icon

Manželke nestačí 500€

inhibiitor
16. jan 2022

Ahojte chcem sa spytat.. sme spolu 6 rokov a zena je na materskej resp. Rodicivskej. Ma 400€ a 100€ jej davam ja +platim hypoteku , nakupi robim , veskere naklady na domacnost riesim ja zo svojho platu, je podla vas 500€ tak malo aby sme sa stale hadali ze nevie usetrit ani cent a kazdy mesiac aj tak nakoniec este davam
Peniaze ja? Uz som zufaly ..

lianka123
16. jan 2022

@drahomirrra ani, presne a vsetko aj islo o 20% hore

bmuller
16. jan 2022

@inhibiitor no ved nech da na stol blocky za mesacne nakupy a mozete podiskutovat, ci tie vydavky su objektivne potrebne a opodstatnene. takto ti tu polovica pise, ze si drzgros a druha polovica, ze ona rozhadzuje.

luccija
16. jan 2022

@lianka123 každý čo má deti a nesedi s nimi doma to pozná🙂aby kino plus pukance stali 30 eur
@drahomirrra je to tak aj môj muž minule začal, že ako žijú ostatní čo menej zarobia a, že veľa míňame.No tak som mu ukázala, že hovädzie na jeho sviečkovú stalo 15 eur, že mohol mať cestovinu s cukinou.Vsetko veľmi zdraželo a peniaze nemajú hodnotu 100 eur je nic

evaachesa
16. jan 2022

A na čo to akože míňa keď o všetko sa staráš ty? Možno odkladá na super dovolenku a bude prekvapko 😄

annamalaga
16. jan 2022

No akú si si našiel , takú máš. A to že nevie robiť s financiami je jej problém , dospelého človeka ťažko učiť. Ono . Keď chlap dobre zarobí , tak určite žene peniaze nevydeluje, da jej koľko potrebuje, áno ušetria take , ktoré sedia s deťmi doma, nechodia s nimi na výlety a tak, moc oblečenia nekupujú, niektorí chlapi by len mäso zase jedli, strava ide tiež do peňazí atd.

lenka2710
16. jan 2022

@inhibiitor mňa by tiež zaujímalo, či pod tým všetko platím ja, je naozaj všetko, lebo ja si to akosi teda neviem predstaviť, prepac! Ja mam teda v našej rodine na starosti financie, muž sa o nič nestará, dá mi výplatu na stôl a vie ze sa môže spoľahnúť, že peniaze pôjdu tam, kam treba! Ja som tiež na rodičaku a poviem ti, koľkokrát si vytiahnem dvacku, keď idem s malým von a prídem bez nej a potom rozmýšľam, čo také som kúpila! Všetku drogériu, čistiace prostriedky do domácnosti platíš ty?? Keď treba z času na čas novú plachtu na posteľ, obliečky, topánky pre dieťa aj ženu, nejaké oblecko, ved dieťa rastie, plienky, mlieko, výživky, keď ide na prechádzku, kúpi si trebárs kávu so sebou, spomenie si ze malému sú už malé ponožky, alebo že mu treba novú čiapku, alebo že do teplakov mu musí kúpiť gumu, lebo mu padajú, kúpi mu trebárs pastelky a omalovanku alebo plastelínu, knižku! Neverím, že toto všetko zabezpečujes ty, sú to podľa muža drobnosti, ale keď sa tých drobností cez mesiac nazbiera, ved mesiac ma 30 dní! To jej kupuješ aj osobnú kozmetiku, rúž alebo špirálu?? Vložky?? No ja neviem, ale toto by mi muž v živote nekúpil

inhibiitor
autor
16. jan 2022

@lenka2710 vsetku drogerii nie samozrejme , ale vyplchovace prasky , do umyvacky atd kupujem ja .. oblecenie mapemj tiez a aj jej.. obcas kupi drobnost malemu ale 90% platim vsetko ja

sisa_s
16. jan 2022

@inhibiitor to musia vsetko z teba tahat ako z chlpatej deky? Ved napis rozsiahlejsi komentar, kde to vysvetlis, nie ostatni musia hadat a domyslat si 🙄🙄

lenka2710
16. jan 2022

@inhibiitor tak v tom prípade neviem kde dáva peniaze, ale mne sa to ťažko súdi aj odhaduje, keďže mame s mužom spoločný účet, všetko ide tam a dve karty, kto ide do obchodu, tak ten platí, ale zo spoločného, nie ja mam svoje a ty máš svoje! Nám to vyhovuje takto, každý to ma ináč a každý sa k tomu inak stavia 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

@inhibiitor Ja by som chcela poznat nazor manzelky.

