Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé
Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)
@valeria_h to nikto nenapisal ale rodicak nie je na pokrytie stravy pre dve deti a zenu je to prispevok (vid uvodny komentar) proste nebudem kupovat detom jedlo lebo je drahe a neurobim nic navyse aby som ho uabezpecila ja alebo otec deti to ti pride normalne ?
ak mam deti mam voci nim zodpovednost ja a ich otec a nie stat
Napísala si to blbo. Keby si napísala že ceny sú stále vyššie a vyššie a si z toho nešťastná - tak by ti dali zapravdu že áno všetko zdraželo. Ale tiež si napísala že si sa rozhodla nekúpiť maslo a olej na konkrétnom nákupe, a nato sa ženy sústredili. To že to kúpiš inde či v akcii to si mohla tiež napísať, lebo to potom vyznelo tak že síce ti to trebalo ale nekúpila si, čiže akoby si začala šetriť na jedle lebo zdraželo...Vieš čo, všetkých nás to zdražovanie štve, o cene bendzinu áno nevravím, ale musíme sa s tým zmieriť, lebo inak ako horšie už nebude. A jesť, bývať, lieky či základná drogéria je základ, oblečenie, kozmetika, cigarety, vylety a ďalšie tam sa dá ušetriť. Jedlo je nevyhnutnosť, a plakať nad cenami nikomu nepomoze
@valeria_h RP ale nie je náhrada príjmu. Je to prilepšenie, vykrytie zvýšených výdavkov - za jasle, časté očr. Ak manžel dokáže vykryť svojím zárobkom ženin chýbajúci, vtedy sa dá ostať doma len na RP.
@zuzuliennka1 kde je maslo za 89 centov? Aj za 2 eura by potešilo.
@jaroe asi tak nejak u nas tak 2,89 najnizsia cena
@lienka.7 klasicke 250g kaufland. treba vymaknut v akcii
@zuziiiii no napr. tuto si dala rajo maslo v akcii za 2,39, po 40% zlave.
Kaufland predava maslo pod svojou znackou a za menej ako 2€ 🤷🏼♀️
Billa pre mna vzdy bola a je jeden z tych drahsich nakupnych retazcov.
Chapem, ze nie kazdy ma vsetky obchody po ruke,ale vzdy sa to nejak da vymysliet a ist napr. raz tyzdenne na velky nakup autom aj do vzdialenejsich, lacnejsich potravin.
Co to mam tak zhruba odsledovane - najlacnejsi je Kaufland, potom Lidl, Coop Jednota, Tesco, Terno, Billa.
Inak ja kupujem len bezlaktozove kvoli muzovi v Lidli za 2,49. To mi pride este znesitelne.
@jaroe kaufland ma teraz v akcii za 2.19€ presnejsie. Maslo ich znacky, 250g
@laurika1432 kaufland ma aktualne maslo za 2.19€
@zmrzlinka2021 a čo je akože na tom, že som nekúpila maslo a olej lebo sú neúnosne drahé (okrem iného) . Musíte si, že moje deti teraz nemajú čo jesť lebo som nekúpila maslo? Táto diskusia je top strop čo som tu čítala... Ja som kúpila batáty mojím deťom a navážam sa do iných prečo ani len batát nekúpia? A to je tiež riešenie, robiť vence 🤦 Každá druhá mamička vyrába doma nejaké handmade aj keď je trh už totálne presýtený. Podliezajú ceny a berú zákazníkov kvetinárstvam a ľuďom, ktorý napríklad šiju oficiálne a odvádzajú dane. ...a samozrejme, každý sa chytil toho, že som napísala, že si chcem kúpiť mejkap 😂 Takže teraz chudery moje deti nemajú čo jesť lebo ja používam ich peniaze na svoj mejkap 🤦
Tak ty si uplny vykvet gramatiky a clovecenstva 🤬🤮
pozeraj akcie, a daj na mrazak.
