Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé
Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)
Zacxaki sme sa s manželom stravovať mimo domu. Ja v práci a on v restike,( deti v škole a škôlke.) Zdá sa mi, že je to lepšie, lebo toľko nekupujem a nevyhadzujem. Do obchodu chodím raz týždenne. Spíšem zoznam a podla toho kupujem
Autorka: Včera v Kaufe maslo 200 gramov za 1.65€ 👍
Ahoj ja som doma , malého mi nezobrali zatiaľ do škôlky , mám dve deti , muž neustále v práci ..a vieš čo chodím cez víkendy , teraz som mala za 7dni odrobenych 400e ..neviem či je to málo /veľa , ale pomohlo nám to jednoznačne..deti aj na výlet idú aj sa najeme ,k mužovej výplate sa to hodí ..a nie nemáme ani pomoc od príbuzných..robíme čo sa da
A vzhľadom na to , že máme radi kúpalisko, výlety , a dovolenky , chcem pracovať , viem prečo to robím
@cicikmicik a berieš so sebou aj deti, alebo ich necháva samé doma? Aká je to práca?
@cicikmicik
Aj mňa by zaujímalo v akej praci zarobis za 7dni 400e. Je to veľa, na 20-22 prácovnych dní to vychádza 1200, čo je parádny príjem
@sccarlet áno keby som tam celý mesiac zarobím toľko
Moje služby ,prispôsobujem mužovi a tu nejde o to koľko zarobím ...aj keby zarobím 200e tak aj to je niečo
@sccarlet ja netuším či to je veľa alebo málo (robila som mimo SR, nemám veľmi zdania koľko sa tu zarába)a je mi to jedno , ide mi len o to aby som troškou prispela do rodinného rozpočtu..a mohli si dovoliť nieco viac
Tu nejde o to kolko zarobím , rozhodne som sa nechcela chváliť , som ti chcela len napísať , že aj ja som doma, mám dve malé deti , muž v práci ale napriek tomu ak je doma idem pracovať ja a tým pádom zarobím niečo ..a nejde o to koľko , keby prinesies aj 200e len to je tiež nieco
@cicikmicik ale ja nemám komu nechať deti. Každopádne ďakujem za radu 😀
Autorka Manžel robí 24/7?
Mama, svokra tiež nemajú víkend voľný? Nikdy?
@zuzanockamt a čo mám ísť na nočné? Nie, moja mama nie je víkendy doma, ona je u frajera a svokra je na invalidnom dôchodku, starkú mám jednu, ale jej nenechám malé deti 🤦
Nie, nočné určite nie. Ale nenájde sa ani jeden voľný deň v týždni na brigádu?
Napriklad nam chodila upratovat vchody mlada mamicka na rodicovskej... bud deti boli s muzom alebo siel s nimi aj muz a oni sa hrali vonku kym poumyvala schody a okna...
Autorka, prosím ťa, tak mi teda aspoň povedz, že načo si zakladala túto tému. Všetky dobré rady sa od teba odrážajú ako od steny, proste ja ťa plne chápem, sama som z týchto cien rozčarovaná, ale naozaj potom neviem, ako to chceš riešiť. Vieš, mne keby hrozila nejaká chudoba, alebo naozaj zlá finančná situácia, tak malé - nemalé deti, šli by do jaslí a ja do práce. Ak peniažky máte a vlastne nemáte žiadny problém, tak proste len hľadaj veci v akciách a nakupuj podľa toho. Čo iné ti poradiť.
Vieš čo ak by som mala pozerať na to koľko stojí maslo a olej išla by som aj na nočné ...mne to pripadá že ty nechces...tak isto mám muža každý deň v práci , okrem nedele ,áno niekedy aj v sobotu ..a tiež nám nepomáha nik, musíme hrať s takými kartami aké nám boli rozdané
@viestta Dnes Coop Jednota cukor 0,67 Eur. Ľudia brali ako šialení...Nechápem, načo toľké kg cukru, ale asi nemôžem chápať všetko :D Ja som vzala 1kg.
@drahomirrra Ved to povedala. Vlada ma zvysit rodicovsky a nejakym opatrenim znizit ceny (znizit DPH,... aj ked by toto nikam neviedlo, obchodnici by si to nechali v marziach). Ona si nechce privyrobit, iba si chcela postazovat.
@drahomirrra ďakujem, za tieto úžasné rady. Takých je tu už asi 100 😀 A ja som niekde radu nepýtala. Ja mám pocit, že si myslíte, že som mimozemšťan. Že neviem ísť kúpiť jedlo v zľave, alebo čo 😂 Alebo také rady, že nám dať deti do jaslí? Vau ďakujem to mi nenapadlo
@drahomirrra asi aj pre rodinu že by? Nie každý má možnosť ísť do Kauflandu
Vies co mas pravdu, je to cele vsetko zle, vsetko je drahe, nic sa neda kupit, na šminky nam nezostava. Stat sa nestará, nikto sa nestará, maslo je drahe, olej tiez, bataty nie su v akcii. A ver tomu ze to vsetko este len drahe bude. Mozno na jesen založíš temu ze nemozes kupit, olej maslo ani bataty. Ktorej cielom bude neviem co-presne ako sj teraz. Rady nepotrebujes, robit nemozes, deti postrazit nema kto. A pockajme na jar. Ked zistíme ze nemame pšenicu a bzdeme ju z neviem akeho tresta nosit. Potom uz to bude ozaj zabava, ked chlueb bude stat mozno 2€. To asi založíš temu ze si sla do obchodu a nekupila nic, lebo vsetko je drahe.
@jonki Presne. Hlavne, že takýmto matkám ostáva na kadejaké výpredaje značkových handričiek 🤷🤦
@jonki no určite nie, takú radosť vám nespravím aby ste mali do koho kopať 😁

To už sa troluje aj na MK? Na nervy.