Manžel nevie hospodáriť. Ide ma poraziť
Baby,co by ste robili s chlapom,kt nevie hospodarit?
Minul poslednych 30€ kt mame do vyplaty /pre niekoho sranda,pre nas realita/ mame 2deti kt plienkuju,su na um,vsetko maju ltt a on si dovoli zobrat posledne peniaze a minut na cigaretky a bohvie co este za 2dni, ja som "hola bosa" ide vikend,ani na nakup 😢 a ako bonus,co ma uz dorazilo prisiel s novym pausalom,za 36€ /este aj toto je problem,nevie povedat nie,kadejakym "odrbavacom" a akoby si nevedel vyratat co je vyhodne/ lebo vsak preco by mal platit len 15napr.
Riadi sa mudrym heslom kt zdedil od svokry-kupuj ked su peniaze,nie tovar,takze dakedy tyzden po vyplate cakame na moj rodicak ako na spasu,ja som z toho na nervy!naposledy som si kupila nieco na seba pre 3r o kadernicke atd sa mi moze len snivat
@veronikaszabova no to máš pravdu asi nevyžiju lebo otázka je že aký maú životný štandard lebo po zaplateni poplatkov im zostane 4 osobám 600 eur a nevyžiju tak to je akože čo ved to ma dosť penazi že to vôbec aj chce radú nevedia hospodariť sú zvyknuty na vysokej nohe tak preto keby mňe po zaplatený poplatkou ostálo pre 4 ľudi 600 eur tak chodim ku kaderničke aj každý týždeň.
@suve99 presne tak aj mňa to vytočilo po zaplateni účtov žiju štyria zo 600 eur niektorý nemajú na mesiac ani 300 eur to je nejaka taka čo vyplakuje a že za tri roky nekúpila nič na seba za tri roky a zostane im mesačne 600 eur ved to je hamba napisať že požičala som si na lieky ved to asi pisateľka sa úplne nudi asi jedia každý deň kačice, husy, alebo čo že nevyžiju otázkou je že z koľkoých žili predtým ked teraz nevedia hospodáriť s tým čo majú a ona sa vyhovara na muža ani ona nevie hospodáriť bože že to vôbec mamičkam nadviha tlak.
@janinah to určite áno, ale ani ten môj nevie prestať fajčiť, a viem o veĺa ľuďoch čo majú s tým problémy. Aj môj prefajčí 100e mesačne, no čo s tým narobím....len niekedy fajčia aj ľudia čo majú hlbšie do vrecka a neuvedomujú si že tie e môžu aj lepšie využiť....
Ale jej manž. vyberie aj posledných 30 e a minie ich a pritom ho nezaujíma čo budú jesť deti? Tak niečo takéto spraví len poriadne hovädo.... asi by som rozmýšĺala o živote bez neho....
Dievčata vy to nechapete? Oni maju tych 600 eur,ale ked muž všetko minie, nikomu nepovie tak ako mozete sudiť ju, že iny maju menej? Ved ona tie peniaze ma len do doby,kym ich muz neminie. Mate spolu deti, este by som to skusila ale inak ako doteraz.jednoducho...zaved si ucet,tsm si ich davaj, nech nena knemu pristup, hotovost mavaj iba najmenej.nechsj mu 20e napr ba tyzden na cigi ze viac mu dat nemozes,aby ste mali na ine. A hned zacne setrit.alebo si schovavaj na noc penazenku. A ak ani to nezaberie potom neni o com. Posli ho k svokre, nech sa stara zase ona.neviem si predstavit ake to je, ale teba odsudzovat rozhofne netreba.
@0silvia0 toto mas pravdu.samozrejme ze kazdy si to uvedomuje ale zlozvyk hnusny je proste silnejsi jak pevna vola.joj kolko razy si hovorim boze osviet ma az s tym seknem no bohuzial je to silnejsie nez ja.a ked poviem muzovi ze prestaneme spolu tak mi povie do krcmi nechodim nepijem a ja este teba musim krotit co je pravda.
