icon

Manželke nestačí 500€

inhibiitor
16. jan 2022

Ahojte chcem sa spytat.. sme spolu 6 rokov a zena je na materskej resp. Rodicivskej. Ma 400€ a 100€ jej davam ja +platim hypoteku , nakupi robim , veskere naklady na domacnost riesim ja zo svojho platu, je podla vas 500€ tak malo aby sme sa stale hadali ze nevie usetrit ani cent a kazdy mesiac aj tak nakoniec este davam
Peniaze ja? Uz som zufaly ..

Strana
z6
cobolotobolo
17. jan 2022

Prestan platit hypoteku a najom. Kym si to banka vsimne, prejde par mesiacov. Prestan zenu financne tyrat. Daj jej usetrene peniaze za hypo a pridaj zlatu kreditku, aby jej nic nechybalo. Uz si hladas druhu pracu popri prvej? Ak to neurobis, tak ta opusti. Financne ta to vyjde este drahsie a nedoplatis sa. Este mozes pripadne predat jednu oblicku. 😝 😇
Snad si si nemyslel, ze tu najdes nejaku dobru radu okrem tej, ze mas niekde zohnat viac prachov a ze si lakomy hnup.

lujziana
17. jan 2022

@breznica ceny nešli hore???

poopsie
17. jan 2022

@cobolotobolo ty si určite rád, že nemáš ženu 🤣

dadis
17. jan 2022

@cobolotobolo 🤭 vtipny si. Akoze platit z 1400euroveho platu 750 eurovu hypoteku je pekny naklad...nech si sadnu a vazne sa porozpravaju ako dalej. Lebo evidentne tych penazi pre rodinu je teraz LTT. Len si pan manzel mysli, ze z 850 vyzivi celu rodinu a este aj bohvie kolko usetria. Ano, je to mozne, vzdy sa najdu lacnejsie alternativy...ale to musi ist bez obvinivania, musia sa urobit kompromisy na oboch stranach a zaviest uplnu transparentnost, co sa tyka penazi...

janewithane
17. jan 2022

@inhibiitor ja by som vás problém trosky preformulovala. Vyzerá to, že to nie manželke nestačí 500 eur ale vám nestačí vás súčasný príjem. Bývanie tvorí obrovskú časť vydavkov, až sa mi nechce veriť ze vám takú hypo vôbec dali... avšak my z toho co píšeš netušíme ako fungujete, či ste v šetriacom režime a už musíte len vydržať kým pôjde manželka do prace alebo máš pocit ze ty si odriekas a manželka nie?

Potrebujete zistiť na čo presne minate, kde by sa to dalo okresat ale o zvážiť hľadanie možnosti na zvýšenie príjmu.. ste v tom spolu, musíte to riešiť spolu..

cobolotobolo
17. jan 2022

@poopsie Preco? S radami odo mna bude na par mesiacov manzel roka. Ked ich potom vystahuju kvoli neplateniu, tak z neho bude pre zmenu zase ... roka. 😀

vroni
17. jan 2022

Podľa toho, čo píšeš, si minimálne ty totalne finančne negramotny. Ale ze totálne. Platiť len čisto hypotéku 50% čistého príjmu je absolútne šialenstvo. To nemôže nikdy a nijako dopadnúť dobre. Nehovoriac o tom, že mi to vychádza na nehnuteľnosť vo výške 300 tisíc plus. Nie ze by také neboli, ale nie sú určené pre rodiny s jedným priemerným platom. Tam by bolo zmysluplne niečo urobiť. Znížiť splátku, dobu splácania alebo iný byt/dom. Keď sa žena vráti do prace, stále môžete hypo vyplatiť skôr alebo dar zvláštnu splátku. Ostáva mesačne 350 euro. Z toho zaplatiť benzín, poistky, stravu a oblečenie pre troch ludi - neexistuje. Vy môžete jesť celý mesiac suché špagety, ale benzín v sekaci nepredávajú a poistky tiež nie. Proste tie čísla nesedia. Neviem, či klameš nám alebo aj sam sebe, ale toto čisto matematicky proste nepusti.

bikarbona
17. jan 2022

@inhibiitor Musi to stačiť.

annamalaga
17. jan 2022

@makova333 no tak ako im pomôcť , keď chlap ma dosť ešte dobrý príjem, len výdavky sú vysoké , čo majú robiť podľa teba Hm?

dadis
17. jan 2022

@annamalaga No hadky a obvinovanie jeden druheho urcite nepomoze...ci?

annamalaga
17. jan 2022

Jeho žena tiež , keď chce míňať , musí si zarobiť , či?

dadis
17. jan 2022

@annamalaga Ale ta zena evidentne mina na prevadzku rodiny a nie na vlastne potesenie. Chalan z 350 eur by neutiahol to co hovori, ze plati. Problem je v tom, ze nemaju jasno vo svojich financiach, nemaju spolocny ucet a nie su schopni sa normalne o peniazoch porozpravat.

dadis
17. jan 2022

@annamalaga a nie len zena by mala setrit, aj muz aj zena by mali byt setrnejsi., aby si aspon 100 eur mesacne odkladali..nech si sadnu, porozpravaju sa, na com by vedeli ako rodina usetrit..

