Nevydaté žienky, ako riešite majetok vo vzťahu?
Ako máte poriešené majektové vzťahy, keď máte spolu deti a nie ste zobratí, hlavne, keď ste na materskej/ rodičovskej. Účty, kúpa majetku, byt... Ako máte poriešené, ak by sa niečo stalo, aby ste neostali s holým zadkom s prepáčením...
Ďakujem
@sashabb samozrejme, ale nie som typ ktory takto rozmysla. V rodicovskom dome byva dokonca aj moja sestra s rodinou. A nikdy by mi nanapadlo zeby som ich vystahovala. Fakt nie. A to som mala vselijakych partnerov 😂😂😂😂 Proste to ze je na mna pisany neznamena ze je moj. Tak ako ten nas domcek nebude synov. Bude nas.... A v konecnom dosledku, on ani nemusi vediet ze je papierovy majitel ☺️
@lvandrealv som sice vydata, ale ak mozem tak celkom ma zaujala tema nakolko mam pravnicke povolanie a berem to ako zaujimavost, ze co by som poradila klientke. Z jednej strany je zase dobre, ze hypoteku bude mat len na seba, keby cosi nevyslo nebudes mat aspon zly zaznam v registri keby si si chcela brat hypoteku ty v buducnosti, na druhej strane si treba zabezpecit byvanie, to je jasne. Dedukujem, ze teraz teda byvate v byte, je to jeho byt? Chlapi vacsinou vedia rozmyslat logicky takze keby si ho presvedcila, aby dal ten byt na teba a ty by si sa starala o pripadnych podnajomnikov a z prenajmu by si on pekne platil hypoteku, keby sa nieco stalo tak aspon o ten byt nepride lebo bude na teba, sak ty len v dobrom, aby si chranila jeho majetok😬. Samozrejme to je mozny scenar len v pripade, ze ten byt kde zijete je jeho. Zase musis si aj pripustit, ze ta zrejme neberie ako svoju konecnu zastavku, inak by so svadbou problem nemal. Aj on by si zasluzil pocitit neistotu, mu prosto povedz, ze chces ist uz do prace, ze to potrebujes lebo chces vlastne peniaze kedze nemas istotu v podobe bsm takze od neho chces, aby zaplatil sukromnu skolku svojim detom.
@lvandrealv nevydate v tvojej situacii drzia usta a krok.alebo sa financne osamostatnia a mozu si robit co chcu. Ina cesta nie je.
Nepotrebujes ziadnu radu na tvoj dotaz,lebo tvoj chlap nato nepristupy.
Deti zdedia akurat tak dlhy-hypoteku.
Ze ta zamestna vo firme a nebud eplatit odvody - dakujem, takze ani na pripadnu nemoc,hospitalizaciu nebudes mat a ani dochodok-fakt super chlap, kde si ho nasla?
Mimochodom odvody neplatia u nas iba studenti do vysky zarobku 200€, inak aj kazdy brigadnik nejake.
Zeny ja nerozumiem,preco zijete a mate deti s takymi chrapunmi????
@lvandrealv no je jasne,ze tento chlap nema zaujem si ta zobrat.Pises,ze nemas,ziadne peniaze,nemas bydlisko,iba jeho deti.Ja nechapem,preco ked uz s nim zijes ma vsetko od teba zadarmo.Ved si stanov svoj cennik.Zisti si kolko stoji čistiaren,kolko stoji varenie,upratovanie a cenik za sexualne sluzby ani nevravim.Ved ty si u neho uplne lacna pracovna sila,chapes to?
A co sa tyka toho,ze by si isla do jeho firmy robit uplne zadarmo a na čierno si nemyslela vazne vsak?
