Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé
Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)
Autorka musím sa ťa zastať,aj ked som matka ,ktorá išla pracovať od ročného dieťaťa,ale...Moja svokra išla v 52 rokoch do predčasného dochodku a postrážila mi ju.Pracovala som v mieste bydliska o pol tretej som bola doma.Ja mám zachvíľu tiež 52 a do dochodku mi chýba 10+rokov.Dalšia vec,spomínate tu jasle.Nie každý je z mesta,aby tam jasle boli.Ja som z fakt veľkej dediny a aj tu je problém aj so školkou čo počujem od mamičiek čo máme v rodine.Nebodaj ked musí mamička dochádzať,tak sú preč aj 10 aj viac hodín.Ja nemám finančné problémy,ani nezaopatrené dieťa,ale teda benzín za dve eurá je už dobrá pálka o ostatnom ani nehovorím.Pracujem nepretržite 34 rokov,rok som bola na materskej,to len na margo toho,že ľudia nariekaju ,nepracujú a vyciciavajú štát.Ked ja som sa vrátila po roku do práce,tak som dostávala len plat,rodičák 1200 slovenských korún už nie .Takže tak.
Ahoj, nerob si nič z tých hnusný ch komentárov.. niektoré ženy zabúdajú asi na ľudí, ktorí majú nižší príjem.. nie každý zarobí 3tisicky q je mu jedno ci si kúpi olej za 2e alebo za 15.. ci natankuje za 1,30 alebo za 2e liter nafty. Ešte niektorí poznamenaju, že a co budu tankovať aj keby 5e stalo..tak potom jasne, ze všetko ide hore a aj pôjde.. mne je tiež ľúto keď idem na malý nákup, ktorý som predtým nechala 30e a teraz nechám 60-70 .. a to nejdeme steaky 🤣
Ja olej nekupujem, mam doma kokosovy, olivovy to mi vydrzi velmi dlho a ked raz za masiac smazim, tak na masti.Maslo ked je v akcii kupim aj 5ks a mam vystarane. Lepsie to uz nebude dievcata, musime sa prisposobit. A nemyslim si, ze je vhodne pisat autorke, ze pomaly necha deti umriet hladom, lebo uprednostila batat pred olejom.
@elizabet173 Suhlasim, malovatka clovek/zena k zivotu nepotrebuje, suhlasim aj s tym, ze nekupit olej a maslo nie je riesenie.
Co sa tyka financnej rezervy, vela ludi ziadnu nema, ak ludia robia za 600 - 800 v cistom, asi sa to ani velmi neda.
Ja som mala dve deti naraz, dvojicky a keby mi niekto povedal, ze mam po veceroch nieco vyrabat, tak by som ho asi ovalila panvicou...
@elizabet173 tak ja som kúpila Sabi 125g za 1,89 ( lebo sa mi kvoli maslu nechcelo ist do mesta) toto je tedastale dobra cena
Baby autorka sa prišla poradiť a áno, aj trošku posťažovať. Je to úplne normálne. Nie každý zarába tisíce eur a toto zdražovanie pocítia najviac tí. Nie je vždy jednoduché ísť do práce, každý nemá možnosť HO, nemá pomoc babičiek, škôlky či jasle. A nesúhlasím s tým, že vždy sa dá, keď sa chce. Nie, vždy určite nie.
ako ja si myslim ze ak nemas za co kupit detom jest tak su len dve moznosti najde si manzel dalsiu pracu (brigadu a pod) alebo pojdes v case ked je doma brigadovat ty
zatial si do toho neni nutena na RD nebudes cely zivot tak sa proste uskromnite na ten cas.
@kinderzwillinge len už ani dopyt po tých výrobkoch nie je...šitie napríklad na zákazku ???? tak radšej pôjdem kuk net a niečo vyberiem a kurier mi to donesie domov a ak nesadne - vrátim.... x ručných výrobkov človek k životu nepotrebuje...papierové koše, sviečky a iné prkotiny.....
@valeria_h ale pise že ma rocne dieta, cize v tejto situacii bude este dost dlho. To nie je riesenie stazovat sa na mk, lebo to jej situaciu nevyriesi, samozrejme ked jej to pomoze, ma pravo to robit. Moze dalej kupivat predrazene bataty, miesto zemiakov a pisat na MK ze nekupila olej/maslo lebo to boli drshe.
@irusa Ano, presne toto som myslela, ze ludia budu teraz drzat peniaze a platit jedlo, byvanie a nutne oblecenie a topanky.
Bohuzial, profesie, ktore su nutne pre nas zivot, ale nizsie ohodnotene a obracali kazdu korunu predtym, sa budu teraz velmi trapit.