pininka1
16. jan 2022

@inhibiitor ja ti rozumiem, poznam jednu taku co muz platil vsetko, ona mala rodicovsky len pre seba a este jej on daval peniaze a fnukala ze male darceky dostava od neho. Ked som jej povedala ze ja z rodicaku platim skolku, synovi druzinu a tretej mlieko umele cumela na mna ako puk. Teraz ked uz pracujem nemam.cisto na seba mesacne 500 eur a viem aj usetrit. Ale u nas drzi kasu muz od zaciatku, kedze on bol pracujuci a ja som este studovala na zaciatku a nikdy nebol problem. Sama o sebe pochybujem ze by som vedela tak robit s peniazmi ako on. Proste ako moja mama hovori, niekomu vedia peniaze hned zhoriet v rukach

svetlanka111
16. jan 2022

Musis sa spytat manzelky co vsetko kupuje za tie peniaze.ak vsetko ostatne platis ty nechapem kam to ide.jedine ze tvoja zena je lela ceterova🤣

noemi155
16. jan 2022

@inhibiitor tvoja žena je asi moc roztopasna
Ja žijem z rodicaku a to robím nákupy potravín,drogerie a všetko čo treba do domácnosti ,muž sem tam tiež nakúpi a zaplatím si poistku,telefon,benzín a sem tam čosi malej

siska53
16. jan 2022

@inhibiitor Tak.. ak ona nenakupuje, tak jej to musi stacit.. u nas som nakupy ako potraviny, drogeria a lekaren riesila najma ja, lenze my sme mali spolocny ucet, kedze kvoli cca 250€ rodicaku sa mi neoplatilo mat vlastny.. jeden rok ( ale 2 deti a bolo to asi v 2014 a ceny sli paradne hore odvtedy) som si znacila vsetky moje vydavky, vsetky nakupy, aj kadernictvo.. no bolo to od 240-550€ v zavislosti od mesiaca...

vanda323
16. jan 2022

@inhibiitor Tak ak chodu každý mesiac na nechty plus kaderník oblečko pre seba pre deti alebo dieťa neviem koľko máte. Plus nejaké extra vecičky , kozmetika....tak neviem noooo asi len tak tak....jej to vychádza. Prosím ťa , podľa mňa nemáš byť prečo smutný z toho , sú ženy čo míňajú omnoho viac. .

mooonika1975
16. jan 2022

@drahomirrra jéééj, toto mám doma aj ja , takýto exemplár

mooonika1975
16. jan 2022

@elementissa to som ti chcela povedať, na konci si to povedala sama, čím bude deiťa väčšie, tým vyššie náklady budú a hlavne, ak ti záleží na podstatných veciach, ako vzdelanie a rozvíjanie dieťaťa. Držím palce

bmuller
16. jan 2022

@inhibiitor este raz - "vsetko" je vagny pojem. ide o to, ci mina za potrebne a opodstatnene veci, a ci je to primerane vasim prijmom. ved je to aj v jej zaujme dokazat, ci jej davas malo - nech da ucty za mesiac na stol a preberte to - bolo to a to potrebne kupit, a preco? urcite nekupuje kazdy mesiac cizmy ani obliecky. na druhej strane kvalitna strava cosi stoji, obcas daka zabava... ale treba sa zakryvat perinou, na aku mate.

kittykat22
16. jan 2022

@poopsie tak ale pokial nemate, tak to chapem. Ale oni maju - ale muz este chce aby na materskej setrila 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Zena doma zatvorena s dietatom a este na nej treba setrit. Ako keby materska trvala 20 rokov 🙄🙄

poopsie
16. jan 2022

@kittykat22 ale veď on tu nenapísal koľko zarába. Ako vieš, že majú peniaze na vyhadzovanie do vzduchu ? My máme našetrené, čo ak oni idú od výplaty do vyplaty? Odíde práčka a sú v keli.. Aj takí sú.. Finančne negramotní

luccija
16. jan 2022

@inhibiitor tak si sadnite a nech Ti povie kde minula.Nedava rodičom, že majú nižší dôchodok, sestre?neplatí nejaký starý dlh?možno si šetrí a chce od teba odísť🙂máte jedno dieťa, dve?tak nech mesiac si zapisuje čo mína a uvidíte kde Vám utekajú peniaze

annamalaga
16. jan 2022

A nenapísal si, cca plat, lebo ak je to napr. 1200€, 500€ dáš jej, 400€ hypo, tak to Vám isto veľa neostane. Musíš jej povedať , že začína šetrenie, musí vyjsť s menej peňazí.

rikarika
16. jan 2022

@inhibiitor tak to si fakt neviem predstavit ako moze chlap robit vsetky nakupy do domacnosti a radsej si to ani nechcem predstavit. Ani v mojom okoli nepoznam vobec ziadnu rodinu, kde nakupy robi len chlap.

loginexistuje
16. jan 2022

tiez mi nejde do hlavy ze muz kupije potraviny potreby do domacnosti a este aj oblecko pre
dieta a zenu proste divne

aandrea9
16. jan 2022

@inhibiitor a na co konkrétne minie tých 500 eur ?

vler
16. jan 2022

@aandrea9 snad sa to po 3 strankach diskusie konecne dozvieme

kittykat22
16. jan 2022

@poopsie ale vieme. On nenapisal, ze nemaju peniaze a su v krize. On napisal ze ona minie a este jej chudak musi davat zo svojho. Precitaj si ten uvodny prispevok este raz.

aandrea9
16. jan 2022

@vler možno ani nie, možno o tom zakladateľ nemá ani šajnu.

cobolotobolo
16. jan 2022

Ved ti uz povedali, si neschopny skrt, co malo zaraba a nedopraje svojej manzelke. Ak nemas peniaze, najdi si dalsiu druhu pracu, vykradni banku, zapoj fantaziu, vytlac si nejake eurace na tlaciarni.😀

simca06022011
16. jan 2022

Sadnite si a pozrite sa na vydavky a uvidite kde mina. Treba to odsledovat, lebo 500EUR ak neplati ucty je na "beznu spotrebu" dost. AJ keby kupovala oblecenie kazdy mesiac.