Uvedomujes si,ze ked budes u neho na cierno,tebe budu chybat odpracovane roky do dochodku,čo v pripade dlhodobej Pn,nedostanes ani korunu.Dievca zlate,toto je cele zle
Inak v tejto dobe je to take zaujimave.. Deti sa plodili mimo manzelstva aj v minulosti pomerne casto, ako povedala moja babka, no chodila som s dedkom a ked mal opustaka z vojny tak ma oprel o branku a bolo zamiesene, do dvoch mesiacov bola svadba. Teraz ani len tie deti nie su dovodom na sobas, pricom chlapi si najdu milion dovodov preco netreba a zeny to toleruju a, aby si zachovali tvar tak sa este tvaria, ze im to vlastne vyhovuje. Prd makovy, ja neverim, ze zena, ktora miluje svojho partnera takyto vztah nechce potvrdit svadbou a teraz nehovorim len o financnych dovodoch. Este co pochopim su zeny, ktore su rozvedene, exmanzelia ich sklamali tak sa do toho zase nehrnu, ale inak.... Aj kamoska, ktora takto zije sa tak snazi presvedcit okolie, ze ake je to super, ze vsetci vieme, ze sa skor snazi presvedcit samu seba.
Nestačím sa diviť,aké sú niektoré ženy....hm...nemúdre 😒
@sam2 mňa napr. nešokovalo, čo ti napísala tuším sashab o tom dome, kto je na papieri. áno, veríš, že je to o výchove. ale si vezmi - koľko žien by chcelo, aby po manželstve neostalo s holou? čiže ak si syn vezme takúto ženu... no, to sú len úvahy. ale stáva sa to. napr. moja kamoška to tak vyriešila - vydajom na ňu muž prepísal polku svojho bytu, a brala to ako samozrejmosť. 😅
@lvandrealv no po mrknutí do iných tém, ktoré si založila, by som sa naopak ja tej svadbe bránila. Najvyšší čas zdvihnúť zadok, ísť do práce a postaviť sa na vlastné nohy. Tak ako ti píšu iné, mám pocit, že máš milión výhovoriek, ako to nejde, ale nehľadáš cestu, ako by to išlo. V inej téme píšeš, že takto žijete desať rokov...sorry, ale to si desať rokov nikde nepracovala len pre manželovu firmu za vatikánsku menu? Sama vidíš, že to k ničomu nevedie. Neviem, aké staré máš deti, ale môžeš dať menšie do súkromnej škôlky, náklady ti štát preplatí. Zarobíš síce pár stoviek, čo nie je bohviečo, ale stále lepšie, ako sedieť doma a bedákať. Mamy si sa ani nespýtala, ale už popredu píšeš, že k nej ísť nemôžeš. Ak má veľký dom, možno by sa dal menšími úpravami prerobiť tak, aby ste si neprekážali. A čo ma najviac zaráža, že na jednej strane zvažuješ odchod od muža a na druhej svadbu...Mať deti s týmto človekom bolo tvoje rozhodnutie, pristúpiť na jeho podmienky tiež, je len a len na tebe ako z toho von. Určite by som začala hľadaním práce a škôlky.
@lvandrealv máš 2 možnosti
1 buď si vypytas výživné na deti plus tvoj rodicak tak by si mohla mať tak 500€ ale ryskujes doma hádku. S toho by sa dalo si dať niečo bokom.Treba ísť robiť ako každá iná žena, nie si jediná ktorá má deti A pôjde do práce..Možno V očiach partnera stupne keď sa budeš snažiť niečo robiť pretože to čo má dnes doma nájde hocikde svihnutim prútika
žena doma starajúcu sa o deti.. iným spôsobom povedané tu som A starajte sa O mňa
2 možnosť je že nepluj to taniera s ktorého ješ, jeho peniaze či dom tak bude po jeho ak sa ti to nepáči tak stále si to môžeš otočiť on bude doma A ty chod makat
využi čas A nájdi si nejakú externú školu aby si mala zadné dvierka
žiaľ ak ne bývate na spoločnéj adrese A neplatíte spoločne účty tak nemáš na nič nárok tak si vydubkaj spoločnú adresu à plat cez internet polku hypotéky nech máš O tom doklad A budeš mať nárok na dom ale iba na to čo si do toho dala
@jania023 čo bude mať z toho, ak bude platiť polovicu hypo? Vráti sa jej v prípade rozchodu len to, čo by do toho domu vložila. Bolo by asi rozumnejšie zamestnať sa, platiť hypo na malý byt, aj keď len garsónku, ktorú bude prenajímať, aby ozaj raz nešla pod most. Priateľovi vysvetliť dôvody, prečo kupuje garsónku, on podľa mňa ani nechce, aby si brali hypo na dom obaja, chce dom len sám pre seba. Lenže kým sa ona nezamestná a nebude to zamestnanie na dobu neurčitú, tak sa môže zrejme s hypo aj na garsónku rozlúčiť....čím skôr pôjde do práce tým lepšie pre ňu, po všetkých stránkach.
