Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé
Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)
@markus1 presla som na staru klasiku a to na mast. Popripade pouzijem olivovy olej alebo maslo. Ale slnecnicovy olej mam este doma, ked som si robila zasoby a v obchodoch uz nie je nedostatok tohto oleja. Aspon som si nevsimla, ked som bola vcera v obchode. To iste plati aj pre muku a cukor.
Treba to brat, ze v minulosti boli tiez suche a neurodne roky, ci kvoli vojne sa nenasadilo a nezozalo. Vtedy bol vysledkom hladomor v krajine, dnes "nastastie" su potraviny "iba" o nieco drahsie. A je velka moznost, ze je to iba docasne, na 1-2 roky.
@cocolino234
a ty už toľko nepi🤣 ten alkohol😉
Dievčatá normálne mi odľahlo ze vlastne máme úplne úžasnú vládu ktorá robi co je v jej silách pre svojich občanov aby sa mali dobre a zvládli aj toto dočasne zvýšenie všetkého,idem si veru pohľadať tu super prácu kde tak dobre zarobím aby som sa teda mala aj ja lepšie
Autorka, je mi ľúto tvojej reakcie… moja kamoska je kvetinarka. Teraz na RD, celé leto chodí sobota-nedeľa do kvetinárstva. Mimo leta si privyrába najme na dušičky. Kúpi a tvorí živé vence, ikebany.
@daniela1911 moja znama ma 4deti a rozbieha kvetinovu farmu, viaze nadherne kytice a ani nie je z fachu…
Zaujímavá debata, celkom nerozumiem niektorým veciam, ale tak nemusím všetkému.
Dosť tu spomínate slnečnicový olej. Repkový sa už nepredáva? Či je drahší? Tiež nechápem, že 3 eurá je veľa za olej, veď ten vydrží mesiace! Keď sa to rozrata na dni, tak to je minimálna položka. Taktiež maslo. Trochu na chleba, sem-tam do pečenie, tiež toho nemíňam kilá týždenne. Osobne ma viac trápia ceny ovocia, zeleniny, čo sa je denne a nie v množstve čajovej lyžičky.
K fňukaniu, ako ma štát nechce uživiť, keď sa starám o dve deti sa nevyjadrujem, to je už taká klasika, ľudia si narobia deti a potom sú prekvapení, že niekto s nimi musí byť doma a starať a štát im nechce za tuto starostlivosť adekvátne platiť a tú almužnú, čo im dá dáva, dáva “len” 3 roky…
Za socializmu boli ľudia naučení, že štát sa postará, tak som to ešte chápala pri tej staršej generácii, ale mladí ľudia nariekajuci, že štát sa nestará to je problém.
@sisaka este si zabudla spomenut, ze byty su drahe a uz to budeme mat kompletne. Narieka sa totiz lahsie ako riesi problem😉
maslo už u nás nekupujem ako sorry ale 4,29? V Maďarsku stoji necele 2€. Olej som vymenila za masť a jedlo chutí ešte lepšie. Ako chorá doba toto..... Ja len nechápem ako je možné, že u naś stojí maslo 4,29 a vo Francii 250g maslo 1,74?
@dadanu5 akú vládu sme si zvolili, takú mame. Vládu nám tu nikto nená nútil, aká je je vždy výsledok slobodných demokratických volieb a o jej zložení rozhodol každý, kto sa volieb zúčastnil a aj ten, kto sa ich nezúčastnil, lebo hodil zodpovednosť na tých čo hlasovať išli, a oni rozhodli

Zlatko moje, ja viem, že si čakala iné odpovede. Žial, situácia je aká je a vy sa alebo prispôsobite (vy ako rodina), alebo niečo podnikne té aby ste sa pohli dopredu alebo budete vyplakavat, aký je svet ku vám zlý. Slniečko svieti pre všetkých, a pečene huby do huby nepadaju nikomu. Svieti aj tebe aj mne. A nepadaju ani tebe ani mne.
btw: nie, nebudem ta ľutovať.