@matildax boze ty mas hrozneho chlapa....ostane vam 600eur po zaplateni uctov a neviete s tym vyjst? Ja by som peniaze vsetky zobrala a jemu dala len na nutne veci....a nie na sprostosti....cigarety mu tiez nir je treba....nech si uvedomi ze najprv maju byt deti a vy syte a odete a potom so zvysnymi peniaxmi sa mozete vy 2 dohodnut ako s nimi nalozite...mal by riesit s tebiu ak chce nieco kupit a nir poza tvoj chrbat!!
Chyba je este v tom ze mu svokra pozicia peniaze ak je najhorsie...
Porob s muzom poriadky,lebo takto budes ronit slzy kazdy mesiac!
no moja zlata, nepomozes si bude to len horsie, taketo typy sa nikdy nezmenia a prevychovat sa nedaju, moja sestra ma takeho muza uz 30rokov a cista katastrofa, casto nemala na jedlo. robil to iste bral jej peniaze, minul + vyhovorky, neustale chodi od operatora k operatorovi. Za posledne peniaze, ktore ona zarobila popri rodicaku na brigadach si kupil motor, ktory mu netreba, motorku, rozne ine veci a nepouziva to. atd..........
Skus sa porozpravat z manzelom a daj mu cas na zmenu a ak zmena nenastane, tak nech ti uz len panbozko pomaha. A co sa tyka svokry povedz jej ako to je a nech mu dohovori, lenze ona vie preco mu tie peniaze dava, radsej mu poziacia, aby sa nedaboze vratil k nej, tak ti zalepi usta a ona ma pokoj.
@marllik
@matildax To vôbec nie je hanba ísť na mesačný veľký nákup, ja tak robím a veľmi sa mi to osvedčilo, potom už len dokupujem pečivo, zeleninu a niečo zabudnuté, resp. zle odhadnuté, len treba vedieť čo kúpiť a nekupovať také veľké mesačné nákupy ako naši spolubratia, že haldy mäsa, mäsových výrobkov a hlavne farebných nápojov a k tomu ešte tie cigaretky na dva ťahy. Môj manžel nepije, občas nealkoholické pivo, nefajčíme, rád si dá sladkosť, ktorá sa dá aj doma urobiť a je lepšia ako kupovaná. Treba mať zdravý gazdovský rozum a na finančnej gramotnosti si veľmi ja osobne potrpím
@mijo53 nechcela som nikoho urazit. My tak chodievame na tyzdenny nakup. a plienky a ine trvanlive veci si sledujem v akciach a ked jed dobra, tak objednam z netu i na 2 mesiace.. ja som v kosiciach po rodinnych pridavkoch v kauflande stretavala zeny z osandy, ktore mali nechodiace dieta na rukach a pred sebou tlacili kociar plny najlacnejsej muky, cestovin, kvasenej kapusty.. fakt najnutnejsie veci.. inak by druh, manzel, otec, brat... prepili.. mne ich bolo luto
@matildax a na tvojom mieste odkladám rodičovský s nezáujmom čo bude, ak ani ten nebudeš mať. No nič nebude. Pošleš ho na výplatu do obchodu, dáš mu papier do ruky nech kúpi xy balíkov plienok na celý mesiac + umelé mlieko na celý mesiac.
Tvoj rodičovský odkladaj na horšie časy, lebo je dosť pravdepodobné, že vaše deti zdedia ešte aj dlhy pri takomto štýle hospodárenia.