urcite by bolo najlepsie keby si isla pracovat. Urcite by ti to prospelo 🙂
@wheelsonthebus a mne babka minule akurát hovorila na margo dedka, ktorý je už po smrti, že chudák dedko, keď sme sa brali, musela som byť poctivá, keď sme spolu chodili, 3 a pol roka musel čakať až do svadby... hovorila to s ľútosťou, takže asi s touto normou nebola veľmi stotožnená, ale moja babka sa vydávala v päťdesiatych rokoch minulého storočia 🙂
No isté je, dievčatá, že už sa tu bavíme len my medzi sebou a zakladateľka už dávno "zdrhla", nakoľko nenašla uspokojujúcu odpoveď na svoj problém, ktorý vlastne ani nerieši ako som už napísala vyššie - ona predsa rieši niečo úplne iné. 😉 😀
@evittam vsak sme jej nedali navod ako osklbat chlapa...no...ja vravim, ze mala to tak povedat a hned by sme sa bavili v inom levely...jeeeezkove oci tolko reci a pointa z nej ide jak z chlpatej deky...des a hruza...ta nechodim okolo horucej kase ale povim, ta ne??? 😅 😅
@lubkavargova1 Ta hej, dobre hutoríš. 😀 😉
@maria1989 býva v Prievidzi, to je síce jedno, to je tiež hladová dolina, ale keď by išla do práce, tak by mala príjem z práce plus ten, čo má teraz, či? Áno, bola by na všetko sama, lebo jej mužovi idú deti na nervy, keď ho doteraz nezapojila do starostlivosti o domácnosť a deti, teraz sa jej to už asi ťažko podarí. Ale rozdiel by bol v tom, že by nerobila pre mužovu firmu grítis, ale pre seba za peniaze. Ak priráta k tomu výživné, tak by mala podľa mňa dosť aj na prenájom malého bytu a zaplatenie nejakej študentky, dôchodkyne, žene na MD, ktorá jej bude deti vyberať zo škôlky v prípade potreby. Len je ľahšie rozmýšľať o tom, ako muža dokopať k svadbe a prípadne polovičke domu, ako postaviť sa konečne na vlastné nohy a začať sa starať sama o seba. Pred pol rokom založila tému, ako je nešťastná zo spolužitia s mužom, ako mu robí slúžku doma aj vo firme. Kam sa posunula za po roka? Nikam, motá sa stále dookola....
@maria1989 jasne ze su take zeny... Ale ako som spominala, partnerov som mala aj vselijakych... A nepomohlo im nic. Prave mozno pre uzasne vztahy nasej rodiny. Ale jasne, nemozes vediet co sa stane. To nevie nikto .... 🙂 Ale spominala som aj to, ze kym to nebude nutne o fakte ze je majitelom domu ani nemusi vediet :D
Odkaz od manzela, vydaj sa dievka.
@lvandrealv Nemôžeš žiadať vôbec nič. Pri takom chlapovi, neostáva nič iné, len vrátiť sa späť do práce čím skôr a zabezpečiť si svoje financie. Neradila by som žiadne radikálne kroky. Práve naopak - je čas začať premýšľať racionálne. Po ďalšie - v žiadnom prípade by som sa nezamestnávala v jeho firme, za nejakých znevýhodnených podmienok. Ak ťa chce zamestnať, tak s normálnym platom a platenými odvodmi. V opačnom prípade nech si na to nájde onú blbku a ty si hľadaj normálnu prácu. Keď budeš mať príjem, odkladaj koľko môžeš bokom. Prípadne si potom kúp malý byt, alebo garsónku, aby si v prípade potreby mala kam ísť a kým si s ním, môžeš to prenajímať.

@lubkavargova1 suhlasim s kazdym slovom, s kazdou ciarkou a s kazdou bodkou v tvojom prispevku 👏👏👏👏👏👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