icon

Manželke nestačí 500€

inhibiitor
16. jan 2022

Ahojte chcem sa spytat.. sme spolu 6 rokov a zena je na materskej resp. Rodicivskej. Ma 400€ a 100€ jej davam ja +platim hypoteku , nakupi robim , veskere naklady na domacnost riesim ja zo svojho platu, je podla vas 500€ tak malo aby sme sa stale hadali ze nevie usetrit ani cent a kazdy mesiac aj tak nakoniec este davam
Peniaze ja? Uz som zufaly ..

drahomirrra
16. jan 2022

@cobolotobolo Ty co trepes? Skor sa baby uplne opravnene pytali, lebo typek napisal prispevok ako hotentot - ze co kto plati, kto plati stravu, drogerku, celkovo reziu domacnosti. Lebo najprv platila zena iba drobnosti, teraz uz on plati 90%, takze ona 10%, a nakoniec sa dozvieme, ze baba taha potraviny, domacnost, dieta a on trpak si mysli, ze toto vsetko je zadarača.

hopsadobrandejsa
16. jan 2022

Prilis malo dat na to aby clovek vedel urcit ci je situacia skutocne taka aka je.

Treba popisat co vsetko clovek plati v pomere k prijmu a na zaklade toho sa zisti ci je to tak zle ako je to prezentovane.

Ak mi dojdu peniaze, primarny instinkt nie je natiahnut ruku a pytat pomoc od pribuznych, ale zistit kde zbytocne minam resp. kde mozem usetrit lenze ja zijem sam cize ja sa musim inak zariadit nez manzelske pary.

Poznam pripad kde zena zbytocne minala na blbosti a muz bol potom z toho frustrovany hoci dobre zarabal. Nevravim, ze toto je autorov problem, len chcem poukazat, ze realne existuju aj taketo pripady.

Riesenie netreba hladat na MK, ale v komunikacii s pani manzelkou vazeny autor.

Dynamika "ja platim vsetko a zene davam 100 eur" je prinajmensom bizarna.

Moj prijem + manzelkin rodicak = celkovy prijem rodiny minus nevyhnutne naklady ( hypo, inkassa, strava, poistky, benzin, veci pre dieta atd. ) = peniaze nazvys

Vas problem nespociva v tom, ze zena ma 500 eur mesacne v ruke ale v tom, ze vy neviete kam Vam zbytocne tecu peniaze.

Kazdy idete sam za seba ked by ste mali tahat za jeden povraz.

Sorry, ale vreckove davaju sugar daddies svojim babenkam. Ty skutocne davas zene peniaze na pridel?

Ani jeden z Vas nema prehlad o financiach. Obaja minate a ani jeden z Vas neviem kto mina peniaze na co lebo gazdujete individualne 🙄

inhibiitor
autor
16. jan 2022

@drahomirrra nie netaha… taham ja potraviny , uver , najomne , tankujem do aut , obliekam nas .. ze si obcas kupi v dm nieco to hej .. ale zato jej podlamna netreba viac jak 500€

inhibiitor
autor
16. jan 2022

@inhibiitor a este raz, ja zarabam 1500€ , z toho 750 mam hypoteku, dalsich 300 inkaso atd… ona ma svojich 400€ Rosicovkea aj tak nevychazda tak jej davam este 100ku .. nakupy velke robim ja , oblecenie atd platim ja .. oan si plati nechty (aj to jej vascinou dam Zasa ja) takze namna neutocte …

loginexistuje
16. jan 2022

@inhibiitor pockaj hypo plus inkaso je 1050 kde je benzin potraviny mobily net plienky mlieko susene takze zena kupuje aj potraviny atd inak to nevychadza

inhibiitor
autor
16. jan 2022

@loginexistuje nie benzin mobily net tvbpltim ja … to je zasnplus…

inhibiitor
autor
16. jan 2022

@inhibiitor ona je schopna v dm ojebat 100€ na hovadiny.. 3ks pasty na zuby atd kupi naraz… nevie setrit .. keby sa nieco stane nemame nic odlozene

dadis
16. jan 2022

@inhibiitor a preco nemate spolocny ucet, aby ste mali prehlad kolko mate penazi?