A nebude mať doma nakúpené a navarené? No tak mu povieš, že si všetko tiež minula za prvé dva dni
Dievčata by ste sa divili ale niektorym nestaci ani tych 600€ moj priatel ked sme sa spoznali bol ako ,,neziskova organizacia-co zarobil preflakal,, za 3-4 dni, kavicky, cigaretky, podniky, aj darceky pre mna uznavam ale aj vtedy ked nebolo treba (nepotrpim si). To co sme zaviedli v nasom vztahu bolo na zaciatku pre neho krute ale uz ficime 2 roky. Cigarety (musi ich mat) sa kupovali na vyplatu do vyplaty na kazdy den tolko kolko potreboval (u nas krabicka) potom sme ale prisli nato ze v HU-Rajke maju dobry tabak a za lacno tak si cigarety robi sam (ja mu s tym pomaham a pri tom debatujeme) zvysok z vyplaty odovzdava , zaplatia sa ucty, ostane nam okolo 250€ s toho si dame 150€ na stravu (nato mame zvlast obalku odkial si berieme) tych 50€ mame na zabavu (kino, sadnut s kamaratmi a tak). 50€ je pre neho na co len chce 🙂 S byvanim ideme na polovicu 50/50. Ked je nahodou lepsia vyplata odkladame si a tento rok ideme v lete do Tatier. Aj z mala sa da , ale co je malo? Priatel ma do 600€ a ja som ucitelka v skolke. Kym pridu deti bude musiet najst nieco lepsie. Ale tu ide o to aby si svojho manzela skrotila v tom bezhlavom utracani, ako pisali dievcata urob si zoznam kolko € ide na co a ukaz mu to, Drzim palce. 🙂
@dilino nevidis, ze autorka pise, ze jej muz minie vsetky prachy a jej a detom nezostane nic?
nečítala som všetko, ale ak nevie hospodáriť a ak ti aj peniaze dá, tak ich spätne "ukradne" z peňaženky, tak určite sú potrebné 2 účty ... ty si založ účet v niektorej banke bezplatne (mapr. mbank ma úplne zadarmo aj s kartou) a nech ti hned po výplate v rámci platenia poplatkov pošle na domácnosť a deti a tých sa proste už nedotkne. Ak máte 600€, nech ti dá aspon polovicu a s druhou nech si hospodári sám. Po polroku mu ukáž, že ty si dokázala z tej sumy trebárs ešte aj nasporiť a nech ti povie, kolko má on a kde su všetky tie "nutné veci".
Ak on fajčí a chodí kade-tade, normálne mu odovzdaj deti a zájdi si k tej kaderníčke, na kávu ku kamoške, alebo si kúp nejaké tričko, aj lacnejšie, ale aby videl, že aj ty máš potreby. Nešetri na sebe, ak nebude na plienky, zabaľ deti do látkových a nechaj ho to potom prať a žehliť, nech vidí, že za všetky svoje konania musí niesť následky. Na mlieko samozrejme byť musí, to si niekam tajne odlož.
A tiež by som urobila poriadky so svokrou, natvrdo jej oznám, že EŠTE RAZ toto spraví a požičia mu peniaze, alebo ho bude kryť, tak mu zbalíš jeho špinavé handry a nech si synáčika berie.
Prípadne hned po výplate, skor ako stihne minúť peniaze, chodte na veľký mesačný nákup a kup si veci pre deti a trvanlivé potraviny na celý mesiac. Aby si mala prípadne z čoho variť - cestoviny, ryža, strukoviny, maso do mrazničky, zeleninu aj sterilizovanú, koreniny, múku, cukor a kozmetiku, prášok na pranie ... A nech ide pekne s tebou,a by videl, kolko všetko stojí!
Ked mi mala bola na um mlieku na sunare tak som vzdy kupovala do zasoby aby boli vzdy aspon 2 krabice doma ked bola jedna hned kupovala dalsie 2.proste vzdy bolo mlieko.ked som malemu cez doktorku kupovala son hned naraz an 5 krabic um.
A am plienky som teraz kupovala za 9.90 co stalk predtym 16eur a hned 2je.clovek ma zasobu na cely mesiac.
A to mu vôbec nevadí, že jeho deti nebudú mať čo jesť? Toto nie je len zlé hospodárenie ale úplná ignorácia povinností, ktoré má voči tebe a deťom. Musí sa to zmeniť, mali by ste si k tomu sadnúť a rozvrhnúť si peniaze, ktoré máte na celý mesiac a povedať mu koľko z rozpočtu môže minúť na takéto povedzme nepodstatné veci aby ste v pohode vyšli s jedlom a so všetkými základnými potrebami. Veď to sa takto nedá, asi si budeš musieť trošku dupnúť
@matildax na co sibvracala peniaze jeho mame.kt si pozicial on?? to uz nerob..ked si ho tak maznaju.nech im vracia on.nie ty...