@kinderzwillinge presne..na oblečenie každý kašle...už len v skupine akcie oblečenie nové za 1 e je problém predať,čo tak 5 rokov dozadu bol fakt dopytu...teraz 0 bodov myslím,že to pocítil každý z nás a každý už minimalizuje...uvedomili sme si ,že kopec veci vôbec nevyužijeme a nepotrebujeme,len máme zahltenu domácnosť...som toho názorný príklad
@elizabet173 Toto su aj pre mna kus nepochopitelne situacie, ze muz ma exekucie, nemaju doslova kde byvat a riesia dieta
@irusa Zahltenu domacnost som mala aj ja a spravila som s tym razny koniec, pred mesiacom som naplnila x 120L vriec a zbavila sa starych haraburd
@kinderzwillinge ja tiež...a pokračujem ďalej
autorka - ak sa ti zda cena masla vysoka, sprav si doma svoje. Ja ked som naposledy brala mlieko z automatu, tak stale stalo 60 centov liter (bude sa to urcite lisit vramci regionov) a z 8 litrov mlieka mas 250g masla a 1kg tvarohu. A este aj srvatku. Ciz za nejakych 4,80 toto vsetko.
Napíšem tu ešte rečnícku otázku, pre všetkých…
vy si myslite, že keď prestaneme tankovať za 2€/l, tak zlacnie ? A ako budeme cestovať do práce? Či si myslite že hromadná doprava nezdražie? Alebo, keď prestaneme kupovať nejaké potraviny, tak pôjdu ceny dole ?
Keby tu niekto napísal, že ideme protestovať za vyššie mzdy, alebo dôchodky, Ok, spytam sa kedy-kde ? Ale písať tu komentare ako “nekúpiť, lebo šak čo si tá vláda myslí… ?!”
Na druhej strane, zastavila som sa ráno v lidli, chcela som melón pre dieťa…ľudia zas košíky plné - dnes akciový deň, plus zajtra AŽ jeden deň zatvorené, všetci nervózni, ráno pred 8 už zástupy pri pokladniach.
Na potravinach nesetrim, pockam si na akciu, napr. asi mesiac/dva dozadu, kaufland maslo, ich znacka, cenovo do 1€, vzala som rovno 8ks. Este mam v mrazaku 2 kusy. Pred asi 2m kupene.
Olej kupujem 2l, tiez v akcii a viac kusov. To su proste zakladne potraviny - chlieb, maslo, mlieko, ovocie, zelenina,… na tom sa setrit ani neoplati a ani neda, ked tie veci proste teraz tolko stoja.
Radsej sme uplne prestali kupovat sladkosti, uz mesiac doma nemame nijake keksy, cukriky, ako bonus aj schudneme😁, kozmetiku si nekupujem najdrahsiu, a aj to vynimocne, ako som na rodicovskej doma, uplne som prestala pouzivat makeup, ani ho uz nekupujem, znacne sme obmedzili aj donasku, pizza/burger raz za 2-3m vynimocne, oblecenie pre syna mam len z bazaru, okrem topanok,… usetrit sa da dost, a nemusi to byt na ukor potravin.
Tie ceny take su, pojde to mozno este hore, tak sa treba prisposobit, niekde usetrit, kde sa da. Ale rodinu teda o hlade a suchom chlebe kvoli cene masla nenecham. Napriklad vobec nevyprazam - nie je to ani moc zdrave, neznasam cistit zababrany a mastny sporak, kachlicky za sporakom a celkovo - je z toho dost bordelu, a neumerne dlho to trva. Rezne robim - ale v rure, pecene. A inak maso na panvici na prirodno.
@elizabet173 pozriem doma, gramáž si nepamätám
@elizabet173 ale keby aj 200g, určite lepšia cena ako 250g cez 4 eurá.
@kormino vdaka, slepa som ❤️ Maslo kupene. Aj ked teda do kaufu isto dlho nepojdem. Neviem ako ine pobocky, no v tomto to bola pri pokladni neskutocna vyzva…stala som v rada asi 5 minut a potom pokladníčka zahlasila ze zatvára a mame ist inde. Keby to bola spravila aj v druhej asi tam necham cely nskup aj s tym maslo a idem domov 🙈 ale boli sme v kniznici, mame novu zasobu knih, dali sme zmrzku, kavu, celkom fajn start do prazdninoveho tyzdna.
@kvetinka75 je to 200g ( 8,27/kg Tami bolo za 12,67/kg myslim)

dievcata tie co mame odrastenejsie deti sme si presli materstvom bez kocikovych a inych prispevkov uroky na hypo boli 7-8 % este super
ak sme sli pracovat pocas RD zobrali nam rodicak tak asi tak