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
bambi2121
17. jan 2022

Ahoj,tak ja mam na mesiac 400 eur a úplne mi to staci! A to niekedy aj nakupim ,inac sa o vsetko stara manzel,a musim povedat ,ze niekedy este aj usetrim,ale na seba neminam,iba na dieta

annamalaga
17. jan 2022

@dadis zas to máš tiež pravdu, len ktovie, načo ona míňa, len teraz aj tie krémy zdraželi, ťažko no.

dadis
17. jan 2022

@annamalaga Neviem to ani ja, ani ty..amyslim, ze ani oni dvaja navzajom 😅 Len je podozrive, ze ten pan pise, ako vsetko plati a nakoniec z toho vzide, ze na vsetko ma 350 eur mesacne. To neprsevdci ani mna ani teba, ze sa to da. Kazdopadne, ak je zena na materskej, neznamena to ze sa ma vzdat iba ona svojho komfortu. Každá žena má právo na chvíľu pre seba, občas si vyjsť do kina, posedieť s kamarátkou, prečítať knihu, zájsť ku kaderníkovi. Tak ako aj zeny, aj muzi dokazu pekne pominat na seba a svoje konicky. Ale tak to ma byt. Kazdy clen rodiny by mal mat svoje potreby uspokojene, Tato rodina vela penazi nema, musia sa dohodnut na com by ako rodina vedeli usetrit - najprv asi na svojich potrebach (ale spravodlivo) - lebo uver je vysoky, najomne treba platit aj stravu poistky, atd.....teda treba najst priestor na setrenie, verim ze sa najde.

vevesh
17. jan 2022

@drahomirrra absolutny suhlas. I ked da sa zit aj z 50eur na mesiac- ale ide aj o kvalitu zivota. Za 50eur som jedla krajec chleba otrety s maslom, zeleninovu polievku, kde si zeleninu lupou hladala a cestoviny na veceru, maso raz za mesiac- kvalitne a vyvazene jedlo je teda o niecom inom...a to som nemohla nikam ist, ziadny vydavok navyse...
@inhibiitor raz sme s muzom mali podobny problem "ze velmi minam" - tak som povedala, okej, ides do obchodu ty s blockom a mozes nakupovat, ja sedim doma.....o 3 tyzdne ani nepipol a do dnesneho dna mam volnu ruku v nakupovani, to je jedno kolko (ne)zarabal a veru mal aj 2 prace, ked bolo zle (alebo ked chcel jest maso castejsie ako raz do tyzdna) a ja som cely cas zena v domacnosti- vsetko je o vasej komunikacii....

breznica
17. jan 2022

@lujziana aj rodicak.ja som mala okolo 180 eur plus necelých 20 prídavky, takže si to treba aj tak preratat😉

ahaknaj
17. jan 2022

@cecilia29 strava 400? Ja som na rodicaku tiež ako vyššie spomínaná a malý pije UM, na mesiac to je 56 € len mlieko, bez zeleniny a ovocia a varenej stravy pre malého. Predpokladám že pán manžel tiež nežije z rožkov celý deň takže v súčastnosti strava pre 4 za 400 na mesiac je nereálna pokiaľ sa bavíme o normálne fungujúcej rodine a nie klientoch sociálneho centra

cecilia29
17. jan 2022

@ahaknaj 😀 sme 4 členná rodina. Neviem, teda či UM je realita každej domácnosti. Keďže som prvý kojila do 2 rokov a druhé dieťa takmer dvojročné kojim tak tých 56Eur mame k dobru. Tych 400 nam teda na stravu vychádza. Ale bývam na dedine,mám plnú spajzu zavarenin , a domácich výživ, v pivnici zemiaky a zeleninu a maštali 4 kozy. V lete mám výdavky na stravu ešte menšie. Komu sa neleni tomu sa zelení 😀 Sociálny prípad teda ale nie sme. Jasne, nie každý býva na dedine. V bytovke takto ušetriť není možné. Ale normálna rodina bývajúca na dedine (tých je tiež dost) , ani nie s extra veľkým pozemkom a šikovnými rukami si vie na strane v celku pekne ušetriť . V tomto prípade aj tak nejde o peniaze ale o zdravie.

ericka168
20. jan 2022

@dadis.. A v podstate je to tak, ze jeho zena sa nemoze brániť a obhajit kde dava peniaze a ako to vlastne doma maju s peniazmi, takze tazko povedat ako to tam je.. V kazdom pripade ja ked idem do obchodu je mi do placu z toho ake su ceny 🤦‍♀️🤦‍♀️par veci 50€len tak fukne och a kde to ešte oblečené, drogeria, škola atd🤦‍♀️

lacibo
6. feb 2022

@inhibiitor ani nie tak kolko minie ale na co minie, by ma skor zaujimalo..ci su tie vydavky opodstatnene...a tiez je dolezite, aky mate celkovy prijem...z toho sa da potom odvodit aj logicky suma, kolko si na co mozete dovolit minut..manzelka by sa nemala citit znevyhodnena, ked teraz nepracuje, mala by mat k dispozicii peniaze na bezne vydavky, ktore na rodicovskej ma ale zase by nemala minat na zbytocnosti,pokial vam to nevychadza..ak ani ty neminas na zbytocnosti..odporucam pokojny rozhovor hez obvinovania sa navzajom..pozrite do IB a uvidite, kto kolko na co minul..

alickapusinka
20. júl 2024

ja som pochopila že TY žene daváš 100 euro ostatok dostane na dieťa ONA od štátu.tak ako 500 eur

Strana
z6