@margotka33 vydim ved piše tam že im po zaplatený účtov ostáne 600 eur jasne minie 600 eur jej muž na seba len tak su zvyknutý žiť na výsokej nohe jasne vlastným deťom nezabezpeči zakládne potreby iste že tak si to prečitaj pozorne reagovali tu aj ženy ktore sa jej pýtali že nemysli vážne s toľkých penazi nevyžiť a ja ked mám takeho muža ako piše ona tak pred nim peniaze ani neukazujem ked viem že mi ich vezme.
@dilino lenže tie peniaze zarába on, kedže ona je na materskej ... ťažko povedať, či dostáva materské (čo by mohla byť aj pekná suma), alebo len RP. Takže to by asi nešlo, mu ich neukázať...
Asi si mladý pán myslí, že má plné právo míňať ich len podľa seba a ak je taká povaha, nezmení sa to. Jedine eniaze nemať doma v hotovosti, dať si na vlastný účet a platiť prednostne kartou. Doma mať len pár drobných.
Jednu možnosť ešte vidím v tom (ale je to krajná možnosť ak by už nič iné nešlo), že by si dala stanoviť výživné na deti súdom, aj ked sú manželia, dá sa to. Neviem presne ako, ale kamoška to mala, ked zistila, že jej muž je gambler. Neskor sa rozviedli, ale v tom prechodnom období si okamžite na seba dala vyplácať prídavky a to výživné.
@dilino ked je jej muz ,,dilino,, a minie za tyzden 400 e na seba a ona caka 200 e rodicak, nemyslim, ze su zvyknuty zit na vysokej nohe.. :D Ona pise, ze nechodi ku kadernicke, chodi hola bosa... Ine by bolo keby ona ona sla ku kadernicke manikerke, nakupi hluposti a detom nezostane na mlieko. Takze jej manzel je nezodpivedny, ale urcite neziju na vysokej nohe.. ;)
@matildax ale toto nie je o hospodárení! ak niekto kto má živiť rodinu za posledné peniaze kúpi sebe cigarety a iné blblosti a bez toho aby bol schopný priniesť dostatok prostriedkov na živobytie si zoberie vysoký paušál len preto, lebo......tak to je jednoducho len o jednom egocentrickom hlupákovi.
prepáč ale áno.
ak niekto nevie hospodáriť tak:
- za tých posledných 30 € nekúpi veľa potravín z ktorých mnoho uvaríš, ale kúpi pár - snáď predražených potravín z kt. bude max tak obed 2-krát.
- neprevolá mesačne 15€ ale 20€
ak niekto nevie hospodáriť tak:
- zbytočne prepláca niektoré faktúry, veci, tovar......aj keby sa to dalo inak, lacnejšie
to čo si uviedla ty, nemá s hospodárnosťou daného človeka nič spoločné. skôr by som fakt hovorila o jeho charaktere.
@matildax prepáč musím ešte dodať....
super otec nekradne peniaze matke jeho detí.
super otec toto nerobí!
Partner, ktory nevie hospodarit, je ako male decko. Ci uz je to muz alebo zena. Ked uz to nejde inak, treba sa k nemu tak aj spravat. Oddelene financie, vyplata pocas materskej nech ide na Tvoj ucet, vydelovat mu peniaze, nemat hotovost v penazenke, nakupy platit kartou, ku ktorej nema pin.
Na druhej strane su pary, kde sa hadali o peniaze, lebo obaja rozhadzovali. Ale kazdy na tu svoju stranu. On na cigarety, technicke hovadiny ako mobil,... ona na kadernika, kavy v nakupnych centrach, bio syry a pod, oblecenie, sukromnu skolku, pricom bola s detmi doma a nepracovala. A ukazovali jeden na druheho, ze on/-a rozhadzuje. To je horsia varianta.
Koho si si nasla, toho mas. Ale takto konzumne rozmysla vacsina Slovakov, preto maju aj holu rit a nic neinvestovane alebo nenasetrene.
@anjelicek26 takeho cloveka tazko zmeni a ak ano len na chvilku

autorka....vždy,ked potrebuješ požičať bež za svokrou a s patričným komentárom....