icon

Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé

3. júl 2022

Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)

viestta
3. júl 2022

Zlatko moje, ja viem, že si čakala iné odpovede. Žial, situácia je aká je a vy sa alebo prispôsobite (vy ako rodina), alebo niečo podnikne té aby ste sa pohli dopredu alebo budete vyplakavat, aký je svet ku vám zlý. Slniečko svieti pre všetkých, a pečene huby do huby nepadaju nikomu. Svieti aj tebe aj mne. A nepadaju ani tebe ani mne.
btw: nie, nebudem ta ľutovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
bessie12
3. júl 2022

@markus1 presla som na staru klasiku a to na mast. Popripade pouzijem olivovy olej alebo maslo. Ale slnecnicovy olej mam este doma, ked som si robila zasoby a v obchodoch uz nie je nedostatok tohto oleja. Aspon som si nevsimla, ked som bola vcera v obchode. To iste plati aj pre muku a cukor.

viestta
3. júl 2022

@marca12 vieš ako dopadlo zníženie DPH na potraviny naposledy? Skus pohľadať. Pre občanov to bolo tinancne fiasko, ale ako PR pre vládu to vyznelo rovnako dobre ako keď znížili cenu holej bosej kWh.

liljana
3. júl 2022

Treba to brat, ze v minulosti boli tiez suche a neurodne roky, ci kvoli vojne sa nenasadilo a nezozalo. Vtedy bol vysledkom hladomor v krajine, dnes "nastastie" su potraviny "iba" o nieco drahsie. A je velka moznost, ze je to iba docasne, na 1-2 roky.

markus1
Odpoveď bola odstránená
mondolina
3. júl 2022

@cocolino234
a ty už toľko nepi🤣 ten alkohol😉

bessie12
3. júl 2022

@markus1 tu uz bol nedostatok tychto potravin. Neviem ako na Slovensku. Ale stale plati alebo platilo, ze si mozes kupit jednu flasu oleja a jednu muku na osobu. V priebehu tyzdna idem do obchodu, tak ceknem na to.

jonki
3. júl 2022

@mondolina to je podobny level ako vcera debata o zlatom socializme …

viestta
3. júl 2022

@jonki aj toto už tu bolo. No.zbohom aleluja...

dadanu5
3. júl 2022

Dievčatá normálne mi odľahlo ze vlastne máme úplne úžasnú vládu ktorá robi co je v jej silách pre svojich občanov aby sa mali dobre a zvládli aj toto dočasne zvýšenie všetkého,idem si veru pohľadať tu super prácu kde tak dobre zarobím aby som sa teda mala aj ja lepšie

vler
3. júl 2022

@dadanu5 v prvom rade sam obcan musi robit vsetko aby sa mal dobre, on je za svoj blahobyt primarne zodpovedny, nie vlada

daniela1911
3. júl 2022

Autorka, je mi ľúto tvojej reakcie… moja kamoska je kvetinarka. Teraz na RD, celé leto chodí sobota-nedeľa do kvetinárstva. Mimo leta si privyrába najme na dušičky. Kúpi a tvorí živé vence, ikebany.

jonki
3. júl 2022

@daniela1911 moja znama ma 4deti a rozbieha kvetinovu farmu, viaze nadherne kytice a ani nie je z fachu…

mondolina
3. júl 2022

@dadanu5
mal by sa snažiť aj občan, vystúpiť občas z komfort zóny a spraviť pre seba niečo.

liljana
3. júl 2022

@dadanu5 Ved si sadni na prdel, natiahni ruku ku vlade, zvol Fica a mozno, ked vyhra, ta zoberie na dovolenku do Dubaia sukromnym tryskacom. Aby aj chudaci videli, ako si zije byvaly premier. Mozno ich to bude motivovat ist do politiky.

katym77
3. júl 2022

@mondolina keď to každý deň vykrikujú v televízii ako vláda musí tak sa to vsugeruje.

h2o2
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
3. júl 2022

@autorka Netráp sa, tu je to normálne že Ťa pourážajú alebo napíšu, že je to vymyslená téma. Ja som z niektorých komentároch znechutená (a nielen v tejto téme).

dadanu5
3. júl 2022

@liljana prečo by som mala voliť fica uz som písala ze nechápem čo na ňom ľudia vidia ja viem co narobil neni som blbá tak ma nehadz do toho vreca,nespokojna môžem byt aj ked nie som jeho prívrženec

liljana
3. júl 2022

@dadanu5 vyznelo to tak. Tak beriem spat. 🙂

aristka
Odpoveď bola odstránená
sisaka
3. júl 2022

Zaujímavá debata, celkom nerozumiem niektorým veciam, ale tak nemusím všetkému.
Dosť tu spomínate slnečnicový olej. Repkový sa už nepredáva? Či je drahší? Tiež nechápem, že 3 eurá je veľa za olej, veď ten vydrží mesiace! Keď sa to rozrata na dni, tak to je minimálna položka. Taktiež maslo. Trochu na chleba, sem-tam do pečenie, tiež toho nemíňam kilá týždenne. Osobne ma viac trápia ceny ovocia, zeleniny, čo sa je denne a nie v množstve čajovej lyžičky.
K fňukaniu, ako ma štát nechce uživiť, keď sa starám o dve deti sa nevyjadrujem, to je už taká klasika, ľudia si narobia deti a potom sú prekvapení, že niekto s nimi musí byť doma a starať a štát im nechce za tuto starostlivosť adekvátne platiť a tú almužnú, čo im dá dáva, dáva “len” 3 roky…
Za socializmu boli ľudia naučení, že štát sa postará, tak som to ešte chápala pri tej staršej generácii, ale mladí ľudia nariekajuci, že štát sa nestará to je problém.

dskjhfdlkdjhl
3. júl 2022

@sisaka este si zabudla spomenut, ze byty su drahe a uz to budeme mat kompletne. Narieka sa totiz lahsie ako riesi problem😉

katarinka315
Autor odpoveď zmazal
januelik
3. júl 2022

maslo už u nás nekupujem ako sorry ale 4,29? V Maďarsku stoji necele 2€. Olej som vymenila za masť a jedlo chutí ešte lepšie. Ako chorá doba toto..... Ja len nechápem ako je možné, že u naś stojí maslo 4,29 a vo Francii 250g maslo 1,74?

blanblan
3. júl 2022

@januelik 1.74? Také som dávno nevidela ale tak 2-2,50 taká normal cena. Že 3 a viac na Slovensku??🤔

viestta
3. júl 2022

@dadanu5 akú vládu sme si zvolili, takú mame. Vládu nám tu nikto nená nútil, aká je je vždy výsledok slobodných demokratických volieb a o jej zložení rozhodol každý, kto sa volieb zúčastnil a aj ten, kto sa ich nezúčastnil, lebo hodil zodpovednosť na tých čo hlasovať išli, a oni rozhodli

bessie12
3. júl 2022

@blanblan ja som videla 250g masla za cca 3,29 € . Uz nepamätam presne. To som vtedy nadavala na to. Tak jeden pan mi na to povedal, ze teraz uz bude lepsie chovat na balkone nejaku kravu. 😅