loginexistuje
16. jan 2022

@inhibiitor aha no tak jej proste nedavaj navyse a nech ona da polovicu z RP na sporenie na sporoaci ucet napr na dovcu

dadis
16. jan 2022

@inhibiitor a odlozit mas po vyplate hned...takto budete mat prehlad a vies povedat, ze na drogerii by sme vedeli usetrit...zbytocne sa pre peniaze hadate...snad si tu pastu nevytlaca do umyvadla..ved ju raz miniete 🙄

dadis
16. jan 2022

@inhibiitor a chces mi povedat, ze ti za 400 eur urobis komplet nakupy jedla pre rodinu, benziny, poistky, mobily, net na mesiac a este aj usetris?

adkoalauri
16. jan 2022

@inhibiitor prepáč,ale tu niečo nesedí...1050 € dávaš na dom, 100€ žene, ostane ti 350€ a z toho si schopný všetko ostatné zaplatiť? No môj, ak oblečenie,strava,benzín, telefóny, drogéria ti vychádza z týchto peňazí,tak ja ti len gratulovať viem...asi si čarodejník!Mne sa však zdá,že tu nepíšeš pravdu ..

1991majka
16. jan 2022

Tak tvoja manzelka sa ma ako “prasa v zite”, ja mat 500€ mesacne len pre seba a dieta tak skacem tri metre do vysky. Tak ja nieco odkazem tvojej zene - nech je stastna a nech sa jej nemali pretoze su take ako ja, ktore zo 403,60€ platia polovicu hypoteky a vydavky (250€) a este platia veci aj pre dieta a obcas aj nakupy a na konci mesiaca som hockedy este v minuse, nie vela ale som a zijem a co mam? Cize nech je rada za to co ma 🙂

pipistrel13
16. jan 2022

@1991majka ale to je tiez hrozne...
ja nedokazem pochopit ako zena na RD ma davat polovicu na vsetko...
a celkovo nechapem ako sa v manzelstve moze takto rozdelovat financne
a co sa tyka pani z 500eurovym vreckovym, v takych pripadoch sa da pochopit vydelovanie od manzela,zatrhla by som to a este pytala aj z materskej cast ked je taka rozhadzovacna,ak hovorite pravdu

dkethe
16. jan 2022

Obavam sa, ze to vidis skreslene. Vies, ty mozno urobis 2-3 vacsie nakupy mesacne, ale tie ktore denne urobi tvoja zena s kocikom, aby si mal teplu veceru, uz asi nevidis 🤷

Vykomunikujte si to, nemam pocit ze chybu robi len ona. Ano, su zeny aj tu na mk, co sa predhanaju ktora urobila vacsi nakup v DMku, na Zalande a pod 🤦 a to je trochu diagnoza. Pekne papier pero, blocky atd.

keralas
16. jan 2022

Necitala som diskusiu tak len v kratkosti. Osobne si myslim ze je to chyba v komunikacii a v tom ze peniaze si delite. Neverite si. Nemate dohodnute kto co bude presne platit. Ja pokial som na prvej materskej manzelovi neukazala presnu tabulku s uctami na co vsetko sli peniaze, neveril ze tolko som nakupila pre deti. A neboki to ziadne zbytocne veci. Treba si v pokoji prejst co sa nakupuje a co je potrebne mesacne zaplatit. Stanovit si kto co bude platit. Zena samozrejme ma pravo na to aby neplatila tolko co ty. Stara sa o dieta a domacnost. Ver ze by si nechcel byt na jej mieste. Pokojne jej vysvetli ze chces aj nieco mat v zalohe, usetrit. Vysvetlit ze existuju aj necakane vydaje, poplatky, z toho prijemnejsieho dovolenka, darceky. Ak nebude hned chapat vysvetlit ze teraz nie je cas na minanie. Idu narocnejsie casy, treba drzat spolu. Hadky vas len vycerpaju. Ak nebude nieco chapat, daj cas alebo skus jej podrobne ukazat co vsetko platis ty. A ci to zvladne tiez. Ale v klude. Hadat a sudit sa vie kazdy. Drzim palce

