja dcera sice spala aj 5-6 hodin v kuse, za to ja som mala nadbytok mlieka a kazde dve hodiny musela odsavat (neviem si predstavit kto by ma takto zamestnal). Tym nechcem povedat, ze neexistuju vypocitavi ludia. Ale napriklad na tomto prispevku som nenasla nic, co by ma nejako iritovalo.
Autorke: neviem,’co vsetko mate a nemate poplatene. Zo 40 eur je dva tyzdne tazko, ale na pecive s maslom, zemiakoch, mucnych jedlach, privarkoch, polievkach a cestovinach s jednoduchou omackou by sa to hadam nejako vydrzat dalo. Do obchodu ist s presnym zoznamom, nekupovat nic navyse. Rozratat si to na pocet dni. Vecer byvaju v obchodoch akcie na zeleninu,’ovocko, pecivo. Muku tiez zozenies za par centov….

monka105
1. júl 2021

Inak dámy, neviem či ste to postrehli, ale zas tu niektoré riešite nepracujúcich chlapov. Otázka bola ako vyžiť zo 40 eur ďalšie dva týždne.

dominikac321
1. júl 2021

@monka105 akych 40? ved pise ze 20...

nafka0483
1. júl 2021

@monka105
@dominikac321
Aj ja som na prve precitanie pochopila ze ona ma 20 na ucte a muz ma 20 na ucte, ale asi to bolo myslene tak, ze maju 20eur spolu.

dominikac321
1. júl 2021

@nafka0483 ja som pochopila ze napisala ze ziju v domacnosti ona a muz a dokopy maju 20...

vamajka
1. júl 2021

Vzdy po vyplate a po zaplateni vsetkeho potrebneho si peniazky rozdelit na 4 tyzdne tolko je cca do dalsej vyplaty a tyzdenne neminut viac len tolko kolko mozes. Moja mamina vzdy hovorievala, ze kazdy mesiac si treba odlozit na horsie casy aj ked len 5 eur ale odlozit a zabudnut

ukulela
1. júl 2021

Jaaj ženy, opakujem,nik ju tu neposiela na tpp 8/12hod sichty. Ale muž je invalid, možno dlhodobo pn, tak že táto situácia sa jej bude opakovať každý mesiac. Ísť do charity, požičať si, poslať jej oblečení, či prachy je riesenie krátkodobé. Ona musi naozaj najst spôsob, ako si privirobit. Daju sa najst brigády na tri hodiny denne a to dieta zvladne s odsatym mliekom. Ako písala toľko kritizovana @slavomira1980 pozehlit dakomu, poriadit, umyť schody v paneláku, rozniesť letáky, .... A áno, materská/rodicovska 3 roky je vysoký nadštandard. Nie je povinná. A robít sa dá popri rodičáku. Ako som odišla na materskú robím denne home office 2-3hod. Som krkavcia mater?

anomylka
21. júl 2021

No co? No nic 🤣🤣. Kolkokrat som uz bola po vyplate na 20 € na cely mesiac. Hypoteka odisla a bolo treba poplatit seky, poistky, kupil sa stavebny material a peniaze boli fuc 🤷‍♀️🤣. Tak sa varilo to co bolo v spajzi, myslim ze keby nebolo kde kupit, pri katastrofe a tak, vydrzim aj rok na zavaraninach. Zakladne potraviny ma mat kazdy v zasobe ze keby daco, a potom uz len pouzivat hlavu. Mozno by sa potom ani tolko nevyhadzovalo jedlo a mnohi by sa aj precistili od tych sajrajtov co kupuju hotove keby zacali doma poctivo varit.

Strana
z4