@zuzuliennka1 auto nemáme.... Mam to nablízku ja konkrétne...áno každý v rámci svojich možností
Absolutne s tebou súhlasím.Je to tak ako píšeš.Každá druhá mamička vyrába nejaký druh handmade a podliezajú ceny.V tejto dobe handmade vôbec nejde.
@lienka.7 ja len jedno: Ak podas hladné u chlieb nasytis ho na jeden deň, keď ho a učíš cieb dorobiť nasytis ho na celý život.
A ak niekomu poradíš ako z podľa neho vez východiskovej situácie pomôžeš mu viac ako keď s ním budeš plakať nad jeho nešťastím.
Ak sme poradili, ako by sa z toho mohla vymotat, tak sme spravili oveľa viac ako keby sme jej podali vreckovku. Ale je smutné, že zakladateľka si z toho nevzala asi nič, ona čakala len tie vreckovky a jazdu dobre mienenu radu teatralne splachla do záchoda.
Ver mi, ani ja nemám na rozhadzovanie, ale neplačem nad sebou, nečakám, že mé niekto bude ľutovať ale hľadám možnosti ako vyjsť s tým co mam, lebo viac mat momentálne nebudem
@viestta ja som minimálne dva krát napísala svoje riešenie, ďakujem za vaše úžasné rady ísť do roboty a deti nechať samé doma asi 🤦
Nie, neukázala som ti nechať deti samé doma. Deti majú aj otca, môže sa o nich postarať kým ty budeš na brigáde. Toto mam ja odzite, chodila som brigádovať aspoň na pár hodín týždenne a otec sa v tom case o svoje dieťa postaral. Ani raz si nenapísala, že či tvoj muž vie svoje deti zaopatriť keď nie si doma. Ci je tak vyťažený, že domov sa chodí len osprchovať a vyspať?
@viestta áno robí od svitu do mrku aj v soboty, aby sme si mohli dovoliť žiť normálny štandard
@autorka
a kolko tvoj manzel zarobi pri takom vysokom pracovnom nasadeni?
Autorka: Keď žijete normálny štandard, tak potom načo táto téma?
Autorka, vezmi si túto dlhosiahlu diskusiu ako ukážku toho, ako ľudia myslia. Kedysi možno bolo "in" a "trendy" sa sťažovať, ale tie časy sú preč. Dnes už sa sťažujú všetci a všetkým nám to ide na nervy. Už pominula proste ta predstava, že za všetko môže niekto iný (štát, rodina, cirkev atd) a už sa to berie, že každý si je strojcom vlastného šťastia. Je drahý olej? Nekup ho, je lepšie v Poľsku? Prestahuj sa....netýka sa to samozrejme mamičiek postihnutých detí a podobne, ktoré za svoj osud vážne nemôžu. Ale takých ľudí je možno 5%. Ostatní sme si strojcom vlastného šťastia.
Nestazuj sa, rob niečo preto aby si sa mala lepšie, ty sama.
@juliasb dobre nabudúce dám inú tému 😉 Alebo radšej žiadnu
Máš pravdu. Neminaj čas tliachanim na MK a začni niečo robiť pre to aby vám bo lepšie. Keď už nemôžeš pracovať, tak si zvysuj kvalifikáciu aby si po skončení rodicaku nemala problém nájsťepsie platenu prácu. Tie dva roky ešte vydržíš bez maľovať ôk, radšej kúp to maslo. Keď budeš mat co zamestnávateľovi ponúknuť, dostaneš taky plat, že ti aj na kabelku zvýši.
Alebo ďalej plač a stazuj sa, že sa o vás nikto nestará. Nejak to už do dreveného spacaka doklepes. Len nepresviedcaj deti o tom, že za vašu mizeriu môže niekto iný. Ta mizeria je vaša kapusta, a akú ju navarite, takú ju zjete.
@elizabet173 to áno, a rozšíriť sortiment. Zišiel by sa akciový cukor, dozreli mi ríbezle.

@lienka.7 Škoda sa namáhať, deti za chrbát zavesiť a do roboty 🙈