dadis
16. jan 2022

@keralas Presne tak..myslim si, ze obaja nemaju predstavu ako to v ich rodine vo financiach skutocne je. Treba dat spolocny ucet, kazdy nevh vidi kolko z neho vyteka a aky je spolocny zostatok a blocky zbierat na jednom mieste. Treba si dohodnut pravidla, aby sa aj setrilo ale aj aby potreby vsetkych clenov rodiny boli rovnomerne rozlozene..hlavne aby dietatko malo vsetko potrebne, aby aj otec aj matka mali nejake potesenia, v ramci moznosti rozpoctu rodiny. Ak vidite, ze z kasy rychlo ubuda, treba sa dohodnut, na com sa bude setrit. Ci kupovat docasne lacnejsiu kozmetiku, drogeriu, menej minat na benzin...ale musi to byt spolocne rozhodnutie a spolocny "projekt"...ziadne take, ze moje a tvoje. Ste predsa rodina, musi tam byt dovera, transparentnost i spravodlivost.

adriannasvk
16. jan 2022

Zial poznam aj ja take baby,pristup k uctu,chlap robi ako kon,vsetko plati a zene je furt malo....hlavne,ze je u nich kazdy druhy den kurier🤦‍♀️ autorovi odporucam sa so zenou dohodnut nech odklada cely mesiac blocky kde kolko minula a potom si k tomi sadnite a predebatujte to v klude,vysvetli jej,ze co ty povazujes za zbytocne,prehnane atd....my mame uz roky zosit,kde piseme vydavky a kazdy mesiac to zratame a ked prestrelime tak hladame kde sme mohli usetrit, co sme mohli kupit lacnejsie,resp vobec atd....tvoja zena si musi uvedomit,ze mate jeden prijem a ak o ten pridete,tak musite mat docasnu rezervu.

katkakatarinka
16. jan 2022

@inhibiitor tak toto chce rozhovor. V kľude si vysvetliť... poprípade si mesiac alebo dlhšie zapisovať (sú rôzne appky) na čo ste minuli peniaze. Nemôže každý mesiac len tak minúť toľko peňazí ak väčšinu kupuješ Ty. A prvé čo by som urobila je sporenie. Ako To odídu po výplate peniaze na úver, byt, elekriku atď tak zadať 100€ na sporenie a povedať jej to. A keď si bude pýtať, tak proste nemám. Tvoja žena evidentne nevie hospodáriť a peniazmi. Pravdepodobne takto to videla vo svojej rodine. Musí sa to naučiť, ale najprv pochopiť že ak nič neodkladate je to veľký prúser! Mám takýchto klientov dosť a viem o čom hovorím. Skús jej povedať... modelova situácia...keď sa Ti niečo stane... stačí dlhodobá PN...ono často nemusí ísť o extra vážne veci...z čoho budete žiť? Z čoho zaplatíte hypo? Človek nikdy nevie...rezerva je zaklad. Treba ju tvoriť od prvej výplaty. Ste rodičia-okrem seba máte zodpovednosť aj za dieťa. Ja si neviem predstaviť žiť od výplaty k výplate. Treba myslieť aj na budúcnosť...a nie "dáko bude". A ako bude? Tak ako si zariadite... pohybujete sa po veľmi tenkom ľade...je päť minút po dvanástej s tým niečo začať robiť.

medulienka81
16. jan 2022

@inhibiitor ste rodina, ber to ze MY, nie ja a ty.. Všetko spolu, ľahšie sa vám bude žiť

drahomirrra
16. jan 2022

@dkethe Presne. Bezne veci - pecivo, zelenina,maslo, slaninka, syr na toasty, pol kg masa na jedlo, rezne a spol. Flasa vina k obedu na meniny, narodky, cokolvek. Dietatu plienky, vlhcene obrusky, kasu. Bum, 25 Euro.

drahomirrra
16. jan 2022

@inhibiitor 3 pasty naraz? A pockaj - nie nahodou pre ich debilne akcie 2+1 zadarmo? A mate pasty na pol roka safe?

