icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

evittam
1. jan 2019

@melasinda Suhlas s
@dai
A dodam-nezijem v BA a tiež nemám len to co pises. BA nie je pupok SVK 😉

bosorkabb
1. jan 2019

@melasinda nemám nadštandardný plat ale určite sa nebudem tváriť že nie sú ľudia ktorý zarábajú viac. Narodila a žila som v KE a poznám tam ľudí ktorý zarábajú viac ako niekto v BA.
Ak je niekto spokojný že zarába 400 eur tak o. k, ale ak niekto spokojný nieje a chce viac tak nevidím nič divné ak si požiada o zvýšenie mzdy alebo bude hľadať ďalej. Lebo ak nebudeme žiadať viac, nikdy nám nikto viac nedá. Prečo by to aj robil. Musíme sa naučiť bojovať za seba a nie čakať že to spraví za nás niekto iný.
A súhlasí s
@dai

novana
1. jan 2019

@evittam, podľa mňa veľa závisí od schopností a ambícií.

evittam
1. jan 2019

@novana Tak to je jasne. Vies, ked tu čítaš v pár diskusiách ako sa zeny sťažujú a kydaju na štát aky maju biedny RP a ako z neho maju vyzit, potom tie iste po 6-10rokoch doma pri 2-3detoch sa stazuju ako nemôžu nájsť inú prácu ako na 3smeny vo fabrike alebo sa "vyhováraju" na zly región..a presne takto to napises, že ak sú nespokojné nech robia nieco pre to aby boli tak si este za zlu a mas vrátiť RP ked si taká spokojná.😁😉
Ale to je debata uz o inom.

misuluska1
1. jan 2019

@mijo53 lenže takto to na tych výberových konania v štátnej sprave ide a ten plat je veru tiez taký 😢

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
bosorkabb
1. jan 2019

@ramzes1980 aha, mňa skôr tie kurzy zaujali. Pracuješ v Rakúsku alebo na SK?

mama80
Autor odpoveď zmazal
moni73
1. jan 2019

Inak, zeny viete, ze ani tabulkove platy, nie su po regionoch rovnake? Tabulka samozrejme hej, ale osobne a odmeny su v ba vyssie (nepride mi to fer, ale tak to skratka je).

mama80
1. jan 2019

@ramzes1980 zaujalo ma to a mozem poprosim blizsie info.

a1lena
2. jan 2019

@ramzes1980 poprosím bližšie info,Ďakujem

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
bosorkabb
2. jan 2019

@ramzes1980 ďakujem, to manžel je ten ktorý sa v tom vyzná viac ako ja.

bobana297
2. jan 2019

@moncacka nemam VS. A ani nechcem naco by mi bola v dnesnej nedocenenej dobe? 😂 mam dobru hubu, ktorou obkecam co sa da 😊 to hadam staci 😊

babikadaska
Autor odpoveď zmazal
babikadaska
Autor odpoveď zmazal
moncacka
2. jan 2019

@bobana297 tak to je dobre ;)) mas pravdu, skoda ze ja nie som taky extrovert

maminuska
2. jan 2019

@bobana297 nie všade a vždy. Sú povolania , kde to neobkecáš ani keby si sa na hlavu postavila.

bobana297
3. jan 2019

@maminuska take dolezite fitmy zase,kde sa tvaria ze vsetci a vsetko je od nich zavysle by som ani nevyhladavala

miskap2111
3. jan 2019

Ja robím už 20 rokov v korporáciách a ak si tam človek nájde typ práce, čo ho baví (aspoň ako tak) alebo tú prácu považuje za zmysluplnú, tak toto je miesto, kde sa dá vypracovať a platovo narásť. Ja si korporácie neidealizujem, ale keď už nič iné, väčšinou, keď v nich človek odpracuje aspoň nejaký čas, tak sa za ten čas dosť veľa naučí (lebo tempo býva už od začiatku intenzívne) a už má potom iný odrazový mostík - keď sa aj rozhodne odísť. Vidím to na konkrétnych príkladoch - aj vrátane mojich blízkych známych.

maminuska
3. jan 2019

@bobana297 žiadne dôležité firmy ...stačí sa uchádzať o pozíciu lekára, zubára, právnika , daňového poradcu , audítora , psychológa, psychoterapeuta , veterinára , architekta , geodeta bez VŠ im môžeš tak akurát tašky nosiť, dohadovať stretnutia ....

baklik
3. jan 2019

@maminuska veru tak 😉

sunny3
3. jan 2019

.

moni73
3. jan 2019

@maminuska ja s tebou samozrejme suhlasim. Ale zas mali sme tu vselijakych "lekarov" a predpokladam aj ostatnych....co to vedia obkecat😯 a urcite na vsetkych sa nedoslo....

kochova_vlocka
3. jan 2019

@mrkvicka060 (nechce sa mi to cele citat), len k tomu IT sektoru, pozri si programy https://www.ajtyvit.sk/ (zvyknu robit kurzy aj pre maminky) a https://minitechmba.org/ (to je platene), drzim palce!

sofiasuf
Autor odpoveď zmazal
igores
1. jún 2019

@mrkvicka060
@novana
Uz je to 1250€ v cistom, phd, prax este len 3 roky (mam 29) ale vela kvalitnych publikacii (web of science a pod)

novana
1. jún 2019

@igores, podľa mojich info 1250€ nemá v čistom ani docent, ktorý by sa bez publikácií a pod. nebol mohol podrobiť habilitačnému konaniu. Zrejme máš vysoké osobné ohodnotenie za zásluhy. 😉

siska266
2. jún 2019

Ja pracujem uz 4 rok u znalkyne,co robi znalecke posudky,naucila som sa jej robit byty uz sama na hotovo,ona len podpise.A mam 470 e v cistom.

baklik
2. jún 2019

@siska266 a od jedneho znaleckeho posudku berie kolko? Predpokladam,ze min. 150 eur. Tak to sa krasne nabali a ty ked to vies uz robit sama, mala by si sa obzerat po tom ako prist k vlastnemu stemplu...