drahomirrra
16. jan 2022

@1991majka A co je to za zivot, este to mi povedz? Sla si na MD/RD s tym, ze ano, robis urcitu obetu, zriekas sa mzdy, znizujes standard na ktory si navyknuta. V mene rodiny, dietata, noveho clena, ktoremu venujes svoj cas, ktory by bol inak adekvatne plateny v praci. A naco? Nato, aby si trulovi piplala decko a este platila polku uctov? Aj ked si sa zriekla svojej kariery, aby ktosi makal, postupoval a mal sa dobre? A este za to platis, zena? A ty si takto okej? Uvedomujes si, co za bilag na sebe nesies?

poopsie
16. jan 2022

@kittykat22 no tak nakoniec niesom to ja tá, ktorá nečítala s porozumením 😉 nemajú nič odložené, preto je tam tá frustrácia

@inhibiitor my s mužom chodíme na nákupy spolu každý týždeň jeden veľký nákup cca 70 eur... A potom samozrejme cez týždeň v jednote.. Tých 500 eur sa minie na jedlo.. Takže tvoja, žena určite kupuje aj nejaké jedlo.. A máte teda šialene vysokú hypotéku..

poopsie
16. jan 2022

@drahomirrra ty by si mala vyhľadať odbornú pomoc 🤦‍♀️toľko frustracie v jednom príspevku..

hopsadobrandejsa
16. jan 2022

750 eur hypo a dalsich 300 inkaso? 😵😵😵......shiiit bro

Ty davas 70% prijmu len na reziu byvania? Ja rozumiem, ze nie kazdy sa dokaze drzat pravidla kde naklady na byvanie nemaju presiahnut 30% prijmu hoci ja si myslim, ze aj 40% je este stale v norme, ale vy ste minimalne 30% nad svoje pomery.

¾ prijmu len na byvanie pre jednotlivca je obrovska zataz, rodina je cosi uplne ine. Tvojich 450 + rodicak 400 Vam ostava 850 co je relativne ok. Vyskakovat nemozte, ale po zaplatenie byvania musite fungovat v pohode.

S tym hypo a inkassami by ste mali nieco robit. Podla mojho nazoru velmi nezodpovedne a neprimerane vydavky v pomere k Vasmu rodinnemu prijmu.

drahomirrra
16. jan 2022

@poopsie Fakt? Ja by som to iste tvrdila o tebe a tvojich prispevkoch o setreni. 😉 Evidentne ti je cudzia uvaha o tom, co vsetko vlastne zena obetuje, ked sa rozhodne ist na MD/RD. Nezazlievam. Musela by si inak citat a chapat, aby si pochopila, kam ja svojimi prispevkami mierim. Fyi: moje uspory su tak vysoke, ze by pokryli tvoje rocne potreby, aj viac. Plus. Rec je o tom, ze ked sa dvaja rozhodnu tvorit rodinu, tak financne je to inak ked obaja pracuju a inak, ked jeden sa zriekne pracovneho ja, financii a zabezpecenia v zaujme vychovy dietata. A ze sa zrieka sakra vela veci.

poopsie
16. jan 2022

@drahomirrra ja som neobetovala nič, ja nie som karieristka, ja som si vychutnala RD 2.5 roka.. Aj som si pekne našetrila na novú kuchyňu a s mužom sa stále milujeme.. Takže v konečnom výsledku som ja tá bohatšia, lebo sa o svojom mužovi nevyjadrujem ako o poslednom debilovi na planéte 😉

tramtada31
16. jan 2022

Podľa mňa tvoja žena kupuje aj potraviny. Dnes je všetko drahsie. Ja chodím cestou zo skolky do pekárne a len za dve priemerne tvarohové buchty a dva vacsie spaldove rožky tam nechám 4,8eur(čiže za mesiac s variáciou chleba/makovky je to 100eur) + sem-tam kupim lieky, tam plienky, oblecenie a už je par stoviek prec.

luccija
16. jan 2022

@inhibiitor a tvoja žena vie koľko čo platíš a koľko Ti zostava?